MALOKU: MILANOVIĆ ISKRIVLJUJE ČINJENICE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 30. Jan 2023. 17:01:57
Poznati analitičar Albinot Maloku žestoko je reagirao nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na konferenciju za novinare u Petrinji, koji je rekao: “Kosovo smo pripojili. Mi i međunarodna zajednica. Anektirano je od Srbije”. Ko je to učinio osim nas? Jesmo li priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje”.

Za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića već je poznato da nekontrolirano daje izjave, što je za državu Hrvatsku postalo veliko opterećenje i u međunarodnim odnosima. Oni koji prate Milanovićevo ponašanje dovode ga u vezi sa korištenjem narkotika, te da je overdose najčešći razlog izjava koje odudaraju od dipolomatsog govora, posebno kada je u pitanju jedna članica NATO u EU.

Analitičar Maloku je rekao, da je hrvatski predsjednik iskrivio činjenice o nezavisnosti Kosova.

Izjava predsjednika Hrvatske Milanovića protiv države Kosova je zloćudna, iako je u vremenu zadnje posjete primljen sa visokim državničkim počastima u Prištini, ističe Maloku

- "Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ne bi trebao nikoga iznenaditi. Nije prvi put da želi nešto da kaže a da uz to iskrivljuje činjenice. Rekavši da je Republika Kosovo pripojeno Srbiji, zatim kako kaže "mi i međunarodna zajednica, anektirali smo Kosovo“, nije ništa drugo do iskrivljavanje stvarnih činjenica“, kaže Maloku.

Analitičar Maloku je izričit da se slučaj države Republike Kosovo ne može porediti sa slučajem Krima.

- „Paralelu koju povlači između nezavisnosti Kosova, sa svim historijskim kontekstima, kao i ruske agresije i zločina u Ukrajini je van svake pameti i historijskih činjenica. U svakom slučaju, predsjednik Milanović mora da prestane sa ovakvim gafovima“, istakao je Maloku.

U razgovoru za Bošnjaci.Net Maloku, iako vidno razočaran stavovima predsjednika Hrvatske, kao da mu obraćanja pišu u podrumu SANU. Ipak se nada da će se javnost i mediji u Hrvatskoj, a posebno zastupnici u Saboru RH i Vlada Hrvatske, osuditi i ograditi se od ovakvih štetnih izjava, koje nisu u interesu dvije prijateljske države, Hrvatske i Kosova, kao i dva naroda hrvatskog i albanskog.

Vrlo interesantno, čak ni učenik zločinca Šešelja sa sarajevskog Trebevića, Aleksandar Vučić, ne može vjeruje šta je Milanović rekao o Kosovu.