ISLAMSKA ZAJEDNICA: NAJRANJIVIJE KATEGORIJE STANOVNIŠTA NAŠA SU STALNA BRIGA
Autor: MINA
Objavljeno: 11. May 2023. 19:05:02
SARAJEVO, 11. MAJ 2023. (MINA) - Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kontinuirano pruža podršku i brine o najranjivijim kategorijama stanovništva, a ove aktivnosti budu intezivirane u mjesecu ramazanu.

Putem Rijasetovog Ureda za društvenu brigu materijalno proteklog ramazana su potpomognute najosjetljivije kategorije društva, socijalno-ugroženi, povratnici, stare i iznemogle osobe i jetimske porodice.

Pomoć je pružena za hiljade porodica širom Bosne i Hercegvoine u vidu paketa s osnovnim životnim namirnicama, kao i brojnim udruženjimaa, za čije štićenike su organizirani i zajednički iftari.
Osim podjele iftara na kućnu adresu starim i iznemoglim, reisul-ulema Husein-ef. Kavazović organizirao je iftar s više od 1.000 mladih s područja cijele Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i bošnjačke dijaspore.

Za najmlađi uzrast je obezbijeđeno 2.000 bajramskih paketića, koji su podijeljeni na područje šest muftijstava.

Tradicionalni bajramski prijem za zvanice, koji organizira reisul-ulema Islamske zajednice, nije održan, a sredstva koja bi bila utrošena za ove namjene, uz prigodne pakete, donirana su Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u Sarajevu.

Ovakvim vidovima pomoći krovna zajednica muslimana u Bosni i Hercegovini još jednom je potvrdila da vodi brigu o svojim najranjivijim članovima.