Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
STO TEŠKIH SANDŽAČKIH GODINA
Autor: Akademik Muhamed Filipović
Objavljeno: 26. November 2012. 20:11:32
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2012-11-29 19:01:48)
Zanimljivo pitanje clana BANU i jednog od osnivaca BANU...profesor kaze
...."Interesantno je da u Sarajevu nijedna znanstvena institucija nije organizirala bilo kakav naučni skup koji bi bio posvećen utjecaju balkanskih ratova na kasniji opći historijski, državnopravni i politički razvoj na našem historijskom prostoru. A upravo su ti ratovi otvorili neksus zbivanja koja su dovela do radikalnih promjena političke i društvene mape tog prostora, do stvaranja novih državnih cjelina i novih odnosa između naroda koji su ga naseljavali."
Sta da ja kao "mali Meho pardon Huso" kazem na ovo i na stanje u kojem se nalazimo...profesore, profesore...moracemo osnovati jos jedan BANU...

Ambasador (2012-11-28 13:36:16)
Mozda i u Bosni shvate ali nikada nece osjetiti stvarnost tezine 100 sandzackih godina. Ali neka samo sada zamisle koliki je teret 20 bosonjackih godina od genocida u BiH i pomnoze puta 5, to je stotka. Toliki teret nose sandzacki Bosnjaci. Taj teret nose radi nacije, vjere, drzave... vrijeme je da taj tere spuste na svoju zemlju i okupatore istjeraju sa svoje zemlje.
Munir Mujezinovic (2012-11-27 00:12:05)
Neka nama naseg akademika dr.Muhameda Filipovica. Naseg a svijetskog,ako neko ne vjeruje neka cita to sto je akademik napisao i jos uvijek hvala Bogu pise.