POČINJU RADOVI, BIĆE "VISITOR" BISER NA PJENI PLAVSKOG JEZERA
Autor: B.net
Objavljeno: 23. Aug 2023. 17:08:20
Mašine su izašle na teren i počinje gradnja hotela "Visitor" u okviru ekskluzivnog rizorta na obali Plavskog jezera. Investitor kompleksa vrijednog oko 12 miliona eura je Jasmin Šarkinović, vlasnik izuzetno uspješne kompanije "SAMONT" iz Paderborna, u Njemačkoj.

I posljednje dozvole za početak radova pribavljene su prethodnih dana pa je kompanija R&R Invest jutros počela da priprema teren na kojem će nići velelepni kompleks: hotel sa nizom superatraktivnih pratećih sadržaja. Kada bude završen, biće to najmarkantnija tačka crnogorskog kontinentalnog turizma - kako reče Dušan Radulović, izvršni direktor Montenegro stars Managementa.

- Teško je u tri rečenice opisati nešto u čemu ste emotivno više od deset godina. Od 16-te godine živim i radim u Njemačkoj, zavolio sam tu zemlju i ona mi je dala sve razloge da je postujem, ali Domovina i Djedovina je samo jedna, kao što je samo jedan zavičaj. Za mene je to Crna Gora, plavogusinjski kraj, Plavsko jezero... i zato sam danas srecan!

O savrsenim prirodnim ljepotama ovog kraja ne treba da govorim, a kad bude gotov hotel 'Visitor' i pred najzahtjevnijim gostima moći ćemo da se isprsimo i kažemo im: evo, to je Crna Gora, to je Plav, to su Prokletije, to je Jezero, to su Gusinje i Grebaje, to je moj klub FK Jezero… Odatle sam ja. Moraćeš daleko da putuješ svijetom, da bi naišao na nesto ljepše! i sve te ljepote na tako malom prostoru", - ne skrivajući emocije priča za Antenu M Jasmin Šarkinović.

Dušan Radulović ističe da je zadatak koji im je povjerio investitor izuzetno zahtjevan, ali stoga i poslovno veoma izazovan .

- Plav će dobiti 'Visitor', moderan hotel sa četiri zvjezdice u kojem će biti 50 stalno zaposlenih, a tokom sezone gotovo dvostruko više. Cilj nam je da izgradimo rizort koji će biti dostojan ovog prirodnog ambijenta, po kojem će se prepoznavati ne samo Plav, već i susjedne opštine.

Uz pomoć prvenstveno domaćeg kadra, nastojaćemo da primijenimo najbolju praksu i procedure koje su prošle test našeg 20-godišnjeg poslovanja na primorju, kako bi 'Visitor' postao omiljeno odmorište gostiju, koji dolaze u Crnu Goru, ali i stanovnika ovog kraja.

Izuzetno smo ponosni što smo na ovaj način postali dio projekta čiji je investitor čovjek odavde, koji je svoju profesionalnu afirmaciju stekao i potvrdio u inostranstvu, a koji je odlučio da stečeni kapital investira u rodni kraj- investirajući u opšte dobro. Na taj način će se otvoriti ne samo nova radna mjesta već će i destinacija steći novu vrijednost, po kojoj će se, nadam se, i prepoznavati ovaj kraj“, kaže za Antenu M Dušan Radulović, izvršni direktor "Montenegro stars Managementa", kćerke kompanije "Hotels Group Montenegro stars", u čijem su vlasništvu hoteli "Splendid", "Montenegro" i "Blue Star" u Budvi, a kojoj je povjeren nadzor gradnje i buduće upravljanje turističkim objektom "Visitor".

I sama najava gradnje velelepnog kompleksa privukla je pažnju uspješnih iz drugih grana biznisa, koje u "Visitoru" i njegovom značaju za ovaj prelijepi i perspektivni kraj prepoznaju i svoju šansu. Već je, tako, izvjesno da će u okviru objekta biti otvorena filijala Hipotekarne banke za Plav.

Kako je Antena M već pisala, hotel će imati 250 ležajeva, restoran i restoran-banket sale, SPA centar, ljetnju baštu uklopljenu u prirodni ambijent... Projektant je naglašeno vodio računa da čitav kompleks sačuva „duh mjesta“, što je jedan od ključnih uslova za uspješno arhitektonsko rješenje. U širem okruženju hotela biće izgrađen vidikovac sa pogledom na jezero, most, terasa, trim staza koja se pruža obalom od Plava. Pa igralište za djecu, centralni plato pogodan za kupanje ali i za prezentovanje kulturnih sadržaja, veliki parking.

Uređenih 250 metara obale podijeljeno je na tri dijela; istočni i zapadni krak i centralni dio, koji ih spaja. Istočni krak obilježiće drvena ponta, koja se pruža duboko u jezero, pogodna za posmatranje i okupljanje gostiju, naročito za kupače. Na centralnom dijelu obale predviđen je plato namijenjen kupačima, do njega biće smješten revitalizovani Ribnjak i Jedriličarski klub. Zapadni krak nalazi se ispod mosta koji spaja ljetnju baštu sa Jedriličarskim klubom i ostrvo sa okruženjem pored kojega je šank bar. Kompleks, pored hotela, oplemenjuje Market sala, smještena do magistralnog puta, i Banket sala.

Nije to sve, dio kompleksa je i Auto-kamp sa 28 mjesta, na prostoru od 4100 m2, u prijatnom, prirodnom ambijentu i sa potpunim osjećajem privatnosti.

Sve je u ovom projektu podređeno poštovanju prirode pa su drvo i kamen pretežni materijali od kojih će objekti biti građeni, a kroz kompleks vodiće kamene i podaskane staze koje povezuju objekte. Zelenilo, visoko i nisko rastinje pružaće odmor za oko i hladovinu, idealan zaklon za prostor namijenjen porodičnom roštiljanju i dječjim igralištima.

Koliko je Šarkinovićev "SAMONT" uspješan pokazuju i sljedeći podaci: najbrže je rastuća kompanija u sektoru mašinske industrije u Njemačkoj, a njeni partneri su i giganti poput Simensa i Amazona.

- Hvala svima koji su učestvovali u ovome projektu ili dali doprinos da sve ovo danas bude moguće. Dugujem zahvalnost Mirsadu Bajrektareviću koji nas je u startu maksimalno podržao, kao i Nihadu Canoviću koji je preuzeo odgovornost i nastavio da se odgovorno odnosi prema našem projektu. MSM i g-din Dušan Radulović sa svojim timom i višegodišnjim iskustvom postavili su najviši standard u ovom poslu, arhitekte i projektanti kompanije MONCOR iz Podgorice koji su bili odgovorni za projekat, takođe. Svima im, kao i CEDIS-u i ostalima koji su uložili trud i dali podršku realizaciji ovog projekta, neizmjerno zahvaljujem i želim srećan i uspješan rad", kaže za Antenu M Jasmin Šarkinović.

Izgradnjom kompleksa na obali Plavskog jezera, koji će raditi tokom cijele godine, Jasmin prvi put ulazi u biznis turizma i ugostiteljstva. Zato je za partnera odabrao, kako kaže, najbolje u toj branši – Montenegrostars hotelsku grupu i njenu kćerku kompaniju Montenegro stars Managment.

Svečanost povodom početka izgradnje hotela "Visitor" i rizorta koji će promijeniti turističku ponudu ne samo Plava i Gusinja, nego cijelog gravitirajućeg dijela sjevera Crne Gore, zakazana je za 11 sati.

Planirano je da projekat bude gotov u ljeto 2026., - objavio je Portal Antena M