U SARAJEVU IZ ŠTAMPE IZAŠLA KNJIGA "SIDRAN", AUTOR RUŽDIJA ADŽOVIĆ
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 20. Sep 2023. 18:09:06
Naš poznati novinar, publicista i književnik Ruždija Adžović, nakon uspjeha i više izdanja na bosanskom jeziku „Ogrlica iz Šanliurfe“, te prijevoda na engleskom, albanskom..., zatim "Tunjo - Razgovori s Muhamedom Filipovićem" i niza drugih naslova, danas je u Sarajevu u izdavaštvu "Connectum" izašla iz štampe "SIDRAN - živjeti, svjedočiti epohu", a autor Adžović je podijelio ovu radost na svome FB profilu:

- Odavno nisam osjetio toliku radost i ponos, nakon što mi je izdavač "Connectum" javio da je moja knjiga "SIDRAN - živjeti, svjedočiti epohu" konačno izašla iz štampe.
Veliki Abdulah Sidran ima moje najdublje poštovanje, kao autor koji je svojim djelima "zatalasao" svijet. Dok budem živ, Sidran će imati i moju neizmjernu zahvalnost. Najmanje iz dva razloga: prvo što je baš meni ukazao povjerenje da uradim knjigu o njemu, i drugo, što mi je omogućio da, družeći se s njim, doživim nezaboravne trenutke.
Već sutra, knjiga ide u distribuciju, za sada po Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Vjerujem da će imati buran knjiški život, - naglasio je autor Ruždija Adžović.