Su-ad naš i svjetski: Ljubav prema domovini, vjeri, naciji i narodu iz kojeg dolazim, nema alternativu.
BUDUĆNOST ME SAVJETUJE DA POŽURIM
Autor: Suad Bešlić
Objavljeno: 09. Mar 2023. 15:03:57
Vremeplov "The Time Machine" je roman koji je napisao Herbert George Wells.

Čitajući "Vremeplov" na trenutak sam se čudio kritici Stephena Hawkinga koji je napisao kako je teoretski moguće putovati samo u budućnost, jer povratak u prošlost bi doveo samo do vremenskog paradoksa. Kao putnik iz budućnosti mogao bih sresti samog sebe u prošlosti i nauditi sebi!

Malo čudno, zar ne?!

Šest godina ranije, na isti dan sam čitao "Vremeplov" i objavio fotografiju na Facebook-u kako sam uspješno konstruisao četiri vatrogasna vozila na četiri različita podvozja u firmi Lentner GmbH u kojoj sam bio cijenjen kao stručnjak, "King" u pravom smislu te riječi.

Poželio sam tada da nekada i neko ovaj posao ili bar približno isti, radi u mojoj domovini.


Danas, šest godina poslije proizveo sam za bosansko tržište isto toliko vatrogasnih vozila na isto toliko različitih podvozja u mojoj firmi SU-AD d.o.o u Živinicama, u Bosni i Hercegovini.

Smijem se zakleti, iako to nemam u navici, da su sadašnja vozila mnogo ljepša, inovatnija i modernija, a isto su proizvedena po njemačkom DIN normi i standardu.

Gospodin Hawking kritikujući "Vremoplov" od H.G. Wellsa nije mislio na putnika iz Bosne i Hercegovine, a možda i jeste, ne znam!

Danas sretoh sebe iz budućnosti, ja koji sam se vratio u prošlost. Budućnost me savjetuje da požurim, ne zamjeri mi što gazim kroz sve nedaće ovog vakta i zemana.

Ljubav prema domovini, vjeri, naciji i narodu iz kojeg dolazim, nema alternativu.

Požuri, ne odustaj, stići ćeš me!

Za više informacija posjetite službeni site su-ad.ba.