SANEL BALIĆ NOVI PREDSJEDNIK OPĆINE GUSINJE
Autor: B.net
Objavljeno: 22. Sep 2023. 13:09:09
Sanel Balić iz Bošnjačke stranke novi je predsjednik Općine Gusinje. On je izabran glasovima albanskih partija, BS, SNP-a, SDP, većine odbornika SD i 3 odbornika DPS. Za njega je glasalo svih 20 prisutnih odbornika. Jedna od odbornica koja je glasala za Balića je nekadašnja odbornica DPS-a, a sada je nezavisna odbornica u lokalnom parlamentu.

Skupština Općine Gusinje danas bira novog predsjednika Opštine nakon što je juče dosadašnja prva žena grada Anela Čekić podnijela ostavku na tu funkciju.

Na sjednici je prethodno konstatovana je ostavka Čekić.

Čekić (DPS) je ostavku podnijela nakon što je prije dva dana grupa odbornika uputila inicijativu za njenu smjenu predsjedniku SO Bujaru Hasanđekaju. On je za sjutra zakazao sjednicu Skupštine Općine.

Inicijativu su potpisali odbornici Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Albanske koalicije (Demokratski savez, Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca), Socijaldemokratske partije i Socijalisticke narodne partije.

Prethodno su iz OO Bošnjačke strane Gusinje saopćili da je Čekić suprotno zakonu razriješila dužnosti sekretara za finansije Miralema Bekteševića i oduzela nadležnosti sekretarki za opću upravu Samri Balić.

"To je čin na koji će Bošnjačka stranka imati adekvatan odgovor i da je Čekić ovakvim potezom dovela u pitanje opstanak koalicije u Gusinju", kazao je prije par dana predsjednik OO BS Sanel Balić, objavio je portal rtcg.me.

CdM, elektronski medij u Crnoj Gori, pred zasjedanje Skupštine općine Gusinje, je objavio da bi biznismen iz New Yorka a rodom iz Gusinja, Refik Refko Radončić, mogao biti kandidat za predsjednika Općine Gusinje, ali izborom Sanela Balića, to je već palo u vodu. Ali biznismenu Refiku Radončiću u budućnosti možda mu se pruži prilika.