DOSTA TE JE, VOJINE!
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 20. Aug 2023. 15:08:48
Crvena linija dostojanstva ovog naroda odavno je nagažena, kad prvi puta nismo ustali da branimo čast naših generala, komandanta, vojnika, ali i tzv. alžirske grupe, tad su vidjeli da smo mi lahka meta podmetanja i da se sa nama može bez poštovanja, kao što se smije udarati na istinu o agresiji i genocidu.

Vrijeme je da im neko odlučno kaže, dosta je!

Dosta je više Vojine Mijatoviću tvog gaženja našeg dostojanstva. Nije ti ovo prvi put kako podlo udaraš na čast i obraz našeg naroda i najboljih sinova Bosne, a sve pod plaštom navodnog “srpskog izdajnika”, kojem eto možemo zamisliti Sarajevo nije Teheran, ili ima par prijatelja Bošnjaka. Mantra BIA za naivne Bošnjake!

Dosta je Vojine tvog kabadahiluka kojeg sipaš u Sarajevu, a u Banja Luci se šećeš kao činovnik Joksim iz Đekne.

Na posljednjim izborima Vojine, si prestao da budeš mjera vrijednosti ičemu. Jer ti da bi bilo šta rekao, a posebno na temu fašizma, prvo stani pred ogledalo, porazgovaraj sa sobom, i priznaj si istinu. Ako pak nisi kadar, istinom se u oči pogledati, bit ću slobodna da te upoznam sa onim što jesi. Ti si Vojine, sin vojnika koji je bio pripadnik vojske koja je presuđna za genocid nad Bošnjacima, i to pred Međunarodnim sudom pravde. Dobro, zapamti, Vojine, sin si oca, koji je bio pripadnik srpske zločinačke genocidne vojne formacije. Ništa ti dalje od ovog neću. Ovo ti je dosta da se stidiš do kraja života i da svoje potomke na stid pozoveš.

Zato, dobro razmisli, kome ti, Vojine, fašizam podmećeš?! Jer, nama Bošnjacima, koji su te svojom naivnošću zbog koje su i u masovnim grobnicama završavali, politički stvorili, ekzistencijalno uhljebili i očito dali ti priliku da sada nedoraslo uriniraš po nama bez posljedica.


Ti sin, fašiste, koji je vršio agresiju na ovu državu, u kojoj si ti danas ministar i to u entitetu gdje su oni koje je vojska čiji pripadnik je i tvoj otac htjela biološki da istrijebi, nazivaš fašistima čovjeka koji je bio komandant brigade najčasnije armije na Svijetu - Armije RBiH, čovjeka koji je branio ovu zemlju od agresora u koje spada i tvoj otac, a bošnjački narod od genocida tvojih sunarodnika.

Ti, Vojine, koji bez Bošnjaka bi bio politička nula, porediš nas i naše nabolje sinove sa fašistima, jer nećemo četništvo u Sarajevu, jer to četništva nama znači genocid, logore, urbicid, silovanja…

Misliš da svojim tikovima, kabadahilukom, drskošću možeš nas zastrašiti, oprati nam mozak na ruke pa nas onda okrenuti na centrifugu da nam isušiš sjećanje kako bi zaboravili ko si, šta si do jučer veličao i čiji si potomak

Nećeš moći.

O čovjeku koga si se drznuo nazvati fašistima većim od Dodika, trebao bi biti mnogo inteligentniji ubjedljiviji od BIA službenika da govoriš.

Ako ćemo i o mjernoj jedinici fašizma onda to možeš vagati Dodika i oca, pa vidi koji je teži, kojem je više genocidna tvorevina na srcu, mada ni ti nisi za zanemariti.

Uzeti u usta časne borce Armije RBiH, još ih pri tome predstavljati kao najveću opasnost po opstanak BiH je upravo potvrda onoga što je uvaženi Muderris detektovao, a tebe kao glavnog protagonistu istina pogodila.

Dosta je, Vojine, više tvog velikosrpskog sajma taštine, kojeg organizuješ u Sarajevu uz pomoć političke nedonoščadi iz reda naroda nad kojim je tvoj narod izvršio genocid.

Mnogo si ti fursata uzeo. Mnogo si se zanio. Misliš da su Bošnjaci svi kao te ublehe koje oko tebe igraju ko medvjedi u cirkusu.

Varaš se, Vojine, ima nas Bošnjaka kao Muderris, pametni, pronicljivi, politički mudrih, ratobornih, sa jasno izgrađenim stavovima i kulturom sjećanja, znamo mi ko je kukavičije jaje, znamo i to kad treba reći, dosta je.
I kome treba reći-, Dosta je!

Tebi se već lani trebalo reći, DOSTA JE!