Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
KOLENOVIĆ: SVAKIM DANOM SVE SMO BLIŽI ZAVRŠETKU RADOVA NA BOŠNJAČKOM CENTRU U NEW YORKU
Autor: B.net
Objavljeno: 06. May 2014. 03:05:21
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Dzematlija (2014-05-22 06:18:59)
Tako je Sabija,

Novi odbor (stari manipulanti) sa "punim dzepovima oraha" (stara izreka).

To je zapravo i razlog (orasi u dzepovima) sto su sekretar i blagajnik "vjecni" te sto novi odbor (stari manipulanti) moraju sutjeti.

Sto se tice samozvanog "Reisa" CG ti i ja dobro znamo da niko bolje ne ljubi skute i niko se bolje ne poklanja samozvanom "Reisu" CG od njih.

Znas Sabija samo kakav su prijem priredili ("Reisu"CG)ljudi iz trenutnog odbora kada su pozvali samozvanog "Reisa CG u Monticello NY i to bas u vremenu kada su (isti manipulanti) bacali drvlje i kamenje na tadasnji odbor IZ i optuzivali kako su oni pali pod kontrolu samozvanog "Reisa" CG.

Tortu sa cetiri munare nikada nikko nije priredio samozvanom "Reisu" CG kao sto je to tadasnji odbor i imam iz Monticella i "veliki patriote" iz New Yorka.

Selam,

Sabija (2014-05-14 23:28:09)
Dzematlijo, i nakon dolaska "novog" odbora, novog predsjednika IZ. New Yorka, zabrinjava cinjenica da je administracija dobrim djelom ostala ista. "Crno gorska". Sekretar i blagajnik iz stare "c.gorske" administracije"? Novi odbor je zagovarao administrativne promjene, a do njih nikad nije doslo.
Zamjerili staroj administracije IZ., odboru sto su se administrativno prikacili Crnoj Gori i c.gorskom reis Fejzicu, i nisu sa Sarajevom vise.

Sada novi odbor suti, ne oglasava se u javnost po tom pitanju. Pitanje svih pitanja je ostalo ne razjasnjeno: da li je dzemat IZ-e New York jos uvijek c.gorski i s reisom Fejzicem, ili se "vratili" Bosni i Sarajevu?

Sama cinjenica da o kljucnim pitanjima shute, dovoljno govori koliko su bili ozbiljni u namjerama.

Dzematlija (2014-05-12 05:41:04)
Za Sabiju,

U dijasporalnim zajednicama (u New Yorku) uvijek se haman isti žrtvuju da hizmete, da svima bude bolje ali samo da nas vode medresanti i nista vise od toga!

Aman bas nista vise od toga (samo medresanti) kao da bi ako bi uposlili nekog drugog koji posjeduje vece obrazovanje od medrese svima bilo gore, SVASTA!

Sabija (2014-05-09 05:03:37)
Zajednicki trud i ulaganje zajednice, svesti na explicitnost manipulativne teze tipa: "U dijasporalnim zajednicama uvijek se haman isti žrtvuju da hizmete, da svima bude bolje..." ne odgovara realnosti. U zdravoj atmosferi zajednice, radovi ovako vitalnog projekta po bosnjacku zajednicu New York-a, treba da bude rutina. Medjutim, godinama kasnije, sve se preobratilo u utrku prestiza moci i monopola u bosnjackoj zajednici New York-a zadnjih 4., 5. godina, koliko dugo traje projekat Bosnjackog centra.