Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


OPET I TRAJNO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 03. May 2022. 17:05:29
Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac!
Ovoj opakoj družini, na našim evropskim prostorima, evo se pridružio i njihov mentor i psihopata sa istoka, tovarišč Putin, koji na sličan njihov način ruši i ubija nevine žrtve Ukrajine.
U ispomoći su mu i naši domaći „rusofili“ i naši domaći dušmani, kao i neki evropski dešnjaci ili veliko nacionalistički elementi od Orbana, Janše, Milanovića, Vučića, Dodika, Čovića, Vulina i drugih.
Mnogima je to možda teško razumjeti i shvatiti značaj uloge Željka Komšića u formiranju našeg Predsjedništva, uopšte naše vlasti na svim nivoima.

Možda to mi građani ovoga hercegovačkog ili mostarskog regiona, ponajbolje razumijemo, sve radi dugogodišnje „nacionalističke čizme čimbenika HDZ-a i njihove ideologije diskriminacije, majorizacije, uzurpacije, kriminala i cjelovitog licemjerstva“.

Perfidni i lukavi „samozvani akademik“ čelnik HDZ-a Dragan Čović, veoma lucidno, prikriveno i permanentno širi laž i glasine na sve strane, kao i međunarodnim faktorima, o tobožnjoj ugroženosti ovih njegovih Hrvata i to dijela u ovoj regiji, gdje su kadrovi HDZ-a svojim agresorskim metodama okupirali i materijalna dobra i svu vlast.

Kao istinski „ grobar“ ovih Hrvata, zanemaruje i sve Hrvate iz srednje Bosne i Sarajeva, te uz pomoć svoje zaražene nacionalističke družine i tzv HNS (hrvatskog nacionalističkog sabora) teroriše i sve domaće i međunarodne faktore sa lažnom doktrinom njihovog Gebelsa ili pok. Oca nacije Franje Tuđmana, koji im je ostavio u nasljedstvo ovu ubitačnu nacionalističku ideologiju, sa fabrikama laži za proizvodnju i primjenu tobožnje „istine“.

Očigledno je i svakodnevno jasno i glasno histerično „urlikanje“ iz lijepe njihove Hrvatske, sa suludim predsjednikom Zoranom Milanovićem i inim njihovim „evropejcima" tipa gospođe Zovko i sl. o njihovom lažnome dojmu poimanja ugroženih Hrvata u Mostaru i Hercegovini, koji svakodnevno „kriče“ držite lopove, jer su i neposredni lopovi.


Svakako im je u pomoć priskočio veliko srpski ekstremni nacionalizam i njihovi idioti iz „srpskoga sveta“, podržavajući na svoj način interese svojih zajedničkih genocidnih tvorevina, fantazirajuće Herceg Bosne i Republike srpske, sa trusnih njihovih temelja lobanja i kostiju nevinih žrtava, uglavnom Bošnjaka, koje su uništavali u njihovoj agresiji, po scenariju ideologa Tuđmana i Miloševića.

Ovoj opakoj družini, na našim evropskim prostorima, evo se pridružio i njihov mentor i psihopata sa istoka, tovarišč Putin, koji na sličan njihov način ruši i ubija nevine žrtve Ukrajine.


U ispomoći su mu i naši domaći „rusofili“ i naši domaći dušmani, kao i neki evropski dešnjaci ili veliko nacionalistički elementi od Orbana, Janše, Milanovića, Vučića, Dodika, Čovića, Vulina i drugih.

Žalosno je i totalno nakaradno, da se poradi svoje fotelje koju bi htio na silu da zausme i usvoji Dragan Čović, u Predsjedništvu BiH kao član hrvatskoga korpusa, kao da gospodin Željko Komšić isto tako po svojoj nacionalnoj pripadnosti i nije rođeni Hrvat.

Takvim odnosom i postupcima i drugih hrvatskih institucija, čak do hrvatskog Sabora i predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića, koji su jednostavno svi izludili i poćinju svakodnevno „buncati“ i plasirati lažne nacionalističke tirade o tobožnjoj ugroženosti Hrvata u BiH.
Neće da istaknu i priznaju da je u pitanju fotelja za Dragana Čovića, ovoga njihovog moćnika, koji je bio u mogućnosti mijenjati i tok rijeke Radobolje, radi svoje na kriminalu stečene vile u mostarskim Barama.

Kolika je ironija života i bruka za hrvatski narod i državu Hrvatsku, kada njihov predsjednik insistira na zabrani saborskim zastupnicima da daju svoj glas Finskoj i Švedskoj za njihov ulazak u NATO savez, dok se ne udovolji Draganu Čoviću i njegovom prijedlogu izbornoga zakona u BiH.


Svakako, da su ovo gluposti najvećega nivoa vlasti u Hrvata, zato nas i ne čudi njihova ustaška ideologija, nasrtaji, ubistva, kriminal i pljačka naših prostora i naših ljudskih prava.

Upravo, potrebno je znati široj našoj javnosti kao i međunarodnoj zajednici, zašto je nama sa ovih prostora represije, diskriminacije i majorizacije od nacionalističke vlastri HDZ.a, zašto nam toliko važan i bitan izbor upravo Hrvata Željka Komšića na funkciju Predsjedništva.

Zašto bi naši građani sjekli tu granu na kojoj su svi naši plodovi i naš stameni patriota i borac u ratu i miru, za našu jedinu domovinu i državu Bosnu i Hercegovinu, gospodin Željko Komšić.
Nužno je uvažavati i činjenice da ga biraju građani ove nam domovine, a ne i Hrvati ili Bošnjaci ili Srbi ili ostali.

Želja nam je stvoriti istinsku demokratsku i pravnu građansku državu, sa svim definisanim ljudskim pravima za svakoga, ali ne nikakvi niti Hrvati, niti Srbi, niti Bošnjaci niti ostali.

Neka se oni tako deklarišu u svojim bogomoljkama, da li crkvama, katedralama u džamijama ili sinagogama ili bilo gdje, neka služe i poštuju svoga Boga / Allaha i svoju religiju i vjeru.

VRHOstali prilozi:
» SRETAN VAM DAN BOŠNJAKA CRNE GORE, DRAGA BRAĆO!!!
Božidar Proročić | 22. March 2023 17:26
» SUDBINSKA PITANJA ZA BOŠNJAKINJE I BOŠNJAKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. March 2023 19:27
» MIŠO SMAJLOVIĆ, ČOVJEK PRIJE SVEGA
Sead Zubanović | 19. March 2023 12:19
» NI NACIJA NI GRAĐANI?
Dr. Harun Hadžić | 17. March 2023 13:57
» ANESTEZIRANJE VJEROM
Edin Zećirović | 17. March 2023 13:34
» BORBA ZA UKRAJINU JE BORBA ZA EVROPU BEZ FAŠIZMA I GENOCIDA
Božidar Proročić | 17. March 2023 12:53
» NEMA ODMORA DOK TRAJE ODBRANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. March 2023 15:10
» BUDUĆNOST ME SAVJETUJE DA POŽURIM
Suad Bešlić | 09. March 2023 15:18
» HRVATSKO KUHANJE ANEKSIJE BOSNE I HERCEGOVINE U VITEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. March 2023 14:54
» REIS KAVAZOVIĆ JE DOMOLJUB I NA NJEGOVOJ SAM STRANI!
Gradimir Gojer | 07. March 2023 20:50
» ISKRENA PODRŠKA POŠTOVANOM REISU HUSEINU EF. KAVAZOVIĆU!
Mr. Milan Jovičić | 07. March 2023 17:23
» POTRAGA ZA LJEPOTOM
Dr. sc. Ibrahim Kajan | 06. March 2023 18:22
» VOJIN TROJANSKI
Said Šteta | 06. March 2023 17:44
» NEK’ VISI REJSULEMA, HUSEIN-EF. KAVAZOVIĆ
Muhamed Mahmutović | 06. March 2023 15:42
Ostali prilozi istog autora:
» DA LI SE MOŽE ILI TREBA ZABORAVITI?
07. February 2023 17:25
» SAMOVOLJA
22. December 2022 17:33
» DOMAĆA POLITIKA, UZ MEZU I PIĆE!
12. December 2022 12:40
» KAKAV UČITELJ, TAKVI I UČENICI
05. December 2022 16:52
fastvee.gif
banner ago.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif