(NE)POLITIKA KAO UDRUŽENI OSVETNIČKI PODUHVAT
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 13. Nov 2022. 17:11:00
„Sve si u pravu, Diego, ali mi nismo mogli dopustiti da iz Bosne u Evropi nastane muslimanska država“ (Diego Arria, Rat i terorizam u srcu Evrope).

Bošnjaci moji,
Nikad niko u Bošnjaka nije rekao da Bošnjaci hoće „muslimanku državu“, već oni (zna se koji) stalno to govore kao alibi da se Bošnjacima oduzme politička moć do istrijebljena i čišćenja te da se Bosna podijeli između Srbije i Hrvatske.

Posljedice te optužbe su dokazani i na međunarodnom sudu pravde osuđeni genocid i udruženi zločinački poduhvat protiv Bošnjaka i bosanske države.

Bošnjaci moji,
Allahovom milošću i žrtvom bosanskih šehida-junaka, Bosna i Bošnjaci su preživjeli genocid i udruženi zločinački poduhvat.

Dakle, oni nisu uspjeli ni istrijebiti ni očistiti Bosnu od Bošnjaka izvana. Ostali im je da to urade iznutra na način da sâmi Bošnjaci pristanu na unutarnji „udruženi osvetnički poduhvat“ za političko, nacionalno i državno samo-istrebljenje i samo-čišćenje.

Onaj u Bošnjaka, koji ne prepoznaje taj udruženi osvetnički poduhvat među Bošnjacima ili je politički nepismen – džahil ili je intelektualno zapušten – bilmez.

Bosna i Bošnjaci su oduvijek bili u stanju suočavanja sa samima sobom u smislu da im se oduvijek nametala abjuracija - odreknuće pod zakletvom od bana Kulina na Bilinom polju do našijeh dana. Morali su jedni u Bošnjaka ograđivati se od drugih Bošnjaka kako bi dokazali lojalnost svom gazdi.

Ali, danas suočavanje Bošnjaka sa samima sobom važnije je i hitnije nego ikada dosada zato što nakon uspjeha, ako ga bude, „udruženog osvetničkog poduhvata“, koji je na djelu, nema popravnog. U tom slučaju Bošnjaci će pobijediti sâmi sebe u korist onih koji ih nisu mogli pobijediti ni kroz genocid ni kroz udruženi zločinački poduhvat.

Bošnjaci moji,
Vrijeme je da položimo račun pred sâmima sobom, za sebe sâme, zbog sebe sâmih.

Imamo li hrabrosti da to učinimo? Ovdje i sada?

Odgovor: - Nemamo hrabrosti!

Zašto?

Zato što nemamo znanja o tome šta se iza brda valja protiv naše nacije i zemlje. Pa ni nakon što nas je ovih dana bosanski prijatelj Diego Arria podsjetio: - Pokušao sam mu (Aliji) reći da tamo u Vijeću sigurnosti UN-a postoji zavjera protiv njega… ali nisam mogao ispričati sve tajne šefu države (kraj citata).

Kako nekad tako i sada - ima onih koji znaju da tamo u nekom Vijeću u svijetu postoji zavjera protiv Bosne i Bošnjaka … ali niko nam to ne može ili neće reći, jer se ne zna ko je u Bošnjaka glavni ako se zna da su uglavnom svi glavni protiv „jednog“ glavnog u korist Dragana Čovića, koji se odjednom promijenio u korist „udruženog osvetničkog poduhvata“ iza kojeg stoje lične frustracije i ambicije među Bošnjacima, gdje nestaje nacionalna i državna svijest.

Nažalost, nemamo ni mudrosti da bezuvjetno shvatimo da nema drugoga puta, već da se, nakon svega, okupimo oko zajedničkog cilja, a to je da čuvamo i sačuvamo bosansku slobodu za koju su bosanski sinovi i kćeri prolilo svoju šehidsku/junačku krv.

Ako toga nismo svjesni, onda ni ne zaslužujemo da nam bude bolje.

Onda zaslužujemo da budemo podanici onima, koji ne zaslužuju Bosnu!

Allahu Milostivi, spasi nas od džahiluka i bilmezluka! Amin!