Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
ĐUKANOVIĆEVA CRNA GORA KA EUROPI TRASIRA NJEGOŠEV GENOCIDNI PUT
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. October 2013. 14:10:34
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-04-21 15:21:40)
Dok svjetski mediji prenose iz Moskve napade na Crnu Goru za koju kažu da ranije nije zanimala Rusiju,mi vidimo da u našoj zemlji niko ne napada Rusiju. Nijedan medij ne govori ništa protiv Rusije a ova zemlja napada Crnu Goru i još je optužuje da vodi antirusku kampanju. Još se neki novinari iz poznatih svjetskih medijskih kuća pitaju zašto Rusija napada ovako malu zemlju koja je uvijek promovisala crnogorsko-rusko bratstvo i istorijsku povezanost.Crnogorci i dalje iskreno vole Rusiju ali ova ljubav nije obostrana jer je Rusija na Crnu Goru gledala samo kao na nekoga ko mora da služi i ispunjava želje njenoj vlasti.Pa pošto se odlučila da uđe u NATO,Rusija je odmah krenula sa sankcijama i širi mržnju i nagovara svoje građane da ne dolaze u Crnu Goru kako bi ekonomski propadala iako je u problemima.Ali ruski narod ipak dolazi i ne sluša mržnju i to me raduje.Jer ruski narod iako vlast širi anticrnogorsku kampanju, ruski narod voli Crnu Goru i njen narod.
Aida... (2017-04-20 09:50:22)
Osim Primorke ima mnogo privatizovanih firmi kojima je Milo davao garancije koje su na kraju plaćali građani.Znači da se sad treba istražiti koliko je takvih firmi i da se sjedine i napravi jedinstvena tužba protiv Mila jer je davao garancije za privatizovana preduzeća koja su propadala.Pa da se fino pronađu svi ovakvi nizovi onih koji su u tome učestvovali za svaku firmu posebno i tako će se raskrinkati više lanaca koji vode do Mila i njegovih garancija.On je bio premijer.Morao je on potpisati garancije.Pošto se sve dešavalo kako je završavano znači da je to urađeno namjerno i da se vidi ko je tu dobijao novac.Ako se taj proces pokrene onda će i ovaj za državni udar imati smisla.
Aida... (2017-03-22 15:53:50)
Amerika i Rusija se moraju dogovoriti da budu uhapšeni i Milo, Aco, Ana,kumovi i ostali kriminalci,teroristi i ratni zločinci s jedne strane i teroristi i ratni zločinci i kriminalci s druge te da se zabrani i DPS kao kriminalna organizacija i DF kao teroristička.Da im se uzme novac i da se ubaci u Budžet pa da se da narodu. Putin podržava teroriste i plaćenike i ako im zavrne ventil i preda ih tužiocima a s druge strane SAD Mila i kriminalce i pusti da tužioci odrade svoj posao,mi možemo ući u NATO. Svi zadovoljni a Putinu nije cilj da napadne malu državu od 650.000 stanovnika.Da lijepo ostanu čiste partije i da se one oslobode od udbaša i da fomriraju vladu nacionalnog spasa i jedinstva i da ona raspiše nove izbore na svim nivoima. To je put ka miru,pravdi i slobodi. Pokret za Jugoslaviju,Pokret za ovo,pokret za neutralnost...Demokratski front kao narodni front devedesetih. Kad se zabrane i DPS i DF ostaće normalne partije.Nećemo više morati da se bojimo od njih jer su prebogati.
Aida... (2017-03-22 14:17:25)
Ako Milo,Aco, Ana i kriminalni kumovi budu uhapšeni s jedne strane a s druge teroristi koji su pokušali državni udar,neće biti protesta i Putin neće imati što prptiv našeg članstva u NATO Pa SAD može ratifikovati protokol što prije kao i ta druga zemlja koja još nije.Jer ako je Putin kivan na Mila jer ga je prevario,ne moramo svi da ispaštamo.Neka pravosuđe uhapsi i njega i njegovog brata i sestru i ostale kriminalce s jedne i teroriste s druge strane.Pa da se formira vlada nacionalnog spasa koja će rješavati sve probleme i organizovati nove izbore na svim nivoima. Prvo Milo i teroristi moraju da budu uhapšeni.Zašto protesti u Nikšiću kad je opozicija dala vlast DPS-u i SD-u.Tamo ne treba biti izbora.Ko im je kriv?
Aida... (2017-03-21 07:08:28)
Na jednoj strani imamo teroriste a na drugoj kriminalce. Pravosuđe nemoćno i napadano sa svih strana.Ovo su sakupljeni problemi koji sad izlaze jer nijesu rješavani na vrijeme.kako će pravosuđe da uhapsi i Mila i kriminalce koje vodi a s druge strane teroriste koji isto imaju organizovanu kriminalnu mrežu i svi puno para? Između je siromašan i nezadovoljan narod i nemoćno pravosuđe koje nema iskustva i nema nezavisnost. Narod se oslobađa i sad će da traži sve što nije mogao dok je DPS bila jaka.Jer opet ne misle šire i dalje.Ima para kod kriminalaca i terorista i kako sad to uzeti od njih i dati majkama koje nemaju oružje i plaćenike kao oni.Imaju živote koji su ugroženi i praćeni očima onih koji jedva čekaju da neku vide mrtvu kako bi zapucali jer su tobože branili svetost majčinstva.Marovići su pobjegli i time je dokazana slabost sistema. Kad su u Skupštini izazivanjem incidenata teoristi izbjegavali hapšenje i tužilac Stanković zabranio njihovo hapšenje dokazali su da je sistem slab. Majke su ohrabrivane time i sad ih poziovaju na građansku neposlušnost jer pravosuđe je nemoćno i ne radi i to samo čeka da eskalira a to najmanje odgovara narodu. No ima mnogo naoružanog naroda još iz rata iz devedesetih kad su kamionima narodužavali doborvoljce pa njima to opet ništa ne znači.Jer misle kao onda da niko ne može poginuti kad ima mnogo oružja i Rusiju i Srbiju na svojoj strani i iza leđa da ih gura. A sad imaju i ID koja će ubijati muslimane i Crnogorce i tako očistiti Crnu Goru od njih i nema ulaska u NATO i EU. EU je oslabljena i vidimo da svi dižu ruke od nas. Sad samo komanda koju poziva terorista sa bine da izda naređenje i evo nama na vratima Hrvatska,Bosna i Hercegovina,Kosovo i Sirija,Palestina i Ukrajina,Gruzija...Što raditi?Bošnjačka stranka sad prijeti napuštanjem Vlade jer joj druga strana sad nudi više.Kao Fikretu Abdiću. Svi napuštaju i idu kod jačega kao kad su Hrvatsku i BiH ostavili.
Putin trlja ruke i smije se.Amerikacni nas neće u NATO jer reče senator neće da nas štite.Ima Trampa.Misli da je oslabio SAD i EU po kojoj su teroristički napadi njegovih plaćenika. Moramo vidjeit što bi sad uradili i Petar prvi i Petar drugi i Kralj Nikola.Da ne bude da i mi pjevamo "Gdje ste sada prijatelji ... vaš glas se ne čuje".Okupirani smo sa svih strana.Ali imamo i mi izlaz.

Aida... (2017-03-20 11:36:50)
Štrajk glađu majki troje i više djece me zabrinjava i plaši da ne daj Bože ne rezultira neželjenim posledicama.Mislim da to buđenje majke je moralo da se desi a desilo bi se i ranije da nije potiskivano.Kako položajem žena koje su vaspitavanje samo da slušaju i da ćute i trpe.Stalnim razmišljanjem da ne bude gore.Pa su majke ćutale i kad su im djecu odvodili u ratove.Kad su se dešavala stravična ubistva i ratni zločini i napadi kriminalaca.Trpjele su iako su saosjećale sa majkama ubijene djece u napadnutim zemljama ali su ćutale.Saosjećale su sa majkama čija su djeca ubijana kod nas od strane kriminalaca.Opet su ćutale plašeći se da ne bude gore.Svaka sa kojom sam pričala mi je govorila da mora da ćuti jer se plaši da ne bude gore i plaši se za djecu. Uvijek su mislile da treba ćutati da ne bude gore. Pa to buđenje majke na osnovu ove teme nije prioritetno kao što je značenje buđenja smisla majke.Koja više neće trpjeti nikoga i koja će odsad da štiti svoju djecu.Strašno se bojim za njihovo zdravlje.Sigurno su im djeca uplašena. Jer majka je neopisivo biće.Voljela bih da Vlada uradi što traže od nje i da se majke raziđu kućama i oporavljaju od štrajka glađu i posledica dugotrjanog boravka u lošim uslovima .
I pored toga straha lošeg osjećanja i zabrinutosti,sad me pritisla i tuga.Neka su majke zdravo.
Umro mi dugogodišnji komšija. Ostavio je divno potomstvo.Divne kćerke i unučad.Neka su zdravo.Ali su tužne jer su nedavno izgubile divnu majku.A sad ostadoše i bez drugog roditelja.Nikad nije zaboravio da smo komšije.Pamtim kad su se doselili i kad su svi pričali kako je brinuo za mlađeg brata i sestru jer su rasli bez roditelja. Bio je takav.Zaštitnički nastrojen. Tako da će mu kćerkama baš biti teško.Posebno najmlađoj neudatoj.Bože samo da nađe dobrog čovjeka i da se i ona lijepo uda kao druge dvije sestre.Sjećam se davno prije skoro tri decenije kad je na obližnoj trafici radila komšinica koja je bila žrtve željezničke nesreće i zbog toga teže hodala.Kad je čovjek koji joj je donosio novine šaljivo komentarisao njen hod a moj komšija ga uhvatio i natjerao da joj se izvinjava.On nije znao što je u pitanju ali joj se izvinio.Tako da sam ga tada već procijenila da je bio dobar čovjek.Da neće nauditi slabijem.I baš mi je težak dan.Još jedan dobar čovjek iz daljeg komšiluka je umro.
Volim proljeće i lijep je dan a ne mogu da se radujem. procvjetalo je cvijeće koje gaji moja komšinica i prelijepo izgleda i sad će još da sadi, pa mi ni to nije utjeha iako se radujem civijeću. Samo da sve bude dobro a da Bog da snagu mojim komšinicama da prebrode ovo teško stanje. Lijepo odgojene i vaspitane.E to je život.To svako ljudsko biće kaže nekad.

Aida... (2017-03-19 13:36:38)
Da se DPS podijelila na kriminalni i čisti dio od kojega bi se stvarala čista opozicija koaj bi izabrala evropski put i umjesto Mila preuzela zapadnjačke partnere,odavno bismo smijenili Mila i cijelu granituru koju je doveo sa sobom.Kriminal i korupcija ne bi bili u ovolikoj mjeri zastupljeni i odavno bismo bili dio EU.No, podjela DPS-a je dovela na proevropski i agresorski put i stalno se održavala. I jedni i drugi tonuli sve više i više u kriminal i negiranje genocida i agresija i tu smo sad gdje smo. Milo je izabrao zapadnjačke partnere i opstaje. Sad smo došli u situaciju da se ovoj drugoj strani sudi za pokušaj državnog udara. U pokušaju da se spasu od toga ispred sebe stavljaju narod.Ovoga puta majke koje štrajkuju glađu za svoja prava. Kao što se sad Muhović poziva na bošnjački narod.Jer su ga smijenili. Vlada treba majkama ostaviti ovo pravo a kasnije ga drugačije nazvati.Treba riješiti probleme mještana Zagoriča i vratiti i Vlahoviće svojoj kući.Naći način da Država plati sve vlasnicima kojima je vraćena zemlja a da ovi ljudi koji tu žive plaćaju mjesečnu nadoknadu u određenom iznosu Državi. Da se plate otpremnine penzionerima KAP-a i da se isplate bivši radnici "Radoje Dakića" kao što su isplaćeni petorica koji su dobili spor pred Sudom u Strazburu.Dobiće i ostali i to treba riješiti.DPS je optužio svog funkcionera ali je opozicija toliko galamila i likovala oko toga da su mu na kraju pomogli da se izvuče i što lakše prođe. Sad je došao red na opoziciju i ona galami i stavlja narod ispred sebe,prijeti tužiocu. Oni će gore proći od Marovića a da nijesu likovali,Marovići bi mnogo više vratili i bili u zatvoru. Kad njih uhapse i osude,onda neće likovati kad pred tužioca dođu Milo,Aco,Ana i kumovi. To što Katnić zaključuje sporazumno priznanje kriviceu uslovima organizovanog institucionalnog i vaninstitucionalnog kriminala i korupcije je reazumljivo jer se prati piramida i u njoj najodgovorniji. Ako se osudi sistem narod ćeiamti rpavo na andoknadu svake štete pretrpljene u sistemu.
Aida... (2017-03-06 06:32:14)
U svakom vremenu se svakom narodu dešavaju iste stvari dok se kako neko reče narod ne promijeni. U svakoj krizi u našim uslovima ljudi se uplaše i nastane stampedo od straha za egzistenciju.Udružuju se i traže lidera.Od onoga ko se nametne kao lider zavisi kuda ide društvo. Kod nas se pojavilo više lidera i svako vuče na svoju stranu i zbunjuje narod.Ali se kao lider svih lidera nametnuo Milo i stvorio sistem u kojem svaki mali lider se bori da to i ostane i da ne da svoje mjesto,pa se pojavljuju novi lideri.Svi težimo da nam život bude lakši a onaj ko je jači lider i lažov taj nadmaši sve i misli da će silom olakšati svoj život.Tako da svako uzme olakšanje koliko mu daju koje je lažno i vodi u ropstvo. Protesti sad ne znače ništa narodu nego samo onima kojima treba rat kako bi pobjegli sa novcem koji su opljačkali i izbjegli zakon. Dok ovi drugi koji su željni da zauzmu njegovo mjesto žele da mu daju odstupnicu jer će tako sakriti svoja nedjela.Mi smo opasani sa dvije strane od dva zla i zato narod sad treba samo da priča i da svjedoči javno o svremu-Sad imamo Vijesti i možemo sve pričati a Evropska Unija sad treba da posmatra što narod priča i da tako ohrabri narod da svjedoči.Svi svjedoci su dovoljno jak dokaz protiv i Mila i ove druge strane da tužioci o jednom trošku sude sistemu i svima u njemu.Svako će pričati što ima i sistem biti osuđen ali prije svega onaj koga je takvog kreirao. Želio je lakši život i da bude bogat,da ga svi poštuju i da vlada i oko sebe okupio iste takve i došli smo do ovoga. Sad narod ne treba da protestvuje i da im da šansu da zarate pa da sirotinja gine,nego narod da priča sve što zna o zločinima na ratištima pa dalje . Ja isto kao i svi želim lakši život ali sam koristila pouku mudraca i vjere i shvatila da samo treba se držati po strani od haosa i ljudi koji hitaju da što ugrabe pa ih gazda zarobi. Samo se skloniš i izbjegavaš kontakte jer su opasni.I samo misliš stalno i maštaš o boljim vremenima i vjeruješ naravn u Boga i to ti je snaga.Teško jeste kad stisnu sa svih strana i kad se napravi haos koji namjerno pravi da se ljudi zbunjuju i da se njima vlada. Kad se otrijezne bude kasno.Nama sad nijedan protest ne pomaže jer su ovi osilili.Sad kad već imamo Vijesti i internet treba samo pričati.Kad neko progovori treba da se nađe neko da to potvrdi i drugi koji nešto zna da priča.Ne da se ostavi kao Brajuško Brajušković ili Pejović koji su pričali i ostali sami pa ih ovi stisli i ućutkali.Sad treba neko da nauči narod da javno govori o svemu što zna i da svjedoči o zločinima na ratištima i da to neko potvrđuje.Tako će se doći do Mila i njegove mafije pa i ove druge strane. Jedino to je put do slobode. Ako se bojite javno da govorite pišite sve međunarodnim organizacijama.Ali se taj proces javmog govora o ratu i svjedočenja o zlodjelima mora početi kako bi Milo odgovarao.Stvorili su sistem haosa i zbunili narod a kako reče Kralj Nikola"kako se ko rodi" i "što se grbo rodi to vrijeme ne ispravi". Znači, iskoristli su ljudske slabosti i pokrenuli zlo da bi oni vladali.Oslanjaju se na plaćenike a ako se oni opamete i počnu pričati prije nego budu ubijeni,onda on ostaje sam.Njemu je snaga u plaćenicima. Kad mu oni okrenu leđa on ostaje sam. Tako će tužioci moraati da ga uhapse i jedino tako a protesti su sad zakašnjeli.Da su bili onda pao bi mafijaš i došlo do smjene vlasti.Liberalni savez bi nas vodio pravim putem sa SDP-om.Ali sad nema protesta koji nas mogu spasiti osim da se svjedoči o ratnim zločinima i tako će napadnute zemlje da nas olobode od Mila. Hrvatska je u EU i nju interesuje ko je kriv za agresiju na nju i gdje su joj nestali.Milo to zna a i Momir i do njih se može doći jedino ako narod progovori.
AidaIdaAida (2016-12-10 17:34:05)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Dan je ljudskih prava koji su ženske organizacije obilježile na tako žalostan način s crnim balonima s ispisanim imenima ubijenih žena u porodičnom nasilju. Sin jedne od tih žena je kazao da bi njegova majka bila živa da je država odvela njegovog oca u duševnu bolnicu a sad on nema majke a otac mu u zatvoru.To je bolna ispovijest koja me je rasplakala.Te žene su zvale državu u pomoć a ostavljene su na milost nasilnicima i ubijene.Zbog čega su ženske organizacije podnijele tužbe protiv onih koji su svojim nečinjenjem doprinijeli ovolikoj smrtnosti žena u porodičnom nasilju.One sve su tražile pomoć i nije im pružena pa su napustile ovaj svijet i ostavile djecu uplakanu. Sistem im je ubio majke.Dobar je ovaj dan koji podsjeća na ljudska prava ali ih mi ne znamo. Imamo barijere u svakodnevnom životu a poslovne barijere su sastavni dio ovih prvih. Te barijere drže ljude pod kontrolom i svako mora da radi za sistem da bi imao posao.Kriminalni sistem ugrožava ljudska prava i zato se mora kazniti a kreirati novi baziran na poštovanju ljudskih prava. Kriminalne organizovane grupe u vlasti i opoziciji moraju da budu pohapšene i da se od onih koji su čisti formira prelazna vlast i raspišu novi izbori.

AidaIdaAida (2016-12-10 11:50:16)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD- A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Kad Milo i ostala mafija budu uklonjeni iz sistema i kad firme budu mogle da rade po Zakonu i zdrava i fer konkurencija sastavni dio njihovog rada i snaženja države i njenog pravednog sistema,onda će se slobodnije živjeti.Moći će da se formiraju fudbalski i drugi timovi u svim firmama i organizovati se utakmice.Koje bi mogle da budu humanitarnog karaktera i da se od prodaje ulaznica učini neko dobro djelo. Da se organizuju i takmičenja u poslovnom znaju nakon odgovarajućih obuka.Gdje bi zaposleni učili pravila poslovanja i tako se ophodili prema ljudima sa kojima posluju.Tako će se ljudi opustiti i družiti a ne biti napeti i nervozni.Onaj ko uništava neku firmu koja dobro posluje on pravi probleme državi jer ako firma propadne izgubiće ljudi poslove a to onda ide na teret državi.Barijere su neprijatelj države i njenog razvoja. Drago mi je što postoji ovaj projekat Bez barijera i što se preko njega otkrilo i uklonilo dosta njih.Ali barijere u ovom obimu postoje zato što ih je neko namjerno stavio za svoje potrebe,pa ih on i može brzo otkloniti. Trebaju ljudi da shvate da praveći probleme nekoj firmi ne prave vlasniku jer on ako je platio osiguranje od bankrota on će dobiti nadoknadu i moći dalje ali radnici ostaju bez posla a to je opet teret državi i problem brojnim porodicama. Zavodi za zapošljavanje u uređenim zemljama imaju obavezu da nude poslove svima,jer ako nemaju onaj ko je bez posla ima pravo na dostojnu nadoknadu kojom može dostojantveno živjeti. Tako da naravno službenici države koji su joj prijatelji i rade za nju čine sve da pomognu svakome nezaposlenom da nađe posao.Ako ne može da nađe u nekoj firmi ono pomažu mu da ostvari svoju ideju.Kod nas se to ne može nego se čini sve da se barijerama na svakom korkau čovjek koji želi pošteno da radi onemogući u tome kako bi bio natjeran da se uključi u mafijaške poslove. Kad se to desi stalno je u panici i strahu da ga ne primijete i da ne ispadne jer na njegovo mjesto odmah dolazi drugi a on mora da ćuti. To je kao i po pitanju ovih agresija i ratnih zločina u susjedstvu koja su počinjena. Sadašnje barijere skrivaju te zločine. Jednostanvno se ljudi onemogućavaju da kažu sve što znaju a znaju mnogo jer su mnogi bili pozvani jer ih je otadžbina zvala da idu u agresije na susjede. Od toga sve počinje. Da je Milo i Momir sa klikom tada bio uhapšen ne bi se razvila ovolika mafija.

AidaIdaAida (2016-12-09 06:37:40)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Bivšim radnicima „Radoja Dakića“ mora sve da bude isplaćeno što traže i da im se isplate nadoknade za duševne boli zbog maltetiranja i čekanja svojih zarađenih potraživanja. Prvo svima njima da se isplati sve još sa kamatama, pa onda ostalima.
Ako je otkriveno još nekretnina „Dakića“, sve ih prodati i prvo naplatiti radnicima sve,jer su zaslužili a onda ostalima.Ta firma je bila gigant svojevremeno.
Stanarima koliba koje se nalaze pored KAP-a se moraju dati stanovi sa kompletnim namještajem.Kandidati za članstvo u EU i NATO ne mogu da sebi dozvole da im narod živi u ovakvim uslovima, još u ovom vijeku.Ko zna koliko je njima ugroženo zdravlje zbog življenja pored KAP-a a nemaju gdje. Što Opština ne uradi ovu zgradu koja stoji nezavršena a gdje je skela koja prijeti prolaznicima i stanairma okolnih zgrada pa da podijeli stanove onima koji su ih kupili ali i ovim ljudima kojima prijeti iseljenje sa ognjišta? Zgrada je skoro završena i treba dogovoriti sa vlasnikom uslove njenog završetka i useljenja. Kako to puštaju da zgrada stoji tako napuštena a srušiše porodici iz Sutomora krov nag glavom. Kako ih nije sramota?Kako se za ovakve objekte koji privlače narkomane ne nađe nadležan organ a nađu se sramni i prokleti bageri uz policijsku pratnju kad treba neku porodicu ostaviti bez hleba i krova nad glavom,još u procesu uzimanja dozvole. Što opozicija ne brine o ovome i što zbog ovoga ne protestvuje? Nije im interes. Dovoljan je performans opozicije po pitanju svakog problema da pokrene institucije.Iza svakog performansa institucije počnu da rade.Ali ne, bolje je uzimati novac a ne dolaziti na sjednice.Svako treba u izbornoj kampanji da u programu navede da neće dolaziti na sjednice pa da vidimo hoće li ih narod glasati i ko ih glasa dao im je odobrenje za to ali bez pitanja ne mogu to da rade. Mogli bi plate koje će dobiti a ne dolaze na sjednice da ulože da se u naselju u Bijelom Polju gdje djeca ne mogu do škole nikako osim čamcima da se napravi most. Ako Opština ne dozvoli izgraditi bez odobrenja i neka sruše ali da se zna da neko misli na taj narod i djecu koja moraju da čamcima putuju do škole.Mnogi se iseljavaju sa toga područja. Mještani ne dozvoljavaju da se prelazi preko njihovih imanja ako im se ne plati zemlja,ali se može napraviti neka opcija mosta koji bi bio krivudav i duž Rijeke sve do mjesta gdje može da se napravi prolaz a da ne ide preko ničijeg imanja. Za sve postoji humano rješenje.Opozicija može na sjednicama u Skupštini da javno sve govori a ako to nema efekta da pozivaju Hana i da mu objašnjavaju probleme ali ne da ne dolaze na posao. Koliko zaposlenih ljudi smije izostati sa posla a da ne izgubi dio plate ili ne dobije otkaz? Još su većinom neosigurani.Koliko je nezaposlenih? Koga takvi poslanici predstavljaju? Što ne naprave kampanju za rješavanje problema u Zavodu za zapošljavanje da mora da zapošljava po Zakonu i da ukine sivu ekonomiju?To im nije interes. Trebali su ući u Vladu sa timovima koji su provjereni ljudi i da sve otkrivaju javno i da rade po Zakonu kako ih ne bi uvukli u kriminal. Za izbore trebaju da biraju povjerljive ljude da im čuvaju kutije i da niko ne potpiše zapisnike ako uoči nepravilnosti pa će izbori biti neregularni.
Sistem je takav da se neće popraviti dok Milo i njegova familija i kumovi ali i tajni saradnici iz opozicije ne budu uhapšeni jer su sve zajedno uradili. Zato su svi puni para a najveći dio naroda siromašan. Sistem je organizovani kriminal. Pokušaj državnog udara na dna izbora nije uticao na izbore jer svako ko ide na glasanje zna za koga će glasati.Onaj ko ne zna i ne izlazi.Prevare se pripremaju mjesecima ranije.DPS uvijek dobija manje od opozicije. Biće novi izbori . Sad treba vratiti Vojičića na čelo Javnog servisa jer su uslovi drugačiji. On je profesionalni novinar i može da vodi ovu instituciju ako mu dozvole. Jova Martinovića moraju osloboditi optužbi za šverc droge jer on je samo novinar.Ako misle da ima šverca droge onda moraju uhapsiti direktora medija u kojem radi.Jer organizovani šverc droge i cigareta u medijima mogu da vode samo direktori a da narede novinarima da to rade za njih. Ako nemaju ništa protiv njegovih direktora onda nemaju ni protiv njega i ovo mu je namještaljka.Njegov prezimenjak je rekao da on nema nikakve veze sa tim.

AidaIdaAida (2016-12-08 08:13:14)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

DPS je stvorila ogromne probleme i Marković je ostavljen da ih sam rješava jer opozicija ne želi da mu pomogne nego da ga gleda da se sam muči i ne želi da preuzima odgovornrost za nešto što je uradila DPS sa Milom na čelu. Milo kontroliše Markovića da ne uredi sistem previše jer odna ispada Milo pa će u datom momentu da mu on napravi probleme i da ga ukloni kako bi se vratio opet na dužnost jer opozicija neće da radi nego da prima novac bez muke.Da ne dolaze na sjednice i da primaju ogroman novac dok narod pati u siromaštvu. Ima drugi dio opozicije koji dobija pare od Putina da sruši sistem i da dođe do rata i dok se to ne desi dobijaće ogromne pare pa je Marković ukliješten između svih ne mora da vodi računa da ne naljuti Mila i ne bude izbačen pa da se ovaj vrati sa svojom mafijom i da trpi opoziciju koja dobija novac bez rada a njemu stavlja na teret sve i onaj dio koji prima novac da pravi probleme ne bi li izazvao rušenje sistema i rat a taj dio dobija novac od Putina i Srbije. Tužlaštvo mora da uhapsi i Mila i njegovu mafiju i da uhapsi i one koji primaju novac od Putina i da se raspišu izbori na kojima će se pojaviti neko ko je pošten i ko će raditi a ne izbjegavati sjednice Skupštine u kojima je prosječna plata 1600 eura po poslaniku koji ne rade ništa. Znači da narod mora da zna da ne smije glasati za ove koji su van Skupštine jer nas vrijeđaju.Pljačkaju nas kao i Milo. To su sve pljačkaši. Milo je stvorio taj sistme pljačke. Da se ne mora ništa raditi samo pljačkati. Zapad pomaže Markoviću a nadam se da je izabrao odane ljude da oni isto nijesu pokvareni jer je cilj Milov da svi budu plaćenici i pljačkaši kako bi on uvijek bio osiguran.Ima ogromnu mafiju i vidite da se dešavaju ubistva svih koji više nijesu potrebni ili ubijaju poštene ljude koji žele da rade pošteno a to su priej svega časni službenici pravosuđa,policajci. Evo je izazvan požar u Krivičnoj pisarnici Osnovnog suda. Ako Katnić može da uhapsi Mila i da pokaže da ako bude otpora da je to on uradio i da se nije predao mirno nego pucao na državu a da se prije toga uklone ovi drugi koji mu pomažu da se sakrije kako bi uništio sistem i kako bi dobili novac od Putina. Znači NATO mora da nas primi što prije. Katnić mora da ima jak i odan tim časnih ljudi koji imaju srce i sajvest i patriotizam koji je Milo uništio.Ali ipak ima takvih ljudi.Mora ih biti svuda. Moramo ih okupiti i naučiti da brane zemlju. Kad se oslobodimo od ovih lanaca ovi što su nas pljačkali će na sdobro zapamtiti kao i Milo koji je napravio ovaj sistem. Izbacili su Pozititvnu koja je bila patriotska i podnijela najveći teret.Uzeli od njene žrtve što im je trebalo i opljačkali je. Da nije bilo hrabrosti Pozitivne ne bi bilo prelazne Vlade. Znači da takvi ljudi koji su dobili na „dž“ mjesta u Vladi su opasni kao i Milo.Bogati a narod sirotinja. Kad uđemo u NATO Marković će raspiati nove izbore i narod mora da zna da ne glasa opziciju da bi dobijali pare bez rada i da ne glasa ove koji bi rat i za to imaju pare. Da ne glasa za Mila i mafiju nego za Pozitivnu i neku drugu časnu partiju koja se pojavi u slobodnim uslovima.Ako Marković očisti DPS od zla može se glasati i za njega.

AidaIdaAida (2016-12-06 06:16:09)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Kamere u sudnici povodom navodnog državnog udara će omogućiti da javnost prati i razmišlja o svim činjenicama. Onda će svi imati potrebu da komentarišu na društvenim mrežama i svijet sve vidjeti. Kako laička tako i stručna javnost u zemlji i svijetu. Svako će imati neku ideju i imati ulogu istražitelja koju građanima niko ne smije uskratiti ,kako bi polako počeli da vjeruju sistemu kojemu prirodno ne vjeruju. Sve što narod bude iznosio na društvenim mrežama je samo dokaz toga što proizvodi proces u glavama ljudi. Nijesu ljudi krivi što misle a onaj ko im daje materijale da misle o nečemu treba da se potrudi da dokaže ono što želi da postigne i da ubijedi javnost u to što radi.Tako se razvija i pravosuđe.Do sad se to izbjegavalo ali sad će morati da bude prisutna javnost u svim aspektima društva. Moraće da se sprovede proces i protiv premijera i njegovih sestre i brata za sve što su zajedno sa kumovima uradili ovoj zemlji.To takođe mora da bude javno.On mora da odgovara i o agresijama na susjede. Da čujemo što se sve dešavalo i da nam otkriju sve činjenice da bi počeli da vjerujemo sistemu. Narod razmišlja o svakom događaju i mora mu se sve tačno prikazati kako ne bi budućim generacijama prenijeli nešto netačno pa da sami istražuju i idu pogrešnim putem. Da nam najodgovorniji objasne da li je sve moralo da se ovako desi.Da javno otvore dosije svih političara koji rade za udbu. Dosijei građana mogu da budu otvoreni samo za nadležne državne organe naše i strane koje su zainteresovane radi ispitivanja ljudi i prikupljanja dokaza o događajima koji su se dešavali.Da sve raščistimo i da ništa nejasno ne ostane novim generacijama.

AidaIdaAida (2016-12-05 16:40:31)
FBI, KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Potrebna nam je vaša pomoć zbog prijetnji našem specijalnom tužiocu zbog sprečavanja terorističkog napada na našu zemlju. Sve ono što je on kazao je logično s obzirom da je naš sistem korumpiran i da je morao da preuzme na sebe odgovornost i na najuži krug ljudi,jer se mnogima ne može vjerovati. Tako da onaj ko zna i kritikuje naš sistem pita se zašto nije obavijestio ovoga ili onoga je u z abludi. Nije on mogao da zove nikoga nego je odmah morao da spriječi rušenje države. S druge strane s obzirom da će morati da optuži i bivšeg premijera i njegovu familiju,kumove i ostalu bandu za sve što su uradili njegov život je dodatno ugrožen.Jer on je sad možda i siguran dok bivši premijer misli da će goniti samo one koji su njega uplašili i pokušali ga uhapsiti jer misle da naša država ne smije i ne može.Ali kad završi sa njima i krene na njega on neće biti siguran .Tako da nam je neophodna vaša pomoć. Jer ovaj specijalni tužilac je čudo. U našim uslovima kukavičluka i špijuniranja,neljudskosti da se pojavi neko ko je u stanju da preuzme odgovornost na sebe i da zalaže svoju čast. Vjerujem ja njemu a ipak treba uzeti u obzir da vjerovatno Dikić nije kriv nego da su mu podmetnuli. Tu treba biti pažljiv jer ako je ova kriminalna grupa njega namamila da dođe i da ga optuže pa se ispostavi ono što on tvrdi da nema veze,onda će se cijela grupa izvući. Ako je bolestan a ako je školovani policajac onda sigurno ima neke discipline i nečega vojničkog. Bolest mu se pogoršava u zatvoru što znači da stvarno nije kriv. Boli ga nepravda. Treba vidjeti što zna i neka sve kaže na poligraf i treba ga pustiti i liječiti. Nije on Šešelj. On je ipak školovani policajac koji ponosno nosi svoju uniformu.Ja prepuznam časnog i nečasnog oficira i policajca. On je namamljen jer zna mnogo o nekome u Srbiji i zato je ovamo namamljen i uhapšen kao vođa kriminalne grupe. Što nije on svjedok saradnik nego ovi u četničkim uniformama? Treba nam vaša pomoć da se ispita i zaštiti žandarm Dikić.

AidaIdaAida (2016-12-05 15:08:34)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Kuba je očuvana od robovlasničkog kapitalizma droge,prostitucije,trafikinga,vladavine udružene mafije i korupcije na visokom nivou koja proizvodi prljave milijardere , okupacije pljačkaša,lažova i ostalog što je kod nas ušlo sa Milom.Koji je iskoristio jednopartijski sistem da sve ovo napravi i da ljude pretvori ne u životinje nego u čudovišta.Kojima se doduše u manjem broju moraju suprostavljati čudovišta dobra. Znam da je teško boriti se sa zlim čudovištima i kad vidiš njihovu okupaciju i bolest koju su proizveli i raširili kloneš jer misliš da je sve uzalud. Putin ubija nejake da pokaže dominaciju i da ga niko ne smije zaustaviti a niko i neće da se sukobi sa njim pa mu prolazi i za to vrijeme Sirija postaje masovno groblje i zemlja grobnica. Ali ipak izbjegava da se srijeće sa onima odavde koji su Milov proizvod i tobože na suprotnoj strani od njega a koji mu šire ljubav i bratstvo.Zna on da će ga prodati i da će ga ubiti ukoliko se sretnu i za to do sad dobiti neviđen iznos.
Zato se sa njima ne srijeće on nego razni njegovi savjetnici.

AidaIdaAida (2016-12-01 08:13:44)
VRHOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO CRNE GORE, USKOK, AMBASADA TURSKE, KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Na ovo pismo me navela izjava Dodika koju sam saznala preko HRT-a a on je kazao da je Bakir Izetbegović Srbin ali to poriče. Samo ne može da kaže kako to da su Bošnjaci Srbi a da ih Srbi onoliko poubijaše a uz njih i mnogo Hrvata? DNK sve govori o čovjeku i njegovom porijeklu.Srbi imaju nejugoslovenske gene,strane,pa su mogli da počine onoliko zvjerstava. Uz to nemaju jaku vjeru koja bi im kontrolisala osvajački temperament. Ne priznaju ništa svoje nego tuđe prisvajaju i pretvaraju u svoje.Putin se isto tako ponaša. Stide se sebe. Otuda na crnogorskoj kapi i guslama necrnogorske oznake. Svako može da osjeti svoje porijeklo i istoriju kroz gene. Njegoš je poturicama zvao one kojima su očevi Turci jer su im majke prve bračne noći spavale sa agama kojima je to bila garancija da djeca koju su rađale su turska.Jer su one gubile nevinost prve bračne noći.Dobijale bi ogroman novac a ostajale u svojoj vjeri. Sinove bi im uzimali očevi i otuda pjesma „Janjičar“ jer Turčin neće da uzme tuđe dijete. Ako se rodi žensko dijete ono ostaje kod majke i udajom prenosi turske gene. To je trajalo vjekovima i ostvarilo se ono čega se Njegoš plašio pa ga brže bolje Amfilohije prisvaja i proziva svecem. Njegoš je bio dalekovid i znao je čemu vodi to što se dešavalo. Bilo je vrijeme okupacije i narod je morao da preživljava kao što je sad Crna Gora okupirana od strane Mila kojega narod i zove Turčinom zbog toga. Koliko on ima vanbračne djece.To je karakteristika okupatora. Svaka koja mu rodi dijete ima bogatstvo.Sigurno mnoge to neće priznati,posebno ako su u braku. Osim ako se ne dogovore sa muževima radi bogatstva. Zato se moraju okupiti istoričari sa svih strana i da naučno istraže ove događaje i prouče Njegoša na naučan način. Da svi donesu zaključke koji će trebati da se iskoriste na suđenju protiv Srbije ako ne prihvati odgovrnost za sve što je uradila.Da plati odštetu prvo svojim građanima od kojih je polovina ili više crnogorskog porijekla jer ona negira svoje porijeklo i uzima tuđe. Geni sve pokazuju pa i Srđan Aleksić sigurno potiče od Crnogoraca jer i ovdje ima Aleksića. Kako to da su njega geni naučili da odbrani druga kojega su nasilnici napadali grupno kao sve kukavice što rade? On je dobio batine koje su ga koštale života. Ako je bio Srbin a oni imaju isto porijeklo kako to da ga ubiše još u uniformi iste vojske.Moraju se okupiti istoričari sa ovih područja,iz Turske,cijele Evrope i svijeta i raspraviti o ovome što je Njegoš kazao u „Gorskom vijencu“. Suočiti Srbiju sa sobom i da konačno prihvati sebe i da ne uzima tuđe. Da ne kažnjava si sebe ni druge nego da prizna svoje porijeklo i sve svoje. Ima mnogo dobrih osobina. Može da bude prebogata i poštovana da pokaže svoje karakteristike i prirodu a ne da je negira i da izaziva strahopoštovanje kod onih koje napada. To je prelijepa zemlja i ima dušu koja vrijedi bogatstvo ako je prihvati i ako nauči da voli sebe. Zašto narod Srbije ne voli Srbiju i zašto ugrožava i nju i sve ostale svojim agresijama? Mora da nauči da voli Srbiju a ne da je smatra sebi stranom i tuđom zemljom.

AidaIdaAida (2016-11-24 06:22:59)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Srbija je najviše piona za isticanje za svoj projekat pronašla upravo i ne slučajno u Crnoj Gori.Jer kod nas ima mnogo nasilja. Nasilje se tretira hrabrošću i ono oduvijek dominira. Onaj ko želi da se istakne u tim uslovima mora da bude veći nasilnik.Tako da je vojska lako mogla da odabere one koje je trebala istaći i eksponirati.To su pojedinci koji se u stvarnosti plaše ali ih ohrabruje takva potpora.Kad se već uđe u to,izlaska nema.Babić se ubio jer se kajao a Arkan je ubijen jer nije shvatio da je u klopci i da je ta snaga koju su mu navodno omogućili lažna.Milo se osamostalio i stvorio utvrđenje i zarobio cijelu državu jer zna da nigdje drugo ne može biti siguran.
Šešelj im još treba jer utiče na ljude i dalje.Lako se prilagođava svim uslovima i u svim uslovima zna što treba da priča.
Mnogo je nasilja i zlonamjere sa kojom se srijećem od malena.Teško da se ona može izbjeći. Mnoge to nasilje uništi na mnoge načine. Mnogi ćute i trpe sve pa se razbolijevaju. Mnoge nervno razbole. Kad sve to posmatrate tragate za izlazom. Ja sam od tolikog nasilja pobjegla u mašti. Nasilje i zloba,pakost se ne mogu izbjeći jer je to lančano.Svako tome pribjegava jer se nada da će stalno biti napadnut pa napada.Ja sve zapisujem.Kontaktiram koliko moram sa drugima i maštam.Od malena sam okružena nasiljem i od stvarnosti bježala u mašti.Ta mašta je čista jer u njoj ne smije biti laži.Mora imati čast i pobožnost. Ta mašta je osnova i za glumu ali ako se ne kontroliše i za psihičke probleme. Često nailazimo na takve ljude koji nijesu svjesni svoje mašte i pretvaraju se u loše oblike sebe. Istina,čast i pobožnost osobu brane od toga stanja.
Moja stvaralačka mašta me dovela do onih koji su mi pružali da živim u toj mašti.Sve što sam tražila za svoju maštu su mi pružali ali kad se došlo do onoga što se kosi sa moralom i pobožnošću to sam odbila i nijesam dalje išla. Mnogi su pošli i upali u zamke i klopke. Ali ne smiju da pričaju. Kad bi bili sigurni i njihove porodice oni bi pričali.Ko ih je uvodio u sve to. Ko je dijelio stanove po Beogradu svima koji su pristali da učestvuju u agresijama. Pa da se ti stanovi vrate državi i dodijele njenim građanima koji nemaju stanove.

AidaIdaAida (2016-11-22 07:41:58)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Sistem je izgrađen tako da Milo bude siguran.To je kontrolisani rat ili provizorijum mira. Zna se tačno ko kad treba biti ubijen,ko optužen,ko uhapšen.
Sve je kontrolisano. Dok u ratu se sistem ruši i ginu mnogi ljudi,u ovakvom sistemu se ubistva dešavaju preventivno kako bi zastrašivali narod da sluša i da radi što mu se kaže.
Da je riješeno sve iz vremena ratovanja i da je Srbija sve priznala,mi ne bi imali ove probleme. Ovako se Milo plaši svojih šefova da mu ne nađu zamjenu a najveći izgledi bi bili bi to bili ovi iz Fronta. Sistem se mora postaviti na pravednim osnovama. Da ljudi špijuniraju za udbu i policiju ali da rade časno i dobijaju nadoknadu za to.Tako će policija i udba imati informacije o bezbjednosti ali neće o tome ko za koga glasa.Moraju se otvoriti svi dosijei iz ratova devedesetih zainteresovanim organima napadnutih zemalja.Ne mora javnost to da zna ali njihvi organi će dobiti sve informacije koje im trebaju. Da se otvore dosijei od 1945. To zajedno da urade sve članice bivše SFRJ.
Da se sazna istina o špijunima udbe koji su vjerovatno to bili i u vrijeme agresija na Hrvatsku i BiH.

AidaIdaAida (2016-11-22 07:01:29)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Bošnjačka stranka mora sa DPS-om ili će doći do rascjepa u toj stranci,kako kaže sam Muhović. Uzeće što im se nudi i ovoga puta. Kad bi Albanci i Hrvati pristali da sastave vladu sa opozicijom dobili bi više a onda Bošnjačka stranka ne bi imala ništa. Imaju po jedan manadat i samo treba čuvati pod stalnim nadzorom ta dva poslanika dok se ne sastavi nova vlada. Pa da premijer bude Albanac ili Hrvat ili premijerka Hrvatica ili Albanka. Da znaju da će biti snimani i da će snimak biti predočen javnosti i Sudu ako izvrše korupciju ali i Evropskoj Uniji. Nova opoziciona vlada bi smijenila i tužioce,sudije i vrh policije i istražila istinitost navoda o državnom udaru i terorizmuJer su ovi vjerovatno ucijenjeni. Činjenica je da je sudija podnio ostavku kad je trebao da donese presudu u slučaju infekcije beba od kojih je jedna nažalost preminula.Morao je ili osloboditi ljekare ili podnijeti ostavku jer vjerovatno ga nečim imaju u šaci.Pa ide u advokate.Kako će klijenti biti sigurni da će ih valjano zastupati u ovakvom sistemu?
Ovo pokazuje namjernu krivicu sistema i ako se bude insistiralo na nečijoj kazni izabraće nekoga ko je sistemu najmanje vrijedan ili ko može najmanje da plati slobodu.
Vesna Medenica kaže da ona ne bi podnijela ostavku kao njen kolega da se našla u toj poziciji. Tako brani sistem. Sigurno bi i ona isto uradila ili bi osudila nekoga ko je najmanje kriv i najmanje može da plati slobodu, ili bi sve oslobodila.
Skrivaju se veće zvijerke. One se mogu otkriti jedino smjenom vlasti i otvaranjem dosijea. Da se smijene svi iz tužilaštava,sudova i policije,ANB-a koji su korumpirani i da se na njihova mjesta postave oni koji su na dnu ljestvice u institucijama a školovani.
Kad je ubijen Duško Jovanović vladao je haos i sistem se uplašio pa je morao nekoga da osudi. Optužili su Mandića i tada svi galamili da je on kriv kako ne bi oni bili osuđeni.Muslimani se uplašili i opet glasali za DPS.Opozicija upirala prstom u Mandića i osudila ga a onda i Milo je rekao da je i prije presude on osuđen na 18. godina zatvora i tako je i bilo.Sutkinja je pročitala presudu. A u sudnici su advokati dokazivali da su dokazi namješteni.Vještak za telekomunikacije je vještačio tako da je Damir bio na dva mjesta istovremeno. Dokazano je da je kesa sa limenkom i pistaćima podmetnuta. Da nije pucano iz pronađene puške i da uopšte nije pucano iz pronađenog vozila. Stručnjaci iz Visbadena kažu da postoji milioniti i po djelić šanse da se podudaraju ti dokazi.To su nikakve.Ali tužiteljka kaže da su milion i po posto dokazi uvjerljivi.Advokati sve iznose dokaze o podmetanjima.Nijedan svjedok sa lica mjesta ne svjedoči da je vidio to auto iz kojega kažu da je pucano. Tužioci ni sudije ne negiraju tvrdnje advokata.Ne pobijaju njihove dokaze ali ipak sutkinja čita presudu u kojoj je Mandić opet proglašen krivim.Tako su sad iz Fronta optuženi za terorizam.Oni su jači od Mandića i imaju medije. Nije im kao onima iz orlovog leta. Ali ako pokrenu nove proteste biće mnogo više kažnjeni i osuđeni za terorizam i državni udar. Zato treba raditi na tome da se osiguraju poslanici HGI-a i albanskih partija i da naprave manjinsku vladu koja će oboriti vlast i smijeniti sve korumpirane iz ANB-a,policije,tužilaštava i sudova. Tako će se otkriti sve što se dešavalo i osuđeni biti pravi krivci svih dešavanja.Osim ako ovi tužioci,sudije,policajci ne urade taj posao i ne optuže i ne osude sve koji su stvarno krivi.Kako bi sistem ostao jak. Da umjesto na ucjenama bude zasnovan na istini i pravdi.

AidaIdaAida (2016-11-18 07:11:16)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Lideri Fronta su sad suočeni sa optužbom za terorizam i prijete haosom i pozivom naroda da ih brani a narod neće,ali će oni platiti od onoga novca kojega imaju u izobilju. Da su od početka bili na strani pravde i protiv rata i agresije i da su Srbiju upućivali na pravi put a ne zarađivali na srpstvu i zabludama naroda Srbije i novca koji mu uzimaju ne bi sad došli do ovoga. Sad će da vide kako je Damiru Mandiću kojega su galamom da navodno traže ubice Duška Jovanovića smjestili u zatvor i stalno navijali da tamo i ostane a na temelju podmetnutih dokaza. On je žrtva njihove galame da oni dobiju poene. Jer je Crna Gora bila u opansoti a Duško nedužna žrtva jer je bio pošten i častan čovjek koji je znao mnogo i pisao i govorio. Tako da je ubijen jer je smetao a država je morala zbog galame opozicije i onih koji su možda sebe skrivali galamom da na temeljima lažnih dokaza on bude u zatvoru.Tako da je on žrtva mira u Crnoj Gori i biće u zatvoru dok se ne rasvijetli cijeli splet uključenih u taj zločin. Tako da sad oni će da vide kako je kad te šćepaju tužioci i iznose upitne dokaze a advokati iznose dokaze i tužioci ih ne negiraju a sudija na osnovu namještenih dokaza pročita presudu koju mu neko napiše.To je Damirova žrtva za mir u Crnoj Gori.Jer je ubistvo Jovanovića trebalo da izazove rat i onda se neko sjetio da optuži muslimana i da to izazove mržnju i haos. Opozicija i još neki galamili i ostade Mandić u zatvoru i biće dok se ne otkriju svi korji su krivi. Sad je DF na redu i zna kako je bilo Mandiću ali i Malisorima iz orlovog leta što su osuđeni na temeljima neosnovanih dokaza.Sad će oni da vide kako je to kad ti galame da si kriv.Oni se brane od toga prijetnjama i sebe prave krivima.Sistem je odlučio da su oni krivi i biće osuđeni za terorizam.Milo je tako rekao. Da su bili pravi opozicionari i umjesto o srpstvu i ruskoj veličini govorili o siromaštvu i smjeni vlasti na demokratskim osnovama oni su govorili pritenje i sami sebe doveli u ovo stanje. Sad su u pat poziciji jer se postavlja pitanje da jesu ili nijseu krivi. Biće osuđeni i dok se ne riješi pitanje sa Putinom robijaće. Ako pokušaju da organizuju proteste onda će ponovo biti osuđeni za pokušaj državnog udara i terorizma.

AidaIdaAida (2016-11-14 04:34:27)
HAŠKO TUŽILAŠTVO, KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Slušala sam Šešelja koji kaže da je bezobrazlukom pobijedio haške sudije i tužioce. Ako je on to postigao za pobjedu nepravde i neistine,onda i pravda i istina trebaju da budu bezobrazni kako bi pobijedili u Hagu.Što će se desiti samo ako se sastavi potpuna tužba protiv Srbije za razbijanje SFRJ i agresije i genocide u cilju stvaranja velike Srbije.Za to je koristila svo naoružanje i kapacitete JNA, medijsku jaku kampanju punu laži koju i danas koristi da sakrije istinu i tom kampanjom navela mnoge naivne ljude da odu u agresije da ubijaju i budu ubijani. Vojnike je vodila na silu a rezerviste i dobrovoljce kao plaćenike.Tako je izazvala NATO bombardovanje zbog pokušaja istrebljenja Albanaca na Kosovu i izgubila Kosovo uz pomoć Rusije. Stvorila srpski narod u Hrvatskoj,BiH,Crnoj Gori i crkvu koja je učestvovala u laganju naroda i slanju u grijehove ili smrt.Plaćala svima koji su se prodavali da pričaju neistine os vim zločinima i da ih prikrivaju i za to daje ogromna sredstva. Kreirala medije koji rpopmovišu jaku kampanju neistina i sa tim uspijeva da sačuva neistine. To prikrivanje istine datira još iz turskih vremena kad su skrivali da Turcima ustupaju svoje žene prve bračne noći za ogromna blaga kako bi im rađale janjičare. Pa bi oni oduzimali sinove ali kćerke ostavljali.Svojoj djeci pričali kako su Turci to radili na silu i ta laža se prenosile iz generacije na generaciju i sa njom gnjev i mržnja koja je eskalirala svaki put prema muslimanima jer su ih obilježavali kao izdajnike.Čitala sam da je na suđenju Karadžiću pominjan Gorski vijenac kao okidač za genocide nad Bošnjacima, muslimanima u BiH i cijelom regionu.Gdje znamo da su ubijani muslimani a zločionci nijesu kažnjavani.Zato što Haški sud nije vodio te postupke pa nacionalni sudovi neće da se time bave. Znači da je jako važno da Njegoš u Gorskom vijencu nije mislio da su muslimani poturice.Nego je mislio upravo na one koji su rođeni od očeva Turaka a majki pravoslavnih koje su ustupane agama rpv ebračne noći radi ogromnog novca a oni dobijali janjičare.Posotji i pjesma Janjičar u kojoj se tuguje jer Turčin uzima od majke sina .Ne bi tuđeg nego svoga.Ali se to skriva kako bi se izazivao gnjev prema muslimanima i na njih prebacivala krivica da su oni poturice.Musliman nije pola Turčina nego ima svoje gene a vjeru je primio od Turaka. Pošto je „napad najbolja odbrana“ kroz istoriju se prenosila neistina da su muslimani poturice i to je proizvodilo genocide. Iako je Njegoš u istom djelu ogorčen na žene koje spavaju sa agama i rađaju im janjičare a kriju se iza čuvanja vjere govorio „Sve žene su kurve,oprosti majko i ti si žena“.Odatle onoliko sistematskih silovanja u BiH.Taj gnjev prema ženama jer su u duši znali istinu ali su je prikrivali jer je lakše govoriti laži i braniti se od istine.Silovanjem zarobljenih žena oni su se svetili svojim majkama i praprababama ali nijesu htjeli to da kažu.Niko neće da prizna svoju sramotu nego je prebacuje na drugima. Što o njima misle i o svojim ženama najbolje pokazuje činjenica da su po jednu ženu silovali svi.Muškarci su silovani da im se ponizi muškost.Silovane su i starice jer su nečije majke pa da uvrijede muškarce. Njegoš je predvidio da će se od onih kćerki koje su rađale žene Turcima i udajama širile te gene stvoriti narod koji će praviti probleme. Zato je sprovodio istragu poturica a ne muslimana koje je lako naći je rus uzeli smao imena turska. Nego one koji su navodno rpaovlsavci a nose turkse gene. To su poturice i on je znao da mora čuvati Crnogorce od njih. Muslimani su čuvali svoje gene međusobnim brakovima. Tako da se vladike nijesu bunile da se muslimani i muslimanke vjenčavaju sa Crnogorkama i Crnogorcima. Jer imaju iste gene. Kad je rekao „Poturica gora od Turčina“ mislio je na Srbe .Ali opet da prikriju to ne slučajno ga Amfilohije proglašava svecem.Da ga prisvoje da se misli da je mislio na muslimane a ne na njega i one koje predstavlja. Tako da Haški sud treba da presudi Srbiji i da razotkrije da su to potomci poturica i da je to trajalo dok je trajalo Osmansko carstvo pa su ti geni rašireni toliko da su postali blizu Turcima.Kad se to razotkrije da se razotkrije i istina o agresijmama i genocidima počinjenim na osnovu tih istorijskih činjenica koje su prikrivali.Kad se donese presuda protiv Srbioje da jojs enaredi da plati svim svojim građanima i pravoslavcima iz regiona nadoknadu štete zbog svega što su pretrpjeli jer su uvučeni u napade na susjede. Da moraju da se ukinu entiteti u BiH i da se ova država uredi po pravu i pravdi i evropskim i humanim standaridima. Da Srbija plati odštetu svim napadnutim državama ali i Crnoj Gori za sva njena tradicionalna blaga zloupotrijebljena u agresijama. Tako i Njegoševa djela.
Srdačno!

