VELIKA BRITANIJA: BIRMINGHAM DOMAĆIN 24. SUSRETA BOSANSKOHERCEGOVAČKIH ŠKOLA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 20. May 2023. 12:05:15
Dan obilježavanja 24.susreta bosanskohercegovačkih dopunskih škola u Velikoj Britaniji se bliži. Zagazili smo već u treću deceniju kontinuiranog održavanja ovakvih skupova koji su već postali tradicija. Ovaj skup godinama je postajao sve veći, pa je vjerovatno jedan od najvećih skupova Bosanaca i Hercegovaca koji žive na Ostrvu i kojima je ovo jedinstvena prilika da se vide i osvježe stare uspomene i sklope nova prijateljstva.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom u prostorijama “Tile Cross” Akademije 17. juna sa početkom u 9.30 sati uveličate ovaj događaj.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije koja se već u kontinuitetu održava više od dvije decenije je BH UK Network (zajednica bh udruženja u Velikoj Britaniji), a domaćin ove godine je BH Asocijacija Birmingham.

Pripreme oko organizacije su uveliko u tijeku te očekujemo bogat kulturno – zabavni program. Dragi domaćin iz Birmingham će se i ove godine potruditi da svojim gostima požele iskrenu i prijatnu dobrodošlicu.

S obzirom da se svake godine granice organizacije i okupljanja pomjeraju u pozitivnom smislu, ne sumnjamo da će i ovogodišnji susret donijeti nova prijatna iznenađenja te nezaboravno druženje u srcu Velike Britanije.

Pridružite nam se da se zajedno družimo i poslušamo šta su naši mladi ambasadori pripremili za nas, piše u saopćenju BH UK Network.