DODIK RADIKALIZIRANJE STANJE U BIH, NJEGOVA POLITIKA JE ZATROVALA ODNOSE
Autor: Hayat
Objavljeno: 03. Sep 2023. 02:09:08
Slike Milorada Dodika, Vladimira Putina, majice plaćenićke organizacije Wagner, snajperisti MUP-a RS-a sa zgrada, parole i natpisi 'Granice postoje', skandiranje imena ratnog zločinca Ratka Mladića – ogledalo su skupa podrške predsjedniku RS-a koji je održan na administrativnoj liniji.

Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave da nas maltretiraju, poručila je članica Predsjedništva Želja Cvijanović. Dodik se krije iza naroda pod krinkom napada na RS a milijarde dugovanja pristižu na naplatu.

U vrijeme Paddyja Ashdowna i nekih drugih visokih predstavnika, bilo koja vlast iz eniteta RS ne bi smjela izvoditi policiju i protestante na ulice, smatra Zijad Bećirović. Podsjeća i na vrlo važnje činjenice, iz ne tako daleke prošlosti, da BiH ima tragično iskustvo genocida i UZP-a, čemu su prethodile tzv. balvan revolucije.

– Dodik radikalizira stanje i po meni uopšte nije važno što je brojčano doživio fijasko na protestima, jer je njegova politika zatrovala odnose i u velikoj mjeri okrenula Srbe u BiH protiv EU i NATO plašeći ih nepostojećom opasnošću – kaže Bećirović.

Više pogledajte u prilogu.