AidaIdaAida (2016-10-28 06:23:39)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Tramp otvoreno vodi Putinovu politiku u SAD-u jer je i njegov špijun. Dobija mnogo novca za kampanju koji se kao svuda koristi za pridobijanje obrađenih pristalica.
Sve ukazuje na to da je tačna izjava premijera Srbije koju je morao povući zbog prijetnji, da su ruski državljani pokušali teroristički napad na Crnu Goru.Nakon što su naši bezbjednjaci uhapsili grupu iz Srbije i optužili za isto.Sve što je Krivokapić sinoć rekao u jednoj od najgledanijih emisija „Načisto“ je tačno. Sve što se pitao je takođe tačno. Katnić je morao da sve odradi kao što je uradio jer kod nas ima puno korupcije.Pa zato nije mogao da vjeruje onima kojima ne vjeruje.Da je Front htio sukobe pozvao bi građane da se okupe a činjenica je da nije i to zbog Danilovićeve profesionalne reakcije na poziv specijalnog tužioca. Milo nije znao za ovu akciju ali je koristi kako bi pokušao da dobije podršku manjina. Akcija je postojala i udar je spriječen. Katnić je odradio ono što mu po Zakonu pripada. Manjinske stranke trebaju da podrže manjinsku vladu i da omoguće da idemo ka EU i NATO integracijama jer bez smjene vlasti kao što kaže Vujović iz CEMI-ja nema pristupa EU. Nemaju se što plašiti i u pravu je Krivokapić što ih je ohrabrio. Front je dobrovoljno odustao od funkcija u Vladi. Tako da će manjinska vlada funkcionisati i odraditi svoj zadatak. Tako će se moći formirati opštine Tuzi-Malesija i Golubovci-Zeta. DPS to nikad neće odboriti. Sad postoji šansa da se to ostvari.Ako se ispusti,niko više ne može kriviti nikoga nego onoga ko je to propustio.

AidaIdaAida (2016-08-09 15:29:14)
Da je u našem društvu došlo do promjena dokazuje činjenica da se porodica nestalog mladića iz Petrovca stalno obraća javnosti bez straha od ikoga. Zbog njihovih najava da će organizovati proteste policija je uhapsila mladića koji je zadnji razgovarao telefonom sa nestalim mladićem.Majka uhapšenog momka tvrdi da njen sin nema nikakve veze sa nestankom mladića iz Petrovca a majka nestalog mladića odgovara postavljanjem nekoliko pitanja porodici uhapšenog momka. Ovo je jako važno istaći,jer do sad niko nije smio da se obraća javnosti na ovaj način i ovo je znak da se društvo ohrabrilo. Sad samo treba nastaviti ovu medijsku komunikaciju između porodica kako bi evropski zvaničnici mogli da definišu naše stanje i propišu novi standard vlastima koji moraju ispuniti kako bismo bili bliže članstvu u EU. Obje porodice trebaju da nastave medijsku komunikaciju i da postavljaju pitanja i traže odgovore. Tako ćemo moći da lakše saznamo gdje je nestali Petrovčanin. Na ovaj način ćemo imati više informacija kako bi otkrili sistem. Građani će se oslobađati i javno pričati o svemu što znaju a onda će proraditi i sistem zaštite zviždača. MUP mora da raspisuje nagrade za informacije a građani da preko medija objavljuju što znaju.Tako će dobijati novac i imati zaštitu. Danilović je odličan ministar policije i mislim da će u ovome sarađivati. Da svako ko kaže tačne informacije preko medija o svim zločinima da dobije novčanu nadoknadu i kad javno nešto kaže automatski je i zaštićen. Iako se pokušava to na sve načine sakriti. Junakinja iz Ramade je zviždala javno iako joj instiucija zadužena za to ne prizanje to zviždanje da se ne bi i drugi oslobodili kao ona.Ali će ona svoj status zviždača dobiti uskoro. Građani i po ovome vide koliko je važno da ne glasaju za DPS već samo za Demokrate,URU,SDP,Demos,albansku stranku Nika Đeljošaja i Bošnjačku demokratsku zajednicu. Oni drugi im se trebaju pridružiti ili odustati od izbora kako bi ovi pobijedili. Tako će dokazati da nije tačno što pričaju aktivisti DPS-a. Može opozicija da pobijedi kao u Kolašinu. Neke promjene su došle a druge dolaze u oktobru.
AidaIdaAida (2016-07-14 05:33:44)
MINISTARSTVO TURIZMA I ODRŽIVOG RAZVOJA

PRIJAVA NA KONKURS „ČUDA CRNE GORE“

DAME I GOSPODO,

Crna Gora ima samo jedno čudo i to je premijer pa ja predlažem njega za ovaj projekat. Turistima će biti jako interesantno da saznaju sva njegova djela i ako ovaj skromni projekat bude usvojen potrudiću se da svaki turista upozna našeg premijera i naše čudo.
Srdačan pozdrav!

AidaIdaAida (2016-07-05 03:57:43)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Mediji su pokazali najnoviji cirkus u Skupštini koji nijesam vidjela u datom momentu ali kroz komentare građana vidim da im je dosta toga i da neće glasati za aktere ovih izrežiranih sukoba onih koji su tandem a žele ovako da pokažu kao da su na suprotnim stranama. Plaćamo im previše ovaj cirkus i vrijeme je da ih pošaljemo u istoriju a dovedemo nove od onih koji rade za Državu i građane.Ako već primaju po dvije hiljade plate i još nadoknade za odbore,onda da dovedemo one koji će to i raditi a ne cirkusante. Ako nam se gleda sukob gledaćemo mečeve borilačkih vještina a ne ove lažne scene . Koje skupo koštaju. Narod će odlučiti da li želi da ga obje strane ponovo prevare. Znači da ne treba vjerovati anketama koje oblavjuju jer su one dogovorene koliko će ko dobiti na izborima. Mi hoćemo prave rezultate po slobodnoj volji građana. Da se ne plašimo više ni da pričamo niti da se plašimo špijuna na svakom koraku.Jako je neprijatno kad se bojite što ćete reći a kad kažete da li će to biti nešto kažnjivo za nekoga. Vrijeme je da odu i Milo i oni na „suprotnoj“ strani pa neka se „biju“ negdje drugo. Ali im više nećemo plaćati za taj cirkus. To je strašno. Narod odlučuje i neka glasa Demokrate, SDP,URU,Demos i SNP predvođen Damjanovićem.Ne trebaju nam više oni koji se zalijepe za funkcije pa ih ne daju a nemamo koristi od njihvog rada. Valjda imamo pravo da biramo one koji će raditi ono za to su plaćeni. Da budu bar oni koje smo birali a ne koji su nametnuti. Kad bi narod imao snagu pa da upadne u tu Skupštinu i izbaci i jednu i drugu stranu prevaranata kako dolikuje. Ali ako ne može jer mi nemamo opoziciju kao Rusi i trebaju biti srećni što imaju takve ljude. Nažalost nemaju više Nemcova bajraktara slobode. Možda se pojavi neko drugi da povede tu čestitu opoziciju da oslobodi narod iz ropstva.Mi nemamo nikoga sličnog Nemcovu a nažalost i Rusija g aje izgubila, ali imamo cirkusante.Da ih gledamo kako nam na prevaru uzimaju novac.
Ali možemo glasati za Demokrate,SDP,URU i Demos kao i SNP Damjanovića.Da oni osvoje vlast i pospreme sve za ovima a ima mnogo toga da urade. Tako da se ankete ne trebaju slušati jer i da jesu niko ne smije da kaže tačno za koga će glasati.
Neka se niko ne žali ako da glas jednoj ili drugoj strani za sve što nas snalazi.Uskoro se završava ovaj saziv Skupštine.Ako narod bude mudar neće ga ponovo birati. Jer oni odoše sa ogromnim novcem na odmore da se provode i potamne na Suncu na ko zna kojoj svjetskoj destinaciji a narod u mukama, se peče na ovom asfaltu u bijedi besposlenosti i siromaštvu.

AidaIdaAida (2016-05-28 05:04:54)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Manjkavosti sistema se mogu vidjeti u pismu bivših 420. radnika KAP-a a sadašnjih penzionera koji po Zakonu imaju pravo na preko pet miliona otpremnine.
Vidjeli smo kako su se funkcioneri Vlade ophodili prema njima i pokazalo se da ima mjesta za više krivičnih prijava i pokretanje više postupaka. Ovi ljudi koji stoje na temperaturi opasnoj po zdravlje koje su već dugotrajnim radom na opasnom poslu dosta ugrozili su diskriminisani a to je zabranjeno po Zakonu. Znači da će imati pravo na nadoknadu i tim povodom.Svjedoci su da su njihove kolege članovi DPS-a i drugih vladajućih stranaka, dobili i penzije i otpremnine koje su njima uskraćene i vidjeli smo kako su to decidno opisali u pismu sve što se dešavalo. Lexs specialis je pokušaj ispravljanja nepravde i on nije osporen pa Država mora da im isplati ova sredstva. Lex specialisom su i majke troje i više djece dobile pravo na doživotnu nadoknadu,pa je to pravo uskraćeno Bošnjakinjama iz Rožaja iako je Bošnjačka stranka u Vladi.Ova stranka je nacionalna i mora se boriti za sve Bošnjake bez obzira jesu li njeni članovi.Ove majke se bore za svoja prava blokadom puta ka Kosovu,zbog čega je pomahnitali vozač opet autom upao u ovu grupu obesoravljenih žena i povrijedio jednu od njih. Nijesu one slučajno blokirale taj put.Tim putem uz podršku policije cirkulišu kriminalci i šverceri i blokadom im smetaju u poslu.Zato ih i napadaju na ovako brutalan način. Premijer je obezbijeido i Skupštinu koja mu više neće smetati donošenjem lex specijalisa kojima se ispravljaju nepravde prema obespravljenima. Sad ima kontrolu i nad Skupštinom na koju se žalio jer je ispravljala nepravde. Vidjeli smo da su otpremnine i penzije date jednom dijelu radnika KAP-a dok su drugi obespravljeni. Onda je opozicija dok je Skupština bila slobodna ispravila to lex specijalisima i omogućila prava i obespravljenima,ali oni ne mogu da ih ostvare iako po važećim zakonima pa moraju da pate po visokoj temperature ispred Skupštine ili na ulici uz sve opasnosti koje prate i jedne i druge.

AidaIdaAida (2016-05-27 08:05:27)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Čovjek je uvijek na raskršću dok ne ispuni svoj životni krug. Uvijek može da skrene s puta u neki drugi i ako ne zna što želi ide u nepoznato. Tako političari koji ne znaju cilj svoje politike skreću na svaku stranu. Kad je sve postalo vidljivije,treba se postaviti na mjestu svakoga od njih i misliti zašto se tako ponašaju. Premijer drži sve u svojim rukama i zato ima najveću odgovornost. Krivokapić je odgovoran i povukao se kad je shvatio da će na toj poziciji imati ko da ga zamijeni.Tako je izvršena mirna primopredaja zakonodavne vlasti. Premijer će morati da uredi pravi sistem i u datom momentu prihvati odgovornost pred Državom. Da preda i brata i sestru kao i prijatelje i kumove Državi da joj odgovaraju. Tako će dokazati da je lider a ne kukavica. Naučiće narod da suđenje shvata kao proces otkrivanja istine a ne da onoga ko se nađe pred sudom odmah smatraju krivcima. Sve se mora izvesti na čistac i srediti. Stvorio je sistem kakav je smatrao da je bio nužan u onakvom vremenu. Mora sve da objasni i preuzme odgovornost pa da ode sa vlasti.Narod očekuje da će sudski odgovarati i neće biti zadovoljan ako se to ne desi. Tako da će morati odgovarati za sve i objasniti narodu što se sve dešavalo. Prihvatio je da dijeli vlast sa dijelom opozicije koji je prihvatio tu odgovornost. Drugi dio stoji po strani ili vodi politiku napadanja na sve što radi premijer.Koristeći nezadovoljstvo građana.Taj pritisak proganja premijera da više radi.Kad završi posao kako treba i kad se sve uredi kao u razvijenoj Evropi a na tom putu će nam pomoći njeni standardi i putokaz ka razvijenom društvu.Onda će se svi izmiriti i početi da više i bolje rade. Svi daju svoj doprinos na svoj način. Shodno svojim namjerama. Činjenica je da premijeru nije lako ni sa njegovim funkcionerima a ni sa pritiskom opozicije. Primjer recimo neispunjenog obećanja bivše ministarke rada i direktorice Zavoda za zapošljavanje koje su dale rožajskim majkama.Ostavile su to novom ministru ,kao što problem privremenih penzionera Boksita ostavljaju isto njemu. To je dokaz da premijer ima probleme u svojoj partiji.Radi sa ljudima koji ne vide ništa do interesa. Svete se kad im je ugrožen interes.On nema kontrolu nad njima. Jer ako su mogli raditi svojoj državi i narodu što su radili,spremni su na sve što će spremno dočekati oni koji žele nerede. Zato on mora pomoći novom ministru da riješi ove probleme koje mu je ostavila prethodna ministarka i direkotrica Zavoda. Sistemu se mora suditi i građanima omogućiti da im se isplati sve što su patili zbog sistema.Da se vrati novac u Budžet od svih koji su zaradili mimo zakona. Da se isti iskoristi za razvoj društva.Te da se pametno iskoriste sredstva iz eurofondova. U takvim uslovima Tužilaštvo mora koristiti svjedoke saradnike. Današnji dan opominje da se mora rasvijetliti ubistvo Duška Jovanovića i ostalih ubijenih.
Ne treba zaboraviti da se ubijanje nastavlja.prekjuče se desilo još jedno na Zabjelu. Jutros se desilo samoubistvo na šinama.Znači da se mora hitro mijenjati stanje,društvo osloboditi i postati razvijenije kako se ne bi dešavala samoubistva kojih jer previše kod nas.

AidaIdaAida (2016-05-19 08:36:38)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD- A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Raško Konjević nije mogao da kontroliše resor kojim je rukovodio i zato ne preuzima odgovornost za postupanje policije u vrijeme protesta.Danilović će morati da uradi što Konjević nije mogao i da rasvijetli činjenice ovoga nemilog i traumatičnog događaja. Ako mu neko bude smetao u tome on će to objavljivati.Znači da je njegov posao da mijenja MUP. Mogao bi popričati sa Konjevićem o njegovim iskustvima kako bi ovaj mandat iako za kratko bio učinkovitiji. Poslanik je javno kazao da je Milo obezbijedio dovoljan broj glasova za Krivokapićevu smjenu.To se dokazalo kao istinito.On je imao obavezu da kaže sve što zna o toj korupciji.Koga je Milo još kupio.Da da dokaze o tome ili da ne priča ništa ako želi da mu narod vjeruje. Kako to on zna da je Milo obezbijedio dovoljan broj za smjenu Krivokapića? Glasanje je bilo tajno? Eto nepovjerenja u izborni proces. Eto korupcije. Odakle poslaniku informacije koje bi trebale da su tajna između DPS-a i kupljenih glasača u Skupštini? Znači da se izgradnja povjerenja odnosi na sve u Skupštini i Vladi. Milo mora da dokaže da neće krasti izbore
a opozicija da je ne plaća Putin i da neće biti ovdje Ukrajina. Da nije te sumnje lako bi se ujedinila Crna Gora i zbacila Mila.Kako to javno govore o razgovoru dijela opozicije sa Ambasadom SAD-a a nikad niko ne obznani što se dogovara sa Ambasadom Rusije? Narod samo želi da dobro živi,ali mu se to ne da. Svi ovi koji pričaju velike teme i interese velikih sila dobro žive i dobro im je plaćeno a narod gladuje. Janko Vučinić je jedini govorio o tome i još nekoliko poslanika su pomenuli bivše radnike KAP-a koji danima protestvuju ispred Skupštine. Zato je u više navrata kamenovana Kancelarija Radničke partije.Onaj ko radi za narod a ne za Milove interese i interese velikih sila je pravi poslanik. Više od dvije decenije sam na Birou i ako Marić uredi Biro rada i ja kao i ostali nezaposleni ćemo moći da ostvarimo svoja prava.

AidaIdaAida (2016-05-19 07:34:30)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Skupština Crne Gore je u dva sata po ponoći izglasala nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku te institucije i čim se on sklonio sa mjesta predsjedavajućeg na tu stolicu je pohitao da sjedne poslanik DPS-a Simović. Što pokazuje naše stanje. Nije ni pokazao najelementarniju kulturu,već pohitao na stolicu kao da se plašio da će mu je neko oteti.Toliko se žurilo premijeru da smijeni Krivokapića i eto je dočekao. Poslanicima bi bilo lakše da je sam podnio ostavku i ne bi se moralo pokazati sve što se juče pokazalo. Dokazali su se kakvi su ljudi a taj snimak kao i ostali će ostati. Kao po uobičajenom receptu premijer kupi više osoba za slučaj da ga neko prevari od onih koji su ranije kupljeni.A tajno glasanje je za njega problematično pa je obezbijedio umjesto potrebnih 41. još dva glasa za smjenu Krivokapića. Što je poslanik Mandić protumačio kao dokaz da nova Vlada izbornog povjerenja neće biti kao što se zove jer su najvjerovatnije dvojica iz te tek izglasane vlade glasali za smjenu Krivokapića.Misleći na njegove političke partnere u tom projektu.Pa je najavio proteste u četvrtak i pozvao građane da protestima sruše Vladu Mila Đukanovića.Tako se uvodi sumnja u tu privremenu vladu i rezultate koje ona može postići za nekoliko mjeseci dok bude kontrolisala institucije. Pozitivna nije dobila ništa iako je glasala za očuvanje vlade Mila Đukanovića.Znači da je njen vrh ucijenjen nečim pa su poslanici te partije glasali jer su morali a da za uzvrati nijesu dobili nijedno mjesto u toj vladi.Glasanje je bilo tajno i ne vjerujem da su ga izdali ni Konjević ni Danilović,niti bilo ko od poslanika SDP-a. Najvjerovatnije su to,izuzimajući Damjanovića, to uradili iz SNP-a kivni što nijesu dobili dvije funkcije koje su tražili.Tako je izazvana sumnja u novi projekat ali će on u svakom slučaju vrlo brzo dokazati je li bio opravdan.Ta vlada će trajati nekoliko mjeseci i njene rezultate ćemo vrlo brzo vidjeti. Što znači da će DPS morati da dokaže neopravdanost svih sumnji i javno obznaniti ako neko od novih članova Vlade ne bude radio po Sporazumu i ako se korumpira. Demokrate nijesu učestvovale ni u čemu od ovoga I ostale su potpuno čiste.

AidaIdaAida (2016-05-18 20:40:16)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ono što je juče u Skupštini kazao poslanik Andrija Mandić mora da bude riješeno, kako bi se vratilo povjerenje u novu vladu izbornog povjerenja. On tvrdi i tvrdnju potkrepljuje ranijim iskustvima svih koji su pravili koalicije sa Milom.Sad on mora da dokaže da Mandić nije u pravu i da ovoga puta neće biti iznevjereni opozicionari koji će sa Milom praviti novu vladu. Ako Mandić stvarno misli to što govori onda mora da se stvori neka relevantna situacija koja bi garantovala i Frontu da može ući u tu vladu i kontrolisati sve kako bi se za nekoliko mjeseci stvorili fer uslovi.
Ako tako ne urade znači da oni ne žele da budu vlast nikad nego da stalno budu opozicija koja će reketirati vlast.Milo se žali na reketiranje i mislim da mu se može vjerovati s obzirom da je on najodgovorniji za sve i da se desilo mnogo toga za što se mora odgvarati.Opozicija nije bila u vlasti i ne snosi odgovornost. Ali ga održavaju a on mora da im plaća. Samo Vučinić je danas pričao o onome što narod želi a to je dobar životni standard. Svi drugi su to izbjegavali osim nekolicine koji su pomenuli radnike KAP-a koji štrajkuju ispred Skupštine i bude kod savjesnih prigovor savjesti.Narod želi da živi dobro a ne živi nego sve gore i gore. Poslanici odlično žive i ovo što pričaju u Skupštini samo njima koristi da još bolje žive dok narod ne može da ostvari svoja prava na život dostojan čovjeka ovoga vijeka. Znači da je najbolja pozicija opozicije koja nije učestvovala u vlasti i nema odgovornost i stalno je opozicija i pored toliko glasova birača koji su mislili da će im bolje biti ako glasaju opoziciju a ona neće vlast jer znaju što to znači.Pa ostaju opozicija i ucjenjuju Mila a on plaća i njima dobro a narodu loše.On se izvlači. Jer da nije tako svi bi ušli u tu vladu i kontrolisali sve i stvorili uslove da smijene vlast na izborima. Onda bi tužioci radili slobodno svoj posao i vidjelo se sve što se skriva.
Posao poslanika opozicije je naisplativiji u uslovima kad je Milo za sve odgovoran a oni mogu samo da ga napadaju.Uvijek imaju materijala dok napadaju na ostale i tako privlače građane koji im vjeruju. On se samo bori da bude slobodan i čini sve za slobodu.

AidaIdaAida (2016-05-11 12:58:29)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Bila sam jutros ispred ministarstava da obiđem radnike Toš čelika u štrajku glađu.Nosila sam onu majicu što sam dobila od Unije slobodnih sindikata na Prvomajskoj protestnoj šetnji s porukom „Siguran rad,siguran život“.Htjela sam da ih podržim i razmišljala sam da galamim kako bi izašli nadležni jer sam od političkih galamdžija naučila da se ciljevi ostvaruju galamom.No,kad sam tamo stigla nije ih bilo i ponadala sam se da su dobro i da su ostvarili svoje opravdane zahtjeve.Te da ljekarsk pomoć i intervencija nije bila neophodna. U povratku sam vidjela helikopter naše vojske koji traga za malenim Ogijem i to me je dirnulo pa nijesam mogla da svratim do radnika više preduzeća koji su ispred Vlade i traže svoja uskraćena prava. Ali pošto znam da je Boris Marić budući ministar rada znam i to da će svi problemi radnika u štrajku biti riješeni pravedno i shodno Zakonu. Tako da sam nastavila svojim putem u nadi da će policija,narod i Vojska ,vatrogasci,služba spasavanja pronaći nestalo dijete živo i zdravo.

AidaIdaAida (2016-05-07 13:16:29)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Čula sam na Vijestima oca nestalog dječaka kako kaže da boli porodicu što neko tvrdi da oni ne plaču. Šokirala sam se iako znam da ima ljudi koji govore šokantne riječi kad je nekome najteže. Samo što treba voditi računa da su takvi kukavice i potpisuju se pod lažnim imenima. Jer taj neko čiji identitet ukradu ne može da prati sve na fejsbuku.
Slučajno sam pročitala na Vijestima kad su objavili komentare i među njima se neko potpisao kao Aida PI.Taj komentar nije uvrdljiv za porodicu već je to neko ko je pitao da li je policija angažovala pse tragače. To je u redu pitanje s kojim se slažem iako ga nijesam ja tu postavila.To je neko ko se boji policije. Zato što ima mnogo onih koji kradu identitete treba fejsbuk da napravi neki program kojim se blokira lažno potpisivanje.
Vjerovtno se neko krije iza tuđeg identiteta a želi da uvrijedi porodicu sad kad joj treba najviše snage. Nije istina da ne pokazuju emocije.Treba vidjeti gostovanje roditelja u Jutarnjem programu Vijesti i njihove oči pune suza. Ali ih hrabri puno ljudi i učešće Države u traganju za njihovim djetetom i nadaju se i čine sve da ga pronađu.Žele da vjeruju da je dobro a opet se plaše.Mogu zamisliti kako im je danas kad ronioci ulaže u Moraču. Nažalost uvijek ima onih koji vrijeđaju kad je najteže.Možda i nesvjesni žele da oduzimaju ljudima snagu u borbi koju vode.Ova porodica vodi borbu za dijete. Bolje je svima da se ne griješe da ih Bog ne iskuša i pokaže kako je teška ta borba. Ljudi pate od zavisti zbog nečega što nemaju. Ili to nije klasična zavist. Ja znam da sam bila ljuta na i većinu a i manjine koji se drže jedni drugih i pomažu jedni drugima.Imaju jake familije koje im pomažu i porodice koje ih podržavaju.Većina koja mi sve uzima su zločinci a manjina koja se drži tako međusobno su lukavi. Zato što je mene Allah stvorio u mjestu gdje ima svega par porodica manjina i nemam podršku ni familije, niti manjinskih naroda.Dugo gledam kako se oni svi drže jedni drugih i vlast ih sve zapošljava a ja nemam ništa .I nije mi krivo što nemam ništa nego što mislim da su na krivom putu. Pa je Milo,što mi je žao, sve njih porobio a meni Bog dao slobodu i prijatelje koji su mi omogućili da ja pričam sve što drugi ne smiju. Nemam posao niti išta. A oni više nemaju oslonac jedni među drugima nego moraju biti odani Milu.A ja ne moram. Tako da sam bila u pravu što sam bila ljuta na njih jer sam željela da svi budu slobodni i samostalni,pravedni da se oslanjaju na Boga i zakon a ne jedni naj druge i na nepotizam.Koji ih je doveo do ovoga svega. Ja sam ispravno prigovorila ali onaj ko zamjera ovoj porodici priča neistinu i nepravdu. Zavidi jer ta porodica voli svoju djecu. Pokazuje ljubav i pažnju na pravi način i zna da se organizuje i ima organizovan život. Zna da prenese osjećanja na druge. To su dobri ljudi koji su obrazovani i sposobni.Prije svega iskreni.Nijesu skloni glumi zbog straha što će ko reći.Strašno je da još uvijek ima onih koji zamjeraju ljudima nešto što ne mogu zamjeriti niti imaju pravo. Ne mogu reći da neko ne voli svoje dijete kad je ono dio njega.To može reći neko ko nema osjećanja jer nije imao u porodici ljubav i pažnju.Pa misli da su i drugi takvi. Ja sam imala ljubav roditelja iako oni nijesu znali kako da me nauče da organizujem život.Ali sam ljubav osjećala.Ali zbog te ljubavi umijem da prepoznam ljude koji vole svoju djecu i da se divim kad neko kao ova porodica zna da organizuje život i da se bori od srca za svoje dijete.Ne znam što više reći stvarno me ovo pogodilo.Što uvijek ima onih koji smetaju ljudima u borbi za prave vrijednosti.

AidaIdaAida (2016-04-27 20:31:33)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Premijerski sat je kasnio pola sata a to je nedopustivo.Možda neko ima bahatu naviku da pribjegava oholosti i neodgovornosti ali moraju dolaziti tačno na vrijeme u Skupštinu kad kažu narodu .Narod ne može više čekati i ne treba.Ne radi narod za njih nego oni za narod.Narod im je poslodavac kojega će poštovati ili podnijeti ostavke. Pozitivna drži Vladu i može da bira funkcije koje želi. Jer je ona dio vlasti. Opozicija ima svoje funkcije i to je prelazna vlada kakava je potpisana i dogovorena.
Još se čeka zakon kojim će se to ozakoniti i potvrditi i to je to. Pozitivna ne može d auzima opoziciji dogovorene funkcije kao Srpski savjet što u Fondu za manjine uzima najveći dio novca namijenjen manjinama.A Srbi nijesu manjinski narod. Tako i Pozitvna nije vlast nego opozicija koja drži Vladu. Malo vlast a malo opozicija kao Srpski savjet malo manjina a malo većina. Kad se uzima opoziciji što joj pripada ili manjinama.
Neka Milo da Pozitivnoj MIP i Ministarstvo turizma i održivog razvoja.

AidaIdaAida (2016-04-27 16:30:28)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Čestitam svim našim građankama i građanima koji će po povoljnim uslovima i Vladinom i Savjeta Evrope projektu 1000 Plus kupiti stanove i riješiti probleme stanovanja. Želim d aim budu udobni i srećni ali da uvijek misle na one građevinske radnike koji su ih gradili u nehumanim uslovima.Posebno da se sjete svih onih, većinom BH državljana koji su nažalost poginuli na našim gradilištima, a jedan od njih prije nekoliko dana. Građevinari rizikuju svoje živote da bi izgradili zgrade za ljepši život naših građanki igrađana.Tako da ih se svi trebaju sjetiti kad ulaze u te stanove i obraduju se ljepšem i ugodnijem životu u njima. Poslodavci ne misle na radnike a ni sindikati,a radnici grade te zgrade radeći u nehumanim uslovima.Stoga su zaslužili da im se oda priznanje.Možda u dogledno vrijeme nazivom ulice po građevinarima koji su stradali na gradilištima.

AidaIdaAida (2016-04-27 16:12:09)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Čula sam da je gripa H1N1 nažalost uzela devetu žrtvu kod nas.Još jedan mlad život je nažalost izgubljen u ovom vremenu . Što je porazna činjenica koja pokazuje koliko nam medicina nazaduje u odnosu na vrijeme u kojem živimo. Osim nažalost toliko smrtnih slučajeva to dokazuju nehumane i minimalne plate zdravstvenih radnika u odnosu na obim posla koji obavljaju i malog broja zaposlenih u zdravstvu.Što je neoprostivo šokantno.Ministar mi izgleda kao stručan i human čovjek. Znači da bi on mnogo problema riješio ali ga sputavaju drugi.Nema uslova za rad koji bi perfektno obavljao. Što bi popravilo zdravlje naših građana i smanjilo drastično obolijevanje i umiranje. Povećao bi broj stručnih kadrova u zdravstvu i uz plate dostojne posla koji obavljaju.Plate zdravstvenih radnika moraju biti toliko visoke da se može reći da se cijeni ljudsko zdravlje i život.Te da se oda priznanje onima koji spašavaju ljudske živote. A gdje smo mi? Kolike su plate naših doktora medicine i ostalih stručnjaka?Kolike su plate medicinskim sestrama i tehničarima,higijeničarkama čiji posao je važan kao i doktorski.Nažalost smo okusili i to na najranjivijima.Svi zajedno obavljaju najhumanije poslove?
Visoke plate zdravstvneih radnika moraju biti evropski standardi koji moraju biti postignuti kao uslov za naše evrointegracije.

AidaIdaAida (2016-04-23 07:14:36)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Narod je uplašen.Što znači da se sistem još više zatvara.Što dokazuje apsolutna vlast mafije u Tivtu. Da ima slobode,niko pametan ne bi glasao za mafiju. Govori se o stvaranju uslova za fer izbore a narod je uplašen. Znači da nijesu razmontirani glavni elementi totalitarnog sistema. Što dokazuje trostruko ubistvo u Pljevljima. Kako da vjerujem da je nakon deset godina od razvoda miran i pošten čovjek odlučio da ubije bivšu suprugu i njenog drugog muža? Na slici plakate ubijenog bračnog para se vidi da su to bili dobri ljudi koji su se iskreno voljeli. Bolno je sve to a činjenica da je majka dječicu,neka su zdravo akobogda, sakrila u ormar, kako bi ih spasila, kazuje sve.U šoku sam i dalje i ne vjerujem na riječ onima koji su poznati po namještanju scena,uklanjanju ili podmetanju dokaza. A kako vjerovati na riječ nekome ko je tužio bivšeg inspektora privatnom tužbom jer je ovaj anonimno pisao komentare na portalu Vijesti. Optuženi po privatnoj tužbi visokog funkiconera koji ima imunitet zato što građani imaju pravo da pišu što misle o njemu,se nije pojavio na suđenju. Bivši inspektor je građanin koji je pisao svoja saznanja i specijalni tužilac je morao da ga shvati kao svjedoka i da ga zaštiti.Međutim,on je pred Sudom kao optuženi. Morao je biti zaštićeni svjedok a tužba protiv njega samo baca krivicu na onoga ko ga je tužio i pored imuniteta koji ima.Tužilac je morao da pozove funkcionera na razgovor i povede istragu a svjedoka Šukovića da pozove da svjedoči.Funkcioner nije smio da progoni Šukovića.Ne znam ni gdje je ako se nije pojavio na Sudu. Da li je dobro i da mu funkcioneri nijesu nešto uradili štiteći sebe od otkrivanja istine. Ako je Sud oslobodio funkcionera od Šukovićevih navoda,on je trebao da pređe preko anonimnog pisanja Šukovića,jer je Sud kazao svoje i presudio u njegovu korist. On sa pozicije funkcionera koji ima ogromne poluge moći progoni građanina za ono što je anonimno pisao. Zato je prirodno da se ne može vjerovati onome što on kaže. Posebno ako javno štiti direktora Uprave policije od ostavke koju je morao podnijeti nakon nestanka dokaza i sukoba sa specijalnim tužiocima. On mora biti zaštićeni svjedok protiv onih od kojih se plaši i pazi progonom običnog građanina.
Izbori u Tivtu su namješteni i to dokazuje rezultat. Brajović je nagrađen zbog toga što ćuti o Limenci i štiti premijerovog brata. Izaražava nadu da će još bolje proći na Parlamentarnim izborima,to ukazuje da je u pitanju dogovor. Front će da protestvuje a to što se krije iza Putina je samo pokušaj da Zapad prestane da štiti premijera. Zapad mora da prestane da štiti premijera a Front da se odrekne Putina i da se stvore pravi uslovi za fer izbore. Znači da se mora organizovati susret Zapad Rusija i da se dogovore da se dozvoli Crnoj Gori da bude u NATO-u i da bude oslobođena od Mila.Da nam se dozvoli da se rasformira udba i mafija i da se sudi sistemu a da se građani obeštete za sve što im je ucjenjivački i ubilački sistem radio.

AidaIdaAida (2016-04-17 06:43:00)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Izbori u Tivtu su test demokratskog razvoja u našoj zemlji i sve ide prirodno.Milo se plaši rezultata i pozvao je Tivćane da mu daju apsolutno povjerenje i poslao nekolegijalnu poruku da ne glasaju čak ni za njegove političke partnere.Pošto je naučio birače da im plaća i pošto za njega niko neće glasati besplatno,izazov je kako otkriti puteve kupovine glasova.Pažnja svih posmatrača će biti usmjerena ka tome i on je pokazao nervozu jer se ne osjeća sigurnim bez svih poluga koje su mu oduzete.
Nakon poziva Tivćanima da ne glasaju za njegove partnere a to je HGI,mislim da će oni glasati za SDP umejsot DPS-a a SDP će dati zasluženu pažnju ovoj hrvatskoj nacionalnoj stranci da obezbijedi nacionalna prava Hrvata. Znači da je prirodno da najviše glasova dobiju SDP,HGI i SNP. Ovi drugi su se kandidovali kako bi njihovi glasovi pripali DPS-u po Dontovom principu. Demokratski front je pronašao svoje mjesto i to je opoziciono i kontrolno prema i vlasti i dijelu opozicije koji je dogovorio sporazum. To omogućava uspjeh demokratije. Što ukazuje da smo demokratski zreliji. Ipak da bi sve to uspjelo pravosuđe mora da shvati svoju važnost.Svaki policajac,tužilac i sudija moraju da znaju da imaju veću funkciju od premijera kad on krši Zakon a kad oni sprovode Ustav i Zakon. Ako premijer prekrši saobraćajni propis saobraćajac mora da ga kazni.Ako mu neko bude pravio probleme samo se obrati nevladinim organizacijama i javnosti putem medija. Najvažnije funkcije svake države su one koje se tiču čuvanja Ustava i Zakona. Premijer je menadžer koji organizuje rad vlade.Ako prekrši zakone,pravosuđe mora da ga zaustavi i kazni. Zato narod treba da podržava policiju,tužioce i sudije i umjesto premijeru da njima daju povjerenje. Oni će to i uzvratiti kako ne bi iznevjerili građane.Narodu su trenutno najmiliji vrhovni i specijalni tužioci i njihov specijalni policijski tim.Trebaju nam i takve sudije koje će narod voljeti i mi ćemo izaći iz svih problema.Poslije svega što su nam priredili političari, narod treba da najviše voli policajce,tužioce i sudije koji sprovode zakone i štite Ustav. Idemo ka tome.

AidaIdaAida (2016-04-12 07:32:48)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Promjene se dešavaju i konačno se istina pokazuje u pravom svijetlu. Sistem se najbolje vidi po tome kakvi su ljudi uspjeli u njemu. Dovoljno je vidjeti kod nas ko je u vlasti i opoziciji i ko je kako uspio i sve postaje jasno. To što je premijer odlučio da mijenja tu sliku je dobro.Sadašnje stanje će se promijeniti ako se na ta mjesta postave dobri ljudi. Sadašnji sistem je promovisao zle ljude koji su potčinjavali i pvoređivali dobre. Da je štitio dobre ljude od zlih koji su trebali sistemu za odbranu,moglo bi biti opravdanja. Bilo je zlo vrijeme i trebalo je pokupiti one bez savjesti i dati im šansu da pokažu zlo i zarađuju,ali ih i držati pod kontrolom da ne bi učinili zlo. Nijesu im trebali naređivati da čine zlo dobrim ljudima. Trebali su ih samo držati kao odbranu i držati pod kontrolom da ih ne kupi neko sa strane i ne napravi haos,ali ih nijesu trebali koristiti u agresije na susjede i povređivanje kod nas dobrih ljudi. Trebali su dobre ljude pustiti da žive bez uznemiravanja a loše kontrolisati i plaćati im da svojim zlom štite sistem od rata.
Te zle ljude sa vrha treba skloniti ali ih i rehabilitovati.Mi sad imamo dvije opcije za rješavanje problema.To su pregovori i protesti. Protesti su poslednja opcija i to kad se iscrpe sve mogućnosti pregovaranja. Građani Zagoriča koji su se opravdano okupili ispred Opštine juče trebali su se obratiti opoziciji koja pregovara za ispunjavanje uslova za fer izbore umjesto onima koji protestvuju,pa bi u pregovorima bilo uključeno i to pitanje. Ili da se bez političara okupljaju i bore za svoja prava kao što se radnici okupljaju i sami rješavaju svoje probleme. Građani Tivta su blokirali saobraćajnicu jer traže pristup plažama. Odmah je vlast reagovala plašeći se izbora. Građani su došli bez političara i zato je reakcija bila brza. Za sve što žele da ostvare trebaju da se sami okupljaju bez političara ili da se obraćaju onima koji pregovaraju jer se pregovorima rješavaju svi problemi zato što EU podržava pregovore a protest je zadnja opcija. Zagoričani su pomenuli da su korišćeni za izbore za vrijeme bivšeg gradonačelnika.To je dovoljno da se i ovo pitanje uvrsti u pregovore za stvaranje uslova za fer izbore.

AidaIdaAida (2016-04-11 08:11:26)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ni jučerašnji dan mi nije bio lijep,iako buja proljeće i najavljuje bolja vremena. Mladi Podgoričanin je ubijen a u Indiji žrtve u požaru izazvanom nesmotrenošću i neoprezom. Ljudi, njihova bezbjednost i prava moraju da budu na prvom mjestu.Što se u Indiji zaboravlja. Dokaz su česte saobraćajne tragedije, rušenje objekata, ugrožena ženska prava. Zgrozila sam se,posebno kad sam vidjela na snimku i dijete. Srećom je izvučeno živo i nepovrijeđeno a što sa onima koji su stradali i povrijeđeni? Ne praštam!
Mladi Podgoričanin koji nije imao kriminalni dosije je ubijen.Ne praštam ni to niti druga ubistva! Prodavao je cigarete a na drogu,iako je i nikotin štetan ali nije kao droga. Nije bio kriminalac,iako policija govori da je ubijen u sukobu kotorskih mafija.Ne znam mafiju koja bi angažovala da je čuva neko ko nije kriminalac i ko nema kriminalni policijski dosije. Sistem ga je ubio jer gubi kontrolu. Nikšićanin je odbio da ubije čovjeka iako mu je nuđen million pa se sistem obračunao sa njim zbog neposlušnosti. Akobogda da preživi.Amin. Kako bi dokazali da je sistem i dalje jak odlučili su da ubiju nekoga drugoga i obavezno da ga povežu sa mafijom.Iako nije imao veze sa njom. U ovom sistemu nema potrebe za paravanom kad je kriminal javan i transparentan.
Narod samo treba da javno sve govori što zna i da odbija da izvršava ubistva.Sistmu se mora presuditi i svi građani da se rehabilituju zbog posledica dugotrajnog nasilja i nehumanog života.
Ovaj referendum o članstvu u NATO je obesmislio taj proces jer je dao prednost samo jednoj strani i pitao samo tu stranu uz ogromnu kampanju. Samo se treba paziti da ruski specijalci koji dolaze ne napandu Crnu Goru pozivajući se na taj referendum i njegove rezultate koji su neistiniti zbog samog procesa koji je netransparentan i neprofesionalan,nedemokratski.

AidaIdaAida (2016-04-05 21:26:58)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Gledah Vijesti i u njima između ostalih i vijest o donaciji Porodilištu od strane Međunarodne organizacije žena.Pomislih kad prikažu slike iz porodilišta,kako je to podsjetilo danas majku koja je prije trideset jednu godinu a onda prije dvadeset četiri na tom mjestu iznijela na ovaj svijet dvojicu dobrih sinova, ljudi.Odgajala ih da budu časni i ponosni i samo u jednom trenu dođe neko i obojicu ih ubi.A onda istrage i suđenja i presuda trinaest i po godina za dvostruko ubistvo. Kažu da porodilište treba da bude radost a sjetimo se porodilja koje su umrle sa bebama ili bebe umrle u tim halama koje bi trebale biti vjesnice radosti. Narod treba da se pobuni ako se desi ubistvo i onda će vlast da se plaši naroda. Pa će dobro razmisliti svako ko pomisli da nekome oduzme život.
Definitvno mi je draže što u ovo Milovo crno vrijeme nijesam rađala.Roditi se ili ubica pa ne znaš što ćeš sa njim.Dijete ti je i ne možeš ga kazniti.Ta veza majke i djeteta je kazna.Ili dobiješ divno dijete pa ti nečije dijete ubica ubije dobro dijete i uništiti te.I opet boli ta veza majke i djeteta i bol za izgubljenim dobrim djetetom,čovjekom. Kad prođe Milovo crno vrijeme možda dođe neko vrijedno rađanja u kojem će djeca biti bezbjedna i sigurna,slobodna a ako ih neko povrijedi da bude dobro kažnjen. Koju majku treba više žaliti? Onu koja je rodila dobru djecu,divne ljude i čestite pa joj ih ubiju i srce joj raspore,ili onu koja je rodila zločinca pa joj cijelog života čini zločine? Kad dobra majka izgubi dobru djecu plaču i Anđeli/Meleki i dobri ljudi.Kad neka majka izgubi loše dijete Anđeli/Meleki pjevaju jer je svijet slobodniji i ljepši.

AidaIdaAida (2016-03-31 08:47:50)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ako za DPS bude neko glasao to je zato što dijele pare. Jer,ako ne daju novac,neće dobijati glasove. Ko bi glasao za njih? Ko bi glasao za više od dvadeset godina zla i patnje? Znači da pošto su izbori u Tivtu, treba pratiti mjesne zajednice u Podgorici. U njima se kriju tajne izbornih prevara a kad se ukinu mjesne zajednice sigurno će DPS ubiti sve koji su bili njihovi lideri.Jer previše toga znaju a i zato su toliko dugo bili na tim funkcijama nesmjenjivi. Nakon ovih izbora će ih likvidrati jer znaju tajne izbornih krađa i drugih krivičnih djela organizovanog kriminala, terorizma i ratnih zločina..Zato im je bolje da progovore o svemu pred specijalnim tužiocima i traže zaštitu svjedoka.

AidaIdaAida (2016-03-30 07:35:56)
FBI, USKOK,KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

U svim demokratskim zemljama svako radi svoj posao,pa su građani rasterećeni i mogu da žive svoje živote slobodno. Mogu da vole i budu voljeni,mogu da rade,da se slobodno bave politikom i da slobodno glasaju. Ako neko krši zakone policija, tužioci i sudije reaguju. Može postojati kriminalno udruživanje ali to ne mogu biti veliki lanci. Najčešći počinioci krivičnih djela su pojedinci. Međutim,u sistemu kakav je naš cijeli sistem je povezan u kriminalu i korupciji.nema slobodnih prijateljstava i ljubavi.Nema slobodnog rada. Morate se plašiti što pričate. Kriminalni lanac je u cijelom sistemu.Prednost je što znate ko je kriv a to je vrh sistema i piramide,dok u uređenim sistemima dok uhvatite pojedince je malo komplikovanije.Ali ako proučite ovaj system,nema krivičnog djela u uređenom sistemu koji ne možete riješiti.Jer u ovih više od dvije decenije ako ste pratili kriminalne radnje i maštu,sve njihove vidove ste upoznali.To je jak osnov za rasvjetljavanje svih krivičnih djela u uređenim sistemima u svijetu. Uređeni sistemi moraju da utiču na uređivanje svih sistemu svijetu,jer problemi tih neslobodnih sistema dolaze u uređene i prave haos. Svaka uređena zemlja poznaje svoj sistem i narod koji živi u skladu sa sistemom.policija zna kakvi resursi joj trebaju i kakva krivična djela se mogu tamo dešavati.Zato mnogi sistemi smanjuju broj zatvora jer su toliko uređeni da im ne trebaju.Ali izbjeglički val koji stiže iz haotične zemlje ih je zatekao nespremne.Zato svaka sređena zemlja mora da uređuje druge i da uklanja diktatore da joj se ne bi dešavalo što sad. Diktatori su problemi.žele doživotno da vladaju i drže narod u ropstvu.Narod reaguje. Izađe na proteste vođen opozicijom I traži pad vlasti. Uređene zemlje vođene SAD-om traže da se vlast povuče ali vlast pozove Putina i zajedno sa njim krene u napad na narod. Zapad podrži opoziciju ali ne tako kako Putin napadne i desi se Sirija.Putin je diktator i podržava diktatore. U Siriju se otvoreno umiješao a u Irak, Libiju itd. Tajno. Naša opozicija i vlast žele proteste da nam se desi što Siriji. Samo što kod nas Zapad ne bi znao koga da podrži, jer su ovdje sistemski skoro svi zajedno protiv naroda.

AidaIdaAida (2016-03-29 08:50:42)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Sinoćnju emisiju „Bez granica“ na TV Vijestima,autora Seada Sadikovića sam gledala u suzama. Govorilo se o žrtvama NATO bombarodavnja u Murinu. Suze bolnog oca za svojim djetetom i slika tužnog sina za svojim ocem.Ono što je srce ranjenog oca pisalo o svom malenom sinu,njegove slike,stvari. Boljelo je to gledati. To te tjera da razmišljaš i tražiš istinu.Žrtve zaslužuju istinu pored suza i saosjećanja. Mnogi koriste te suze i bol za politiku i za izazivanje sukoba kako bi se sakrila istina.Kao što se desilo nedavno kad su uhvaćeni teroristi koji su planirali da iskrotiste proteste i izazovu rat kako bi se sakrilo ko je kriv za žrtve. Možemo to saznati ako postanemo dio NATO-a.Imaćemo pravo na pristup svim tajnim dokumentima i istini.Imaćemo pravo i na odštetu ukoliko je Milo nije uzeo,kao što je pokupio donacije za žrtve tragedije kod Bioča. Moramo saznati koji je pilot gađao Murino i zašto? Ko mu je to naredio.S obzirom da je stranac nije znao gdje gađa, ali kako to da se u Murinu nije oglasila sirena za uzbunu, kao što se s pravom građani te varošice pitaju? To možemo otkriti samo ako budemo dio NATO-a i imaćemo pristup svim tajnim dokumentima. Otkriće se je li radila centrala za uzbunjivanje i zašto se nije oglasila. Neki kažu da je uvijek u stranim medijima objavljivano gdje će biti gađano,da li je objalvjeno i za Murino? S obzirom da je ovo vlast koja je nesmjenjiva i diktatorska i zna sve,znači da je znala i da će biti bombarodvano Murino.Trebale su im žrtve da bi radili što sad rade. Jedni su protiv ulaska u NATO a drugi tobože za. U stvari je to isto. Samo da se sakrije istina. Opozicija je tada vodila kampanju da se stoji na mostovima. Zato se sad dijeli i zbunjuje narod da se sakrije istina. Kad se otvore dosijei znaće se istina. Mora se saznati ko je kriv za žrtve.Vidjeli smo da su stigli i ruski teroristi u Perjanik kako bi iskoristili proteste protiv NATO-a .Uvijek se ubace.Udba sve zna.Kako su joj promakli?Ipak su morali da objave njihovo prisustvo jer ih je Interpol primijetio. Ako budemo dio NATO-a znaćemo koji avion je gađao Murino i je li imao tehničke probleme.Da li ga je neko navodio na tu metu.To NATO mora da krije kako bi sakrio slabosti ali kao članica ćemo imati to pravo da znamo. Da nije bilo i ruskih aviona pod oznakama NATO-a pa da su gađali Murino? Jer se oni uvijek u sve priključe i ubace.Znaćemo to. Da je Obama napao Siriju,sakrio bi se Putin i kriv bi bio Obama. Sve ovo bi se dešavalo a kriv bi bila SAD. No, Putin se pokazao.Znači da je i ovo Obamin uspjeh kao i odlazak na Kubu.Donošenje Zakona o zdravstvenom osiguranju. Klintonova treba da pobijedi i nastavi put reformi u svojoj zemlji.

AidaIdaAida (2016-03-25 16:38:44)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO:

Muratovic Ado mi napisa: “ Ti ne znaš šta pišeš majke mi
Pre nekoliko mjeseci si pisala da ne treba u NATO i glupo je stvarno da za sve okrivis i pišeš svašta za Mila Đukanovića
Kome se ne svidja Crna Gora neka je napusti neka ide dje ima bolje”.

Ja nikad nijesam napisala da ne treba u NATO,nego da ne treba građani da o tome odlučuju nego oni koji su birani da rade za građane. Da sam neutralna ali ako se bude glasalo na referendumu a Zapadne diplomate nam ne pomognu prije toga, da ću glasati protiv ulaska u NATO. Ambasadori su se oglasili i podržali Crnu Goru na njenom putu. Prije toga sam potpisala peticiju o raspisivanju referenduma o NATO-u koju je orgnizovao SNP. Pregovori o stvaranju fer uslova za izbore napreduju. Ako se sporazum potpiše i bude poštovan a hoće,znači da ćemo po prvi put u istoriji imati uslove za fer izbore.Znači da ću da razmislim o tome kako ću glasati o ulasku u NATO ako bude referednuma. Ako politčari sami odluče,još bolje.Za to su izabrani i dobro plaćeni.
Ovaj drugi dio uvijek neko potencira. Vlast tjera narod van zemlje da bi mogla ona da pljačka. Ali kad narod ojača onda vlast mora da bježi van zemlje i da sa opljačkanim novcem živi tamo gdje će joj biti bolje. Ali ima i pravedna opcija za nasilnu vlast,da joj sude državni organi ili da nasilnike predaju međunarodnim organima pa da odu u zatvore u druge zemlje,jer kako mediji pišu Spuž nije baš komforan za njih pa eto da idu u zatvore širom Zapada, jer im je tamo možda bolje. Da se vrate kući lijepo vaspitani.
Kad taj problem damo Zapadu i uredimo našu zemlju na poštenim osnovama,postavimo časne ljude gdje treba, onda će Crna Gora biti ugodan dom za svakoga ko u njoj živi.Ne volim ono “Ćeraćemo se još!”

AidaIdaAida (2016-03-18 06:11:41)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Zbog afere „limenka“ Tužilaštvo treba da dobro motri MUP. Posebno sad nakon kupovine aparata za elektronsku identifikaciju birača koji ne prepoznaje falsifikovane isprave a upravo za to je radna grupa i tražila taj identifikator.Da spriječi zloupotrebe. Znači da postoje osnovi sumnje da je neko možda mnogo više platio te aparate po cijeni onih koji identifikuju falsifikate a uzeo ove koji to ne mogu.To treba ispitati.Pogledati da li je MUP naručio specijalne identifikatore i platio njih a uzeo ove obične. Marković vodi MUP.Mora dobro da vodi računa da ona tužba protiv zviždača Šukovića može biti bezvrijedna ako se dokažu propusti u kupovini elektronskih identifikatora.

