KORDIĆIMA JE VOLJETI HRVATSKI NAROD USLOVLJENO UBIJENJEM BOŠNJAKA?
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 21. Jun 2023. 15:06:23
Brat ratnog zločinca Darija Kordića, pravosnažno osuđenog pred haškim tribunalom na dvadeset pet godina zatvora, po komandnoj odgovornosti za ratni zločin u selu Ahmići Općina Vitez u kojem je u samo par sati ubijeno stotinu šesnaest Bošnjaka, među njima i beba od tri mjeseca, Davor Kordić, obratio se javnosti, kako bi pokazao da genetika rijetko kad omaši, i kako je zlo nasljedan faktor. Te kako u porodici Kordić, zlo, mržnja se zalijevaju, a zločini planetarnih razmjera se veliča, te njegove tekovine nastoje prenositi na nove naraštaje, zločinaca Kordića.

U svom obraćanju javnosti Davor se izvinjava bratu zločincu, što javno reaguje, te se hvali kako je on autor videa u kojem se ratni zločinac Dario Kordić ponosi izvršenim zločinima, te naglašava kako bi sve ponovio opet, i da je vrijedilo svake sekunde. Prevedeno, to znači, bez trunke kajanja i djelića pijeteta prema nevinim žrtvama, da je ponosan što je njegovom naredbom samo u Ahmićima ubijeno stotinu šesnaest bošnjačkih civila, među njima, bebe, djeca, žene, starci, mnogi od njih su živi zapaljeni. Gnusnije od samog zločina, je činjenica da ratni zločinac sa vremenske distance više od četvrt vijeka bi ponovio isto, i ako je suočen sa strahotama i razmjerama ratnog zločina. Znači, ponovo bi palio žive ljude, ubijao tek rođene bebe, da li ovo čuje Katolička crkva i hrvatski politički zvaničnici u Bosni i Hrvatskoj koji javno podržavaju ratnog zločinca Daria Kordića?!

Nego, sve to i bratu ratnog zločinca, Davoru, je normalno, i opravdano, valjda bratska ili ti zločinačka ljubav opravdava i sredstvo i cilj. Davor poručuje, kako je njegov brat osuđen zbog ljubavi prema svom narodu. Po tom Davorovom stavu, znači voljeti hrvatski narod, uslovljeno je ubijenjem Bošnjaka. I zna Davor, vrlo dobor, da je zločinac Dario osuđen i zbog mržnje, a nikako ljubavi, da je osuđen zbog toga što je naredio da se ubiju nevini ljudi, samo zato što su Bošnjaci, što su drugačiji od Davorovih ustašiodno-nacističkih mjerila vrijednosti. Osuđen je za zločin protiv čovječnosti, što je poslije genocida najteži oblik zločina.

Pohvalno je da je baš Davor autor ovog sramnog ali i strašnog videa, u kojem njegov brat zločinac Dario ističe da bi sve isto ponovio, pored toga što se zna da je iz zatvora pušten na slobodu nakon dvije trećine odležane kazne za ratne zločine nad bošnjačkim civilima. Nego Haški tribunal ne bi smio ostati gluh i nijem, već preinačiti odluku i vratiti zločinca Kordića iza rešetaka. Zato, Davor koji bi koračao bratovim stopama, nema potrebe da širi nacističku mantru i krivi sve druge koji su digli glas protiv ratnog zločinca, a on brata - ratnog zločinca i sebe opravdava. Znači, krivi su mu svi koji su podigli svoj glas protiv zločina i ponosa na isti. Krvi su mu novinari, „talibani“, SDA. Krivi su svi. Samo je „nevin“ ratni zločinac Dario Kordić, koji je naredio ubijanje civila, što je dobilo epilog zločina protiv čovječnosti, za koji se ne kaje, nego bi ga ponovio opet. I kako kaže „vrijedilo je svake sekunde“...

Ponositi se zločinom i bratom zločincem, još ga javno promovisati, jednako je samom zločinu, i sigurno podliježe pravosudnim organima.

To što je ratni zločinac Dario navodno završio teologiju, trebalo bi da povećava njegovu odgovornost. Jer čovjek koji se bavi izučavanjem božanske nauke, a pri tome kaže da bi ponovio zločine nad civilima druge nacionalnosti i vjeroispovjesti, ne samo da je opasan po narod nad kojim je izvršio zločin, nego je opasan po društvo u cjelini. Koliko novih Kordića će da iznjedri tamjanska teologija zla, učeći ih da voljeti svoju vjeru i svoj narod, znači mrziti druge, ubijati druge i na kraju uživati u zločinu, čak uživati i u kazni za izvršeni zločin. Dario jeste patologija, a Davor je genetika.

Oba čine riječ UZP.

Tako vam Bog pomogao!!!