Održan šesti malonogometni memorijalni turnir „Jedanaest zatnih“
NAJBOLJA EKIPA NK „JEDINSTVO“
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 16. Jan 2023. 14:01:10
Proteklog vikenda u Sportskoj dvorani Osnovne škole „Porodice efendije Ramć“ u Semizovcu održan je šesti memorijalni malonogometni turnir „Jedanaest zlatnih“ kojeg je, u znak sjećanja na jedanaest svojoj članova koji su tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992. - 1995. godine poginuli kao borci Armije Republike BiH, organizovao Nogometni klub „Ozren“ iz Semizovca.

Pored pjetlića i seniora nogometaša „Ozrena“, između ostalih, na turniru su nastupile i njihove kolege iz nogometnih klubova „Sarajevo“, „UNIS“, „Ilijaš“, „Mladost“, „Rudar“, „Ilijaš“, „Jedinstvo“ i „Crni labudi“...


Najbolja ekipa ovog turnira jeste NK „Jedinstvo“, dok je drugo mjesto osvojio NK „UNIS“, a treće FK „Mladost“.

Za najboljeg golmana ovogodišnjeg turnira proglašen je Semir Aganović iz NK „Jedinstvo“. Najbolji strijelac turnira je Jasmin Ligata iz ekipe FK „Unis“, a najbolji igrač član NK „Jedinstva“ Munib Alihodžić.

I na ovom turniru, pored seniora, svoje nogometne vještine iskazali su i pjetlići. Među njima najbolji su bili fudbaleri FK „UNIS“, dok su drugo mjesto osvojili Škola fudbala „Sparta“, a treće Fudbalska akademija „Academica“. U ovoj kategoriji najbolji golman bio je Dženis Hodžić iz FK „Unis“, a najbolji strijelac Džan Kršo iz istog kluba. Najbolji igrač turnira bio je Niko Oremuš iz Škole fudbala „Sparta“.