MINISTAR SEVLID HURTIĆ OSUDIO BRUTALNI I KUKAVIČKI NAPAD NA BOŠNJAČKE MLADIĆE U STOCU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. Apr 2024. 20:04:06
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine dr. Sevlid Hurtić, najoštrije je osudio sinoćnji huliganski, brutalni i kukavički napad na četvericu bošnjačkih mladića u Stocu.
-Fizički napad na mlade sportiste koji su povratnici od strane grupe razbojnika, uz presretanje automobila na cesti, predstavlja narušavanje sigurnosti u ovom dijelu naše zemlje.
Pozivam nadležne institucije, policiju i tužilaštva, da hitno procesuiraju ovaj divljački napad, koji je mogao imati najgore posljedice.
Svjedoci smo da su u proteklim godinama vrlo često u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine zabilježeni napadi i obračuni huligana, ali i napadi navijače, od kojih je jedan završio ubistvom navijača. Većina tih događaja je ostala nerasvijetljena ili blago kažnjena, što je dodatno ohrabrilo nove huligane i napadače.
Zbog svega navedenog, pozivam nadležne , da najoštrije sankcionišu napadače, te da nemaju toleranciju prema ovakvim i sličnim napadima.
Hitno procesuiranje ovog slučaja će barem djelomično vratiti povjerenje u rad istražnih organa, a u suprotnom, ukoliko reakcija izostane, produbit će nepovjerenje i dodatno narušiti odnose u ovom dijelu naše domovine, navodi se u reakciji ministra Hurtića.