Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
VUJANOVIĆ U SARAJEVU: CRNA GORA PODRŽAVA ULAZAK BIH U NATO
Autor: N1
Objavljeno: 06. March 2017. 13:03:50
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-03-13 04:20:40)
SVE ĆE POLAKO DA SE RJEŠAVA!

Mnogo nevažećih listića na Izborima u Nikšiću je pokazalo da se birači DPS-a više ne boje niti da ima kamera u olovkama i tako dalje.Morali su izaći da glasaju ali su poništili listiće prije nego da glasove daju ponuđenim opcijama.Da je bila opozicija,pobijedila bi.Imala bi i glasove glasača DPS-a koji su poništili listiće. To ne bi uradili nego bi glasali za SDP ili URU. DPS-u ne odgovara suđenje liderima DF-a jer su svi koji glasaju za tu partiju biraju DPS jer se plaše DF-a.Ako se presudi da je bio pokušaj državnog udara to će dovesti do brisanja DF-a iz registra partija i tada se opoziciji otvara mogućnost pobjede.Što ne odgovara DPS-u.Ali ipak je Tužilaštvo pokrenulo postupak za pokušaj državnog udara.Kad uđemo u NATO moraće da se osamostale sve institucije i da postanu nezavisne i stručne.Tako da će i tajna služba biti drugačija.Moraće se otvoriti tajni dosijei i tako će se rasformirati i kriminalne grupe.Povući špijuni iz partija i one postati samo partije bez organizovanog kriminala u njima.Tako da će lakše biti smjenjivanje lidera partija i podnošenje ostavki,pa neće biti cijepanja stranaka.Jer će lideri biti samo politačri a ne i vođe kriminalnih grupa s milionima stečenim pranjem novca i korupcijom,kriminalom.

Aida... (2017-03-08 09:46:25)
Ovo vrijeme sad je retoričkog sukoba između dvije strane nelegalnih bogataša i pravosuđa koje još uvijek drži sve pod kontrolom i pokušava da odgovori izazovima.Obje strane imaju plaćenike i u takvim uslovima se moraš sklanjati od svih i ni sa kim nemati nikakvog posla.Nego sa strane posmatrati sve i misliti o svemu što se dešava i bilježiti. Tu je puno problema i sukoba interesa,zavisti ogovaranja i podmetanja.Kad neko ko radi krivična djela napada druge i ako se nađeš na tom putu onda budeš žrtva ogovaranja i kleveta,intriga,iftira. Jer svi pokušavaju da sebe i svoje ukućane sakriju i napada drugoga ko neće da uzvrati i nema nikakve prljavštine u svojoj ličnosti.S tim se ti koji to želiš možeš boriti samo ako istražuješ to i proučavaš te se iz toga izvučeš uzdizanjem iznad toga stanja.Malo sačekaš i s bezbjedne udaljenosti reaguješ kako ti nalaže razum. Dok se oni grabe i svašta rade kako bi nešto uzeli i imali ti misli i brani se razvojem mašte i naravno oslanjanjem na Boga.Dok je takvo stanje namaš uslova da koristiš sve ideje koje ti naviru jer ih nemaš gdje realizovati ali i dalje moraš misliti i čekati vrijeme kad će pravosuđe da skloni blokade sa sistema i napravi ga prohodnim te da obezbijedi uslove za realizaciju ideja koje su korisne za cijelo društvo. Znači,napadaju jer im nije dobro iako imaju prljave pare, pa žele da i drugima zagorčavaju život.Koliko možeš samo ih izbjegavaj i proučavaj.
Aida... (2017-03-07 14:28:45)
BRAVO!

Pejović tvrdi da je sto dana Vlade kratak period za ocjenu njenog rada a opozicija kritikuje tu vladu.No, svi ovi problemi koji sad izbijaju su samo zaostavština svih vlada jednog premijera koji je sad izbjegao odgovornost kao svaki put kad zna da će problemi da izbiju na vidjelo.Nema imunitet i niko ga ne hapsi pa pada u vodu mišljenje koje sam imala da on funkcije koristi za skrivanje imunitetom od odgovrnosti.To nas pripremaju za Filipovu najavu njegovog novog mandata na mjestu predsjednika.Mogu se ovi problemi riješiti već sad da ne bi svi koji protestvuju sebe izlagali pogoršanju zdravlja. Nevrijeme je a žene su osjetljivije i borave u ovakvim uslovima a i penzioneri KAP-a pa i mještani Zagoriča među kojima su i djeca.