Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
BUKOVICA - MASOVNA GROBNICA ISTINE
Autor: Ibrahim Čikić
Objavljeno: 09. January 2011. 10:01:18
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Mirza SA (2011-01-10 11:35:03)
Ne znam kome bi dao visi aferim, auoru teksta ili potpisnku pod imenom Omer-PG. Obojica su potrefili u srz bosnjackog podanista. Puno puto sam rekao blago nama kad imamo one koji hoce pregovoriti i kad imam svoj medij koji hoce objaviti!
Koliko vidim otvara se novo poglavlje. Svi se trebamo udruziti i goniti zlocince...

Omer-PG (2011-01-10 05:18:45)
Fenomenom da žrtva obožava dželata, kao što je slučaj u Crnoj Gori sa Bošnjacima, pokušao sam, bezuspješno doista, da se pozabavim mnogo puta ranije. Vjerovatno bi to bila idealna tema za doktorsku disertaciju nekog psihologa, filiozofa, politiokologa. Meni, ovako običnom, nije jasan taj fenomen. Da li je to neka vrsta Stokholmskog sindroma-kada su se taoci solidarisali i počeli obožavati svoje otmičare? Sumnjam. Etničko čišćenje Bukovice i zločini počinjeni nad Bošnjacima su neuporedivi sa tom otmicom.
Bošnjačka intelektulana „elita“ u Crnoj Gori „mudro“ šuti. Takozvanoj Bošnjačkoj stranci, ne njenom site-u, je glavna vijest: „Nema novca za savjete“. Ova sramna presuda ih se ne dotiče. U stvari, njih i ništa ne interesuje drugo, osim sitnih privilegija, kolaboracija sa crnogorskim nepromijenjenim režimom, totalna amnezija i amnestija, bezlični govori koje ponekad održe u Skupštini CG, a na koje većina poslanika uzme da čita novine ili izadje iz sale-koliko im pridaju značaja. Reis Fejzić je tu da pozove muslimane da glasaju za NATO(?!), ali se neće oglasiti za ovako nešto. Bošnjački „nezavisni“ intelektualci su prisutni na javnoj sceni ako treba da papagajski ponovljaju priču o „evroatlanskim integracijama Crne Gore, multietničkom i multinacionalnom skladu, doprinosu Bošnjaka nezavisnosti Crne Gore“, i kada treba stati u odbranu lika i djela Bošnjačkog najvećeg dželata, koji stoji; i iza Bukovice, i iza deportacije, i hapšenja rukovodstva SDA, i Dubrovnika, Srebrenice i Sarajeva...-Mila Djukanovića.
Bošnjačko stado u Crnoj Gori, koga vode neznaveni pastiri, ponaša se upravo tako-kao stado ovaca. Koje, kada dodje vrijeme za to, bude preklano. Vukovi ih „paze“. I maze. Dok ne dodje vrijeme da vuk pokaže svoju ćud. Jedan od vukova je i Vuković Filip, gradonačelnik Pljevalja. Čekov(Dačevića) vojnik i vikend „ratnik“(pod ovim se obično podrazumijeva:pljačkaš, silovatelj, kućepalitelj) u Bosni. Glavni čuvar im je Veselin Veljović(aktuelni direktor CG policije) koji je bio komandir policije u Pljevljima za vrijeme Bukovačkog zločina! Ima li naroda koji se nebi pobunio protiv imenovanja takvog čovjeka za direktora policije? Nema-siguran sam. Uz to, po mojim nedokazivim informacijama, jednom prilikom je isti u intimnom društvu, na konstaticju jednog iz njegovog društva da su muslimani dali ključan doprinos nezavisnosti Crne Gore, izjavio, parafraziram: „Jesu, znam. Ali ja ih opet očima ne mogu vidjet“.
A komandant svih komandanata, pa normalno i svih zločina počinjenim i nad Bošnjacima u Crnoj Gori, Milo Djukanović, je nerijetko obožavan kao sami Alah-Bože mi oprosti. Kažem Bože mi oprosti, iako nijesam vjernik kao oni; Bošnjaci iz Crne Gore koju se diče i ističu svoju vjeru(obično samo u uskom krugu isto takvih vjernika) , redovno idu u džamiju, klanjaju pet vakata namaza, i to predstavljaju kao glavni argument ispravniosti svega što čine. A čine to što čine. Neki nesvjesno, većina veoma svjesno.
Na kraju, kada se sve ova crnogorska laž sruši kao kula od karata, a već je počela da se urušava, plašim se da će ga opet platiti stado, prije svega. Glavni vukovi-„čuvari“, će opet prirediti gozbu na njihov račun. I što je najgore, niko neće biti tu da makar pokuša odbraniti ovce. Zašto bi kada su oni obožavali vukove i birali ih kao svoje čuvare? I kada su pljunuli na djelove drugih stada koja su se iako nejaka, svojevremeno uskakali medju Bošnjačke ovce pokušavajući da ih odbrane od krvoločnih vukova koje su i poslije svega izabrali za svoje čuvare.

ZMAJODBOSNE (2011-01-09 19:32:18)
Eh ,gospodine Cikicu, izgleda da ne pije vode vise nikakva prica koja se ne moze pretvoriti u prakticna djela...
Ova slika razumom obdarenima vise govori nego svi napisani romani...Ali "haman" je malo "razumom obdarenih"..:((((