Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: AKADEMIK PROF. DR. ADAMIR JERKOVIĆ: OPTUŽUJEM ZA GENOCID U GAZI
U Armagedonu smještenom danas tlu Gaze dogodio se ratni zločin velikih, teško mjerljvih razmjera. Izraelci su počinili nesumnjiv i jasan genocid u kojem ispaštaju svi stanovnici Gaze, medicinski radnici, bolesnici i što je najgore djeca koju cionisti ubijaju bez milosti.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-15 21:44:58
Cijeli svijet je šokiran počinjenim zlodjelima Izraela u Gazi i neprekidnim a sada pojačanim napadima jevrejskih doseljenika na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali. Izrael kojeg Vi vodite, počinio je velike ratne zločine i genocid nad stanovništvom Gaze.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-14 13:50:28
Optužujem nove pojedince iz političko-vojnog rukovodstva Države Izrael za ratne zločine prema palestinskom narodu u Gazi, kojima pridodajem imena ministra baštine Izraela Amihai Eliyahu i bivšeg zamjenika direktora Mossada Ram Ben Baraka!

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-05 22:40:14
Njena suština je u misli Artura Keslera "jedan narod svečano je obećao drugom narodu zemlju trećeg naroda". Balfourova deklaracija je dokument kojim je neka vlada podržala uspostavljanje jevrejske države u Palestini, na tuđoj zemlji. Pismom Walteru Rothschildu, prvaku jevrejske zajednice u Engleskoj, vlada UK je podržala stvaranje “nacionalnog staništa za jevrejski narod ili nacionalni dom za jevrejski narod”, pri čemu nije upotrijebljen pojam država i izbačena je riječ “Palestina”, a uvedena formulacija “u Palestini” kako se ne bi dobio dojam o cijeloj Palestini.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-01 19:57:38
U Gazi je upotrijebljena sva sila oružja, osim nuklearne. Poznato je da Izrael raspolaže sa nuklearnim naoružanjem, ali ga još ne koristi, jer bi to direktno naštetilo jevrejskoj državi pošto je njen oblik veoma uzak. Nemojte misliti da to Izrael ne bi uradio, jer događaji iz Gaze govore kakve namjere ima ova militantna država koja je usmjerila čitav svoj razvoj na proizvodnju zastrašujuće ratne tehnologije.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-31 02:16:29
Optužujem političko i vojno-obavještajno rukovodstvo Države Izrael za neviđeno nasilja i teror nad narodom Palestine u napadnutoj Gazi, koji su proizveli ratni zločin i zločin protiv čovječnosti sa elementima genocida i potpunim urbicidom. Spisak nije konačan.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-28 14:56:29
Kulminacija zločina u Gazi dostignuta je izraelskim gađanjem bolnice Al Ahli al Arabi. Epilog: 500 mrtvih. Izrelci su odmah posegnuli za srpskim receptom iz rata u Bosni. Iako objave njihovih zvaničnika govore o upetljanosti u zločin, brzo su okrivili same Palestince da su oni izazvali krvoproliće nad svojim narodom, na što se izgleda „navukao“ i američki predsjednik Biden, koji je u međuvremenu hitno doputovao u Izrael da bi dao uvjerljivu podršku cionističkom režimu.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-18 16:43:50
Odgovor nerezidentnoj ambasadorici Izraela u BiH
Valjda znate da ambasador izvještava svoju vladu diplomatskom poštom i ostalim kanalima o situaciji u zemlji svoje akreditacije, ali nikako nema pravo da se miješa u unutrašnje poslove te države i uz to da kritizira njenog predsjednika. Ovo doživljavamo kao uvredu Bosne i Hercegovine.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-11 20:35:17
Sravnjena Gaza od snaga „demokratskog“ Izraela
Nametnuli su blokadu Gazi, ponašaju se kao gospodari, šire svoju teritoriju, okupirali su Zapadnu obalu i prisajedinili Golansku visoravan, okupirali Jerusalim, svako malo skrnave džamiju Al Aksu i potpuno su proširili jevrejsku državu do neslućenih granica.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-10 19:12:47
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif