MULJ U KOJEM PLIVAJU GMIZAVCI
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 29. Nov 2023. 14:11:05
Živimo u društvu u kojem nije samo krilatica, nego je način života, da ti se može oprostiti sve osim uspjeha, samopoštovanja, hrabrosti, nesnishodljivosti, optimizma, rada, reda, discipline i nepovijene kičme.

Da, ovaj nakaradni sistem u kojem glup, gluplji, tuži i sudi pametnog, u kojem kupljena diploma predstavlja intelektualnu elitu, u kojem se prvo magistrira pa tek diplomira, skida glavu svakom ko se gore navedenim kvalitetima izdigne iznad mulja u kojem plivaju gmizavci koji osim destrukcije, sječe glava, laži i obmana ne nude ništa.

Nametnuti kao vlast, nameću narodu svoju volju, koja je opća tiranija, u kojoj se pojedinac koji iskače iz standarda ljigavosti, izdaje, kupljenih ili preko noći stečenih diploma, snobizama progoni. Raznim montiranim aferama i procesima se nastoji skinuti glava, onom ko odudara od životinjske farme koju trenutno imamo priliku živjeti, kroz nametnutu vlast, koja smjenjuje sposobne, postavlja podobne.

Profesorica Sebija Izetbegović, jedna je od žrtava progona, onih koji su sa kupljenim ili na večernjem kursu stečenim diplomama, krenuli na nju, logično, je da neukom smeta pametan, da hrabar smeta kukavicu, pošten lopovu, sposoban nesposobnom, pobjednik luzeru.

Sodoma i Gomora gubitnika nagrnula je na ženu koja im je znanjem, stavom, sposobnosti, poštenjem, radom, redom i disciplinom dokazala da je jača od njih zajedno. Sve što je uradila na KCUS ostat će dokaz za nju, a protiv njih. Vrijeme je najbolji sudac, i pred nama je, a građani su ti koji su osjetili plodove rada prof. Izetbegović, kao što će osjetiti i plodove onih koji će da je zamijene. Sigurno će se razlika vidjeti, ali, građani nisu tu da se pitaju, njima se sve nameće. Nametnuli su nam vlast, koja sada nameće direktore sa doktoratima iz Lukavice, kao što nam nameće i ministre sa diplomama s Pala.

Jedna žena, na svojim leđima je nosila čitav sistem nepravde koji lomi svakog ko mu se ne podčini, i uspjela je. Koliko god se ovim nametnutim izdajnicima činilo da su pobijedili, nisu. Jer nikad ne može pobijediti onaj koji je na nepravdi došao do trona.

Kako god bilo, izgubili su građani, oni kojima je KCUS prijeko potreban, u kojem vlada red, rad i disciplina. Gdje ne moraš podići kredit da bi bio operisan, gdje se ne donose kese i koverte, nego se svi tretiraju isto.