Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dobri Bosnjani
MALKIĆ, Abdurahman

roðen je 11.06.1964. godine u Poznanoviæima, opæina Srebrenica od oca Rušida i majka Abide. Oženjen je sa Nevzetom i imaju dvoje djece Aida (1989) i sin Adnan (1991).

Malikiæ je diplomirani inžinjer saobraæaja. Srednju ekonomsku tehnièku školu završio je u Srebrenici, dok je trenutno student postdiplomskog studija na Fakultetu za saobraæaj i komunikacije u Sarajevu i Ekonomskom fakultetu.

Profesionalni angažman: Prvo zaposlenje u Srebrenici «Srebrenicaekspres» preduzeæe za prijevoz putnika, rukovodilac «Službe za organizaciju i eksploataciju saobraæaja».
Bio je prvi Predsjednik Upravnog odbora firme «Srebrenicaekspres» i podpredsjednik Skupštine kompanije Centrotrans holding Sarajevo, za vrijeme rata jedan period Direktor preduzeæa Srebrenicaekspres. Za vrijeme rata takoðer je radio i u Srednjoj školi u Srebrenici kao zamjenik direktora i profesor tehnièke grupe predmeta. Bio je tehnièki rukovodilac i jedan od osnivaèa preduzeæa Srebrenicaekspres u Tuzli.

Politièki angažman: Èlan je Stranke demokratske akcije (SDA) od osnivanja, Prvi predsjednik Mjesnog odbora Poznanoviæi, bio predsjednik opæinske organizacije SDA Srebrenica i podpredsjednik Regionalnog odbora SDA «Srednje Podrinje-Zvornik», trenutno je èlan Glavnog odbora SDA BiH i Izvršnog odbora SDA Srebrenica.

Za vrijeme rata bio je èlan Izvršnog odbora Ratnog predsjedništva opæine Srebrenica, kasnije pomoænik naèelnika za boraèko invalidsku zaštitu.

Bio je podpredsjednik Izvršnog odbora Skupštine opæine Srebrenica u periodu 1998. - 2000. godine, prije toga èlan Privremenog-prijelaznog izvršnog odbora opæine Srebrenica (imenovan od starne OHR i OSCE-a zbog nemoguænosti implementacije izbornih rezultata) na èijem je èelu bio meðunarodni predstavnik Lary Sampler.

Dužnost naèelnika opæine Srebrenica obavlja od 14. decembra 2002. godine, u drugom mandatu ponovo direktno izabran u oktobru 2004. godine. Bio naèelnik opæine Srebrenica u izbjeglištvu sa sjedištem u Tuzli. Intenzivno u politici od 1996. godine, u dva mandata od 1998 do 2002 godine poslanik u Skupštini BiH odnosno èlan Predstavnièkog doma Parlamentarne skupštine BiH, u prvom mandatu predsjednik komisije za ljudska prava, migracije izbjeglice i azil, bio je èlan Komisije za ravnopravnost spolova i Komisije za saobraæaj i komunikacije.

Ratni period: Pripadnik Armije RBiH, ranjavan je dva puta, po okupaciji Srebrenice 1995. godine uhapšen u Srbiji, isporuèen bosanskim Srbima u èijim zatvorima i logorima je proveo pet mjeseci od èega jedan mjesec u tamnici, tuèen, maltretiran i udaran raznim predmetima. (EK - Bošnjaci.net)


[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ] [ F ] [ G ] [ H ] [ I ] [ J ] [ K ] [ L ] [ M ] [ N ] [ O ] [ P ] [ R ] [ S ] [ T ] [ U ] [ V ] [ Z
ABDAGIĆ, Muhamed
AGIĆ, Dr. Senad ef.
AGOVIĆ, Šemso
AHMETAGIĆ, Prof. dr. Esad
AJANOVIC, Midhat
AKMADZIC, Hazim
ALAGIĆ, General Mehmed
ALAGIC, Sukrija
ALIC, Meho
ALIHODŽIĆ, Dr.-Ing. Bernes
ALIKADIĆ, Bisera
ALISPAHIĆ, Mr. Fatmir
ALISPAHIC, Nijaz
ALISPAHIC, Selma
ARMIJA BiH
ARNAUT, Selim
AVDIĆ, Ćamil
ŠANTIĆ, Ferid Ferko
ŠKALJIĆ, Nezir-ef.
ŠTULANOVIĆ, Prof. dr. Muharem
ŽDRALOVIĆ, MUHAMED
ČAJNIČANIN, Muhamed
ČAJNIČANIN, Muhamed
ČAMPARA, ESREF
ČAUŠEVIĆ, Mehmed Džemaludin ef.
ČEJVAN, Adem
ĆATIĆ, Ćazim - Musa
ĆATOVIĆ, Dr. Saffet
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif