GOSPODINE ŠMIT, BOŠNJACI/BOSANCI NEĆE „MUSLIMANIJU“ ONI HOĆE U „EU“ I „NATO“
GLAS NARODA KOJI JE PREŽIVIO GENOCID
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 29. Apr 2023. 15:04:40
Baš tako!

Svjesno ili nesvjesno, visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pravi od Bosne „Muslimaniju“, a Dobri Bošnjani žele da njihova Bosna bude jednakopravni član europske familije (EU) i sigurnosna zona Sjevernoatlantskog Vojnog Saveza (North Atlantic Treaty Organisation, NATO).

Gospodine Šmit,
Nemojte to radit.

Pošto vidim da ste izgubili kompas, slobodan sam da Vas pozovem da se uozbiljite i da se vratite na pravi put!

Nudim Vam pro bono sljedeće savjeta:

Prvo,
Pošto su se kod bošnjačkog/bosanskog naroda u političkom smislu pojavile podjele i sumnje zbog djelovanja međunarodne zajednice, koja je poradovala uspostavi Vašingtonskog i Dejtonskog mirovnog sporazuma, pozivam Vas osobno, gospodine Šmit, i sve domaće i međunarodne političke čimbenike u Bosni i Hercegovini da poštujete svi usvojeni „Međunarodni punopravni akti“, kojima se garantira međunarodni subjektivitet, suverenitet, teritorijalni integritet i državna cjelovitost Bosne i Hercegovine te osigurava jednakopravnost svih bosanskih građana bez obzira na vjeru, naciju i rasu temeljem Ustavu Bosne i Hercegovine.

Drugo,
Pozivam Vas osobno, gospodine Šmit, i sve druge međunarodne i domaće političke aktere u Bosni i Hercegovini da poštujete i primjenjujete:
a) Sve međunarodne sporazume o Bosni i Hercegovini;
b) Ustav Bosne i Hercegovine;
c) Sve međunarodne akte o ljudskim pravima;
d) Sve rezolucije i odluke Ujedinjenih Naroda, Europske Unije, Sjedinjenih Američkih Država, Savezne Republike Njemačke, Velike Britanije, kao i sve druge rezolucije i odluke međunarodnih institucija i država u svijetu, koje se odnose na državu Bosnu i Hercegovinu;
e) Pozivam da poštujete i sprovodite sve presude međunarodnih sudova, kao što su presude: Europskog suda za ljudska prava; Međunarodnog suda pravde; Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju/ Međunarodnog rezidualnog mehanizama za krivične sudove;
f) Pozivan da poštujete i primjenjujete sve bosanske državne odluke, kojima država Bosna i Hercegovina jednoglasno traži prijem u EU i NATO. Gospodine Šmit, podsjećam Vas da je pokojni Pedi Ašdaun (Paddy Ashdown) uspijevao da bosanski političari jednoglasno donose političke i državne odluke i zakone od interesa za sve bosanske građane. Pitam Vas zašto to nije moguće u Vašem mandatu Visokog predstavnik?

Treće,
Sumnje, strahovi i podjele među bošnjačkim/bosanskim političarima korespondiraju sa sumnjama i nezadovoljstvima Bošnjaka/Bosanaca, žrtvama genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, u pogledu djelovanja međunarodne zajednice u zadnje vrijeme prema državi Bosni i Hercegovini, naročitu u krugovima institucija EU, UN-a, parlamentima SR Njemačke i Velike Britanije, što negativno utjeće na međunarodnu javnost.

Četvrto,
Gospodine Šmit,
Dana 16. i 17. marta 2023 . godine održano je redovno zasjedanje Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije za islamsku saradnju (OIC). Na zasjedanju je na prijedlog Republike Turske jednoglasno usvojena i Rezolucija o stanju u Bosni i Hercegovini. Navedena Rezolucija je komplementarna sa svim rezolucijama UN-a, EU-e i zapadnih država. Ova Rezolucija prepoznaje značaj tranzicije Bosne i Hercegovine u funkcionalnu, reformama orijentiranu, modernu demokratsku evropsku državu i ohrabruje europski i euroatlantski pravac države Bosne i Hercegovine. Također, u Rezoluciji se naglašava važnost poštivanja i provođenja Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, ustavnih i zakonskih odredbi, zajednički utvrđenih vanjskopolitičkih ciljeva, kao i svih međunarodnih i domaćih sudskih presuda, naglašavajući, u ovom smislu, potrebu za sveobuhvatnim reformskim procesom koji ima za cilj jačanje funkcionalnosti bosanskih državnih institucija.

Peto,
Gospodine Šmit,
Da bi se u ovom trenutku izbjegli strahovi i sumnje u pogledu budućnosti države Bosne i Hercegovine, tražimo od međunarodne zajednice, prije svih od stalnih članica Vijeća Sigurnosti UN-a, Amerike, Britanije i Francuske da se Bosna i Hercegovina po hitnom postupku primi u punopravno članstvo NATO-a, jer po svim dostupnim javnim parametrima država Bosna i Hercegovina ispunjava uvjete za to.

Šesto,
Pozivamo Organizaciju za islamsku saradnju (OIC) da se hitno uključi u podršku ulaska države Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo NATO-a i da na osnovu navedene rezolucije osigura zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine te jednakopravnost svih bosanskih građana bez obzira na vjeru, naciju i rasu.

Sedmo,
Shodno gore navedenom, gospodine Šmit, pozivam Vas, kao Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu za provedbu mira u ime međunarodne zajednice poduzmete sve potrebne i raspoložive mjere i radnje kako bi se osigurala jednakopravnost svih bosanskih građana, a to znači hitan i bezuvjetan prijem u EU i NATO.

Osmo,
Ulazak Bosne i Hercegovine NATO i EU je pitanje svih pitanja za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini, Balkanu i Europo. To treba da shvati Međunarodna zajednica od prve do zadnje tačke njenog angažmana u poratnoj i postgenocidnom iskustvu bosanskih građana.

Deveto,
Također, pozivam sve bošnjačke/bosanske političare i sve druge političke čimbenike u Bosni i Hercegovini da poštuju sve donesene međunarodne i domaće akte, rezolucije, odluke, presude i zakone te da učine sve da sačuvaju i snaže jedinstvo misli i akcije u bošnjačkom/bosanskom narodu radi mira, sigurnosti i sretnije budućnosti z našu djecu i unuke.

Deseto,
Gospodine Šmit,
Nemojte Bošnjacima/Bosancima nametati „Muslimaniju“ u Bosni. Oni žele da budu jednakopravni europski građani u EU i NATO-u sa svojim autohtonim nacionalnim, vjerskim i kulturnim identitetom kao svi normalni ljudi.

Allahu Milostivi,
Budi mi svjedok! Uradio sam što je bilo u mojoj moći! Amin!