NOVI PAZAR: BIVŠI IMAMI I SLUŽBENICI VRAĆAJU SE U OKRILJE JEDINSTVENE ISLAMSKE ZAJEDNICE U SRBIJI
Autor: Mesihat.org
Objavljeno: 12. Mar 2024. 12:03:35
Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava javnost da je tokom proteklih mjeseci bilo interesovanja značajnog broja službenika koji su napustili Islamsku zajednicu u periodu od 2007-2013. godine, tokom agresije i tzv. inicijative, koji su izrazili spremnost da se vrate u okrilje jedinstvene Islamske zajednice u Srbiji i želju da kroz institucionalno djelovanje doprinesu njenom daljem jačanju i vraćanju jedinstva, priznajući legitimitet Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Svoju odlučnost u namjeri za povratak legalnoj i legitimnoj Zajednici nakon razgovora potvrdili su pisanim izjavama koje su dostavili Mešihatu, u kojima su naglasili da će njihov dalji angažman biti u skladu sa interesima Islamske zajednice i pripadnika islama, te da će u svom radu poštovati normativna akta organa i službi Islamske zajednice u Srbiji.

Izjave o povratku i potvrđivanju legitimiteta Islamske zajednice uputili su:
– Bekir Makić
– Hariz Holić
– Adnan Ćatović
– Almir Suljović
– Ahmedin Hasanović
Moleći Allaha dž.š. da u ramazanskim danima na nas spusti Svoju milost, oprost i spas, Njega Uzvišenog molimo da našoj Zajednici i svima koji su njen dio podari uspjeh, a onima koji su je napustili i o nju se ogriješili snagu za pokajanjem i povratkom u njeno okrilje.