Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: JUBILEJ - 20 GODINA RADA BOŠNJACI.NET
Čestitka uz jubilej Bošnjaci.net
U današnjem medijskom prostoru, zaista je rijetkost pronaći i pročitati kvalitetne tekstove vezane za Bošnjake, ma gdje se oni nalazili. Na jednom mjestu, uredno složene mogu se naći informacije o svim segmentima života. Ako se nešto značajno dešava vezano za Bosnu i Hercegovinu, ali i Bošnjake općenito, tu su Bošnjaci.net da čitaoce blagovremeno i profesionalno informišu.

Samir Hadzalić | 2023-01-29 12:37:38
Hvala vam na vrhunskom medijskom predstavljanju vrijednosti identiteta našeg bošnjačkog naroda, islama, historije, kulture i jezika. Posebno treba istaći vašu ulogu i napore koje ulažete u borbi protiv zaborava šta se u prošlosti dešavalo Bošnjacima, time i jačanje kolektivnog nacionalnog pamćenja i sjećanja.

Bošnjaci.Net | 2023-01-26 19:46:35
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema od 1993. do 2012. u povodu jubileja Bošnjaci.Net
Ne znam kakva bi naša sudbina bila bez portala Bošnjaci.net, ali znam da se sa ovim portalom naša bošnjačka etnička i naša bosansko-državno-nacionalna svijest podigla na visok stupanj osjećaja pripadnosti naciji i državi.

Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 2023-01-26 15:12:55
Čestitam vam na tome, ali i na svemu što ste istovremeno činili i postigli na gradnji kolektivnog pamćenja jednog naroda kada je upravo to trebalo Bošnjacima, kojima se sa svih strana preporučivao i preporučuje zaborav.

Hazbija Kalač | 2023-01-26 13:52:32
U ovom vremenu, ugroženosti i opstanaka Bošnajka vaš rad i djelovanje je od izuzetne važnosti, bar onima kojima je stalo da zaustave sve udare i pohod na asimilaciju koji traje od Berlinskog kongresa pa sve do sada. Nažalost taj trend je sve jači, sada samo na više perfidan i umotan način.

Bošnjaci.Net | 2023-01-26 01:49:00
U periodu koji je iza nas, svojim tekstovima, analizama, istorijskim pričama, dali ste ogroman doprinos na planu promocije bošnjačkog identiteta. Vaš rad ima izuzetan značaj ako se ima u vidu da je bošnjački korpus konstantno na udaru, kako u dijelu negiranja nacije i jezika, tako i kroz dovođenje u negativan kontekst sa raznim drugim pojavama.

Bošnjaci.Net | 2023-01-25 23:32:23
Dragi i poštovani, urednici, novinari, tehničari i svi ostali koji ste dio tima portala BOŠNJACI.NET, HVALA VAM i želimo da sa istim žarom, sa istim entuzijazmom da nastavite pružati informacije i širite istinu kao što ste to radili i do sada.

Bošnjaci.Net | 2023-01-25 19:58:29
Čestitam portalu Bošnjaci.net na 20 godina uspešnog rada u obaveštavanju Bošnjaka o aktuelnim dešavanjima, promovisanju kulturne baštine, istorije i jezika Bošnjaka, bez obzira gde se nalaze i žive. Vaš rad u promovisanju slobode Bošnjaka, slobodnog društva u celini i demokratskih vrednosti je od izuzetnog značaja.

Bošnjaci.Net | 2023-01-25 19:43:52
U povodu 20.godišnjice rada web magazina Bošnjaci.Net, u svoje lično ime i u ime Islamske zajednice u Republici Sloveniji, upućujem vam iskrenu čestitku. Ovom prilikom želimo istaći da je web magazin Bošnjaci.Net imao veoma važnu ulogu u afirmiranju izgradnje džamije u Ljubljani kao i drugim aktivnostima Islamske zajednice u Republici Sloveniji u proteklom periodu.

Bošnjaci.Net | 2023-01-25 12:34:03
Čestitka uz jubilej Bošnjaci.Net: Mag. Dženeta Halilović, zamjenica Ambasadora Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn
Za mene je web magazin BOŠNJACI.NET od prvog dana mnogo više od svega što možemo na njemu naći i pročitati. To je mjesto gdje svi dnevno po više puta rado “dođemo”, kraće ili duže se zadržavajući, kao u svoju “mirisnu kuću”, pa neka tako i ostane, uz želju da nas bude što više, da smo skupa, da se ni po čemu ne dijelimo, da skupa radimo i budemo zanavijek u vjeri i s vjerom za bolje sutra za sve nas, ujedninjeni, umreženi i pomažući jedni druge.

Bošnjaci.Net | 2023-01-25 07:14:43
Akademik prof. dr. Adamir Jerković, generalni sekretar Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU)
Za Bošnjake pišem već 17 godina. To je moj topli dom. Bošnjački i bosanski. Tokom dugog vremena saradnje nikada nisam primjetio da su Bošnjaci.net. iznevjerili bosanskohercegovački credo. Jer, da jesu, prestao bih da pišem za njih. Uostalom, uvjeravaju me imena saradnika, koji bez obzira na nacionalne korijene kojima pripadaju pišu s ljubavlju i poštovanjem o Bosni i Hercegovini.

Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 2023-01-25 06:50:20
Iskreno, kao Crnogorac žalim zbog genocidne politike koju su provodili pojedini pripadnici mog (crnogorskog) naroda. Zbog toga sam se svih ovih godina trudio, a i dalje ću se truditi, da kroz prizmu borbe za prava Bošnjaka, ali i kulturnu prizmu svih drugih manjinskih naroda (Albanaca, Hrvata i drugih) pokažem da umjesto puta zla i puta odmazde postoje i putevi koji će biti svijetli, časni i puni međusobnog poštovanja.

Božidar Proročić, književnik i publicista | 2023-01-25 06:34:36
Hvala ti za sve ove godine, moga redovnog iščekivanja, kako bih odmah sadržaje objavljene na tvojim stranicama prenosio na svoju FB stranicu i u messingeru mojim stalnim prijateljima u svijet.
Ponosan sam i istovremeno presretan, da sam se našao u brojnoj koloni uglednih i znanih, intelektualaca, akademika, profesora Univerziteta, filozofa, istoričara, poštovanih vjerskih vjerodostojnika, ljudskih veličina i velikih majistora od pera i istinskih riječi.

Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 2023-01-25 06:30:05
Povodom dvadeset godina portala “Bošnjaci.net” i preko deset godina naše uspješne saradnje
Naše okretanje mora uvijek biti prema Istini! Tom Suncu spoznaje i opstanka. Ne smijemo prešutiti sudbinu čestitog hafiza što ga oni što se pitaju ostaviše na stepenicama ispred džamije, ali ni akademika sa crkavicom od penzije, samo zato jer više ne navraća vodu na mlin. Ne poganite vlastiti izvor da bi nizvodno žeđi gasili! Čuvajte izvor čistim!

Said Šteta, književnik i novinar | 2023-01-25 05:39:06
Bošnjačina Esad Krcić duboko je bio svjestan činjenice da naš bošnjački narod tokom krvavog rata se poprilično vraćao svojim korijenima, svojoj vjeri i tradiciji, što je nametnulo kao potrebu jedan novi, daleko fleksibolniji pristup, kako kad je u pitanju Bošnjak i sve drugo što je bilo njegovo, a to nije mogao ponijeti sa sobom u muhadžirluk.

Mehmed Meša Delić | 2023-01-25 05:03:04
UZ JUBILEJ:
Redakciji Bošnjaci.net i cijenjenim saradnicima čestitam jubilej – 20 godina uzorite borbe na braniku istine i principa pravednosti svih ugrozenih naroda, a posebno Bošnjaka – 20 godina svjetla u medijsko/političkoj magli bosanskohercegovačke stvarnosti.

Bošnjaci.Net | 2023-01-25 04:20:52
Danas je veliki jubilej Bošnjaci.Net-, prvog bošnjačkog elektronskog odnosno internetskog medija na bosanskom jeziku. Prije dvadeset godina - s namjerom da krenemo u korak sa suvremenom tehnologijom, pokrenuli smo web portal, internet mrežu za Bošnjake ma gdje živjeli. Da, upravo mrežu, koja je povezala i povezuje one kojima je stalo do istine, pravde, očuvanjanja nacionalnog identiteta i napretka svoje domovine.

Esad Krcić | 2023-01-25 03:48:41
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif