Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
IVANIĆEV IZASLANIK PREDAO PISMO SUDU U HAGU
Autor: Srna
Objavljeno: 02. March 2017. 15:03:50
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.huso75000 (2017-03-03 13:35:03)
Bosnjaci da bi imali zivot, pravo na zivot i pravo na Domovinu ;onda u njoj moraju plaćati i finansirati srpski i hrvatski fasizam.Ko kaze da Evropa nije mati fasizma i komunizma,,,,Američki tzv gradjanski KorporaCIONIZAM i korporaCIANIZAM to samo ekonomski prozimaju...
" tri na jednog, sto na jednog
o pa zar se i to moze" , rece jedan titoistički cetnicki pjesnik,,,

Moze moze balija sve moze izdrzati,,,,

Aida... (2017-03-03 13:35:01)
Svaka zemlja ima neke svoje osobenosti. Kod nekih su bogatstva vidljiva kao u Hrvatskoj i BiH. Bošnjaci vole BiH ali su naivni i vjeruju svima. Prema svim gostima su gostoljubivi i ne prepoznaju ko su im prijatelji a ko ne. Hrvati su obazriviji i prepoznaju prijatelje i neprijatelje.Prve ugoste takođe dobrog srca a drugima ne dozvoljavaju da im se primaknu.Crna Gora ima svoje ljepote i bogatstva koja Milo pokušava da proda, zaradi na njima i uništi ih.Ali ne zna da se ta bogatstva opet rađaju a ima još tajnih.Otići će on i Crna Gora se obnoviti od njega uvijek spremna da se odbrani od svih koji je tako vole ili je javno mrze.Ona je lijena i izaziva ovdašnje ljude da misle. Cetinje će privući sve naučnike,umjetnike i biće to centar mišljenja i rađanja najvećih ideja.Pokrenuće talas koji će zapljusnuti svijet i nauka će se rasplamsati a zlo se povlačiti pred njom.Jer sama činjenica da je mala zemlja opstala na ovom tlu nešto govori.
Kad sam bila mala imala sam viziju Indijanke koja me upućivala da budem vezana sa zemljom i da slušam zemlju i osjećam.Da pričam sa zemljom i osjećam da me čuje.Otuda i čudo bosanskog otpora.Svi se pitaju kako je mogao narod koji je napadnut sa svih strana i pod embargom na samoodbranu mogao da preživi.Kako se Hrvatska odbranila? Zato što su obje zemlje plodne i rodile mnogo srčanih ljudi.Imaju dobre narode.Hrvati su obazrivi ali kako Bošnjaci preživješe?Oni koji sve praštaju brzo i opet su spremni na druženje i sijela sa svima?To je rahmetli Alija znao i rekao kad je kazao da se svako vara ko misli da će Bosnu i Hercegovinu zarobiti i kad misli da njome vlada.