SENAD PEĆANIN OSJEĆA DA IMA IZVJESNE ZASLUGE ZA PALESTINIZACIJU BOSNE
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 29. Jan 2023. 12:01:54
Vratija se Šime, di je bija? Niko pravo ne zna… Di je bija, da je bija… Lipo nam je bilo… Dok ga nije bilo…

Sjetih se ove dalmatinske pjesme dok sinoć gledah Senada Pećanina sa Senadom Hadžifejzovićem.

Vratija se Šime iz Podgorice. I pravo na sijelo kod Senada.

Pun k'o šibica crnih analiza o bosanskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Hadžifejzović nije mogao doći do riječi. Sipa Pećanin k'o iz rukava. O svemu i svakome. Sve zna. I ono o čemu pojma nema, Pećanin priča.

Niko ne zna šta Pećanin ne zna osim što svi znaju da je upropastio „Dane“, da je fulio privatnu emisiju „Pećnica“ na javnoj Federalnoj televiziji, da je propali advokat u Sarajevu te da je u Podgorici kroz svoju emisiju „Hej, Sloveni“ izazvao kaos u Crnoj Gori.

I… svi znaju od sinoć da se vratija Senad u mahalu da nam kaže da nam nikad ništa nije valjalo u Bosni - ni ranije, ni sada…

Prije nam nije valjao Bakir Izetbegović, a sad nam ne valja Denis Bećirević zato što nije njemu, Pećaninu, ponudio da bude bosanski ambasador pri UN-u umjesto Zlatka Lagumdžije… Teško Denisu što se usudio misliti svojom glavom mimo Senadove pameti i uhljebljenja…

Ne valjaju nam ni Nijemci, ni Amerikanci, ni Britanci… Nikoga više nemamo… Ostali smo sami kao Palestinci…

Bosni ne gine palestinizacija.

Vjerovatno zato što Senad Pećanin osjeća da ima izvjesne zasluge za palestinizaciju Bosne pa je požurio da to kaže urbi et orbi kako mu ne bi neko drugi uzeo tu zasluženu čast.

Bosna je, zaista, čudo svog stoljetnog postojanja unatoč ne samo vanjskim dušmanima, već prije svega unatoč unutrašnjim ahmacima i bilmezima.

Kako nekada tako sada i u buduće, Allah Milostivi čuva Bosnu za njena pokoljena jer Dobri Bošnjani ne nasjedaju na depresiju, koju šire oni koje nemaju ni duh, ni dušu, ni srce, ni um bosanski.

Allahu Svemogući, osnaži nas da pobijedimo psihološki rat, koji se vodi protiv naše vjere, nacije i bosanske države. Amin!

/Foto: Screeshot)