Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: AKADEMIK PROF. DR. ADAMIR JERKOVIĆ: OPTUŽUJEM ZA GENOCID U GAZI
Od 7. oktobra 2023. do danas, izraelske vojne snage u blokiranom Pojasu Gaze ubili su najmanje 27.585 Palestinaca. Ciljano su najviše ubili djece i žena, i uopće civila. Na udaru su novinari, ubili su više od 120 palestinskih novinara, na taj način da bi spriječili da se istina plasira u javnost.

Bošnjaci.Net | 2024-02-06 15:38:20
I pored zastrašujuće vojne tehnike s kojom je sijao samo smrt, Izrael nije uspio uništiti život niti demotivirati ljude da se bore za slobodu bez obzira na cijenu koju plaćaju za to. Ako Izraelci u bilans pobjeda računaju porušene gradove, bolnice, vjerske i kulturno-historijske objekte, zatrpane izvore pitke vode, potvrdit ćemo ‒ sve su uništili, osim želje naroda za slobodom koja se ničim više ne da ubiti.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2024-01-17 21:41:49
Svakodnevno čitamo o ratnim zločinima, neke zločince smo javno optužili i radujem se što smo bili prvi u svijetu koji smo jasno i nedvosmisleno kazali da se u Gazi traje ratni zločin protiv Palestinaca. Nazvalo sam to pravim imenom GENOCID, koji je po svojim posljedicama mnogo okrutniji nego slično protjerivanje i ubijanje stanovnika koji se dogodio 1948. u historiji poznat kao Nakba.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-12-29 15:26:27
Zbog zločina izraelske vojske protiv novih Amalečana (čitaj Palestinaca) Netanyahua smo netom stavili na listu „Optužujem“. Sada je svoje mjesto dobio i ovaj Druz po imenu Ghassan Alian, koji vjerno i beskrajno odano služi židovskoj agresiji na palestinski narod.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-12-14 15:32:40
Šestodnevni rat između Izraela i njegovih arapskih susjeda završio se pobjedom cionističke države a u arapskim zemljama stvorio je još veću mržnja prema agresivnom režimu premijera Levi Eshkol-a (Levi Eškol). Bijes prema cionistima bila je kritično visoka, a stanje se nije promijenilo ni nakon dolaska Golde Meir za premijera Izraela u martu 1969. godine, kada počinje ova priča.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-12-11 18:35:22
Pošto su ih istjerali sa njihove zemlje, iselili iz njihovih kuća, sada ih nazivaju životinjama koje treba uništiti i pobiti, a izraelski ministar Amihai Eliyahu kojemu se očito ne dopadaju spora ubijenja Palestinaca predložio je da upotrijebe atomsku bombu. Imaju „amin“ cijelog zapadnog svijeta, sa izuzetkom Španije, koja je jasno rekla šta misli o ovom zločinu bez presedana. Izrael se predstavio i dokazao kao fašistička država par excellence, koja je po svojim postupcima ravna fašističkoj Njemačkoj u doba najcrnjeg naciszma Adolfa Hitlera.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-12-04 21:42:02
U Armagedonu smještenom danas tlu Gaze dogodio se ratni zločin velikih, teško mjerljvih razmjera. Izraelci su počinili nesumnjiv i jasan genocid u kojem ispaštaju svi stanovnici Gaze, medicinski radnici, bolesnici i što je najgore djeca koju cionisti ubijaju bez milosti.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-15 21:44:58
Cijeli svijet je šokiran počinjenim zlodjelima Izraela u Gazi i neprekidnim a sada pojačanim napadima jevrejskih doseljenika na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali. Izrael kojeg Vi vodite, počinio je velike ratne zločine i genocid nad stanovništvom Gaze.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-14 13:50:28
Optužujem nove pojedince iz političko-vojnog rukovodstva Države Izrael za ratne zločine prema palestinskom narodu u Gazi, kojima pridodajem imena ministra baštine Izraela Amihai Eliyahu i bivšeg zamjenika direktora Mossada Ram Ben Baraka!

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-05 22:40:14
Njena suština je u misli Artura Keslera "jedan narod svečano je obećao drugom narodu zemlju trećeg naroda". Balfourova deklaracija je dokument kojim je neka vlada podržala uspostavljanje jevrejske države u Palestini, na tuđoj zemlji. Pismom Walteru Rothschildu, prvaku jevrejske zajednice u Engleskoj, vlada UK je podržala stvaranje “nacionalnog staništa za jevrejski narod ili nacionalni dom za jevrejski narod”, pri čemu nije upotrijebljen pojam država i izbačena je riječ “Palestina”, a uvedena formulacija “u Palestini” kako se ne bi dobio dojam o cijeloj Palestini.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-11-01 19:57:38
U Gazi je upotrijebljena sva sila oružja, osim nuklearne. Poznato je da Izrael raspolaže sa nuklearnim naoružanjem, ali ga još ne koristi, jer bi to direktno naštetilo jevrejskoj državi pošto je njen oblik veoma uzak. Nemojte misliti da to Izrael ne bi uradio, jer događaji iz Gaze govore kakve namjere ima ova militantna država koja je usmjerila čitav svoj razvoj na proizvodnju zastrašujuće ratne tehnologije.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-31 02:16:29
Optužujem političko i vojno-obavještajno rukovodstvo Države Izrael za neviđeno nasilja i teror nad narodom Palestine u napadnutoj Gazi, koji su proizveli ratni zločin i zločin protiv čovječnosti sa elementima genocida i potpunim urbicidom. Spisak nije konačan.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-28 14:56:29
Kulminacija zločina u Gazi dostignuta je izraelskim gađanjem bolnice Al Ahli al Arabi. Epilog: 500 mrtvih. Izrelci su odmah posegnuli za srpskim receptom iz rata u Bosni. Iako objave njihovih zvaničnika govore o upetljanosti u zločin, brzo su okrivili same Palestince da su oni izazvali krvoproliće nad svojim narodom, na što se izgleda „navukao“ i američki predsjednik Biden, koji je u međuvremenu hitno doputovao u Izrael da bi dao uvjerljivu podršku cionističkom režimu.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-18 16:43:50
Odgovor nerezidentnoj ambasadorici Izraela u BiH
Valjda znate da ambasador izvještava svoju vladu diplomatskom poštom i ostalim kanalima o situaciji u zemlji svoje akreditacije, ali nikako nema pravo da se miješa u unutrašnje poslove te države i uz to da kritizira njenog predsjednika. Ovo doživljavamo kao uvredu Bosne i Hercegovine.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-11 20:35:17
Sravnjena Gaza od snaga „demokratskog“ Izraela
Nametnuli su blokadu Gazi, ponašaju se kao gospodari, šire svoju teritoriju, okupirali su Zapadnu obalu i prisajedinili Golansku visoravan, okupirali Jerusalim, svako malo skrnave džamiju Al Aksu i potpuno su proširili jevrejsku državu do neslućenih granica.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-10-10 19:12:47
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif