Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
RAZGOVOR SA AVDOM HUSEINOVIĆEM O FILMU “BOŠNJACI, GENOCID U KONTINUITETU” (VIDEO)
Autor: B.net
Objavljeno: 27. July 2016. 19:07:56
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2016-07-28 13:01:33)
NIŠTA SE NE SMIJE IZOSTAVITI.SVE MORA BITI ZABILJEŽENO.KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Do pomirenja na Balkanu će doći i svako prihvatiti istinu i jednu istoriju ako se Srbija izvini prvo svom narodu i građanima za sve što im je vlast radila svih ovih godina i vodila ih u ratove. Pa onda svima koje su iskoristili kao navodnu braću a i oni izginuli.Onda onima koji su bili njihova meta i cilj i koji su stradali u direktnim napadima i pretrpjeli sve vrste zlostavljanja i ubijanja. Kad narod bude svjestan da nijesu drugi krivi za njegovu nesreću nego njegova vlast i onda će razumjeti da nije trebalo biti agresija i saosjećati sa žrtvama napada njihove vlasti i sa onima koje su prevarili i uvukli milom ili silom u savezništvo u zločinu . Tek tako će svako prihvatiti istinu i Sud u Hagu donijeti odluku koja će biti poštovana. Znači,vlast će preuzeti odgovornost i umjesto naroda i države. Jer je vlast zlouptorebila sve resurse,lagala narod i uvukla ga u stradanje i siromaštvo i stalno ga lagala kao i narode iz regiona bilo da ih je zvala braćom pa ih uvodila u stradanja i laganje ili da je sve korstila da unište Bošnajke i Hrvate kako bi se raširili na njihove zemlje. Tako je i naša vlast bila saučesnik u svemu tome i na isti način unesrećila kako svoje građane tako i sve druge koje su lagali s ciljem uništenja Bošnjaka, Hrvata i ostalih.

AidaIdaAida (2016-07-28 08:47:28)
JAKO VAŽNO SVJEDOČANSTVO!


KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Njemačka je priznala krivicu i izvinila se svima koje je Hitler napao i povrijedio i osudila zločine. Trebala se izviniti i svom narodu za žrtve koje je pretrpio. Odati počast i svojim nedužnim civilima ali i izviniti se zbog silovanja Njemica od strane ruskih trupa kad su ušle u Vojvodinu. Zbog toga što je Njemačka priznala krivicu i osudila zločine nastavila je da živi i da se razvija i danas je napredna. Srbija ne želi da prizna krivicu i ne može da napreduje. Na vlasti su joj učesnici u svemu koji nemaju snage da priznaju i da se izvine prije svega svom narodu pa onda da se izvinjavaju svima koje su prisvojili po Balkanu da bi ih zoupotrijebili i nanijeli im žrtve. Nema snage da se izvini žrtvama agresije i genocida nego pokušava da ih okrivi i da poistovjeti sa sobom. Ona je kriva za sve žrtve i umjesto izvinjenja svima i prihvatanja odgovornosti ona prikriva zločine i izbjegava odgovornost i cijeli novac troši na agitovanje za prikrivanje zločina i poistovjećivanje zločinaca i žrtava. Zbog čega joj se ništa ne može vjerovati.Naravno za osudu je spaljivanje njene zastave.Ali kako d aznamo ko je spalio kad se zamaskirao i mogao je biti bilo ko ko se okitio muslimanskom zastavom i ljiljanima. Dok je hrvatsku zastavu otvoreno spalio Šešelj i niko ga nije kaznio.Spaljivali su otvoreno američku zastavu i niko nije odgovarao. Međunarodni sud mora da osudi Srbiju za sve posledice agresija kako zbog napade na druge i genocide,tako i zbog izginulih njenih građana koji su išli prevareni ili prinuđeni da ubijaju i budu ubijani. Hrvatska i BiH su žrtve agresije a pravoslavci u njima su prihvatili tu agresiju i služili joj većinom.Izmanipulisani i prinuđeni na dobrovoljnu okupaciju. Sve to treba da se tretira u presudi.Kako bi svi shvatili što se desilo i prihvatili i kako bi se nastavilo sa životom .Te da niko ne smije da negira zločine.Za sve je kriva Srbija zbog težnje da na silu sačuva Jugoslaviju zbog dominacije u njoj. Mogla je prihvatiti njeno reformisanje i izbjeći krvoproliće.Imali bismo i mir i konfederaciju nezavisnih država Jugoslaviju.Pa mirno ušli u EU.