HAFIZ AMIR EF. MAJIĆ - NA ISTINI NE STOJITE SAMI
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 03. Feb 2023. 13:02:14
Uvaženi hafiz Amir ef. Majić, treba da znate da na istini ne stojite sami. Da ono što ste rekli, neoboriva je istina i kao takva obavezuje sve nas da stanemo uz vas. Nikome se vi nemate šta pravdati, jer niste rekli ništa osim istine, a istina se zasniva na dokazima. To što neke vrijeđa istina, nije vaš, nego njihov problem.

Ne osjećaju se uvrijeđenim kad izvrše genocid, ne vrijeđa ih to što ih je historija zapisala kao one koji su krivi za genocid, progon, zločine protiv čovječnosti, koji su silovali četrdeset hiljada Bošnjakinja, među njima i djevojčice. Ne vrijeđa ih što će ih historija pamtiti kao one koji su izvršili urbicid, koji su porušili šesto četrnaest džamija, koji su zapalili Vijećnicu i u njoj dva miliona knjiga. Ne osjećaju se uvrijeđenim za ubijanje preko osamnaest hiljada maloljetnika, koliko je ubijeno u protekloj srpskoj agresiji na RBiH, čija namjera je bila biološko uništenje Bošnjaka.
Ne osjećaju se uvrijeđenim što su najmračnije stranice ljudskog zla, dokumentovane u haškim spisima ispisane srpskim imenima. Što im je vojni i politički vrh presuđen za genocid i kažnjen doživotnim kaznama zatvora.

Ne osjećaju se uvrijeđenim što žive u trvorevini nastaloj na genocidu, etničkom čišćenju i progonu.
Ne osjećaju se uvrijeđenim, oni se za sve navedeno osjećaju ponosno.

Uvaženi hafize, vi ste samo upozorili narod kojem ste imam, alim i hafiz, da se čuva, da zna iz koje rupe zmija ujeda, a već nas je jedanaest puta ujela, ne bi bilo normalno da nas ujede i dvanaesti put.

Upozorili ste na kontinuitet mržnje koja je prerasla u svetosavsku ideologiju, iz koje se crpi inspiracija za genocid.

Ne mogu se uvrijediti oni koji planiraju, izvrše, prekriju, a zatim negiraju genocid. Ne mogu se uvrijediti oni čije sveštenstvo pjeva četničke pjesme i tako proslavlja Badnjak.

Takvi, uvaženi hafize, nemaju stida, niti znaju za uvredu.

Sve što ste rekli je istina koju svjedočimo, i niste bili oštri; bili ste onakvi kako istina traži da budete. Direktni, jasni, precizni i hrabri da kažete suštinu i ostanete uspravni.