POVIJEST KOJA SE PONAVLJA U VIDU NACISTIČKIH APETITA PREMA BOSNI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 24. Jan 2023. 18:01:58
Podsjetimo se:
- Područje Sudeta, tj. Sudetske oblasti, ulazi u sastav Čehoslovačke nakon raspada Austro-Ugarske Monarhije. Oblast je imala kako privredni tako i strateški značaj. Imala je dosta razvijenu industriju, posebice šumarstvo. Iako je nacionalno kompaktna, politički je bila jako nejedinstvena. Na tome području od 1935. god. djeluje Njemačka sudetska partija (SdP, Sudetendeutsche Partei) na čelu s Konradom Henleinom. Netom nakon osnutka, stranka nije štetila vlasti Čehoslovačke jer nije tražila radikalne promjene, ali je isticala nejednako-pravni položaj vlasti prema sudetskim Nijemcima. Nota bene, sudetska partija je bila marionetska i satelitska stranka Nacionalsocijalističkoj njemačkoj radničkoj partiji (NSDAP Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei).

Otvori link OVDJE.

Komparacija za pouku:
- Razlika u Bosni (i Hercegovini) u odnosu na, od prije postojeću njemačku večinu u Sudetima, je "samo" što se hrvatska večina u kantonima u Hercegovini napravila tijekom Drugog svjetskog rata i tijekom posljednje dvostruke agresije na Bosnu kroz zločine protiv čovjecnosti, to jeste Udruženi zločinački poduhvat (UZP). Na primjer, u Ljubuškom je do Drugog svjetskog rata postojala bošnjačka večina.

Naravno, ni Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u Bosni i Hercegovini nije, kao ni sudetska marionetska nacionalistička njemačka stranka, imala radikalne zahtjeve prije agresije na Bosnu, već je blago, intenzivno i sistematski pričala o navodnoj (ne)jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, pa onda u Federaciji Bosne i Hercegovine da bi se došlo do zahtjeva za autonomijom, pa za prisajedinjenjem Hrvatskoj, pa za samoupravom, pa za hrvatskim entitetom.

To je, kad su se karte otvorile, bilo pračeno Čovićevom prijetnjom da neće biti Bosne i Hercegovine ako se ne usvoji „Izborni zakon“ po njegovoj i mjeri njegovih velikohrvatskih mentora u Hrvatskoj.

A onda su, po istom receptu za Čehoslovačku, velike sile razbile jedinstvo takozvanih „probosanskih“ stranaka kako bi ucjenjivački i na lažima zasnovanim zahtjevima agresivne susjedne zemlje (Hrvatske) slomili najsavitljivije među nama.

Tada su oni (Francuska i Britanija) smirivali Hitlera na račun Čehoslovačke da ne bi ratovali, a sada na račun nezavisne i međunarodno priznate Bosne i Bošnjaka namiruju/smiruju Hrvatsku i Srbiju, obje Hitlerove saveznice iz Drugog svjetskog rata, da bi kao uredili Zapadni Balkan.

To je naprosto očito!

I odvratno do bola!

Iz svega toga imamo zastrašujuća poruku: - Genocid i UZP-e se isplate!

Znam, ovo ih neće uznemiriti ni promijeniti, ali makar da znaju da mi znamo o čemu se ovdje radi.

Jesmo slabi, ali nismo glupi kao što misle.

Allahu Milostivi, ja moju muku povjeravam Tebi!

I molim Te, Svemogući, ne povjeravaj moj život strancu, koji ne razumije moju brigu!

Ne povjeravaj, Milostivi, moju sudbinu njima, koji nemaju milosti prema meni i mom narodu u Bosni!