Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Aktuelno

Stav: Prof. dr Šefket Krcić, filozof - poslanički kandidat Koalicije: “Bošnjaci / muslimani – jedno, zajedno” povodom montiranog procesa protiv prof. dr. Milana Popovića
CRNOGORSKA AKTUELNA VLAST KONFISKUJE RAZUM I VRŠI INKVIZACIJU NAD SLOBODNIM MIŠLJENJEM
Autor: Edina Kardum
Objavljeno: 06. March 2009. 07:03:02

Dr. Krcić: Za vrhovnog tužioca važnije je gušenje slobodnog mišljenja nego rasipanje državnih para, što je najgore pod plaštom demokracije.
Aktuelna vlast Crne Gore vrši inkviziciju nad slobodnim mišljenjem i konfiskuje razum kod kritičkih intelektualaca, kao što je slučaj sa liberalnim univerzitetskim profesorom dr Milanom Popovićem.

Selektivni pristup vrhovnog tužioca

Na prijavu za kriminalni kredit u tzv. “Prvoj banci”, vrhovni tužilac Crne Gore šuti kao mindža, a na autorski tekst prof. dr Milana Popovića tužilac sumanuto pokreće postupak, što znači da ima po zadatku selektivni pristup.

Za vrhovnog tužioca važnije je gušenje slobodnog mišljenja nego rasipanje državnih para, što je najgore pod plaštom demokracije.

Ovim činom aktualna diktatorska vlast na staljinski način želi da širi strah i mržnju i to u jeku kampanje, za privremene parlamentarne izbore.

Inteligencija da se probudi iz svog neprimjernog konformizma i digne glas protiv represivnog neostaljinskog postupka

Jasno je zašto je moralni, intelektualni i znanstveni lik uvaženog kolege prof. dr. Milana Popovića postao trn u oku umišljenih političkih veličina, čije djelovanje i korupciju je argumentirano prikazao u javnosti u svojim znanstvenim
Aktuelna vlast Crne Gore vrši inkviziciju nad slobodnim mišljenjem i konfiskuje razum kod kritičkih intelektualaca, kao što je slučaj sa liberalnim univerzitetskim profesorom dr Milanom Popovićem.
autorskim tekstovima, koji se nigdje u svijetu ne sankcioniraju, izuzev u profašističkoj Crnoj Gori. Zato pozivam uspavanu inteligenciju Crne Gore da se konačno probudi iz svog neprimjernog konformizma i digne glas protiv represivnog neostaljinskog postupka prema kolegi dr. M. Popoviću i njemu sličnim vizionarima demokracije.

Građani Crne Gore, ne dozvolite da se puca u vašu djecu

Pored toga, slobodan sam se obratiti građanima Crne Gore da otvore oči i ne dozvole da se puca u njihovu djecu koja studiraju i koja imaju čast da slušaju predavanja profesora Popovića, intelektualca i znanstvenika europskog prosedea. Ovo je vrijeme za totalno otriježnjenje svih onih, koji su pune dvije decenije davali podršku jednom staljinskom klanu, čija politika je za sobom ostavila brojne žrtve, nesretnike, prognanike i ekonomsku pustoš - rekao je između ostalog prof. dr. Šefket Krcić, koji je i sam zbog verbalnog delikta i iz političkih razloga udaljen sa Univerziteta Crne Gore počekom 1992. godine.

Tekst "Revolucionari" autora dr. Milana Popovića zbog kojeg mu je uručen poziv vrhovne državne tužiteljke CG, da se u roku od 48 sati javi Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina.

Na web portalu PCNEN.com objavljen je Apel kojim se obraćaju slobodnim građanima i institucijama da podrže apel i izraze protest zbog slučaja profesora Milana Popovića.
Svi koji žele da podrže apel mogu to da učine preko kontakt adrese PCNEN-a, klikom OVDJE, sa napomenom da potpisujete apel.Ostali prilozi:
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
» “U VOZUĆI SE BRANI MOSKVA”
Said Šteta | 24. September 2019 13:10
» PLAVLJANI I GUSINJANI NIKADA SE NISU DIJELILI
Bošnjaci.Net | 01. December 2018 20:11
» SREBRNI ČIBUK - BERANSKOG MUFTIJE ADEM EF. SOFTIĆA
Adem Ado Softić | 23. September 2018 16:29
» BORCI SE NISU BORILI ZA OVAKAV GRAD MOSTAR
Vijesti.ba | 30. June 2018 15:05
» EMINI BAJRAMOVIĆ POTREBNA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 14. May 2018 16:52
Ostali prilozi istog autora: