Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
NELEGALNO SUĐENJE PROTIV ČIKIĆA: RIFAT VESKOVIĆ SVJEDOČIO U KORIST KATILA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. March 2011. 10:03:55
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Omer-PG (2011-03-17 06:10:52)
Zanimljivo je svjedočenja Rifata Veskovića u procesu protiv Čikića.
Izjava "da mu je u zatvor super", u ono vrijeme kada su svi Bošnjaci iz Crne Gore tretirani slično kao jevreji u nacističkoj Njemačkoj, a SDA predstavljana "kao zločinačka, teroristička organizacija Alijevih mudažahedina", je u najmanju ruku problematična. Pogotovo znajući da su uslovi u CG zatvorima i dan danas veoma loši, da se osudjenici smješteniu u nehumanim uslovima i nerijetko se podvrgavaju raznim troturama. No, dobro. Sve to manje je bitno, i može biti samo moje vidjenje stvari, moj osjećaj.
Evo jedne činjenice povodom gospodina Veskovića:
Kada je došlo da ukoba jadana i grdana(Momira i Mila) u prvom mahu Momir je imao veliku prednost i podršku u svim strukturama osim u DB-a nad Milom. Onda je DB počela da odradjuje posao i situacija se ubrzo preokrenula.
Tako Milo nije imao većinu u savjet RTCG, kako tada tako danas udarne propagandne pesnice režima. Falio je jadan glas da bi većinu tj.prevlast u TVCG preuzeo Djukanović. Vesković, član savjeta se nalazio u Turskoj. DB emisari su ubrzo našli i obradili, te je ovaj uredno došao iz Turske da bi dao odlučujući glas prevlasti Djukanoviću, kako bi ovaj preuzeo totalnu kontrolu TVCG. Od tada se naveliko špekuliše da je Vesković jaki a skriveni igrač Djukanovića i njegovog režima tj. ANB-a.

Enver-beg (2011-03-17 03:14:25)
Ima li ovaj čovjek gram obraza ?
On da svjedoči o super uslovima u crnogorskim kazamatima i protiv Ibrahima. Ako mu je bilo super u zatvoru, nije trebo iz njega ni izlazit.
Zaista bruka, a on navodno predstavlja Bošnjake i ima neku partiju.
Jadna je i ta partija i ti koje ovaj čovjek zastupa.
A jadna je i država koju Vesković brani.
MS

trend (2011-03-16 15:39:38)
Sve IZRODE bosnjackog naroda treba dobro SANKCIONISATI a ne kritikovati! Najvecu stetu Bosnjacima su nanijeli IZDAJNICI naseg naroda koji na miru ne ostavljaju ni ZRTVE jednog rezima.
Zakon (2011-03-16 14:37:26)
Ovaj Veskovic je uvijek bio uljez i do kraja zivota se nece promijeniti, zato me i ne cudi sto se pojavljuje kao svjedok katilima Cikica, Hadzica i dr. On sam kaze da je prosao 'super' u zatvoru.