AidaIdaAida (2016-03-16 07:10:22)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Podržavam opravdane zahtjeve nikšićkih rudara za povećanje njihovih plata na hiljadu eura zbog povećanog obima njihovog teškog i opasnog posla, prodaje rude i velike dobiti koje ostvaruje njihovo preduzeće.Takođe je opravdan i njihov zahtjev da se proširi rudokop uz eksproprijaciju zemljišta uz obimnu nadoknadu vlasnicima,jer postojeća parcela je skoro istrošena i garantuje posao za samo godinu dana.Što po njihovom mišljenju pokazuje namjeru vlasnika da nakon toga perioda prestane sa radom a njima je to pokazatelj gubitka posla nakon toga perioda.Što im nije u interesu jer žele da rade. Shodno uslovima u kojima živimo i iskustvima njihovih kolega i ostalih radnika u našoj zemlji, njihov strah je opravdan i stoga opravdano traže sigurnost i zaštitu svojih interesa. Vlasnik zarađuje rpemnogo po osnovu njihovog mukotrpnog rada a isplaćuje im minimaplne plate za uloženi trud.Stoga se te plate moraju povećati do traženog iznosa i zaštiti prava radnika. Advokat njihovog preduzeća kaže da je njihov zahtjev neopravdan i neostvarljiv iako jeste.

AidaIdaAida (2016-03-14 05:48:16)
FBI, EVROPOL, HAŠKO TUŽILAŠTVO, KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ranko Krivokapić crpi sve moguće demokratske načine kojima bi uve red u našoj zemlji i kako bi uspio da pregovorima riješi krizu. DPS se opire pregovorima i govori da su oni ucjena a opozicija vrši pritisak da budu protesti iako su bili neuspješni i umalo da dovedu do državnog udara i rata. Ukoliko pregovori ne uspiju onako kako traži Krivokapić neminovno je vaše uključivanje u rješavanje problema. Jer ovo iz domena politike zalazi u domen mafijaškog udruživanja u sistemu a sa mafijom znaju vaši specijalci i tužioci da razgovaraju. Trebate nam tada poslati pregovarače koji su specijalni tužioci i specijalni policajci, jer ako se u nekoj zemlji ne mogu riješiti problemi unutrašnjim sredstvima,onda se mora uključiti međunarodni faktor kako ne bi izbio sukob i problemi za međunarodnu zajednicu. Kriminalcima se ne smije ostaviti prazan prostor za pregrupisavanje i spašavanje od zakona nego se taj prostor mora suzbijati i natjerati ih da se mirno predaju zakonu.

AidaIdaAida (2016-03-11 09:26:43)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Još neke vrste prevara se sad pokazuju i izlaze a vidjelo zbog duboke ekonomske krize. Zbog čega će DPS izgubiti više od pola glasača kako u Tivtu tako i svuda u Državi. Naime, kao za sve vrste djela, tako i za ovu o kojoj ću pisati DPS ima podstrekače. Oni su navodili ljude da imaju što više djece i tako su mnoge porodice rađale i po desetoro a čujem neki i trinaestoro djece. Natalitet je rastao a u društvu se stvarala panika o smanjenju nataliteta zbog čega su mnoge žene rodile toliko djece.Samo su rađale djecu a nijesu radile i sad nemaju pravo po novom Zakonu na doživotnu nadoknadu za žene sa troje i više djece.
Misleći da će biti pohvaljene i da će imati prihode kojima će ih odgajati. Ta panika se raspirivala i tako što su se Bošnjaci sa Sjevera preseljavali u Podgoricu i tako se tamo mijenjala demografska slika zbog straha udbe od širenja Sandžaka.Kad se pogleda u biračkom spisku koliko sad ima ovdje muslimana mnogi se uplaše i zato se ta panika širila i brojnežene rodile i do trinaestoro djece.A u stvari muslimanke nijesu rodile puno djece i nije se povećao broj muslimana zbog rađanja nego preseljavanja sa Sjevera. Ta situacija se krila do sad kad je duboka kriza i kad te porodice koje su prevarene jer imaju po sto ili stopedeset eura primanja ne mogu da izdržavaju toliko djece a roditelji još nezaposleni i traže pomoć.Tako ih je DPS prevarila jer joj je bio cilj da građani budu što siromašniji kako bi DPS vladala na siromaštvu i davala im mrvice.Tako je opstala ovoliko na vlasti. Sva ta panika se širila još i zbog navale arapskih izbjeglica i straha evropskih ekstremista od promjene demografske slike EU. Meni ne smeta kad neko ima toliko djece, samo želim da sva djeca imaju sredstva za život i uslove shodno dječim pravima zagarantovanim Poveljom o dječjim pravima. Na Zemlji ima mjesta za sve ljude i svako može da napravi sebi svoj prostor da ne smeta drugome. A ako budmeo rpenatrpani preselićemos e na drugu planetu kao što postoji plan neke organizacije koja je izabrala prve stanovnike neke planete na koju će ih poslati i nastaniti naredne godine.

AidaIdaAida (2016-03-11 05:45:16)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Rudari su legli ispred bagera a policija ih odnijela i kaznila novčano.Jedan od njih je odbio da plati sto i nešto evra nego prihvatio da bude u zatvoru deset dana. Da bi deset dana imao besplatnu hranu. Neka ne odustanu od svojih potraživanja i dobiće ih svi koji ih budu uporno tražili. Promijenjeno je vrijeme. Polako će se uvoditi red u društvu i svakome će biti korisnije da se poštuju pravila za sve. Onaj ko ih ne bude poštovao imaće uvijek štrajkače pred fabrikama što kvari biznisu. Radnici Duvanskog trebaju biti istrajni i dobiće obimne nadoknade i dugovanja uz nadoknadu za pretrpljene boli zbog guranja. Jer da Vlada Emirata sazna za ovakvo postupanje prema radnicima uvrijedila bi se i prekinula svaku saradnju sa takvim partnerima. Jer Arapi daju šakom i kapom poslovnim partnerima. Gdje je taj novac? Vlada Srbije je ispaltila svojim građanima po hiljadu evra koje im je Vlada Emirata poklonila.Sigurno su poklonili i našoj vladi za naše građane,a mi ih nijesmo dobili.Niti smo dobili iftare koje je Vlada Emirata platila za sve postače u Ramazan. Znači da radnici trebaju tražiti mnogo više nego traže i uključiti u to isplatu za pretprljene boli zbog guranja od strane obezbjeđenja. Moraju poštovati sebe pa će ih i drugi poštovati.

AidaIdaAida (2016-03-10 14:11:36)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD -A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

S gorčinom gledam bivše radnike Boksita kako se bore za svoja prava i leže ispred bagera dok ih policija ne odnese.Traže, kako jedan od njih reče da „teta iz Fonda PIO“ donese dokumentaciju o tome da im je povezan radni staž.Slažem se sa tim ali ne sa onim što je rekao da je Aco tražio svoja prava i to upoređuje sa pravima rudara koji su svoje plate i prava stekli pošteno.To se ne smije upoređivati. Podrška rudarima Boksita i tražim da im se poveže radni staži i da im se daju sva stečena prava po osnovu teškog rada u Rudniku.

AidaIdaAida (2016-03-05 05:50:28)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Svjedoci smo što Simović radi samo da bi zauzeo mjesto predsjednika Skupštine. Napada Krivokapića da ne da funkciju, samo zato što mu je Milo obećao da će ako bude ovo radio zauzeti njegovo mjesto. To je najbolja slika DPS-a. To je pored onakvog napada na Vanju Ćalović prikaz Mila kao čovjeka i političara. Simoviću je obećano mjesto predsjednika Skupštine ali pod uslovom da pravi ono što radi. Ovako se ponašao i Pinjatić i Marović. Zašto se Simović tako ponaša? Zašto i Jelić? To je žalosno a ne više kao ranije iritantno. To je ponižavanje birača. Smatranje da su neuki i da će glasati bez obzira što DPS radi. Da su mu sigurni glasovi.Za koga Milo koristi Simovića? Što više napada Krivokapića to je njegov ugled snažniji i veće poštovanje prema njemu dok njemu ugled ide silaznom putanjom. Ako ćemo u Evropsku Uniju treba imati evropsku retoriku. Ne smatrati da se treba spuštati ispod nivoa premijera Mađarske kako bi stekao popularnost. Čak i premijer Mađarske to što govori kaže na poseban način ne praveći od sebe cirkus. Tramp se ponaša kao Šešelj,na zdravlje Trampovoj časti.Ipak on još uvijek nije kriv za ubijanje ljudi. Iako ponižava glasače republikanaca,ipak to i u njegovoj stranci izaziva negodovanje i vrh Stranke mu okreće leđa. Ali mu se pruža šansa da pokaže sve što može i ponudi biračima a narod će odlučiti za koga će glasati.Ja navijam za Klintonovu. Zato što će ona promijeniti ne samo SAD nego čitav svijet.Pokrenuće svijet ubrzano naprijed. Biće joj olakšano jer je predsjednik Obama utabao taj put i riješio neke važne probleme.Riješiće ih još do kraja mandata,tako da će ona ubrzati razvoj SAD-a i svijeta.

AidaIdaAida (2016-03-04 14:15:09)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Aktivista iz SNP-a je dolazio maloprije i ponudio da potpišem da li sam za referendum o ulasku u NATO.Potpisala sam jer kako je Milo otjerao Ranka Krivokapića nemam povjerenja u njega i njegovu kampanju za ulazak u NATO. SDP je devedesetih bila kao LSCG protiv agresija na susjede i za nezavisnost Crne Gore i kao takva ušla u koaliciju sa DPS-om.Postigla sve ciljeve ali je DPS izbacila SDP kako ne bi postigla i naše priključenje NATO-u. Milu ne vjerujem i ako on bude predvodio kampanju za ulazak u NATO glasaću protiv. Jer je otjerao Krivokapića a sad je DPS što je bila devedesetih. U njenim redovima su ucijenjene i uplašene manjine kao onda kad su se dešavale sramne agresije na susjede sa kojima smo bili jedna država i u kojoj smo se kleli na bratstvo i jedinstvo i kleli se svi oni Titu da neće skrenuti sa njegovog puta. Marko Milačić je zapeo za neutralnost a on je progovorio da u Javnom servisu postoje arsenali naoružanja. Predvodio je protest ekoji su bili učinkoviti i zato sam se pitala zašto je toliko zapeo za tu neutralnost. Kad vidim što je Milo uradio Krivokapiću, onda kampanja pod Milovim vođstvom prirodno navodi na sumnju da je ispravno podržati ga kad je izbacio Krivokapića. Što Milo hoće od NATO-a? Ako Milo bude uhapšen i bude uređen pravni sistem kako treba,formirana prelazna vlada sastavljena od poštenih ljudi a ne kriminalaca,onda se o NATO-u može raspravljati i u Skupštini nakon što u njoj više ne bude kriminalaca.

AidaIdaAida (2016-03-04 07:51:53)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Opozicija sad shvata zašto Milu treba to mjesto predsjednika Skupštine i sve čini da na to mjesto postavi svoga slugu. Opozicija treba da u proceduru pod hitno uvrsti zakon o konstitucisanju punopravnih opština Tuzi-Malesija i Golubovci- Zeta. Da vidimo ko će glasati protiv toga zakona. Tada opozicija može da računa na albanske glasove u Skupštini za pad Vlade.Ako tako ne glasaju onda će njihovi sunarodnici glasati protiv njih. Taj zakon je važan uoči ovih izbora. Osim toga,opozicija treba da stalno pokreće pitanje nepovjerenja Vladi dok ova ne bude radila po Zakonu.Tako da će svaka koja želi da opstane raditi kako treba. Polako se problemi pokazuju i rješavaju.Taj proces teče prirodno shodno uslovima u kakvim se nalazimo. Mora svaki problem koji se nađena putu da se rješava i da se ne preskače zbog želje za brzim promjenama. Milo je sakupljao sve te probleme i gomilao kako bi bio haos koji je kontrolisao i tako je opstajao. Sad se problemi polako rješavaju i građani samo trebaju da ih prijavljuju.Da traže svoja prava.Pritiscima i protestima da svako traži svoja prava i da ih Vlada rješava. Da nauče da ne treba glasati za DPS jer da im nije data apsolutna vlast ne bi se ovo dešavalo.
Obavezno im reći da ako nijesu sposobni da riješe probleme podnesu ostavke.

AidaIdaAida (2016-03-04 06:49:06)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Vlada je odgovorila na vapaj Uprave policije da je zaštiti od Specijalnog Tužilaštva jer radi po Ustavu i Zakonu tako što je naredila sudijama da vrše opstrukciju pravde i oslobode iz pritvora osumnjičene inspektore za krađu dokaza i osnovan strah tužilaca da će uticati na svjedoke ako budu na slobodi. Zbog ovoga građanke i građani trebaju takođe da ne glasaju za DPS. Ovaj problem tužioci mogu da pokušaju da riješe tužbom protiv sudije koji remeti rad Tužilaštva. Ako se smijene predsjednici sudova i dovedu oni koji će raditi po Zakonu a ne po nalogu Vlade,onda bi pravda bila dostupna.
S obzirom da je otkrivena afera Mujović koja dokazuje postojanje tužilaca koji ne rade po Zakonu,tako će specijalni policijski tim koji je u sastavu Specijalnog tužilaštva trebati da sprovede novu istragu o ubistvu Duška Jovanovića. Prateći podmetnute dokaze i one koji su iza njih ali i one koji su naložili podmetanje dokaza , specijalni tužioci za organizovnai kriminal, korupciju i terorizam će otkriti saučesnike u ubistvu Jovanovića.Prateći njih doći će se do ubica i nalogodavaca ubistva. Sistem se sam otkriva. Treba otkrivati i tužiti sve koji sprečavaju protok pravde kroz sistem. Mujović je imao dokaze i znači da je službenik policije ili ANB-a.Treba njega ispitati odakle mu dokazi i ko mu je naredio da ih čuva. Pošto tu ima dokaza o premijeru koje je neko ko njemu služi ukrao,onda se postavlja pitanje ko je taj ko je naložio čuvanje dokaza protiv premijera? Ovo ukazuje da je poslanik Medojević u pravu kad kaže da postoje dva tabora u DPS-u. Jedan vodi premijer a drugi predsjednik koji je bio i ministar policije i premijer.
Znači da oni jedni o drugima čuvaju dokaze. Ako ih ova druga strana ne predoči javnosti i tužiocima, svi dokazi o premijeru će nestajati a ostati o ovoj drugoj strani. Vlada neće da sad daje nadoknade majkama već po tri posto povećava penzije radi izbora. Opozicja treba da sastavi zakon kojim se traži povećanje penzija pedeset posto i da se uvede u proceduru pod hitno. Da se vidi ko će gasati protiv toga zakona.Isto tako hirurzi traže povećanje plata i obraćaju se predsjedniku Države. Znači da su oni pod njegovom zaštitom a ne premijera. Opozicija treba da donese poseban zakon po kojem se hirurzima povećava plata sto posto.Da vidimo ko će glasati protiv toga. Zbog ovoga Milo traži smjenu Krivokapića. Jer njegov pion na tom mjestu će mu obezbijediti apsolutnu vlast. Evo dokaza zašto SDP nije smjela da obara Vladu ranije. Ovo je prirodni tok događaja. Sve zemlje su prolazile ovako i razvijene shvatile da svima ide u korist jedino ako postoje pravila za sve jednaka. Nije Milo pametniji od drugih ako misli da pobijedi istinu i pravdu. Svakoga su one pobijedile i prije njega i poslije njega će. Opozicija treba pomoći ovom drugom dijelu DPS-a koji predvodi Vujanović. Ako se taj problem ne riješi potrebno je da se i kod nas dovedu strane sudije kako bi proradio pravni sistem.

AidaIdaAida (2016-02-29 07:40:20)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Preko Al Jazire sam saznala da se policija žali premijeru zbog toga što Specijalno tužilaštvo radi svoj posao i specijalni policijski tim u okviru toga tužilaštva što hapsi policajce koji uklanjaju dokaze. Normalno je da se obraćaju premijeru jer rade za njega krivična djela pa traže da ih zaštiti.Umjesto toga svaki treba da progovori o nalogodavcima i tako sebe spasi hapšenja. Jer Specijalno tužilaštvo i njegov tim će očistiti pravosuđe od svih koji ne rade po Ustavu i Zakonu. Zapad ih podržava u tome iako iz Rusije stiže opomena Zapadu da to ne radi,nego da ostavi mafiju na miru da radi svoj posao kao do sad.Što je zabrinjavajuće. Jer je to opomena od Putina da se kvare njegovi poslovi kod nas i da će uraditi što u Siriji. On zna da mnogi jedva čekaju da se to desi. Misle da će pokazati svoju snagu i silu i ostvariti što do sad nijesu mogli.Da će doći njihovih pet minuta. Ako Specijalno tužilaštvo urado svoj posao kako treba i očisti pravosuđe,mafija će biti sklonjena i Država početi da radi po Ustavu i Zakonu.Neće biti rata i nećemo biti Sirija.

AidaIdaAida (2016-02-27 08:04:43)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Prema rezultatima istraživanja CGO-a najdiskriminisaniji su siromašni i stari ljudi u našoj zemlji. Što je i razumljivo s obzirom na sistem u kojem živimo i stav glavnog aktera toga sistema koji smatra da onaj ko je siromašan nije sposoban da se obogati je sam kriv.Ne treba Država da mu pomaže. On zna da je sistem nelegalan i onaj ko pokuša da se obogati ovdje mora da krši zakone i onda ulazi u lavirint sistema iz kojega se teško može izaći. S druge strane penzioneri su za njega na zalasku života i ranije je njegov predstavnik u Fondu PIO govorio da oni ne moraju da isplaćuju penzije ako neće. Po njemu stari ljudi ne trebaju da žive. Zato ga ne trebaju ni glasati. Trebaju glasati Demokratsku Crnu Goru jer su u njoj mladi ljudi puni snage da se bore i omoguće i starima kvalitetan život.S druge strane tu su nezaposleni ljudi koji nemaju bogatstvo i onda su pozvani da se bore za bolji standard siromašnih. Ne može se od bogatih očekivati da će se boriti za bolji položaj siromašnih.

AidaIdaAida (2016-02-27 06:08:55)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ovaj kriminalno-terorističko-ratno-zločinački sistem nameće pojedincima razmišljanje samo o sebi i svojim interesima.Zabranjeno je bilo da se protestvuje i da se čine dobra djela.Da se pomaže ljudima.Svako ko je pomogao nekome bio je kažnjen jer je pravio štetu mafijaškim grupama koje su trgovale dobrim djelima za glasove na izborima.Sad možemo protestvovato ali se mafija ne boji protesta.Sad se pomaže ljudima u rzanim humanitarnim akcijama.Ali mafiju to više ne plaši.Da se protestvovalo kad je bilo zabranjeno,mafija bi pala. Za proteste je kasno sad.Zbog toga što pojedinac ne smije da misli globalno ni dugoročno,on pada u zamku sebičnosti i kratkoročnih pogleda na svijet.Kao što je to da uzme trideset evra za glas.Potroši ih ubrzo a agonija se nastavlja.Umjesto da misli dugoročno i da pomisli na sve ljude,da se ujedini sa svima i ne glasa za mafiju.Samo ako svako shvati da je poniženje dati glas mafiji i biti saučesnik u njihovim zločinima,tako će i mafija morati da ide u zatvor zbog gaženja Države,Ustava i Zakona.
Pobjeđivali smo na izborima a mafija nije odlazila,trgovano je sa našim glasovima,protestvovali a mafija nije pošla. Pregovara se sa mafijom a ona i dalje čvrsto ostaje mafija. Nije se smjelo javno pričati o nepravdama i siromaštvu.Sad se priča ali uzalud. Po istraživanju CGO-a najdiskriminisaniji su siromašni i stari.Što se prvi put ovako identifikovalo na ovakvim istraživanjima.Kod nas više nije toliko bitno ni ko je koje vjere,nacije,političke opcije.Sad postoje samo siromašni na jednoj mnogo većoj strani i bogati na drugoj. Samo ako Zapad nauči naše pravosuđe da radi svoj posao,Država će se osloboditi od okova mafije,terorista-ratnih zločinaca i svakog zla koje je došlo sa njima.Pa će sa njima i poći i narod će odahnuti i uživati u dijelu slobode. Onaj drugi dio slobode zavisi od smirenosti savjesti. Ako se pokaju i postide, traže oprost od Boga i čine dobra djela, ljudi će se osloboditi i od nemira probuđene savjesti. Milo je sve kriv! Sve ide njemu na dušu!

AidaIdaAida (2016-02-25 16:19:36)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Novi nestanak dokaza iz policije dokazuje da je sistem mreža zločinačkog udruživanja. Lice koje je uhapšeno za uzimanje ogromnog novca obećavajući olakašnje u procesima protiv uhapšenih lica je dio zločinačkog udruživanja . Policija je zaplijenila njegovu korespondenciju sa mnogima čak i sa premijerom,ali je sve to nestalo iz policije.Znači da grupa u policiji koja je zadužena za krađu dokaza je to uradila. Ovo lice je bilo zaduženo za plaćanje određenim tužiocima za olakšavanje optuženima koji dobro plate.Kako su istraživački novinari saznali da Marović ima mnogo novca, on je uhapšen s aporodicom dabi tja novac dao na ovja način i da bi se on iskoristio za trgovinu glasovima.Da istovremeno EU pohvali hapšenje na visokom nivou. Što znači da je istovremeno uhapšeni posrednik plaćao tužiocima i kad treba da nekoga drugoga optuže ni krivog ni dužnog. Znači da ima i grupu u policiji koja mu u tom slučaju pomaže za podmetanje dokaza i lažno svjedočenje protiv lažno optuženih a radi prikrivanja vrha vlasti i njima bliskih osoba i zločina agenata udbe. Sistem je takav da je sastavljen od grupa osoba zločinački udruženih radi odrađivanja zadataka po nečijem nalogu i za novac. ANB i policija imaju spisak svih i oni moraju biti rehabilitovani kako nakon reformisanja sistema ne bi nastavili da rade zlo u drugim kombinacijama. S obzirom da iz policije još uvijek nestaju dokazi,to znači da su još uvijek u njoj ta lica koja moraju biti otkrivena i sklonjena iz te institucije.

AidaIdaAida (2016-02-25 10:26:25)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Afera vezana za povlačenje čokoladica holandskog porijekla sa tržišta zbog navodnog prisustva plastike je namještaljka. Kod nas je utvrđeno da nema plastike u tim proizvodima.Što znači da iako je proizvođač tražio povlačenje svih proizvoda,ovdje oni ostaju na tržištu a tretirani su kao škart. Što znači da će oni prodavati te proizvode koji su itekako dobri i dobit uzimati za sebe zbog izbora.S druge strane holandska firma koja je objavila tako nešto svima će platiti odštetu pa i kod nas i to će biti upotrijebljeno za trgovinu glasovima. Zato policija mora da provjeri tačnost navoda da u tim čokoladicama ima plastike.To je isti proizvod i ako ima plastike,ima ga u svakoj čokoladici ili nema. Treba ispitati ko je proširio ovu propagandu jer je u pitanju međunarodna prevara i pljačka. Smišljena je po istom receptu kao i u prevarama kad su u pitanju drugi proizvodi. Dešavalo se više puta da neki porizvod bude okvalifikovan kao falš,što znači da je u pitanju sistem pljačke na međunarodnom nivou.

AidaIdaAida (2016-02-25 07:31:37)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Kad neko iskreno prolazi sve izazove koji mu se nađu na putu dođe i do zaključka i definicije svega što je prošao.Tako je i definicija Krivokapića data Dojčeveleu tačna,jasna i nedvosmislena.Zbog čega je odgovor druge strane nemoćan pred istinom i slab.To da Krivokapić ima amneziju jer gubi vlast je neistina i dokaz da je laž počela da gubi snagu pred istinom.Kako su u DPS-u sigurni da će Pozitvna glasati za smjenu Krivokapića pa sigurno tvrde da će se to desiti.Iako znaju da bez njihovog glasa nema te odluke?Ali su sigurni jer su ucijenili vrh Pozitivne.Pa tako znaju da će oni podržati i smjenu Krivokapića kao što su glasali za održavanje ovakve vlade i smjenu ministra Konjevića.Pritom čitajući izjave koje im je udba pripremila a koje se razlikuju od njihovih ranijih stavova dok su bili slobodni poslanici opozicije. Krivokapić može da zamijeni Ban Ki Muna.Jer ono što su govorili evropski zvaničnici o sposobnom političaru odnosilo se na njega ali je on bio u sjenci premijera koji se kitio njegovim perjem. Sad je izašao na svjetlo i evropski zvaničnici će njega predložiti i izabrati za to mjesto kao što su ga bili izabrali da vodi OSCE a zavidni Milo ga sklonio odatle.

AidaIdaAida (2016-02-22 06:55:43)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Islam savjetuje istinu iskrenost i istraživanje ili nauku. Neko je rekao da je priroda izvor saznanja i da sve biblioteke svijeta ne znače ništa bez prirode.Znači da više naučimo iz prirode nego iz knjiga.Priroda može bez biblioteka a knjige bez prirode ne mogu. Ovu misao sam „uhvatila“ sa HRT2 u intelektualno bogatoj emisiji „Vrtlarica“.Tu se sazna mnogo toga što hrani duhovni apetit. Iskrenost i nauka te vode putem istine i otkrivaš i saznaješ mnoge tajne. Priroda je istina a laž je kad čovjek pravi nešto neprirodno i remeti prirodu.Pa se priroda usprotivi i uništi laž. Lažni mozak može da napravi nešto suprotno prirodi i pokaže svoje mentalno stanje.Kad vidiš to mentalno stanje onda se ne čudiš što je narod bio u vakumu i polako se oslobađa ali kad se probudi vidi da više ne može ništa popraviti. Treba napraviti izložbu slika Podgorice prije i sad. Stručnjaci će vidjeti svijest vlasti. Srećom sve prolazi pa će i oni proći. Podgorica se razvijati. Pa će doći novo vrijeme kad će neko vratiti njene vrijednosti ali i slikati ovo katastrofalno stanje koje će biti prošlost. Ova vlast se prilagođava svakome ko ima para. Taj dobije reklamu. Rohinje nemaju para i ljudi su iz kojih je isisan život. Ne mogu se boriti za slobodu. Tako da međunarodne delegacije moraju ići u Mijanmar samo da vide je li taj narod još živ. Da se prati koliko ih je. Ali zato tamošnja vlast pravi Međunarodni budistički događaj na koji su bili i odavde predstavnici koji nijesu budisti ali su ih tamo glumili. Donijeli priču o tamošnjoj bogatoj duhovnosti. A Rohinje su u getu i posjete ih samo novinari Al Jazire i turski predsjednik da vide kako su i jesu li živi. Narod iz kojega je isisana snaga i energija i hodajući mrtvaci.Koju su u sebe usisali ti koji se fale tom snagom.Rohinje žive u vakumu koji je nama poznat. Kad otvoriš oči i kad inteligencija progovori vidiš istinu kojoj ništa ne možeš. Ali će je priroda pobijediti.Neko silom isisa iz nejakih i uplašenih ljudi energiju i usisa u sebe pa napravi što nama Milo i što je urađeno Rohinjama u Mijanmaru. Kao što Izrael radi Palestini ali ona pruža otpor. Održava svoju energiju. Koju bi Izrael da oduzme najačim oružjem.Imaju novac i zato mi imamo njihovu zajednicu. Imamo saradnju i sa Palestincima koji još uvijek pružaju otpor.Imaju neku snagu iako slabiju.Ali Rohinje nemaju nikakvu pa se ponekad neko ali ne odavde, sjeti i njih zbog milosrđa.Oni ne mogu platiti pa ovdje njih ne spominju.
Vlada Azerbejdžana je izgradila park preko puta nekadašnjeg Hotela Crna Gora i sad tu stoji bilbord na kojem piše da se 22. februara 1992. godine desio genocid u Hodžaliju u Azerbejdžanu. Stavila sam cvijet tu i proučila Fatihu za žrtve. Neko je taj cvijet slomio i uzeo a ostavio stabljiku.Pa sam i stabljiku sklonila kad sam to vidjela.Ali ću akobogda 22. na godišnjicu genocida u Hodžaliju proučiti Fatihu za žrtve i negdje za njih staviti cvijet.Ako ne tu,onda možda odnijeti u Diplomatsko predstavištvo Azerbejdžana ili baciti u Moraču da ga ona ponese svojim putem.

AidaIdaAida (2016-02-21 16:01:49)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Arhitekte iz „Kane“ su brojne sugrađanke i sugrađane danas proveli kroz naš grad i sa stanovišta struke nam objasnili sve nestručnosti u arhitekturi koja je zastupljena i zasjenila struku.Pošli smo od mjesta nekadašnjeg Kina „Kultura“ i sadašnji brisani prostor je probudio tugu i nostalgiju. Voditelji su nam predstavili istorijat objekta koji je toliko dugo trajao.Prošao sva iskušenja od izgradnje,da bi ga Mugoša srušio 2012.Pokazali su nam i kuću jedinog jugoslovenskog oskarovca.Te i to d aniko niej obilježio to mjesto.Nastavili smo do mjesta gdje je nekada bio čuveni Hotel Crna Gora koji je u svom vremenu po vrijednosti parirao prvom Hiltonu izgrađenom u Istambulu dvije godine kasnije.Tuga je gledati novi hotel i sjećati se onoga koji je nosio naziv zbog kojega se niko nije smio usuditi da ga sruši.Ali vajne patriote kad je novac u pitanju zaborave na patriotizam. Nastavili smo do Tabačkog mosta i saznali bogatu priču koja je ostala samo na tome.Nema ničega od onoga što je bio. Ostala je samo tuga mafijaške arhitekture. Prošli smo pored nekadašnje kuće slavnog vajara. Koja je samo ruševina na kojoj više nema ni table na kojoj je pisalo čija je to bila kuća.Stigosmo do Sahat kule na kojoj nema sata ili sahata kako su govorili stari Podgoričani.Ispričaše nam o vrijednosti toga zdanja i nastavismo preko moje ulice do Skalina. Ljudi nijesu navikli da prođe toliko ljudi pa pomisliše da smo turisti i jedan znatiželjni čovjek me upita odakle dolazimo.Prođosmo i Skaline i stigosmo na mejsut spajanja Ribnice i Morače.Mlade earhitekte pustiše brodove od papira da ta flota odnese neznanje.Bacismo pogled na Hotel Podgoricu nagrađivano djelo čuvene arhitektice Kane Radević.A ond anastavismo do samog Hotela i ispričaše nam priču o tom vrijednom zdanju do kojega se gradi ogroman neboder i zakloniće pola Hotela. Pa će uraditi kao sa „Crnom Gorom“. Ako na izborima mafija ponovo dobije mandat.

AidaIdaAida (2016-02-21 07:57:10)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Rušenje Kina „Kultura“, Hotela Crna Gora, sad i Hotela Podgorica, uništenje korita Ribnice, a onda u Nikšiću „Onogošta“ i Doma mladih podjeća samo na jedno.Kontrolisanje „Pobjede“ i Javnog servisa,kao i ANB-a objašnjava da Milo briše sjećanja na mladost i na ratna dešavanja.U mladosti je prodavao sa bratom i ostalim džemperašima ulaznice za Bioskop.Zato je uništen Kino.U Nikšiću je rođen i proveo djetinstvo pa je uništenje Doma mladih i „Onogošta“ povezano sa tim. U Hotelu Crna Gora i Podgorica su kazina i sve što podjeća na taj život.Mnogo toga se tamo desilo što želi zaboraviti.ANB,Javni servis i Pobjeda su riznice dokaza iz sramnih ratova.Ipak postoje slike i snimci svega. Ima dosta onih koji ih čuvaju i to su dokazi. Izložbe će podsjećati na sve što je postojalo i što se dešavalo. Mora se suočiti sa svim što je bilo i naći obješnjenje. Pokajati se i postidjeti,prihvatiti odgovornost i biće mu lakše. Stara se i budi svijest i sa njom savjest.Ima još vremena da to uradi. Da sve dugove podmiri. Da se izvini kome treba i da traži oprost.Da dozvoli hapšenje svih pa i njegovog brata i sestre, kumova i drugova džemperaša. Da svi iz DPS-a koji su se ogriješili o Državu budu smijenjeni i uhapšeni.Da im se oduzme imovina i vrati Državi. Da se povuče i dozvoli opoziciji da formira prelaznu Vladu bez njega kako bi svi bili za pregovarčkim stolom a ne neko na ulice. Kad se riješi dugova i podmiri ih,pokaje i postidi zbog loših djela,ostaju mu dobra.Ovako će mu sva djela izgledati loša i niko mu neće vjerovati da je ikad bio iskren u životu i da je uradio nešto dobro.Mora da zna da ode i počne novi život. Trebaće mu zaštita policije ali da se zaštite mafije odrekne.Jer ako ga štiti Država i ako ga pozove na ispitvanje,državni službenici se tome neće odupirati jer je njihvo posao samo njegova bezbjednost.Ali kao šef mafije on ima mafijašku zaštitu i ovi će se sukobiti sa Državom ako ga bude zvala na odgovornost.Znači mora da se odrekne ili mafije ili državne službe.Jedno sa drugim ne ide.Pa onda i jednog i drugog jer da bi mu ostalo u istoriju dobro što je uradio mora se odreći lošeg ali ne na ovaj način rušenjem objekata.Nego kajanjem i stidom,traženjem oprosta.Da vrati oduzeto i da odsluži Državi kaznu.“Dug prema zemlji,vraćat se mora!“

AidaIdaAida (2016-02-19 15:30:15)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Političke partije su pokazale zrelost i svaka je na svoj način dala doprinos razvoju našeg društva.Nadoknade majkama troje i više djece samo su uvertira u nove vrste nadoknada koje čekaju naše građane.Ove nadoknade povećavaju posao poštarima pa se i njima moraju povećati plate.Što će se i desiti kad opozicija uđe u Poštu nakon dogovora svih partija za pregovaračkim stolom. Kad u ANB-u budu postavljeni stručnjaci neće niko više prisluškivati advokate. Građani će angažovati advokate koji su stali uz Bojića a protiv prisluškivanja advokata jer će moći da im vjeuruju.Onaj ko nije u stanju da podrži kolegu nije ni neko kome će klijent moći da vjeruje. Zbog prisluškivanja advokata i njihovih klijenata je bilo opstrukcije u sudskim procesima.Da nije bilo toga prisluškivanja zbog kojega su uništavani i skrivani dokazi u sudskim postupcima, mnogi optuženici bi kazali istinu i procesi odavno završavani a naručioci ubistava ,sakriveni krivci dovedeni pred lice pravde.

AidaIdaAida (2016-02-19 15:05:01)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Logično je da u ANB-u budu profesionalci a ne partijski ljudi.Profesionalac je garancija bezbjednosti Države a partijski čovjek sluga partije koja je od danas do sjutra.Osim ako se ne služi prevarama radi opstajanja i zloupotrebama na štetu demokratije i pravnog poretka.Znači da je profesionalac garancija stabilnog pravnog poretka i bezbjednosti a partijski čovjek nesposoban i poslušnik.Onaj ko je protiv toga da u ANB-u budu stručnjaci,taj je protiv bezbjednosti Crna Gore.Znači da želi da i dalje Država pati od organizovanog kriminala a jednom može da to bude i nešto opasnije.Tako da je opozicija u pravu što traži za dobro Države da na čelu ANB-a bude profeisonalac a ne partijski sluga.To je garancija da će svako raditi svoj posao profesionalno ne remeteći poslove ostalima u Državi.To je dobro za Državu i narod i ko je protiv toga je terorista.Na čelu Javnog servisa su najbliži srodnici visokih funkcionera DPS-a.Što znači partijske ličnosti a to se ne smije dešavati.Stoga je opravadan zahtjev opozicije za njihovu smjenu.

AidaIdaAida (2016-02-19 05:55:52)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Poslanica Azra Jasavić je rekla suštinu ovoga režima u jednoj rečenici.Zbog te istine je prestala biti opozicionarka.Ona je rekla da svuda u svijetu kriminalci su u podzemlju a kod nas izašli van i na vrhu. Ne treba ništa više dodati definiciji ove vlasti.Kriminalcima i ratnim zločincima ne smije da se odaje tretman državnika. Poslanik Gorna Danilović je javno kazao premijeru da ih je on vodio na ratište.Nakon te izjave Danilovića nema više u javnosti niti za pregovaračkim stolom. Znači da Hrvatska i BiH trebaju da tuže Mila kao građanina za ratne zločine,terorizam i kriminal a ne nikako Državu Crnu Goru i njen narod.Tako će svi funckioneri moći da svjedoče protiv njega i time neće biti izdajnici Države nego kriminalnog bossa i njegove mafije kojoj pripadaju.Činjenica da on pregovara sa opozicijom a ne Partija dokazuje da je to kriminalna grupa koja je zauzela Državu. Koja mora biti zabranjena. On se za sve pita a narod je umrežen u kriminalnu piramidalnu mrežu i mora da radi sve što mu on naredi.Zato on mora da odgovara za sve i da bude osuđen na doživotnu robiju.Da plati odštetu susjedima i svim građanima naše zemlje.Da se oduzme sve njemu i njegovoj porodici,rodbini i kumovima,drugovima. Da radi besplatno u zatvoru i da čitava zarada ide u budžete država koje je oštetio. Da neko javno kaže građanima ako smije da jedina borba koju void onje da sačuva imunitet od zatvora.Da se organizuje referendum i narod pita da li želi da da imunitet Milu od gonjenja tako što će ga zadržati na vlasti doživotno.

AidaIdaAida (2016-02-18 22:46:43)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Pregovori o fer izborima su doveli do određenih jasnih pitanja koja traže jasne odgovore,a prije toga su protesti izazvali pregovore. Vidjeli smo da Milo odlučuje o pregovorima i nudi što nudi a traži što traži.Jedini cilj mu je da ima imunitet i d aizbjegne hapšenje.pa se može reći da se ovi pregovori vode o tome kako da Milo stekne imunitet i izbjegne hapšenje a s druge strane nudi malo slobode narodu. Da je Država jaka do ovoga ne bi došlo, nego bi tužioci radili svoj posao i onda bi političari vodili politiku i svi drugi radili svoje poslove.Narod imao slobodu i živio svoje živote za sebe a ne s strahom u Milovoj paranoji od hapšenja.On bi mogao da pregovara samo sa tužiocima. Ali pošto je Država slabija od njega,onda će se čekati vrijeme kad Država bude jaka i onda mu naplati sve što joj je uradio. Sa kriminalcima se ne pregovara kao ni sa teroristima. Jer će jednom doći vrijeme kad će se neko stidjeti zašto je pregovarao sa onim sa kojim je mogao da pregovara samo tužilac. Tako se poštuje država. Ali opet,da niej bilo rpegovora,ne bi se došlo do ovako jasnih zaključaka da se pregovara samo oko davanja imuniteta Milu da izbjegne hapšenje.Za izbore se treba jasno reći narodu da ko glasa za njega daje mu imunitet i pomaže mu da izbjegne hapšenje. Dok su mnogi u zlostavljnai u zatvoru a nijesu uradili ni djelić onoga što je on uradio.Država će ojačati i privesti poznanju prava sve koji izbjegavaju odgovornost iza svih pozicija i moći.

AidaIdaAida (2016-02-18 15:22:42)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

U pregovore za fer izbore moraju biti uključeni i Demokratski front i Demokratska Crna Gora jer će u protivnom ovi prvi organizovati masovne proteste do pada Vlade. Njihov uslov za dolazak za pregovarački sto je da Milo bude isključen iz pregovora i iz Vlade. S obzirom da je Milo glavni i sam odlučuje o svemu,on se neće povući dok mu ne bude garantovano da neće biti uhapšen kad izgubi imunitet. Pa mu treba dati garancije da neće biti uhapšen do nakon izbora i njihovih rezultata.Ako DPS dobije vlast i on opet imunitet onda će narod biti kriv za to.Ako izgubi vlast i imunitet,onda će ga Država uhapsiti za sve što joj je uradio.

AidaIdaAida (2016-02-18 06:37:24)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Premijer je slab na porodicu a porodica to iskorišćava ne misleći na njega koji će sve to da plati.Jer cijelo vrijeme ima najodgovorniju funkciju.Sve što imaju su nezakonito uzeli pa nemaju ništa svoje.Moraće sve to da vrate Državi i narodu.Koji su siromašni jer su oni sve uzeli. Porodica je trebala da misli na njega da će on sve platiti.da ne uzimaju što im ne pripada.Ako mu oni nijesu prijatelji,onda o ostalima ni da ne pričam. Sistem je piramidalni i za sve je on kriv kao najodgovorniji. Tako da ga susjedi trebaju optužiti za agresiju i zločine koje su uradili naši građani i oni porijeklom odavde.Oni su njega slušali.Crna Gora neće nositi njegov teret. On je kriv a ne Država i narod. Narod samo treba da svjedoči o svemu što se dešavalo.Račun plaća on a narod će se osloboditi od svega.Svkao ko jeraido neko zlo treba da se pokaje i osjeti stid ali i da se popravi i da više nikad ne čini isto. Da s ene vraća na to za što se kaje je rće s evratiti unazad.Bog će im očistiti grijehe i ne trebjau im se vraćati ni u kom obliku.Već samo činiti dobra djela.A najveća djela će im biti svjedočenje o zločinima.Za početak da šalju informacije o rantim zločinima hrvatskom USKOK-u.

AidaIdaAida (2016-02-18 05:13:28)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Mlade podgoričke arhitekte okupljeni u grupi „Kana“ su krenuli u odbranu svoje struke i zaštite podgoričkih znamenitih zgrada. Primijetili su da je nekadašnji gradonačelnik uništio dobar dio zgrada koje bi drugi očuvali zbog kulture i tradicije.Zbog takvog trenda su zakazali protestnu šetnju u nedjelju i obilazak svih znamenitih građevina koje je rušilačka vlast uništila i odavanje počasti istima. Te plemenite mlade duše ne mogu da razumiju kako neko može da uništava kulturna dobra poput ISIL-a i naše dugogodišnje vlasti,kao i ostalih agresora na susjede.Koji su pokušali da unište znamenitosti napadnutih naroda i država pa i sopstvene.Stara Podgorica nosi tragove istorije iz turskog vremena i vlast će sve te tragove da uništi i napravi neku svoju kulturu mimo svih propisa struke. Sead Sadiković je u emisiji „Bez granica“ pokazao u Kolašinu tablu na kojoj piše Polje a do dolaska ove vlasti tu je pisalo Smailagića Polje i sjeti se Murića rijeke. Nova kolašinska vlast sastavljena od opozicije će po najavi gradonačelnice iz SDP-a to ispraviti.Stara Podgorica je dovoljno uništena i nestaje njen duh opjevan u pjesmama čuvene Ksenije Cicvarić koja je čuvala i očuvala u svojim pjesmama što je mogla.Zbog trenda kojim ide ova vlast joj zato i nije dala posebnu pažnju.Zato u Staroj Varoši nijedna ulica ne nosi njeno cijenjeno ime.Pod pritiskom javnosti su nazvali neku perifernu ulicu po njoj.Zbog čega se vidi trend uništavanja stare Podgorice. Slučajno sam juče naišla na plakatu jednog divnog čovjeka.Da nije uništena staropodgorička tradicija,vijest o njegovom preseljenju na drugi svijet bih dobila preko rodbine i poznanika .Ovako sam slučajno naišla na nju i mogla da je ne vidim.Uputila sam se prema njegovoj kući koja se nalazi u tom djeliću Stare Varoši koji je sakriven između novogradnje. Još uvijek odolijeva rušilačkoj vlasti i podsjeća na Staru Podgoricu.Kuća je u skladu sa svim kućama starogradnje očuvana i svjedoči o kulturi starovaroškog duha.Sve u njoj podsjeća na to.Lijepo uređena s cvijećem na prozoru, „priča“ svoju priču. Ispred dijela kuće u kojem je bio tabut ponosnog rahmetlije,svijetlio je nišan s polumjesecom i zvijezdom i imenom dobrog čovjeka. Na sred sobe njegov tabut. Proučih Fatihu i osjetih da je on pošao Gospodaru,čist, bez dugova. Žena,kćerka i sestra su mu plakale pa i ja svoje lice orosih suzama bisernim.Primjetih da su te suze drugačije.Zato što su puštene zbog odlaska čovjeka koji je bez dugova pošao Gospodaru.
Žene me pozdraviše i izgovoriše predivne riječi o mojoj majci,tetkama i dajku i cijeloj mojoj rodbini.Rasplakala sam se zbog onih koji nijesu živi ali i osjetila ponos zbog toga što su govorile ove divne žene.Meni poznate i nepoznate.Pune hvale za moju porodicu i rodbinu.

AidaIdaAida (2016-02-15 04:31:10)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Javni servis mora biti u službi građana a nije i rasprava o tome je opravdana. S druge strane privatni mediji moraju biti u službi građana a nijesu jer su u službi interesa. Pa Javni servis radi za interese mafije na vlasti a privatni za interese vlasnika. Novinari u medijima nijesu školovani za taj posao i nijesu osigravani u privatnim medijima.Plate su im mizerne a ako ih neko napadne to bude lako oprošteno.Ako se baš mora neko kazniti, to ne budu krivci. Registrovala sam svoj časopis ali nemam para za njegovo objevljivanje. Sigurno da mogu, bih zaposlila novinare koji su školovani za taj posao i koji će raditi pošteno.Dobijali bi visoke plate i bili osigurani u svakom pogledu.Ko bi pokušao da mi povrijedi novinara pokajao bi se.Jer bih ga gonila dok ne bude osuđen svako ko je u to umiješan.Sve što treba za njihovu bezbjednost bih osigurala. Takod a bi dobro razmislio svako prije nego bi napao moje novinare. Pošto ja ne mogu obezbijediti sve te uslove, ne mogu ni raditi taj posao.Ali je nama neophodno da se osnuje poseban medij koji bi se bavio istraživačkim novinarstvom.U tom meidju bi bili zaposleni školovani novinari i iskusni.Imali bi visoke plate i osiguranje u svakom pogledu. Ono što ostali ne smiju istraživati,objaviljivali bi oni a ostali samo preuzimali na press konferencijama koje bi taj medij organizovao a ostali prenosili.

AidaIdaAida (2016-02-15 02:59:22)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Možda bi Stojanović trebao biti prvi čovjek našeg USKOK-a a Dragan Radonjić da bude na čelu Uprave policije. Stojanović ne želi da u policiji postoji neko ko je jači od njega a šef Katnićevog tima će to biti.Pa neka to on bude a na njegovom mjestu da bude Radonjić. Ovaj sukob šteti pravdi i mora da se riješi. Predugo traje.Očigledno je Radonjić nepotkupljiv,pa postoji ovoliki otpor njegovom postavljenju na tu za građane najznačajniju funkciju. Njegov posao je da nas oslobodi od Mila i njegove porodice i kumova koji su nam zauzeli i skoro ugušili slobodu.Država mora biti jača od njih ali kako. Često se pitam zašto moram da se plašim ako nešto kažem.Nijesam ja kriva što su oni zgriješili pred Zakonom i plaše se odgovornosti.Zašto moram da strecam ako kažem nešto da mi se ne osvete. Nijesu trebali zgriješiti.A što mogu no da strecam? Nemam nikakvu silu da se odbranim. Mogu samo da pričam. A ako ostvare prijetnje ne mogu ništa uraditi.Oni imaju masu pokvarenih osoba koje će svašta uraditi za pare i imaju prljave pare a ja nemam. Ako mi se osvete što pričam mnogi će reći da nijesam trebala da pričam.Jer oni imaju silu i imaju pravo da rade što hoće a moje je da ćutim i trpim jer „Šuti rogatim ne može!“ Nešto u demokratiji se mora mijenjati.Kad su u Grčkoj u kojoj je nastala demokratija dešavaju neredi. Ko će natjerati Stojanovića da radi svoj posao? Niko. Ko će natjerati poslanike da rade posao za koji su plaćeni a ne da dobijaju plate a da ne dolaze na posao? Niko. Zato nema povjerenja. Građani moraju da znaju da je ovako jer su glasali za DPS.Da to ne smiju više da dozvole.S druge strane da vide da ako budu glasali za one koji ne rade a dobijaju plate,biće im isto ako im daju povjerenje.
Treba špregovarati a ako pregovori ne uspiju onda zajedno izaći iz Skupštine ali se i odreći plata.

AidaIdaAida (2016-02-13 13:43:22)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Premijeru trebaju novi ljudi kako bi one izblamirane poslao u zatvor i zato traži da opozicija pošalje svoje kadrove da popune ministarska mjesta i postanu tako njegove ucijenjene sluge.Sistem će ih ugrabiti i neće imati kuda.Pa će i oni glasati kako on kaže. Dobar je predlog da se sad na referendumu odluči o ulasku u NATO, kako bi se to pitanje otpisalo u vrijeme izborne kampanje. Svi dosadašnji izbori i referendumi moraju biti priznati jer se niko nije bunio u njihovo vrijeme.Niko nije dao dokaze da su pokradeni i svi izvještaji su potpisivani.Pa je to bila volja građana. Znači da sad treba samo formirati potičku policiju sastavljenu od raznih predstavnika partija i nevladinog sektora. Znam da mi je nedostajala takva instiucija kad sam bila uključena u posmatranje izbora. Kad ti ljudi javljaju da se negdje trguje glasovima a ti nemaš kome da se obratiš. Kad bude postojala institucija onda to sve ide po službenoj dužnosti.Predaš dokaze policiji i ona reaguje.Ako ne onda to objaviš. Institucije moraju brzo da reaguju. Sebastijan Kurtz je razgovarao sa našim vlastima o prijemu sirijskih izbjeglica i oni su to prihvatili zbog evropskih integracija. Sa Amerikancima su se dogovorili da prime zatvorenika iz Gvantanama radi bolje ocjene .Ali nijesu mogli da dokažu da će dobro obaviti zadatke ako nijesu dozvolili svojim građanima povratak u našu zemlju. Pa su poslije nekog vremena provedenog na granicama ljudima izdali dozvolu za ulazak u svoju državu.

AidaIdaAida (2016-02-09 20:37:51)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD- A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Važno je da se penzionisanim policajcima koji su štrajkovali danas daju stanove i isplate otpremnine kao što je to urađeno ranije u slučaju trista njihovih kolega ali i penzionisanih anbovaca ili udbaša.Ovi su penzionisani bez svih ostvarenih prava a ćutali su do sad. Sigurno oni pripadaju onima koji su dok su radili tražili što im pripada, pa su penzionisani bez ostvarenih prava. Ali to znači i da su profesionalni i pošteni, pa su penzionisani jer su bili kao takvi svjesni svojih prava i tražili ih.Pa su zamijenjeni onima koji nijesu školovani i koji slušaju.Što je trebalo ovakvom sistemu.Moraju im se dati stanovi i otpremnine.Radi izgradnje povjerenja u institucije.

AidaIdaAida (2016-02-09 15:08:49)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Potrebno je da opozicija uđe u Vladu i institucije i da zajedno mijenjaju sistem.Ako to ne urade,nakon izbora kad padne DPS,koja poznaje svoju zaostavštinu,praviće probleme novoj vlasti i svetiti joj se zbog vremena kad je kao vlast trpjela svašta od opozijcie koja joj je smetala.Pa će i oni smetati novoj vlasti i tako ćemo opet da stagniramo zbog sujeta i interesa.Mada će ti koji žele da budu i dalje opozicija kako bi samo smetali vlasti ostati u opoziciji pa će se DPS svetiti onima koji im nijesu pravili probleme već su pokušavali da pomognu.

AidaIdaAida (2016-02-09 08:21:19)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Šokirana sam jer je još jedan mladić iz naše zemlje izgubio život u Siriji. On jeste mučenik.Živio je u Plavu gdje nije mogao vidjeti ni malo slobode i sreće. Pritisnut stalnim strahovima i ćutanjem zbog svega što se dešava tamo a dešava se kriminal.Ako neko progovori prođe kao Muharem i ostali,koji traže azil i spas u razvijeni svijet. Onaj ko ćuti zatvara se u sebe i onda ne može izdržati više.Bježeći do kriminala postane žrtva onih koji mu ponude spas u ratovanju u Siriji. Vlastima to odgovara je rus g aoni na to i natjerali.Imamo organizovan sistem koji je piramidalni i o svakome se sve zna.Zna se ko je zadužen za podstrekavanje ljudi i na krađu izbora, i na ostale zločine, pa i na odlazak u Siriju.Udba zna ko sve to radi ali joj odgovara da što više muslimana pogine kako bi im se smanjio broj na Sjeveru i u budućnosti kako ne bi bilo straha da će otcijepiti taj dio i pripojiti ga Sandžaku.Znači da uvijek moraš da posmatraš ponašanje vlasti i da shvatiš što hoće od tebe.Ništa ne govore,nego uvijek rade tajno.Samo moraš da shvatiš njene planove i da pokušaš da preživiš.Da se ne ogriješiš i da preživiš.Iako je opozicija sjela za pregovarački sto na Sjeveru se to nije osjetilo.Nije se opustio narod niti okusio slobodu,pa mladi spas traže u odlazak u Siriju i smrt.Moraš da dobro paziš što ti vlast misli i smetaš li joj. Ako smetaš, skloniće te.Meni je Allah dao Amerikance pa mogu da pričam i da pišem,ali oni na Sjeveru ne mogu.Oni su tamo veća grupa i moraju žvijeti u stalnom strahu od optužbi da mogu da urade nešto.Ova vlast oduvjek djeluje preventivno.Da se nešto ne desi. Svako na taj pritisak i stalne težnje vlasti da etnički očisti muslimane reaguje drugačije. Neko se potpuno zatvori i nema izlaza.Zato je puno samoubistava. Ali neko želi da umre ali da se to čuje. Nije ovaj mladić želio da umre.Nije želio ni da bježi u Njemačku odakle bi ga vratili misleći da želi bolji život a ne spas od mafije. Želio je da pogine i da tako ostavi amanet drugima da ne ostave muslimane u našoj zemlji same ako vlast ponovo krene da sprovodi genocid.Da dođu kao što je on pošao a ne bi, da je mir u Siriji i da u našoj zemlji ima slobodu da živi kao svi mladi ljudi u slobodnim zemljama.

AidaIdaAida (2016-02-08 08:11:12)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Radnicima „Messera“ se moraju isplatiti sva potraživanja i tako riješiti taj problem. Svi koji imaju takve i slične probleme trebaju da ih objavljuju kako bi bili rješavani. Vlast i opozicija pregovaraju i to trebaju da građani iskoriste za rješavanje sopstvenih problema. Opozicija treba da uđe i u ovu novu opštinsku kancelariju ili agenciju za rješavanje problema.Kako bi bili sigurni da ona ne preuzima posao koji su radile mjesne zajednice.Jer se građani obraćaju toj kancelariji za rješavanje ličnih problema a onda neki dobiju odgovor da ta kancelarija rješava zajedničke probleme građana u naseljima isl.Jer u predizbornoj kampanji je otvaranje te kancelarije najavljivano za rješavanje ličnih problema građana.Tako je shvaćeno.Zato i u toj kancelariji treba zaposliti i članove opozicije. Problemi se moraju rješavati zajedno. Ne izbjegavati učešće u rješavanju problema.Građani su predali sve bili DPS-u i on sam nije mogao da sve rješava.Zato svi moramo biti aktivni kako se ne bi ponovilo ono što nam se dešavalo.Moramo tu naviku da drugi trebaju raditi za nas izbaciti iz prakse.Dolazi vrijeme kad će sve partije morati da pokažu što nude i da u fer utrci osvajaju glasove.Ova prelazna vlada je šansa i za opoziciju da dokaže da umije i da vlada.

AidaIdaAida (2016-02-08 07:25:36)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Činjenica da su partije vlasti i opozicije sjele za pregovarački sto je dala nadu u promjene.Došlo je do rasterećenja i pojavila se nada.osjećam to rasterećenje i moć pregovora.Koliko je to jednostavno ako se ima volje i interesa da se ljudi dogovaraju.Ranko Krivokapić može biti premijer u ovoj prelaznoj vladi a Aleksa Bečić potpredsjednik. Milo se treba povući i tako su sve strane dobile što su htjele.Nijedna nije poražena. Kad se svi dovedu za istim stolom moraće se otvoriti sve karte.Da bi istorija mogla da sastavi prvi put prave stranice.Da se otvori javnosti istina o tome što se sve dešavalo i da li je bilo iznuđeno.Da se sve raščisti i da se postavi na pravo mjesto. Da se oduzmu sve nelegalno stečene pare.Da se vrate u Budžet.Da odgovara i da se brani pred sudom svako ko treba.Jako je važno prevazići i to stanje.Da ljudi shvate da je sud mjesto dokazivanja i da i advokati i tužioci moraju da dokazuju istinu. To je kod nas konzervativaca još uvijek sramota ali zato postoje sudovi. Da dokazuju istinu. Premijer mora da nas tome nauči.Da sam izađe pred sudovima i sve kaže.Da se ta suđenja snimaju i da javnost vidi što nam se dešavalo.Da se dovedu i svi iz njegovog okruženja da odgovaraju. Mora se očistiti policija,sudovi,tužilaštva.Jer pošto se o svakome sve zna,nije teško odabrati najbolje ljude.Jer su svi prisluškivani i zna se ko je u stanju što da uradi.Tako da imamo tu prednost za razliku od ostalih.Svi se poznajemo zbog prisluškivanja i psiholoških procjena udbe. Udba ima podatke i procjene svih pa neka odabere one najbolje. Udba zna ko je korumpiran i može promijeniti sve takve.Jer su opasni. S obzirom da se mnogi ljudi lako prodaju,udba ih je kupovala da ne bi neko sa strane. Ako nije kriv,nije mu teško sve objasniti. Oni koji su ubijali moraju odgovarati.Oni koji su pljačkali moraju vratiti sve pare pa da bude da je sistem tako čuvao novac za ovo vrijeme. Moraju svi vratiti sve državi i početi iz početka sa čistim kapitalom. Mormao izgraditi bezbjedna sistem koji će brinuti o građankama i građanima.Ali im pružiti i slobodu. Moramo rješavati probleme da ne bi nespremni ušli u EU sa problemima kao Mađarska.

AidaIdaAida (2016-02-07 09:27:44)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Milo će morati da svjedoči protiv Srbije jer će za sve on odgovarati što se dešavalo kod nas ali i šire.On će reći da je morao da ima piramidalni sistem i sve kontroliše. Kako bi okupio sve najgore ljude oko sebe i dao im zadatke da ne bi pošli na drugu stranu i radili što Srbi rade Bosni i Hercegovini.Onda će reći da je preventivno morao da naredi ubistva najačih muslimana u centru Podgorice kako bi s emuslimani uplašili i en bi reagovali na dešavanja u BiH.Onda će reći da je preventivno etnički očistio Bukovicu. Pa naredio deportaciju BH izbjeglica iz Herceg Novog preventivno za svaki slučaj da možda jednom ne budu tražili Sutorinu.pa je preventivno naredio „orlov let“ kako bi dokazali Malisorima da neće biti velike Albanije.Pa da su kosovske izbjeglice prebačene u Albaniju a desio se Kaluđerski laz da se ne bi zadržavali u našoj zemlji i mijenjali demografsku sliku. Sjever je osiromašen kako bi se Bošnjaci raselili i kako ne bi to bio dio Sandžaka.Tamo su švercerske rute.Da je organizovan kriminal da bi se prežvijelo.Da su ubijali sve koji bi im se suprostavili a koji nijesu mogli biti kupljeni.
To je mreža koja je pravljena ili radi vladanja i prljav ezarade ili će rećid aje nužno zbog straha od Srbije i da su Crnogorci na čelnim pozicijama zločinačkih akcija i da su morali tamo biti.Kako Srbija ne bi uradila Crnoj Gori što Bosni i Hercegovini a prije toga Hrvatskoj a kasnije Kosovu.Moraće da objasni da su morali dozvoliti da se prisvoje crnogroska obilježja i pretvore u posrbljena.Da je sve to rađeno iz straha da se ne napravi republika srpska i kod nas.Što bi bio konačan krah i nestanak Crne Gore.Moraće da ispriča cijeli plan stvaranja nove nacije na negaciji obilježja okupiranih zemalja.Moraće se predstaviti kao žrtva okupacije a ne saučesnik ako neće da odgovara i mora biti svjedok protiv Srbije ako ne njen partner u zločinima. Jer je kod nas dokazan piramidalni sistem a na njenom vrhu je on.Znači da za sve moraju odgovarati on i oni oko njega.
Svi koji su radili za taj sistem su navučeni i prevareni i na kraju ucijenjeni i natjerani.

AidaIdaAida (2016-02-06 12:49:55)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Afera „Snimak“ će biti riješena ako sastanak vlasti i opozicije doprinese zapošljavanju i članova opozicije u institucije u kojima zbog „snimka“rade samo članovi DPS-a. Ako opozicija koja pregovara uvede svoje članove u institucije,onda će i Front morati ući da pregovara jer u suprotnom njegovi članovi neće biti zaposleni u institucije , pa će ih isti napuštati i odlaziti u druge opozicione stranke da bi se zaposlili.To je prelazno rješenje.Do izgradnje sistema koji će zapošljavati sve bez obzira na to u kojoj su stranci.DPS-u u ovom momentu trebaju nove snage i prirodno iz opozicije,jer su članovi ove stranke morali da u prethodnom periodu rade mnoga krivična djela i da bi se sistem očistio,mora da se ispuni novim snagama.Ali ni oni ne mogu da budu tek tako odbačeni.Moraju da se rehabilituju i da daju sve prljave pare ali i da dobiju nadoknadu za sve što su radili za sistem.Jer su na neki način bili prinuđeni na to.Ali moraju da i krivično odgovaraju za teža krivična djela poput ubistava.Ako budu svjedočili i izrazili kajanje i izvinjenje,to će sud razmatrati kako da postupa.Ali i žrtve imaju pravo. Ne može se tek tako preći preko njih.Prilikom uvođenja svojih članova u institucije opozicija mora da ima uvid u dosije udbe i da vidi da li su ti članovi njeni agenti,odnosno da li su radili za nju a za DPS. Moraju imati uvid u svaki dosije,svakoga koga predlažu.Da im se predoče svi dosijei i da se i u ANB zaposle i članovi ostalih stranaka. Ovo je prelazno rješenje.Do stvaranja sistema koji će zapošljavati na osnovu konkursa i sposobnosti. Cijeli ovaj proces mora da kontroliše nevladin sektor i da ima uvid u sve u što imaju partije. Kako se ne bi desilo da se partije udruže u kršenju zakona i naprave neki novi sistem na štetu građana. Mnoge su tajno i sarađivale,a sad neka svi javno sarađuju ali uz nadgledanje MANS-a i sličnih nevladinih organizacija.

AidaIdaAida (2016-02-05 06:44:55)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Opozicija treba da uđe i u mjesne zajednice, opštine u ANB, morjau ući i u katastre kao i sve druge državne institucije. Premijersko mjesto treba da pripadne Vanji Ćalović.Jer je sposobna,ali i ova vlast i društvo joj duguju zbog uvrede.Kojom je uvrijeđen cijeli ženski rod u našoj zemlji ali i svijetu.Dozvoljeno je da se uvrijedi tradicija poštovanja poštenih žena.Onih koje su prijatelji jer ukazuju na probleme a ne ćute.Prijatelj ti kaže kad griješiš.Neprijatelj ćuti i koristi jer zna da će odgovornost snositi glavni.Da se vrati LSCG i da se Slavku peroviću dodijeli orden hrabrosit i časti i sve što pripada njemu i LSCG-u zbog čuvanja časti države u neslavnim vremenima. Da se Polcijska akademija nazove po ubijenom časnom inspektoru Šćekiću.Da se otkriju svi koji su krivi za njegovo i ubistvo Duška Jovanovića. Premijer to može podnijeti.Ako bira put napretka i ako želi da dokaže svijetu da mi idemo ka slobodnom društvu a ne djelimično slobodnom. Može da dokaže svim diktatorima da mogu da se promijene i da pobijede sebe i svoje zablude i da se čiste od grijeha.On mora da pobijedi svoju pohlepu i svoje porodice i da vrati sve što je uzeo od ove države.Da svi kojima je omogućio da uzmu da vrate sve to i da to bude kao da je bio kredit bez kamate. Valjda da nauče nešto o poslovanju. Naučili su valjda na greškama i užasnim rezultatima.Sad trebaju sve da vrate državi. Da država vraća dugove.On je na vrhu piramide i mora da odgovara za sve.Ostali su radili kako im je naredio.Sve ukradeno mora da se vrati.Ako hoće da ide u očišćenu istoriju.Da kaže sve i da pokuša da se opravda dok može.Jer kasnije neće moći. Da vidimo kako je sve počelo.Želio je slavu i iskoristio slabost države.Uzeo sve poluge vlasti. Sad ih mora podijeliti sa ostalima. Građani moraju biti aktivniji.Jer ako žele da povjere nekome odgovornost moraju ga i kontrolisati.Dolazi novo vrijeme.Moraće se promijeniti i građevinske firme.Moraće imati standarde a ne da im ginu radnici na gradilištima.Još jedan mladić je nažalost poginuo na gradilištu.Novo vrijeme donosi i nove standarde izgradnje zgrada.

AidaIdaAida (2016-02-04 09:41:12)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Bila sam u Poreskoj upravi da završim neke poslove i naišla na ljubaznost koja mi je popravila raspoloženje.Pa sam shvatila da upravo to treba građanima.Poštovanje u državnim organima. Da mogu da završavaju svoje poslove na vrijeme. Da službenici ne budu u grču kao do sad zbog toga što su pritisnuti da moraju da služe DPS-u.Svaka institucija je do sad prisluškivana a službenici uplašeni.Posebno Zavod za zapošljavanje.Svi zaposleni su prisluškivani.Nedavno mi je promijenjena savjetnica.I kod nove sam pošla jednom.Ja sam slobodno pričala o svemu a ona me je slušala.Drugi put kad sam pošla osjećala sam da je bila drugačija.Kao da joj je neko zaprijetio.Nije me više smjela slušati.Nego samo zapisati datum novog prijavljivanja.Od tada na njenoj kancelariji stoji obavještenje da se treba javiti u nekoj drugoj kancelariji.Isto kao da su je izbacili s posla. Pa ja lutam od jedne do druge kancelarije.Nemam savjetnice. Promijenili su mi sve savjetnice a svaka mi je bila super.Svaka bi me saslušala i savjetovala što da radim. Zadnji put sam morala isto da idem u neku drugu kancelariju i tamo čekala red. Jer su dolazile žene da se prijavljuju za onu nadoknadu za majke sa troje i više djece. Ja im rekoh da im budu djeca živa i zdrava. Ali mi je milije što ih nemam u ovakvom vremenu. Ne bih podnijela da mi se rodi neko poput Mila.Rekoh da saosjećam sa njegovom majkom koja ga je rodila i mora da se stidi ali ćuti.Jer majka voli svoje dijete i trpi sve.“I grdilo pa je majci milo“.A ona ima tri grdila.I Putinova sigurno voli svoje zlo i Trampova isto.Da je drugačiji i da je ne kune cijeli narod u zemlji i šire zbog svega što je uradio,ona bi bila srećnija.Napočetku ove priče izađe iz neke kancelarije neka službenica,čuli što sam pričala i poče da me gura u neku kancelariju.Tamo su svuda prisluškivači.Kod neke savjetnice ugura.Da me prijavi što prije i da idem.Samo da završim priču.Takvi pomažu Milovu zabludu.Da ima onih koji će mu reći sve i zaustaviti ga,kao što je radio njegov otac, i on bi shvatio da je na lošem putu.Čujem da mu je i majka dobra žena a i otac mu je bio dobar čovjek.Nije mogao da dalje živi,jer je bio častan a vidio što mu se rodilo.Ali,ako voli svoju majku i oca moraće sve da ispravi.No,uništene živote ne može vratiti a nažalost ih je mnogo.Ali će moći da preuzme odgovornost i da hrabro pred sudovima kaže svoju stranu priče.Nije lijepo da lider bude kukavica koja se plaši odgovornosti.Naslijeđeno je mnogo problema.Imao je i u opoziciji puno onih koji su ga tjerali na pogrešne poteze.Ali je trebao odustati ako nije mogao da ispravlja stvari.Ili da dokaže zašto to nije mogao da uradi.Pa će i opozicija odgovarati zbog toga.A ne da bježi.Tako će pokazati ostalima da mogu da se brane pred sudovima i dokazuju što mogu i da vrate dugove svojoj državi i narodu.Zato se to odražavalo na nezadovoljstvo građana.Država mora da radi svoj posao i da poštuje građane kako bi oni osjećali sigurnost.Kako ne bi bilo onih koji ne vole svoju zemlju,što je zavaravanje i laganje sebe.Moraš voljeti svoju zemlju,majku,porodicu,rodbinu.To je usađeno u svima ali nezadovoljstvo zavarava.Zato se moraju graditi institucije za sve građanke i građane.Jer od njih zavisi sreća građana.Institucije mogu da svojom ljubaznošću kod građana razviju sigurnost i neće biti suicida. Kad građani znaju da se imaju kome obratiti za pomoć.Za početak se mora izaći u susret svim radnicima koji štrajkuju. Da Država dokaže promjene.Da reaguje na sve potrebe građana koji zavise od nje.U Poreskoj sam vidjela puno posla.Treba zaposliti još ljudi i uložiti u modernizaciju poslova. Ako ćemo se razvijati otvaraće se još firmi i biće još posla za Poresku upravu.

AidaIdaAida (2016-01-23 13:33:24)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Pozivam poslanike DPS-a da glasaju za pad Vlade i da izađu iz te ratnozločinačke,terorističko mafijaške organizacije koja će biti zabranjena nakon dokazivanja svih zločina koje je počinila.Ovo kažem jednom za one pametne jer onima koji sporije razmišljaju neću ništa dokazivati i trošiti energiju.Pa će i oni jednom stići na put istine. A to znači da ionako premijer i ostali gube imunitet,pa je najbolje svima koji mogu da se spašavaju da to urade sad i napuste taj brod koji tone i pređu u SDP.Premijer je prevarant i ako su nešto ukapirali do sad to je da ih je sve prevario i da je sad trenutak da oni prevare njega.Imaju bogato iskustvo sa mućkama i sad trebaju da to kreativno iskoriste prema njihovim glavnim akterima. Svi će morati da vrate pare i svi će odgovarati. Pa je bolje da počnu da pričaju protiv njega i onih oko njega. Jeste da je sistem sve radio da onoga ko priča i svjedoči optuži i kazni zbog svjedočenja.Pa neka svi progovore MANS-u sve što znaju kako bi MANS svjedočio protiv njih.Dajte im dokaze i oni će svjedočiti o svemu što im kažete,u vaše ime,kako bi vas zaštitili.Samo im dajte dokaze i svjedočite sve što znate.

AidaIdaAida (2016-01-21 15:32:10)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Gledam „Mućke“ i shvatam da ih je Milo prevazišao i da je odavno za Ginisovu knjigu rekorda u prevarama. Uvijek spreman da prevari i da uvuče druge da varaju.Uživa u tome.Srbiju je prevario zbog njene želje za dominacijom i agresijom i širenjem uz sve što dolazi uz to.Uzeo joj pare i svašta sa okupiranih područja a odgovornost ostavio njoj.Njen predsjednik se ljuti i naziva Crnu Goru raznim imenima i polažući nade u one u njoj koji bi mogli da urade što su hrvatski i BH izdajnici i teroristi.Kao i Putin kojega je prevario više puta govoreći mu da su braća i naveo ga da uloži mnogo novca.On plaća onima koji ga podržavaju da izazovu nered kako bi uhvatili Mila i osvetili mu se u njegovo ime.Kao što je poslije dugog istraživanja britansko pravosuđe dokazalo Putinovu umiješanost u ubistvu nekadašnjeg ruskog špijuna.Kojemu su njegove sluge sipale radioaktivne supstance u zeleni čaj kako bi lagano i bolno umirao.On daje ogroman novac samo za osvetu Milu koji ga je u više navrata prevario.Tom pričom lakše nalazi poslušnike koji ne znaju da iza te osvete prevarantu stoji plan za pravljenje „Sirije“ u Crnoj Gori.Sirija je grobnica siromašnih,iznemoglih,djece i žena.Putin se neće osvetiti Milu jer je ovaj prevarant. Varao je i želi da se sakrije iza NATO-a.NATO traži nejgovu odgovornost ali i zaštitu Crne Gore. Dok Putin u stvari želi da vlada Crnom Gorom kao Sirijom.Bečić je ponudio odlično rješenje za izlazak iz krize i sjedinjavanje svih zahtjeva opozicije.Komedija “Kud puklo da puklo“ je odslikala kako grabljivost i pohlepa škode svima i nikome ne donose dobro. Bečić je pronašao rješenje kojim se izbjegava ta pohlepa zbog koje nijesmo mogli da promijenimo stanje i koja nas je dovela do ovoga.A „Crna ruža“ pokazuje do čega dovodi skrivanje istine.Naše stanje je proizvod skrivanja istine i skrivanja problema.

AidaIdaAida (2016-01-19 08:37:52)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Pošto se sistem nalazi na kraju puta i treba biti transformisan u novi bilo demoktatski i savremeni ili potpuno zatvoreni i totalitarni poput izraelskog i sjevernokorejskog, došlo je vrijeme da se izvede zaključak o premijeru.On je prevarant. Koristi ljude shodno njihovim karakteristikama da rade sve što njemu treba i da se sami naplaćuju ali i da njemu daju veći dio toga zarađenog, ali i da preuzmu svu odgovnost.Kao u komičnoj seriji „Mućke“ koju će nam „Vijesti“ u cjelosti prikazati počev od danas.On „prodaje maglu“ i poslije kaže da nije on kriv što su oni radili.Možda oni kojima još uvijek nije jasno progledaju.Tako čisti ruke od svega misleći da je sve prevario.Pa i sad pokušava da prevari onoga koga bude mogao.Pa se ipak u svemu prevario sam.Jer iako su drugi radili sve a on nije ništa potpisivao niti naređivao, svi su njega slušali i po komandnoj odgovnosti je on za sve kriv.Tako da se ne može izvući jer je mogao da spriječi a nije. Tako da svi koji su se prevarili i koje je prevario samo trebaju da govore što su radili i za koga i on će da odgovara za zlouptorebu položaja i nesprečavanje zločina. Dok je on koristio svoje mućke prevareni su se ponašali kao u komediji „Kud puklo da puklo“. A to što je pokušavao da sakrije istinu najbolje je prikazano u „Crnoj ruži“.Zato Islam savjetuje da se ne pokušava sakriti istina.Skrivanje istine donosi nesreću i tragediju.Pa smo u situaciji kad se istina počela otkrivati i sad skoro svi pričaju što nijesu smjeli,ali je to uzalud.Sad ga ne možemo smijeniti na izborima jer iako ih gubi ne priznaje poraz.Trguje glasovima.Trguje mandatima.Ni protestima nije mogao biti smijenjen.Drži nezakonite ministre u Vladi.Radna grupa može nešto mijenjati jer je tu Drobnič.A protesti ne mogu. On bi volio da budu nasilnički i da nam se desi što Siriji. Tako da Radna grupa treba sve da odradi i da iznese dokaze Evropskoj komisiji a ona će izvršiti pritisak na njega da se povuče po Zakonu na miran način.

AidaIdaAida (2016-01-19 07:45:18)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Radna grupa mora da insistira na tome da se direktor Uprave policije i specijalni tužilac što prije dogovore oko uspostavljanja specijalnog policijskog tima pri Specijalnom tužilaštu poput USKOK-a. Osmomjesečna opstrukcija izbora ovog organa daje za pravo da se nadležnost njegovog izbora prebaci na neki drugi organ i da se objavi konkurs za izbor vođe i članova specijalnog tima.Ili da se izabere tim sastavljen od stranih stručnjaka zbog nesposobnosti nadležnog organa da završi Zakonom zadati posao. S obzirom da ako ne bude korupcije Vlada mora pasti, premijer gubi imunitet i taj tim bi ga morao uhapsiti.Zato se ne slažu direktor Policije i specijalni tužilac kako bi mu možda dali vremena da se izvuče.Jer ih je ipak on postavio na ta mjesta i oni su mu dužni.Zato Evropska Komisija mora reagovati.Jer osam mjeseci se krši Zakon možda da se nadležni navedu na ostavke i da se taj proces prolongira do izbora kad bi premijer opet dobio funkciju i izbjegao hapšenje.

AidaIdaAida (2016-01-16 10:49:28)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Protesti su dugo trajali i nijesu doveli do smjene vlasti što znači da neće do toga doći na ovaj način ali uz pregovore u Radnoj grupi koja otkriva slabosti sistema i uz prisustvo Drobniča na istim,doći će do mirnih promjena.Protesti koji bi bili nasilni doveli bi do državnog udara i pogoršanja pa i rata.Zbog čega opozicija treba da sa njima bude oprezna jer Milo je pokušao da iskoristi proteste tako što je obukao kriminalce u uniforme specijalne jedinice i tukao građane.Da ih Amerikanci nijesu zaustavili izazvali bi rat i rekli da je to uradila opozicija. Ako bude oborena Vlada Milo će morati biti uhapšen. Prelazna vlada i funkcije i imunitet koji bi dobili opozicioni funkcioneri ne trebaju da budu prepreka da Katnić provjeri i njihovu imovinu i pozove ih ukoliko je sumnjiva.Tako ih onemogući da se skrivaju iza funkcije ali i da omogući jednkaopravni položaj svih u predizbornoj kampanji. Poslanici DPS-a trebaju oboriti Vladu i ne plašiti se svoje odgovornosti jer što god da su uradili moći će se dogovoriti kao svjedoci saradnici. Milo mora biti uhapšen ali da ga paze američki specijalci jer je u opasnosti.Nije bezbjedan i pitanje je dana kad će ga njegov šef likvidrati jer zna puno o ISIL-u i ko ih finansira, pa on mora biti zaštićen.Protesti opozicije ispred Skupštine mogu biti potpora za obaranje Vlade ali i strah onima unutra što ih čeka ako Vlada padne. Jer ne mogu vjerovati nekome ko govori „Ne u NATO-ne u rat „ a ratovao je i bez kajanja i osude genocida.Onaj ko nešto kaže i traži povjerenje mora da uvijek priča istinu.A ne ponekad i to po potrebi.Da bi neko povjerovao da je ulazak u NATO rat i da on osuđuje rat,on mora da osudi svaki rat i svaku agresiju od koga god polazila. Zato će ti protesti samo ohrabriti one koji bi glasali za pad Vlade da je sačuvaju.Jer imaju strah od onih koji su učestvovali u agresijama i podržavaju agresore i ne osuđuju genocid.Znači da se plaše ponavljanja i posebno jer podržavaju Rusiju kaja ratuje u Siriji i napala je Ukrajinu i otela joj dio zemlje.Zato će Katnić morati da provjeri imovinu i opozicije i oduzme je ako je sumnjiva kao i od vlasti i pozove sve na odgovrnost kako bi na izbore svi izašli sa iste pozicije.

AidaIdaAida (2016-01-16 09:56:53)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Svaka zemlja i narod su podložni određenim silama i imaju određene karakteristike. Da bi se neka zamelja razvijala moraju te karakteristike da se upoznaju i da se postupa shodno njima. Morate prvo voljeti zemlju i ljude i biti iskreni, pobožni, savjesni i imati zdrav razum i moralne centre da biste upoznali zemlju i narod na pravi način.Onaj ko je posmatrač sa strane će drugačije okarakterisati neku zemlju shodno onome što vidi.Ali onaj ko je voli i želi joj napredak on je poznaje u duši.Tako poznaje i druge narode kao takva ličnost.Crna Gora je lijena zemlja i ima lijene narode ili u cjelini lijen narod.Da bi se taj narod pokrenuo trebaju uslovi. Ako neko ima razvijene moralne norme onda će u tome cjepidlačiti i pitati se je li nešto moralno.Isto su i to lijeni ljudi ali nikad neće protiv morala.Žele da im sve bude nagotovo kao kod drugih ali neće uraditi ništa nemoralno i da bi se pokrenuli mora da se desi agresija i takvi ginu. Imate one koji misle da se na brzinu može sve ukrasti i da to ništa ne znači i da nije teret.Da se može pokrasti na brzinu i onda se živjeti ugodno.Sakriti novac na sigurno.Onda nastaju problemi jer se mora skrivati i onda se mora puno praviti problema,nagovarati i druge da krše zakone kako bi pravosuđe odustalo od gonjenja.Jer je i ono lijeno.Zato su napravili ovoliko problema misleći da se pravosuđe neće baviti time.Ali je pravosuđe pokrenuto nakon toliko vremena jer su problemi nagomilani i mora.Zato nije čudo što je tu Katnić.Znači on ima moral i pokrenuo se pa će postepeno sve odraditi.Ali to što radi ovako je da se brže završe poslovi jer ih ima mnogo ali i da bude jeftinije.On mora mnogo da radi.Ima premnogo posla i protiv njega sad može biti samo neko ko isto zna da će doći na red imovima i njeno porijeklo bio vlast ili opozicija.Zato će ga ostaviti na miru onaj ko nema što da vrati državi i pustiti da radi a ako ne bude radio,kritikovati ga i pokrenuti ga i pritiskati.Jer kao i svi i on mora biti lijen i mora biti guran.Primjer kako je Milo gurnuo Filipa da preuzme ono što nije njegovo i on je to uradio.Jer je gurnut.Oni koji su pošli u rat su gurnuti jer su mislili da će na brzinu moći da opljačkaju sve prije drugih,jer ako je rat što pustiti nekome drugome.Ali u silovanja su gurani i podstrekavani kao i u ubijanju.Da bi bili što „slavniji“ Tako je Batko podstrekavan da siluje i ubija i on je to radio radi „slave“.Treba naći onoga ko ga je podstrekavao a to se može jedino ako se Batko uplaši.Čim ćuti znači da se plaši dobro i to znači od Mila.Lijeni ljudi hoće sve preko noći i da ne odgovaraju za to.Zato im je Milo nudioi ponudio sve a nijesu vidjeli da im ništa nije dao.Jer oni zarađuju a on komanduje.Ništa im ne daje nego oni njemu daju od onoga što zarade.Tako da niko neće moći da kaže da ga je zeznuo. Svako je morao da zaradi kriminalom i ratom sve što ima od bogatstva kako ga niko ne bi mogao prevariti i odbaciti kao on Miloševića.Arkan je podstrekač koji je sve uzimao na brzinu. Znači da je jako moćna kampanja podstrekavanja i obrađivanja ljudi da ih prevare i iskoriste za svoje potrebe.Što je nekome lijenome logično za brzu zaradu.Tako da su podstrekivanje toliko usavršili kao i pljačku i ubistva,šverc misleći da je to laka zarada.Onda su ušli u probleme.Kako se izvući iz svega i tonuli.Pravili sve veće probleme i zavrzlame kako bi se sakrivali.Ta moć podstrekavanja je jaka i uporna.Tako i šalju dobrovoljce u Siriju i Ukrajinu .Ubjeđivanje uz sve resurse koje koriste i udruženi kriminal.To ubijedi svakoga da je to u redu a posebno nekoga ko nema savjesti i ima nedostatka ljudskosti i vrstu psihičkih problema. Nema savjest i nema kompas u životu,nema razum.Ne može se odurpijeti jer je podloga u tradiciji.Zavise jedni od drugih bilo običajima ili povezivanjem i to je podloga za kriminalno udruživanje i terorizam.Sad se samo to treba prekrenuti i udruživati se radi dobra i pomaganja.Kad se pomažete svima je bolje.Kad mislite jedni na druge svima je bolje.Takvo udruživanje treba ali uz stalnu pažnju da se ne okrene kao u ovo zlo doba.Znači da kod nas treba uvesti sve najmodernije naučne aparate i naučna dostignuća.Da oni radeu mjesto lijenmog naroda.Da država radi za građane i da o svakome jednako brine.Jer je strašno ako se kod nekoga stvori zavisti.To je pokretač mnogih.Država mora biti servis ali ne ona socijalsitčka.Nego država koja sve radi za građane i omogućava im da rade a da o porezima država i računima brine.Da se ona naplaćuje i ostavlja biznismenima samo da ostvaruju svoje ideje.Državni organi da zaposle službenike koji će raditi sve za građane i građani neće odgovarati ako ne budu plaćeni porezi i računi,doprinosi.Odgovarasće službenici jer će im to biti posao.Nego država će zaposliti i još inspektora i tako ostvariti želju lijenom narodu da radi u državnim organima i da ima sve sigurno i na gotovo. Svako želi da radi u državnim organima i treba im ispuniti želje ali ih dobro obučiti. Da ne budu kao direktorica Zavoda za zapošljavanje koja ne zna da je njen posao da zaposli sve građane a ne samo članove DPS-a.

AidaIdaAida (2016-01-15 15:56:18)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Radna grupa je odradila velik dio posla a jedan od uspjeha pregovora je dokazalo ispitivanje direktorice Zavoda za zapošljavanje. Ono što je ona rekla dokazuje aferu „Snimak“ ali ona to ne razumije. Ona potvrđuje da vodi politiku DPS-a i da je to logično. Evropska Unija je dobila odgovor na aferu „Snimak“ a prisustvo gospodina Drobniča u ovim pregovorima je garancija uspjeha.Afera „Snimak“ je rasvijetljena iako direktorica to ne razumije.Ova ispitvanja trebaju da se nastave i pokazuju propust eu sistemu i njihovo saniranje.Ako se ne saniraju naslijedili bi ih drugi i koristili na isti način kao DPS.Što je za direktoricu logično.Čitav direktorski kadar je ovakav i Radna grupa to treba ovako iznijeti na vidjelo. Direktorica je priznala zloupotrebu Zavoda za zapošljavanje u političke svrhe i Evropska Komisija će tražiti od vlasti da preduzme određene korake u rješavanju ovoga problema.Može se razgovarati i to dokazuju upravo ovakvi slučajevi. U Skupštini može Vlada da padne jer Milo ne može biti siguran ko će glasati za to.Iako se očekuje izdaja opozicije,sad je drugo vrijeme. Vlada mora pasti a oni koji glasaju za njeno održavanje neće imati povjerenje evropskih partnera. Ko bi vjerovao nekome ko ponižava evropske standarde?

AidaIdaAida (2016-01-12 22:35:16)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ovo je sistem kušnji koji opstaje na ljudskim slabostima.Ljudi su izloženi ispitivanju i kušnjama slabosti i što su spremni sve da urade.Pošto ovo stanje dugo traje ja mislim da su mnogi ojačali i da su zavidni i pohlepni prestali to biti. Prezasistio ih je sistem.Ono kad su bili pohlepni za sebe i zavidni to je bilo zadovoljstvo ali kad ih je sistem uhvatio, mislim da više nikad neće biti ni zli ni zavidni, niti pohlepni.Sve kapacitete zla i tu energiju su istrošili. Pojeo ih sistem.

AidaIdaAida (2016-01-12 20:37:45)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Uništenje svih pravih vrijednosti i stvaranje lažnog svijeta je cilj Milovog sistema. Mlade arhitekte se čude što planira da gradi neboder pored Hotela Podgorica.Svim silama pokušavaju da sačuvaju svoju struku i smisao svoga zvanja, ali ne znaju da je njemu cilj da sruši „Podgoricu“ kao Hotel „Crna Gora“ i Kino „Kultura“ i da tu nikne naselje puno neobdera i da se uništi smisao stare Podgorice i sve vrijednosti koje je imala.Prije svega ljudskost,moral i dobre međuljudske odnose.Znalo se što je moralno a što ne.Svako ko se bori protiv sistema je nazvan ludim i osim špijuna svi drugi ga moraju izbjegavati. To je sistem.Isto kao što je za Al Jaziru svjedočio izraelski vojnik o tome da se Palestincima ne da mira.Da vojnici moraju da im dokazuju da su tu i da im upadaju u kuće.Da jednostavno ih proganjaju i da ih zatvaraju.To je sistem.Tako je i kod nas. Špijuni uznemiravaju.Onaj ko spasi Vladu možda misli da će dobiti što misli da je vrijedno spasa mafijaša.Da će se agonija produžiti dok nam ne unište sva kulturna dobra.Kao ISIL. Talibani su prepoznali da je ISIL čudna pojava. Prave vrijednosti se moraju vratiti u ovu zemlju. Baš me čudi kako je Aco tužio Državu. Zar onaj ko tuži državu nije njen neprijatelj?

AidaIdaAida (2015-12-31 08:52:57)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Čovjek kad pogriješi i shvati grešku on se izvini, prizna grešku i prihvati odgovrnost.Izrazi kajanje i samim tim mu ljudi dio oproste a možda i sve ako je greška mala. Međutim,ako čovjek i nakon opomene drugog čovjeka da mu pravi probleme ne razumije i neće da razumije,nema kulturu dijaloga i poštovanja drugih,onda ga društvo kazni.On ako i dalje ne shvata i ne priznaje krivicu želi da se sveti onome ko se branio od njega i doveo do njegove kazne radi njegovog zaustavljanja u griješenju.Jer nema savjest. Ili ta savjest kasni i stigne na kraju života kao svijest o tome. Mi imamo probleme u društvu. Postoji trend nepriznavanja odgovrnosti i skrivanja grijehova.Koje udba sazna i ucijenjuje.Krivi su roditelji što nijesu djeci usadili vaspitanje i kulturu ponašanja.Ali i vjeru da Bog postoji i da se svaka greška vrati grešniku. Jer su to radili i prethodnici i mi sad imamo ovakvo stanje da niko ne preuzima odgovornost i niko ne priznaje greške i ne izražava kajanje. Milo koristi to stanje i zloupotrebljava za svoje potrebe. Napravio je povezani piramidalni sistem neodgovnosti i podrške neodgovrnosti.
Da nije tako kod nas bi se rijetko dešavala ubistva a ne kao sad i niko se ne bi usudio da puca u ljude a posebno ne u časnog inspektora policije. Za to se u uređenim zemljama dobija doživotna robija ili smrtna kazna. Neko je nekoga ubijedio da nije ništa ubiti inspektora i da će uz advokate i pomagače u sistemu biti slobodni a dobiće pare. Tako da nijesu svjesni što su uradili i nijesu shvatili da su mogli da kad se to nažalost desilo da bolje prođu da su kazali istinu.Da su priznali krivicu i izrazili kajanje ali i nabrojali sve iz sistema i van njega koji su odgovorni.Oni su ćutali i vjerovali u advokate i pomagače u sistemu koji su minirali proces deset godina. Zato su i dobili ovolike kazne koje su trebale biti doživotne zbog ubistva službenog lica. Da su progovorili o onome ko je platio i svima koji su učestvovali u tome, odavno bi se proces završio a oni bi bolje prošli. Trebaju da krive sebe a ne one koji su ih sklonili sa lošeg puta kojim se ugrožavaju ljudi i država. Možda će shvatiti jednom da su prevareni i savjetovati druge da ne rade isto. Jer ubistvo čovjeka je nedopustivo.Koliko god vlast napravi takvu klimu,nikad ne treba ubijati i nikad ne treba kršiti zakone.Ni u ratu ni u miru.Treba izbjegavati kriminalni sistem i ne uzimati ništa od njega.Jer sistem za sve što da uzme mnogo više. Mnogi su to naučili a neki će nažalost kasno. Majci koja je izgubila čestito dijete srce je prepuklo od tuge, ali nije od razočarenja. Kako je majci koja je rodila zločinca? Onoga zbog kojega je kune cijeli narod?Ili ako rodi svu takvu djecu? Kad voli svoju djecu i vezana je za njih.Želi im dobro i želi da joj žive a svakim danom nosi kletve onih majki koje plaču za svojom djecom koju su njena ubila i unesrećila? Ne daj mi Bože zlu djecu i njihovu sramotu.Bolje ih je ne rađati. Jer što duže takva djeca žive i zlo koje čine se produžava i nosi sa sobom sve više nesrećnih ljudi.A majka ne može da se odupre vezi sa djecom.To je najveći izazov.Ipak neka bude hrabra,savjesna i moralna pa preda zakonu djecu koja povređuju druge.Da ih zaustavi u tome i spasi sve većih grijehova.Traži od nadležnih da im pomognu i izliječe ih.Da otplate dug društvu i ozdrave i nastave da žive.

AidaIdaAida (2015-12-31 07:40:42)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD- A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Opozicija je i u onakvim uslovima pobjeđivala DPS ali nije imala snagu da sačuva svoje pobjede ubijeđena da Milo smije sve i zato su mu popuštali radi mira a neki i to naplaćivali. Kad mu se oduzmu mjesne zajednice i kad najveći poreski dužnici budu plaćali poreze umjesto da daju novac DPS-u za kupovinu glasova a to će se desiti uskoro, onda će DPS glatko da izbugi izbore.To što Milo priča da će pobijediti je samo da se na staroj slavi i strahu građana nešto dobije,ali stvarno stanje je drugačije i oni ne samo da će izgubiti izbore nego da će im se snaga prepoloviti.Njima su svi ministri i premijer za zatvor.Ko će ostati u DPS-u?Neminovno je cijepanje te partije i njeno nestajanje ili zabrana zbog svega što je uradila ovoj državi i građanima. On naravno pokušava da iskoristi ono što najbolje zna to je da prosipa demagogiju.Ali mu ni to neće polaziti za rukom jer je Tužilaštvo počelo da radi.Država staje na svoje noge i stvaraju se zakonski uslovi.On ne umije da radi po zakonu i normalno je da će da izgubi izbore. Sa tim se polako suočava. Protesit su probudili građane i oslobodili straha a dijalog je put za rješenje problema. Evropska Unija zna ovaj put i normalno je da podržava pregovore koji su put do rješenja. Građani pričaju o problemima i pritskaju nadležne da rade svoj posao. Tako se sistem popravlja i smanjuju problemi koji su se nagomilali upravo za to da se održava vlast i klima straha u narodu. Vlast je zloupotrijebila položaje i odgovorna je za sve. Svako ko je radio za vlast nezakonite radnje treba da bude svjedok saradnik i da priča kako ne bi odgovarao za ono što mora da plati onaj ko je zlouptrijebio državu i vlast. Svi trebaju grupno da pričaju jer svjedočenje tako dobija na snazi i nesporni je dokaz. Svako treba da podrži onoga ko priča i bud uz njega svojim svjedočenjem.Jer to je jedini put da se izbavi i da odgovornost prebaci na pravu adresu.

AidaIdaAida (2015-12-31 06:41:35)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Pošto neki analitičari kažu da nijesu stvoreni uslovi za izbore,mislim da ih sad ne može i neće biti. Dok god Radna grupa ne ukloni sve prepreke koje sprečavaju stvaranje uslova za poštene izbore,izbora ne može biti.Znači da ako kad SDP obori Vladu Pozitivna uskoči da je podrži to će biti nelegalna Vlada i očigledan vid korupcije na koju EU neće gledati blagonaklono. Jedina opcija koja ostaje je prelazna vlada. Milo je trgovac i pokušava da trguje ali će na kraju morati popustiti jer je to jedina opcija.Kupuje vrijeme da vidi kakva mu prelazna vlada odgovara.Zato i opozicija mora da bira svoj oblik prelazne vlade i da se dogovori sa ostalim pregovaračima o tome.Ta priča da ne dozvoljava nekome da bude u prelaznoj vladi jer to nije zaslužio nije realna, jer da je on tu po zasluzi ne bi uopšte bilo ovakvih problema. Niko ne treba da se peca na te njegove riječi nego da se bori za prelaznu vladu i da je ne prepušta nikome. Treba da učestvuje u kreiranju uslova za fer izbore na koje želi učestvovati i ima pravo na to.Svako ko ima predstavnike u Radnoj grupi ima pravo da ih ima i u prelaznoj vladi. Jer u prvoj učestvuje zbog toga što ima u svojim redovima poslanike koji su mandate stekli na izborima. Svaka partija ima nekoga ko je učestvovao na izborima i tako dobio mandate. Znači da će prelazna vlada morati da se formira i samo treba izabrati njen najbolji model.Nije to ničija pobjeda nego su prosto uslovi ti koji to nameću. Milo je iskoristio predstavnike Pozitivne za glasanje koje mu je trebalo ali će to sve biti oboreno kad se stvore uslovi i oni što su krivi za to odgovarati. Uslovi su se promijenili i Milo više nije što je bio.Zato to buni analitičarekoji kreiraju stavove po uslovima kakvi su bili ranije.Prenabregavaju činjenicu da sad Tužilaštvo radi i da je formirana Antikorupcijska agencija.Nema uslova za nove izbore dok se ne sklone sve prepreke do održavanja poštenih.Ako SDP obori Vladu,niko je ne može održati.Znači da je prelazna vlada jedini izlaz i samo treba razmišljati o tome kakav model kome odgovara.

AidaIdaAida (2015-12-29 08:53:36)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Milo opstaje toliko dugo iako radi sve najgore stvari, ali priča ono što Zapadu odgovara zbog njihovih principa. On neće poći na Paradu ponosa ali će poslati ministre koji će govoriti o seksualnim slobodama.On ne radi ništa za ravnopravnost polova ali ima osobe koje pričaju o tome iako je stvarnost drugačija.Pričaju o pravima žena a podmetačinom napadaju Vanju Ćalović.On je osudio agresiju na susjede i genocid u Srebrenici a sam je bio važan činilac tih zločina.On radi i osuđuje svoja djela ali ih ne priznaje. Zato što opozicija neće da priča kako Zapad želi. Da osudi zločine i agresije na susjede.Da govori o seksualnim slobodama i pođe na Paradu ponosa.Da osudi agresiju Rusije na Ukrajinu, Gruziju i Siriju. Dok god se to ne desi Milo može raditi što hoće a pričati zapadnjačkim jezikom i opstajati i uništavati našu zemlju.Kriminalna organizacija će se širiti a ako Lukšić bude na čelu Ujedinjenih nacija ona će se još više proširiti. Zapad ne podržava ekstremizme a Milo opoziciju prikazuje kao ekstremiste.Što mu polazi za rukom kad na protestima izaziva incidente. Znači da opozicija mora da dokaže da zna da mudro priča i rješava mirno probleme i da ne želi silom i nasiljem. Jer nasilje dokazuje probleme seksualne prirode. Zato Zapad potencira parade ponosa.Jer onaj ko nema seksualne probleme neće napadati na gej populaciju, niti učestvovati u ratovima niti podržavati agresore. Kad neko ima ispunjen život on nije agresivan. Opozicija treba da ide na gej parade i šalje poruku da nije agresivna i da nema seksualne probleme. Da ima racionalan život i da može da strpljivo razgovara. Da osuđuje agresivnost svih vrsta i ratne zločine. Ne može niko da porekne te probleme koje imamo. Imamo mnogo nasilja i to se pokazalo kroz ratove ali i stanje u našem društvu gdje se dešavaju ubistva i prebijanja. Mi moramo da gradimo mirno društvo.Da osuđujemo agresije i nasilje. U uslovima nasilja i nasiništva, ženska populacija je sigurnija ako čuva djevičanstvo. Ljubav sa nasilnicima je ljubav sa ljubavnim neznalicama i onda one postaju frustrirane i pune zlobe,pakosti i mržnje.On prikriva svoju impotenciju batinanjem i normalno je da će ona da ćuti. Mnogi takvi su pošli na ratišta misleći da mogu tamo da rade svašta i da im niko neće moći saznati da su impotentni. A onda i puni strahova od odgovornosti.Zapad će da ih nauči kulturi ljubavnih sloboda i onda oni neće biti agresivni i opasni po okolinu. Ako opozicija prihvati tu kulturu ona će vrlo brzo skloniti Mila i on će biti uhapšen. Onaj ko umije da vodi ljubav ne siluje, ne bije žene ni djecu.Ne ide u agresije i ne voli oružje. Smiren je u životu i strpljiv.Nije očajan. Žena koja je sa takvim čovjekom je isto smirena i zadovoljna. Pa nije ni zavidna ni ljubomorna. Zato u Islamu postoji mogućnost da muškarac ima više žena uz uslov da sve budu zadovoljne u svakom smislu. Onaj ko ne može da vodi ljubav je očajan i umjesto da se nauči,on se ili drogira,ili uzima oružje i izaziva sukobe. Milo priča protiv Putina da bi dokazao svoju potenciju. Da je ljubavo ispunjen i da mu nije potrebno vođenje ratova kao Putinu.iako je sudjelovao u njima i ako i dalje to radi. Zato on sa Zapadom sarađuje a opoziciju predstavlja kao saradnike i partnere Putina.Znači nezadovoljne agresivce.

AidaIdaAida (2015-12-29 07:06:33)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ako opozicija želi da pobijedi Mila mora da uradi dvije stvari. Prvo da se pobrine da on odgovara za agresiju na susjede i da pregovara i da rješava probleme za pregovaračkim stolom. Slaba tačka premijera je agresija na Dubrovnik a opozicija može da ga tu porazi. Ako okupi sve koji su išli na ratište i ohrabri da svjedoče pred hrvatskim organima o ratnim dešavanjima.Da pokažu kajanje i da svjedoče o svemu što će hrvatski organi gonjenja iskoristiti za hapšenje premijera kao ratnog zločinca. Ne treba zaboraviti da je agresija nehumana i nečasna radnja i svi koji su učestvovali u njoj trebaju da se pokaju i traže oprost.Da daju dovoljno materijala hrvatskim organima gonjenja da osude krivca. Drugo,opozicija treba da dokaže da ima mudrost pregovaranja i da može da rješava probleme za pregovaračkim stolom ali i da istovremeno protestvuje.DF će se morati vratiti u Skupštinu ako hoće da glasa o povjerenju Vladi,jer ako to ne uradi Vlada neće pasti.

AidaIdaAida (2015-12-28 09:42:23)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Radna grupa mora da ustanovi i pravilo da se ne smije donositi kopija biračkog spiska u izbornim štabovima partija i tako provjeravati ko je za koga. Moraju sve partije da snimaju sve što se dešava u izbornim štabovima i da snimak donesu Izbornoj komisiji. Potrebno je da Evropska Komisija opredijeli novac MANS-u i drugim nevladinim organizacijama koje prate izborni proces kako bi pored ostalog nagrađivali građane koji prijave trgovinu glasovima mjesecima prije izbora i izbornog dana.
Da građani snimaju i svom trošku trgovinu glasovima i da snimke predaju MANS-u.za to da dobiju nagrade. Što više dokaza da bude i veća nagrada.Tako da će partije koje budu uhvaćene u trgovinu glasovima biti kažnjavane za taj iznos koji se izdvoji za plaćanje građanima za prijavu političke korupcije. Potrebno je da se snimaju aktivnosti biračkih odbora a da samo kabine budu bez kamera. Jer se prevare vrše i na biralištima. To se mora snimati i u najudaljenijim mjestima.Da se snima i glasanje putem pisma. Samo da se dozvoli tajnost glasaču dok glasa a sve ostalo se mora snimati i snimci donositi izbornoj komisiji. Ako bude problema kopije mora dobiti i OSCE.

AidaIdaAida (2015-12-27 10:53:18)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Poreska uprava i Zavod za zapošljavanje moraju da rade svoj posao kako bi se sprečavalo finansiranje terorizma. To što veliki dužnici koje štiti premijer ne plaćaju poreze dovodi i da opozicija ne plaća poreze.To što Zavod za zapošljavanje zapošljava samo premijerove sluge,dovodi do toga da opozicija zapošljava svoje i da ima dosta onih koji rade na crno.Sve su to uslovi za nelegalne novčane tokove i tako se finansira terorizam. Kad se veliki dužnici natjeraju da plate dugove,onda će se naplaćivati i od malih.Zapošljavanje biti legalno i niko neće biti izbačen izvan sistema.Svako zapošljavanje mora da se vrši preko Zavoda za zapošljavanje pa čak i ono preko interneta.Da o tome bude obaviještena Poreska uprava i da naplaćuje poreze.Da ljudi budu osigurani.Mora se napraviti prohodnost među institucijama tako što će jedna drugoj slati po službenoj dužnosti sve informacije. Recimo da imam ideju za biznis,da tu ideju kažem Zavodu za zapošljavanje i ova institucija odmah pomaže u registraciji firme i računa u banci.Da banka da novac i da sve ide preko nje.Da ona vrši sve uplate državi i sebi,zaposlenima i osiguranje.Da vlasnik dobije platu kao i ostali i da može da širi biznis rasterećen od straha od gubitaka i gonjenja nadležnih.Jer će državni organi raditi sve u sistemu za njega. Tako će se razvijati društvo bez straha od diskriminacija i zlobe i pakosti.

AidaIdaAida (2015-12-26 06:53:31)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ukoliko ne uspije radna grupa, svaka opoziciona partija posebno može da bojkotuje izbore i da posebno organizuje proteste i na taj način da dokaže svoj identitet i pravac.Moraju da se uče na to i da prihvataju razgovor kao način rješavanja problema.
Iako je sad i OSCE prisutan pored Drobniča u Radnoj grupi kao posmatrač, potrebno je da svaka partija dobije posebnog savjetnika iz EU. Naši uslovi su specifični. Mora doći do promjena unutar partija a to se može jedino ako svaka dobije svog evropskog savjetnika.Sve što ima DPS mora da ima svaka stranka podjednako.Svuda kuda putuju iz DPS-a, moraju da putuju i iz opozicije i da komuniciraju sa svima.Da se uče diplomatiji i demokratiji na terenu.Kako bi spremni preuzeli vlast kad bude vrijeme.
Najčistiji je Aleksa Bečić čija stranka se sastoji od više od 90 odsto mladih ljudi do trideset godina. Njih trebaju Amerikanci da šalju na obuku u Demokratskoj stranci jer su Demokrate i da se uče pravilima izbornog procesa. Sad se trebaju uključiti u kampanji Klintonove.U Demokratskoj Crnoj Gori ne može biti ratnih zločinaca jer su to mladi koji su u sramnim ratnim godinama tek rođeni.Nijesu trgovali mandatima i glasovima.Tek ulaze u izborni proces i to čisti bez hipoteka prošlosti.Tako da imaju povjerenje građana.Jer ih nikad nijesu iznevjerili.

AidaIdaAida (2015-12-24 08:55:12)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Predstavnici Evropske Unije u našoj zemlji trebaju da posebno razgovaraju sa predstavnicima Demokratskog fronta o razlozima protesta i uslovima koji moraju biti ispunjeni da oni sjednu za pregovarački sto sa ostalima.Mada ja mislim da sklanjanjem Mila sa svih državnih pozicija bi se otvorio put njihovom dolasku za pregovarački sto i u Radnu grupu. Jer se zna da nakon svega niko ne može vjerovati Milu.Ali svakako treba organizovati ovaj susret i pregovarati o njihovom dolasku u Radnu grupu.