NOVI PODUHVAT HADŽIJE SENADA HADŽIĆA: IĆI ĆE PJEŠKE OD CHICAGA DO NEW YORKA KAKO BI ODAO POČAST STRADALIM U DVA TORNJA
Autor: Hayat
Objavljeno: 08. Nov 2022. 16:11:57
Hadžija Senad Hadžić postao je planetarno poznat 2011. godine, kada je iz rodnih Banovića otišao pješke na Hadždž i za 10 mjeseci prepješačio više od 4.000 kilometara. Hažić se ovih dana sprema za još jedan u nizu poduhvata.

On će 23. novembra avionom odletjeti do Chicaga, a od Chicaga do New Yorka planira prepješačiti put dug 2.000 kilometara.

Senad Hadžić je na ideju da pješice pređe od Chicaga do New Yorka došao prije više od godinu dana, ali kako kaže, tek su se sada stekli uslovi za ovaj poduhvat.

Pokušat ću kao Bosanac izvest misiju Chicago – New York ili Atlanta – New York 2.000 kilometara pješke, do tornjeva koje su srušili teroristi u terorističkom napadu i gdje je poginulo oko 2.500 Amerikanaca, kaže nam Hadžić, te dodaje:

Želim da vide Amerikanci kako jedan Bošnjak iz BiH odaje počast tim poginulima. Proučit ću fatihu, položiti cvijeće i nadam se susretu sa porodicama ubijenih u tom terorističkom aktu.

Senad nema potrebna finansijska sredstva da bi platio troškove puta i sve potrebno za ovaj zahtjevan poduhvat ali humani ljudi koji vjeruju u ovo što radi hadžija Senad, platit će potrebne troškove.

Dužina leta je oko 8,5 hiljada kilometara i 15 sati traje. Ići ću francuskim ili američkim avionom i to je jedini način i taj će me avion spustiti na tlo Amerike. Startujem, kao što sam rekao, Chicago – New York. Želim reći da se javio gospodin s Kosova i on će doći da me isprati u Banoviće kad krenem, on finansira let do Chicaga. Želim mu se zahvatliti, zove se Skender Tahqi, kaže Hadžić.

Hadžić je od 2011. godine do danas prepješačio više od 10.000 kilometara, svaka misija ima posebnu draž, priča nam.

Ja sam samo Božiji rob, tačkica u svijetu od 7 milijardi ljudi. Značajno mi je iz ove male Bosne niko nije došao na ideju niti pokušao, a ja ću pokušati. Značajno mi je, gospodine Vaha, da sinoć nisam mogao zaspati, objašnjava.