Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
ĐUKANOVIĆ NASTAVLJA SA MILOŠEVIĆEVOM GENOCIDNOM POLITIKOM PREMA BOŠNJACIMA U CRNOJ GORI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 05. May 2010. 23:05:27
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2010-05-31 18:33:42)
Udbaškom Birou!


Dosada


Sve isto mi se dešava!
Godine prolaze za godinama!
Nemam posla,užasno je!
Muči me strašna dosada!


Kada prođe ovo vrijeme!
Pamtiću te dobro po tome
Što ne dade mi posao!
Što stade na putu mo’me!


Možda će neko pričati
O onome što se dešavalo!
Možda će te đeca pitati!
Kakav doprinos mafiji si davao!


Unuci će te pitati!
Što radio si tih godina!
Lagaćeš ih da si morao!
Nećeš imati srama ni stida!


Ne laži ih!Jer oni su čisti!
Možda će ih tvoji grijesi stići!
Pa neka znaju ko im je to
Zaslužio!I kome se Bog
Preko nedužnih odužio!


Ne kunem ti đecu!Unučad!
Što mi je teško!Mori me jad!
Što mučiš me godinama!
Mučiš me i sad!A Zakon kaže!
Da prava na posao i ja imam!


Aida Piranić

AidaIdaAida (2010-05-31 12:14:31)
Birače opozicije proglašavaju mrtvima PDF Štampaj E-pošta
31.05.2010
opozicionibirac.jpgPodgorica - Dan - Podgoričaninu Stevanu Goluboviću nije dozvoljeno ga glasa na lokalnim izborima u glavnom gradu 23. maja zato što je izbrisan iz biračkog spiska na osnovu podataka MUP-a da je mrtav više od deset godina. Goluboviću je, naime, prilikom glasanja na biračkom mjestu na Zlatici rečeno da ne može da glasa, jer je donijeto rješenje da je izbrisan sa biračkog spiska iako je u Podgorici, gdje se doselio iz opštine Pljevalja, prebivalište prijavio još daleke 1984. godine. U nevjerici, tražio je objašnjenje od državnih organa i nakon višednevnih napora otkrio da je on zvanično mrtav već više od deset godina.

Naime, obraćajući se redakciji "Dana", ogorčeni Golubović juče nam je na uvid dao rješenje o brisanju iz biračkog spiska, koje je donio Sekretarijat za lokalnu samoupravu (potpisao sekretar Željko Vuković), 27. aprila ove godine a prema kome se na osnovu podataka MUP-a vrši brisanje iz biračkog spiska zbog činjenice smrti za lice "Golubović Stevan, rođen u Pljevljima, državljanin Crne Gore, umro dana 1. januara 2000. godine u Podgorici". Golubović kaže da je bio šokiran kada je saznao da je za nadležne državne organe mrtav već deset godina, napominjući da decenijama glasa na istom biračkom mjestu bez ikakvih problema, ali da ga u spisku nije bilo 23. maja.

- Podnijeću tužbu protiv nadležnog državnog organa, jer ovo je nečuven skandal, i zahtijevaću da mi se, shodno zakonu, osigura adekvatna nadoknada. Posjedujem svu neophodnu dokumentaciju, koja dokazuje da je neko u lokalnoj upravi u Podgorici na skandalozan način ustvrdio da sam mrtav. Poručujem zato svima koji me proglasiše mrtvim da me evo u kući na Zlatici, pa neka dođu da se uvjere jesam li živ ili ne - izjavio je Golubović za "Dan". On je kazao da nije bio jedini na nedavno završenim lokalnim izborima koji je na sličan način onemogućen da glasa.

- Sumnjam da se iza svega krije činjenica da sam aktivista SNP-a i opozicije jer znaju da sam za vrijeme referenduma bio za zajedničku državu - podvukao je Golubović. On objašnjava da je na dan izbora, u pratnji porodice, izašao na glasanje, u OŠ "Dragiša Ivanović", kada mu je rečeno da je izbrisan iz biračkog spiska. Potom je otišao do Opštinske izborne komisije (OIK), gdje mu je pojašnjeno da je izbrisan iz biračkog spiska.

- Potom sam tražio od Sekretarijata za lokalnu samoupravu i podgoričke policije da mi daju informacije šta se desilo. Nakon višednevnih napora, i pomišljanja da odustanem, jer nije išlo lako, ipak mi je ljubazno osoblje u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu dostavilo rješenje od 27. aprila po kome sam navodno mrtav od 2000. godine, pa moram biti izbrisan iz biračkog spiska - pojasnio je Golubović. Kaže da je u štabu opozicije saznao da je prilikom provjere biračkog spiska koja je obavljena 16. aprila (o čemu posjeduje dokumentaciju) utvrđeno da je sve bilo u redu, i da je upisan. - Tek se kasnije donosi rješenje o brisanju iz biračkog spiska. Sada, iz kojih razloga, i kako, utvrdiće nadležni sud - zaključio je Golubović.


Upornošću otkrio zloupotrebe

Golubović kaže da je posljednjih dana aktuelna priča da je jedan broj birača u Podgorici izbrisan iz biračkog spiska, ili im je iznenada promijenjena adresa stanovanja. - Svako ko se s tim suočava neće imati uspjeha u rasvjetljavanju okolnosti dok ne ode do kraja, dok ne dobije sva dokumenta. Ja sam tako uradio i sada znam na koji način su me spriječili da glasam - upozorio je Golubović.

Državni organi još bez komentara

U pokušaju da saznamo šta na Golubovićeve optužbe odgovaraju u MUP-u i podgoričkom Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, željeli smo da stupimo u kontakt sa odgovornima, ali nam je rečeno da je dan vikenda, te da se ne može dati bilo kakva izjava za medije. Sličan zahtjev biće upućen u ponedjeljak.

Nusret (2010-05-31 01:47:56)
Moj komšija naveći je problem to što je bilo a izgleda da i sada ima tvrdih oraha na koim se polome zubi , a onda se mora iznaći neka represivna mjeraznam kao što si bio optužen za snajperistu sa Petrove Crkve (smiješno zar ne ) znamo svi, konkretno za Bijelo Polje - da je postojala 1913-1918-1924-1939-1941-1990, (ako sam neku preskočio , nadopuni me, jer ih je bilo previše, a bogami ovi stariji polako ilape počinju i da zaboravljaju.
Šahovići-Čokrlije-Lijeska, to su sve stravične godine gada se pominju, A nama se istorija ponavlja, a sve zbog zaborava, pa ovom prilikom pozivam sve čitaoce da kupe knjigu i da je pročitaju i da prenose na svoja pokoljenja, da bi štogod naučili da nam se ovakve stvari nebi dešavale.

Ibro, mahsuz selam.

AidaIdaAida (2010-05-13 06:08:09)
Učestvujem u kampanji za "Bolju Crnu Goru" koju sačinjava dvanaest opozicionih stranaka.U sklopu iste obilazimo građane i razgovaramo sa njima.Sinoć sam stigla do jedne muslimanske kuće i kulturno se predstavila ženi koja je stajala ispred blijedo gledajući u poruke na mojim kapi i majici.Kad sam saznala da je u pitanju muslimanska kuća ja sam ženi rekla "Selam alejkum".Zbunila se jer ili nije znala odgovor ili nije smjela da mi odgovori kao muslimanka muslimanki.Samo mi je ponosno kazala da će glasati kao uvijek.Što znači za Mila.Stavila sam joj do znanja da nema slobode muslimanima tamo gdje se ne smije širiti selam.
Zakon (2010-05-06 17:27:38)
Izgleda za Djukanovica ne vazi ni jedan ovosvjetski zakon, ali iako se tako nastavi, nece moci izbjeci onaj Boziji. Da Bog da se przio na masti!
Hadzija (2010-05-06 13:11:54)
Lako bi bilo Djukanovicu da se stane u kraj ali kako stati onim Bosnjacima koji ga podrzavaju?!
Nego ima ona, i njihovo ce proci, inshallah!