Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: Inicijativa - Milorad Dodik proglasiti 'persona non grata'
Vjerujemo da će Rijaset kao i do sada ustrajati da mudro, savjesno i u skladu sa učenjem Uzvišene nam vjere radi u interesu muslimana na ovim prostorima, koji nisu protiv suživota i tolerancije, iako im se to uporno pokušava prišiti a sa ciljem da se zločini onih koji na nas atakuju zaborave i amnestiraju", navodi se između ostalog u pismu podrške upućenom reisu-l-ulemi.

Islamskazajednica.ba | 2012-01-14 07:22:14
„Zbog njegove višegodišnje, zapaljive, mržnjom prema islamu protkane retorike, BZK "Preporod" Doboj Istok daje punu podršku reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću u pozivu upućenom ambasadama islamskih zemalja da se Milorad dodik proglasi personom non grata u tim zemljama.

Islamskazajednica.ba | 2012-01-04 10:25:11
„Udruženje građana `Ponos´ iz Gračanice oštro osuđuje verbalne prijetnje i fašističku retoriku koji dolaze od Milorada Dodika i njegovih istomišljenika, te daje punu podršku reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću i njegovom prijedlogu da se predsjedniku RS Miloradu Dodiku kao i njegovim mentorima u Srbiji uskrati gostoprimstvo u islamskim zemljama i da se spomenuti proglase personom non grata u tim zemljama", navodi se između ostalog u pismu podrške upućenom reisu-l-ulemi.

B.net | 2011-12-26 09:16:15
Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić podržao je poziv reis-ul-uleme Islamske zajednice BiH Mustafe Cerića upućen svim muslimanskim ambasadama u Sarajevu da uskrate gostoprimstvo predsjedniku RS Miloradu Dodiku i njegovim, kako je rekao, mentorima iz Beograda.
"Time se mora staviti tačka na antimuslimansko djelovanje ovog čovjeka (Dodika) i njegovih mentora iz Beograda koji ne skrivaju svoje neprijateljstvo prema islamu, muslimanima i Bošnjacima, a koji od muslimanskih zemalja traže da im budu partneri u ostvarivanju njihovih nacionalnih interesa", rekao je Zukorlić prekidan često aplauzima.

2011-12-26 06:54:54
ST. LOUIS
Hasib Mustafić, u ime udruženja „Drinski talasi", naglašava da su, prije svega, trebali vodeći političari raditi svoj posao umjesto što, kako se čini, spavaju, i to ne samo oni nego i krovna udruženja žrtava rata.

B.net | 2011-12-23 14:10:58
SAD
Mi građani općine Prijedor koji smo na najsuroviji mogući način osjetili šta znači biti žrtva genocida, etničkog čišćenja, istrebljenja, progona i zatvaranje u koncentracijske logore uz jedinu optužbu da nisu pripadali “nebeskom narodu” time ni vjeroispovijesti onih koji su nasilno preuzeli vlast u Prijedoru, a koji su se služili gotovo identičnom retorikom kojom se danas koristi Milorad Dodik.

Bošnjaci.Net | 2011-12-23 08:30:42
Toronto
Politička filozofija i ideologija Milorada Dodika kontinuirano opravdava agresiju na Bosnu i Hercegovinu i genocid nad Bošnjacima te odgaja i podstiče nove generacije da realizuju rezultate agresije i genocida putem rada na uništenju države Bosne i Hercegovine i istrebljenju Bošnjaka.
Bošnjački džemati podržavaju inicijativu reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića da vlade islamskih zemalja razmotre i proglase Milorada Dodika i njegove zaštitnike i mentore nepoželjnim osobama, persona non grata, u islamskim zemljama.

Bošnjaci.Net | 2011-12-22 19:41:24
Bosansko-hercegovački islamski centar iz New Yorka i Islamski centar Monticello – New York podržali incijativu Reisul-l-uleme dr. Mustafe Cerića
Već godinama smo svjedoci da Milorad Dodik svojim javno iznesenim stavovima podstiče mržnju i netrpeljivost prema islamu i muslimanima, kreira neprijateljski ambijent što može ponovo dovesti do novog genocida i progona muslimana Bošnjaka. Tražimo da vlade islamskih zemalja najozbiljnije razmotre prijedlog reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića koji odražava i naša očekivanja, interese i našu zabrinutost, jer Milorad Dodik širi i podstiče islamofobiju, netoleranciju...

Bošnjaci.Net | 2011-12-21 21:45:09
Sarajevo

U cilju prevencije stvaranja atmosfere opće nesigurnosti apelujemo na sve nevladine organizacije da osude ovakvu retoriku i sa pravom zatraže da se Milorad Dodik i njegovi mentori proglase personom non grata u muslimanskim zemljama, u zemljama u kojima se poštuje pravo na različitost vjerske i kulturne tradicije, stoji u saopćenju "Liga za Sandzak" iz Sarajeva.

B.net | 2011-12-21 19:29:07
Reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić uputio pismo ambasadorima islamskih zemalja u Sarajevu
U pismu se ističe da izazivanje vjerske netrpeljivosti koja dolazi od Milorada Dodika prema Bošnjacima zbog njihove vjere islama može rezultirati novim genocidom i predlaže se da vlade „Vaših zemalja razmotre i proglase Milorada Dodika i njegove zaštitnike i mentore, posebno one iz Beograda, nepoželjnim osobama, persona non grata. Razlog za to jesu izjave Milorada Dodika kojima se širi i podstiče islamofobija, netolerancija i neprijateljstvo prema islamu i muslimanima.“

Bošnjaci.Net / MINA | 2011-12-19 21:20:18
U povodu kontinuiranih opasnih izjava Milorada Dodika
Muslimani Bošnjaci očekuju da relevantni politički faktori prepoznaju, osude i zaustave opasnu, destruktivnu i antičovječnu politiku Milorada Dodika. Posebno je važno da to shvate u Beogradu, jer njihovo prijateljstvo i podrška Miloradu Dodiku znači stajanje iza njegovih šovinističkih i rasističkih izjava i vrijeđanja islama i muslimana. Smrtonosni virus destrukcije i zla mora biti izoliran. Mudrost nas poučava da malo zlo i mala vatra se nikad ne smiju potcijeniti.

Bošnjaci.Net / MINA | 2011-12-18 10:04:09
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif