Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
O PISMU BOŠNJAKA HITLERU I POVEZANOSTI DOBRIH GOTA I DOBRIH BOŠNJAKA
Autor: Dr. Bisera Suljić-Boškailo
Objavljeno: 20. August 2014. 21:08:51
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Sabija (2014-09-01 09:05:30)
Nadasve text koji zasluzuje mnogo vise paznje, u odnosu na neke sporedne textove, i nazovi politickih analiza kolumnista o domacim i politickim kretanjima u svijetu tu na portalu. Text Dr.Boskailo je "mrak". Iz ranijih mojih spoznaja,naslucujem da sam citao nesta o povezanosti, mozda i koincidenciji povezanosti i drugih naroda iz okruzenja s tim varvarima Gotima osim nas Bosnjaka)))))) Jos cu analizirati text, prije nego ostavim definitivno zapazanje.
Adin (2014-08-21 21:48:37)
Hvala Bisera !
Moja malenkost preporučuje knjigu Lars Hermodsson - "GOTI* narod ratnika i njihova biblija", Vrijeme, Zenica 2011, sa švedskog preveo Nurija Agić....Interliber.ba...

P.S.
Za sve koji žele saznati nešto više iz ove oblasti: e-mail: [email protected]

Mirza SA (2014-08-21 13:42:28)
Cestitke dr. Boskailo. Ovo je odlican tekst, odlicno istrazivanje, odlicna analiza, odlican historijski pirlog... Pero ti se pozlatilo!
huso75000 (2014-08-21 10:52:52)
autorici i redakciji
JEDAN OD BOLJIH historiografskih PRILOGA... Halal ti posao sestro Bisera...Ovo ti vrijedi doktorata...Moje esejisticke hipoteze dobijaju potvrdu mi (ni)smo samo slaveni(15%)...Jugoslovenstvo kao sh ideologija se upravo za Bosnjake osvjetljava kao fasizam ovakvim prilozima...Konacno neka se stide zlocina oni tj ( srbi I Hrvati), oni su ovdje na Balkanu pobili Jevreje a Bosnjaci ih stitili bez obzira na "slicnu genetiku" sa "Švabama"...

Bosnjaci su jos nacionalno nepismeni i zbog toga jos imaju krizu identiteta jer ne znaju o sebi nista.Bosnjake ubija to neznanje o sebi.
Konacno Hitler je dio svjetske historije ,ne treba samo od njega da se pravi ideologija i konacno to je dio i nase historije koja je je sh fasistickim jugoslovenstvom i nama poturana kao zamjena teza...Bosnjaci su Narod koji ne treba se stidi svoje historije i nije narod.To je narod u okupaciji.Ovaj clanak nas osvjetljava u pozitivnom smislu.
Ovo treba da bude prilog za bosansko-bosnjacku historiju...