Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dobri Bosnjani
ARNAUT, Selim

rodjen je 24.5.1962., u Zenici. Studirao je filozofiju sa sociologijom na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Poslije studija, zajedno sa knjizevnikom Zilhadom Kljucaninom, pokrenuo je i ure- divao casopis za knjizevnost, umjetnost i kulturu ”Knjizevna revija”, ciji je posljednji broj - izasao uoci rata i na izvjestan nacin najavljujuci rat, uredio sa rahmetli Karimom Zaimovicem, prozaistom i teoreticarom stripa, Selim Arnaut je objavio slijedece knjige:
Krov, pjesme, Sarajevo, 1988. (Brankova nagrada, Nagrada Mlada Struga); Krov i nove pjesme, drugo, dopunjeno izdanje, Sarajevo, 1990.; Zasto ne znam opisati grad, stare i nove pjesme, izbor, Ljubljana, 1994.; Boja kucne grade, roman, Sarajevo, 1997. Roman Boja kucne gradje, nastajao je u jednom svome periodu, zahvaljujuci jednogodisnjoj stipendiji koju je njegov autor primao od ugledne bosnjacke institucije ustanovljenje u Kraljevini Svedskoj. Selim Arnaut, posljednjih pet godina, kolumnista je bosanskoga politickog sedmicnika Ljiljan. Profesionalni je knjizevnik.


[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ] [ F ] [ G ] [ H ] [ I ] [ J ] [ K ] [ L ] [ M ] [ N ] [ O ] [ P ] [ R ] [ S ] [ T ] [ U ] [ V ] [ Z
ABDAGIĆ, Muhamed
AGIĆ, Dr. Senad ef.
AGOVIĆ, Šemso
AHMETAGIĆ, Prof. dr. Esad
AJANOVIC, Midhat
AKMADZIC, Hazim
ALAGIĆ, General Mehmed
ALAGIC, Sukrija
ALIC, Meho
ALIHODŽIĆ, Dr.-Ing. Bernes
ALIKADIĆ, Bisera
ALISPAHIĆ, Mr. Fatmir
ALISPAHIC, Nijaz
ALISPAHIC, Selma
ARMIJA BiH
ARNAUT, Selim
AVDIĆ, Ćamil
ŠANTIĆ, Ferid Ferko
ŠKALJIĆ, Nezir-ef.
ŽDRALOVIĆ, MUHAMED
ČAJNIČANIN, Muhamed
ČAJNIČANIN, Muhamed
ČAMPARA, ESREF
ČAUŠEVIĆ, Mehmed Džemaludin ef.
ČEJVAN, Adem
ĆATIĆ, Ćazim - Musa
ĆATOVIĆ, Dr. Saffet