Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
KREĆE BOŠNJAČKA KULTURNA REVOLUCIJA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. January 2012. 18:01:53
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.MUHADZIR (2012-01-16 11:31:53)
Kad se dva muslimana posvadaju I jedan ubije drugog, onda su obojica kriva, prema tome smatram da su obje strane u KBSA krivi sta se desilo, jer da su imali dovoljno razumijevanja nebi se desilo sta se desilo, a isto vremeno da su obje strane dosle pameti ONI bih ujedinili ovu jednom respectabilnu Bosnjacku organizaciju, isto smatram da je radanje novih organizacija prouzrokovalo razbijanje KBSA.
Nama je danas najpotrebnije jedno mirovno vijece koje ce imati autorited I preslusati jednu I drugu stranu I donijeti finalnu odluku koju moraju ispostovati SVI, koji ne budu poslusni trebaju biti javno proglaseni.

Dzematlija (2012-01-14 22:29:56)
NEMA NAPRETKA BOSNJACKOJ ZAJEDNICI U AMERICI

Cinjenica je da se misljenje Bosnjacke zajednice kako u New Yorku, tako i sirom Amerike ne uzima u obzir.

To je zapravo najveci razlog sto Bosnjackoj zajednici nema napretka.

Napredak ce se osjetiti tek onda kada budu manipulanti sankcionisani a volja Bosnjacke zajednice kako u New Yorku tako i sirom Amerike se bude uvazila.

Bosnjaci se moraju distancirati od onih koji su dokazani manipulanti.

Bosnjaci se moraju opredjeliti na to dali ce raditi za interese cjelokupnog nacionalnog interesa ili ce i dalje nastaviti kao i po obicaju do sada pasivno gledati manipuntima kroz prste.

Vi ste (Bosnjaci) zaista najbolji umet, preporucujete dobro a sprecavate zlo.

Nikada ne zaboravite sta je to sta vas pravi najboljima (sprecavanje zla, prepurucivanje dobra) i toga se drzite za dobrobit nacionalnih interesa.

Pljunite, na manipulante, a ne podrzavajte ih, kako bi vam lakse bilo ostvariti zajednicke nam nacionalne interese, Amin.

Dzematlija (2012-01-14 18:51:11)
Bosnjaci koji zive u Americi zaista ne mongu potvrditi ovu izjavu koju IABNA zeli prosiriti svim Bosnjacima svijeta a to je da:

"Bošnjaci koji žive na ovim prostorima izgradili ozbiljnu i kvalitetnu vjersku i kulturnu zajednicu na koju mogu biti ponosni i Bošnjaci u domovini kao i u dijaspori." (stoji u IABNA-e pismu podrske Reis ef. Cericu)

Bosnjaci Amerike dobro znaju da apsolutno nikako nije istina da smo izgradili "kvalitetnu vjersku" a kamoli "kulturnu zajednicu".

Nemoguce je tvrditi "kvalitetnu vjersku zajednicu" tamo gdje (Americi) njihovi celnici (IABNA-e) bivaju protjerivani iz svojih licnih dzemata kao sto je to slucaj sa Chicagom i New Yokrom.

Mi Bosnjaci Amerike se nikada necemo sloziti sa cinjenicom da su celnici IABNA-e formirali razbijacki KBSA2000 (formiran/registrovan 2009 god.) sa ciljem kako bi "kongres" stitio interese navedenih "imama" iz Chicaga i New Yorka, celnika IABNA-e.

Ta cinjenica se i dokazala onda kada su celnici (IABNA-e) iz Chicaga i New Yorka bili protjerani iz svojih dzemata odmah trazili od svog (razbijackog) KBSA2000 da se nasem jednom i jedinom Rijasetu Bosne zaprijeti time sto kako kazu "mi necemo prihvatiti neutralan odnos Rijaseta BiH) kada je otvoreno trazena pomoc od Rijaseta povodom protjerivanja ova dva "velika imama" iz Chicaga i New Yorka.

Ne!

Mi Bosnjaci Amerike nismo i ne mozemo biti ponosni na ovakvu vjersku zajednicu kao sto je IABNA.

O kulturnoj zajednici koju po prvi put IABNA u svom vokabularu koristi NEMA NISTA!

Apsolutno, NEMA NISTA osim ako im nije namjera da uspore novi talas BKZ-a u Americi jer ona nesumnjivo dolazi u cemu oni (celnici IABNA-e) vide ugrozenost te je i to jedan razlog zasto oni koriste ove termine koje nikada nisu koristili ranije!

Toliko o IABNA-i kao "vjerskoj" zajednici!

Dzematlija (2012-01-12 08:59:55)
STOP DUPLIKATU F A C I F I K A T U ! (KBSA2000 formiran/registrovan 2009)

U nedelju na incijativu predsjednika novo formiranog ogranka BKZ za SAD gospodina Ismeta Pjetrovica uprlicen je susret delegacije iz Sandzaka sa legalnim prestavnicima Bosnjackih udruzenja ovdje u SAD, predsjednikom (Matice Bosnjaka Crne Gore) odnosno BSCG u NY gosp. Esad Rastoder, predsjednik glavnog odbora KBS gosp. Dzemo Hot. (Izvor BSCG NY)

Da napomenemo da gos. Dzemo Hot je i clan KBSA2000 (formiran/registrovan 2009 godine).

KBSA2000 ciji je Dzemo Hot iz New Yorka clan, je apsolutno neprihvacena organizacija, koja je imala za cilj umalovaziti i nanjeti stetu originalnom KBSA (jednom i jedinom legitimnom kongresu Bosnjaka Sjeverne Amerike).

Zaista dupliranje institucije kao sto je KBSA2000 (formiran/registrovan 2009 god) smatramo kao stetno djelolavne pojedinaca i kao takvo mi ga Bosnjaci Amerike APSOLUTNO, DEFINITIVNO, NESUMNJIVO ODBACUJEMO i uz to trazimo da se konacno taj nelegitimni, nemoralni, KBSA2000 UKINE!

DA, CULI STE DOBRO, DA SE UKINE KBSA2000!

Zar nam trebaju dva (2) Kongresa Bosnjaka u Americi?

Takodjer da napomenemo da (Matica Bosnjaka Crne Gore) BSCG N.Y. apsolutno nije imala nikakav odziv Bosnjaka New Yorka (sto nije tesko provjeriti) te kao takva ona nema nikakav uticaj na Bosnjacku zajednicu u New Yorku.

Neka mi hallale, oni koji ne poznaju problematiku Bosnjaka u Americi ali nacionalni interesi Bosnjaka svijeta su preci od svakog pojednica koji je odlutao za pozudama svojih strasti i licnih interesa.

GOVORITE ISTINU PA MAKAR ONA BILA I PROTIV VAS SAMIH (Ajet)

Hadzija (2012-01-10 20:23:25)
cestitam, cestitam...