SKUP U ZENICI POTVRDIO: UTIHNULA EUFORIJA OKO ZAJEDNIČKOG KANDIDATA BEĆIROVIĆA
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 11. Sep 2022. 22:09:15
Jučer je u Zenici održan predizborni skup stranaka okupljenih oko SDP-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Ono što su šira javnost, ali i prisutni primjetili jeste činjenica da uprkos što se radi o podršci 11 političkih subjekata te činjenici da je skup održan u gradu kojeg vodi Fuad Kasumović, odziv nije bio na očekivanom nivou. Iz zeničke Arene se trebala poslati slika masovnosti podrške Bećiroviću kao zajedničkom kandidatu, no neispunjene tribine i brojna prazna mjesta svjedoče da se to nije desilo.

Interesantno, na istom mjestu je u Zenici prije četiri godine u dvorani bilo znatno više pristalica SDP-a, kada je Bećirović bio kandidat samo te stranke.

Je li činjenica da se u podršci Bećiroviću nalaze stranke koje baštine potpuno različite ideologije i stajališta, a neke od njih se međusobno i javno optužuju za kriminal, razlog i nešto slabijeg interesa, prije svega SDP-ovih simpatizira, može se samo nagađati. No ono što je dojam, jeste da se euforija oko zajedničkog kandidata od početka kampanje polako stišava.