Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
U NEW YORKU NA GENERALNOJ PREMIJERI FILMA „BOŠNJACI – GENOCID U KONTINUITETU“ PEJAKOVIĆ, KURTĆEHAJIĆ I HUSEINOVIĆ PODGLI PORISUTNE NA NOGE
Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 06. March 2017. 22:03:00
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-03-07 10:16:08)
Geni su memorija više vremena koja se stalno vrti dok se ne riješe problemi. Svako vrijeme se ponavlja dok se ne raščiste problemi. Otuda se stalno ponavljaju genocidi nad Bošnjacima. Ponavljaju ih potomci onih koji su ih prvi počeli vršiti. Potomci onih koji u svim ovim vremenima prave probleme koji su zapisani u njihovim genima.Oni koji potiču od onih čije majke su spavale sa turskim agama i begovima za zlato i novac a darivale im sinove za janjičare a kćerke za širenje turskih gena putem udaje.Zato Islam ističe "majka,majka,majka".Koliko je važna majka i da ona bude ispravna osoba. Čitam da neki američki marinci objavljuju na fejsbuk slike nagih koleginica.Kad bi se izvršila istraga čiji su sinovi vidjelo bi se da nijesu zadovoljni sa svojim majkama.I da su zato sledbenici Trampa čije porijeklo treba istražiti i otkriti zašto ponižava žene. Ako bi se izvršila istraga onih koji su vršili najgore zločine protiv čovječnosti prema Bošnjacima,Hrvatima i Albancima,vijedeće se da potiču od istih predaka.Moj predak me poštedio od toga i zadržao mi gene i darivao znanje kroz vjeru u kojoj su sadržane sve vjere i filozofije. On se sa svojim bratom dogovorio da on primi Islam a da brat i ostali ostanu Crnogorci u crnogorskoj vjeri i tako da čuvaju porijeklo. Crnogorska vjera bazirana na crnogorskoj tradiciji je ispravna i Islam je samo dopunio kao vjera u kojoj su sve vjere svijeta i sve filozofije i nauke.Hrvati imaju tradiciju i vjeru baziranu na jakoj tradiciji i zato nije čudo da su oni kandidovali muftiju zagrebačkog za akademika u Evropskoj Akademiji nauka i umjestnosti. Islam dopunjuje svaku vjeru i svaka je zastupljena u toj vjeri.Bošnjaci kao potomci Bogumila i s genima pitome zemlje i dobre tradicije imaju pitom Islam ali i puno praštaju i zato su žrtve genocida.Imaju pitomu krv koja privlači predatore.Njima poručuju „ko je drugi,ja sam prvi da pijemo turske krvi“.Zato se ja borim da moja krv ne bude pitoma i privlačna predatorima.Da zagročam svakoga ko krene prema meni.I svakome sve pamtim i bilježim."Čašu meda još't niko ne popi,dok je čašom žuči ne zagrći".Ne znam kako je mogla Mogerinijeva da se suzdrži i da onako smireno priča u Skupštini Srbije.Vaspitana, ali je odala poštovanje onom dijelu kulturnog naroda Srbije i njihovim civilizovanim i obrazovanim predstavnicima.
Aida... (2017-03-07 08:04:40)
TREBA TO ISTRAŽITI NAUČNO,ZAŠTO SE TO DEŠAVA I STALNO PONAVLJA?

Vjera mi kaže da zaboravim na osvetu nego da sve prepuštim Bogu i znači da se duhovno uzdignem na veći nivo,a to isto me uče i geni.Uvijek kad si u nedoumici i osjećaš se uvrijeđeno na Cetinju će ti reći uzdigni se iznad.Jer je tamo centar inteligencije.Naučeni da opstaju na ovom terenu shvatili su da je najvažnija vrijednost čovjek.To me uči i vjera.Sve izreke koje potiču sa Cetinja tiču se ljudskosti."Postavi se na mjesto drugoga i nikad nećeš pogriješiti","ne učini drugome što ne želiš da tebi neko učini","ne učini što ti na dio padne"... Svaki vladar je mislilac i svaki je ostavio mudre izreke što se tiču ljudskosti i ponašanja".Od toga se ne može razviti ono mišljenje da su veliki narodi oni kojih ima više nego su veliki narodi oni u kojima ima više velikih mislilaca. Crna Gora ih ima mnogo i velika je zbog toga.Ne krade ničije no njoj kradu oni kojih ima puno ali nemaju veličinu.Koji šire filozofiju da su vleiki narod oni kojih ima više i koji imaju najmoćnije pružje da ubijaju nenaoružane.Da se dokaže da su oni nenaoružani veći jer srcem živim ljudskim srcem odbraniše se od najmoćnijeg oružja i brojne vojske a što je to?"Um caruje,snaga klade valja!" Muhović je pomislio da su veliki ti koji kao Rusija i Srbija ubijaju nenaoružane i da je odgovor na to imati najmoćnije oružje i mnogo onih koji su vični tome da pucaju na nenaoružane i da u gomili napadaju nejake kao u Skupštini Srbije gdje svi u gomili istraumiraše jednu damu ili kao što Kozaci izbiše heroine Pusi Rajot. Nije to junaštvo. Uzdigla sam se iznad jer me vjera uči nauci i duhovnom razvoju a i Cetinje kaže da se uzdignem pa onda tragam za razlogom zašto se tako ponašaju.