ŠTRPCI - RATNI ZLOČIN DRŽAVA SRBIJE I CRNE GORE
Autor: B.net
Objavljeno: 27. Feb 2023. 02:02:06
Pune tri decenije – režimi u kontinuitetu u Srbiji, skrivaju ratni zločin i zločince, obećavaju a ništa ne riješavaju.
Pune tri decenije, režim u kontinuitetu od tada do sada u Crnoj Gori, demagoški skrivaju ratni zločin i zločince.
Bošnjaci – porodice žrtava tri decenije traže pomoć od država Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, da se rasvijetli ratni zločin, svi odgovorni da stanu pred licem pravde i da konačno pravda ugleda svjetlost dana. Također da se otkriju posmrtni ostaci žrtava i da nađu smiraj u mezaru. Države šute, isntitucije obećavaju i lažu...

Porodice i Bošnjaci – pamte i ne opraštaju!

U vozu smrti „Lovćen 671“ na relaciji Beograd – Bar 27. februara 1993. sa „nepovratnom“ voznom kartom ukrcali su se i u Štrpcima oteti i likvidirani zbog imena: Esad Kapetanović (19 godina), zaposlen u preduzeću Rad iz Beograda; Ilijaz Ličina (43), zaposlen u firmi “Ratko Mitrović” iz Beograda, Fehim Bakija (43), zaposlen u Planumu iz Beograda; Šećo Softić (48), zaposlen u ŽTP-u Beograd; Rifet Husović (26), zaposlen u Bijelom Polju; Ismet Babačić (30), zaposlen u preduzeću „Wall Street“ u Podgorici; Halil Zupčević (49), prognanik iz Trebinja, Adem Alomerović (59), zaposlen u „Raketi“ iz Prijepolja; Rasim Ćorić (40), zaposlen u „Limci“ iz Prijepolja; Fikret Memetović (40), zaposlen u ŽTP-u Beograd; Favzija Zeković (54), vlasnik radnje u Kraljevu; Nijazim Kajević (30), zaposlen u pribojskoj pošti; Muhedin Hanić (27), zaposlen u Zmaju iz Beograda; Safet Preljević (22), zaposlen u privatnoj radnji u Beogradu; Džafer Topuzović (55), zaposlen u Planumu iz Prijepolja, Jusuf Rastoder (45), zaposlen u Beogradu; Zvezdan Zuličić (23), student, izbeglica iz Sarajeva; Tomo Buzov, vojni penzioner iz Beograda. Među njima je bio i učenik, šesnaestogodišnji Sead Đečević, najmlađa žrtva, rođen u Baru. Nije identifikovan jedan ubijeni, sumnja se da je riječ o Afrikancu.

Molimo Gospodara svjetova da žrtvama podari najveći stepen u Džennetu / raju, njihovim porodicama veliki sabur i da skupa sa Bošnjacima istraju u traženju istine i pravde.