Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
PREŽIVJELE ŽRTVE SRPSKO-CRNOGORSKE GENOCIDNE POLITIKE NEĆE DOZVOLITI DA SE UGNJETAVAJU NJIHOVI SUNARODNICI U SANDŽAKU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. September 2010. 16:09:46
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2010-09-14 18:08:22)
@Bosnian 92
DOBRO JUTRO,a sta cemo sa tzv Srbima i Hrvatima koji nece sa nama.

kAHFOPIJA (2010-09-14 08:53:54)
lakho je pricatri iz Amerike kako ce mo da zastitimo nase gradjene u sandZAKU, AL ME ZANIMA KAD DODJE GUSTO STA CE TI SILNI STRADALNICI DA URADE KOKRETNO OSIM STO CE DA PRICAJU.
Bosnian 92 (2010-09-13 15:34:32)
Politicke elite koje su kao godinama \"kao\" predstavljale interese Bosnjackog naroda i borile se za BiH zapravo nikad nisu ni imale dovoljno postovanja s pram sopstvenog naroda da bi njegovo misljenje uzele u obzir. Izbori su se dobijali po principu utjerivanja nacional/sovinistickog straha, tj. glasajte za \"nase\" a protiv \"njihovih\". Bosna je pukla po savovima onog trenutka kada je odluceno da se njen gradanski ustav zamijeni nacional/sovinistickim ustavom koji je ozakonio postojanje RS-a nastalog na fasizmu i genocidu.
Nacional strankama ukljucujuci nase domace SDA i SBiH zapravo odogovara takvo ustrojstvo jer im omogucava dugovjecan opstanak na vlasti, tj dugovjecnu \"borbu\" za Bosnjacki narod u drzavi koja je napravljena da omoguci konstantno medunacionalno trvenje.
Bila je to kapitulacija gradanske BiH na ustrb nacional/sovinisticko/fasisticke BiH. Zapravo bila je to kapitulacija ideje BiH, modernog demokratskog principa. Bilo je to pljuvanje po svim onim koji izginuse za BiH, po srusenim domovima, vjerskim objektima, silovanim djevojcicama itd. Sve je to uradeno u uskom krugu politicke elite a bez pristanka sopstvenog naroda, pod pritiskom bjelosvjetskih intersesnih grupa sa sumljivom pozadinom. RS je etnicki ociscena bez Hrvatskog I Bosnjackog naroda, sa mnostvom masovnih grobnica i zlocinaca koji slobodno setaju. Zar su stvarno oni mislili da ce izbjegli narod da se vrati u RS, naravno da nisu. Njima je samo bio potreban partner na drugoj strani radi razbijanja gradanske BiH i zarad konstantnog odrzavanja nacionalnog pitanja kao jedinog mjerila za osvajanje vlasti. Omogucili su posle 2 svjetskog rata kada je fasizam porazen da sada fasizam izade kao popjednik i ucesnik u vlasti BiH. Koliko god taj fasizam bio prepakovan u Dejtonu, njegov smrad i prljavstina ce ponovo prije ili kasnije da se razliju. Umjesto da ideja gradanske BiH pobijedi fasizam, dobili smo nacional torovsku drzavu sa ozakonjenim fasizmom. Gradanska BiH je mogla da obezbijedi nacionalna prava svima, pa i ako je potrebno kroz autonomije. Nacional torovska BiH moze samo da iznjedri torove gdje ce vecina u svome toru imati privilegiju u odnosu na manjinu.