Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Nakon meča u Krefeldu protiv Japanca Koji Sato
ADNAN NA SVJETSKOM BOKSERSKOM TRONU
Autor: Bato Šišić
Objavljeno: 28. April 2009. 07:04:00
Naša kamera na bokserskom spektaklu u Krefeldu

Sa zastavom

Publika na meču
Nakon odlično prikazane borbe i odličnog tehnickog boksa Adnana Ćatić alijas Felix Sturm i dalje ostaje WBA svjetski prvak u srednoj kategoriji.

U subotu večer pred prepunom dvoranom u njemačkom gradu Krefeldu (9000 posjetilaca), tehničkim k.o. u sedmoj rundi Ćatić je pobjedio do sada nepobjedivog Japanca Koji Sato. Sato je do sada imao 14 borbi i 14 pobjeda. Ovom pobjedom Ćatić je po šesti put odbranio titulu prvaka, a ovo je inače bila njegova 32. pobjeda u 35 borbi. Ćatić je protiv Koji Sato boksovao nakon pet mjeseci pauze, a to je ujedno bilo i jedno od prvih pitanja upucenih Ćaticu i vlasniku "Unevrsum boxa" Klaus Peter Kohlu, na press konferenciji nakon boks meča.

"Da, ovo je bila malo duža pauza, tako da je i meni trebalo da se u prvoj, drugoj i trećoj rundi priviknem na svog protivnika, da koliko toliko snimim njegovu tehniku igre, ali na svu sreću sve se to dobro završilo. Ja sam nakon ovog boks meča, već nakon dvije do tri sedmice pauze spreman za novi termin i novi izazov, tako da već nakon dva mjeseca ponovno mogu da budem u ringu" - odgovorio je Ćatić zainteresiranim novinarima.

Svjetski prvak


"Felix Sturm je jedan odličan bokser koji se ne boji ni jednog protivnika i moje iskustvo mi govori, da je Felix boxer koji može da pobjedi svakog, ama bas svakog, boksera na svijetu. Felix iz svakog boks meča nauči nešto novo i to primjenjuje u narednom boks meču. On je osoba koja uči iz svojih grešaka i mislim da se tu upravo i krije ´njegova snaga" - izjavio je Kohl.

I ovaj put na boks meču Adnana Ćatića prisustvovao je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Njemačkoj, a prema podacima koje smo dobili samo oko 2000 ulaznica prodato je upravo njima. Od prominetnih ličnosti boks meču su prisutvovali poznati njemački glumac Rolf Müller i svjetski prvak u ženskom boxu Irena Menzler. Naravno, i ovaj put tu je bio nezaobilazni Sergej Barbarez, koji je uz Ćatića tu večer bio zvjezda večeri. Nakon završenog boks meča ušao je u ring i čestitao Adnanu, a na kraju je dobio od Ćatića na poklon njegove bokserske rukavice u kojima je ostvario pobjedu. Više od pola sata Sergej je djelio autograme i sa svima se strpljivo slikao i potpisivao na majice, zastave, mobitele, kape, pa i na golu kožu. U jednom momentu neko je uzviknuo, da je on pravi i iskreni Bosanac jer prisutvuje na svim sportskim manifestacijama gdje su Bosanci i Herecegovci, bio to boks ili utakmica Nogometne reprezentacije BiH.

"Za boksera kakav je naš Ado nije se moglo nista drugo ni očekivati, već da nam večeras pokloni pobjedu. Bosna i Hercegovina je mala zemlja i sa malo stanovnika, i imati jednog svjetskog prvaka za nas je neopisiva sreća i radost. To samo pokazuje i dokazuje našu snagu i kvalitet, a proslavljeni fudbaleri u Evropi i svjetu, kao i bokser Adnana Ćatić pokazuje i dokazuje da smo zemlja sa dosta mladih talenata iz svih oblasti sporta i da to moramo da podržavamo i njegujemo. Večeras nije pobjedio samo Ćatić i Njemačka, ovo je bila i veličanstvena pobjeda naše države BíH" - reako nam je Barbarez.


Adnan sa prvom knjigom

Barbarez sa Adnanovim rukavicama

Irena i Rolf

Barbarez i Džiho

Adnan Halide, kako si?

Mustaf Hodžić, Alija Ćatić i Mustafa HajrićAdnan sa Kohlom

Sa menadžerom Bebek Rohlandom

Adnan sa trenerom Misaelom Timom

Adnan sa babom i suprugom

Adnan džematlije iz Kelna

Adnan Catic i Bato Šišić

Mnogi su očekivali i dolazak Lukasa Podolskog ali on se nije pojavio.

"Odmah nakon završenog meča on me prvi nazvao i čestitao mi, jer zbog klupskih obaveza nije mogao da prisutvuje mecu" -izjavio je Ćatić na press konferenciji.

Boks meč iz publike pratili su i Ćatićeva supruga Jasmin kao i otac Ćamil, a njih dvoje od prve minute nisu mogli sakriti drhtanje ruku, a nakon zavrešnog meča oduhnuli su i tek onda postali svjesni Adine pobjede.

Tokom boks meča iz Sarajeva je tri puta zvao Halid Bešlić i govorio kako prati prenos i da mali Ado odlično boksa te da mu želi svako dobro.

Adnan na pressu


Na VIP party Osman Džiho Adnanu je prenio pozdrave Halida Bešlica, a ovaj je odmah htio da se čuje sa njim. Tako je u prvim minutama nakon ponoći uspostavljen telefonski kontakt između svjetskog prvaka i muzičke legende Balkana Halida Bešlića.

"Halide, želim ti svako dobro i puno zdravlja i sreće, da nam se što prije vratis sa pjesmom. Hvala ti na čestitkama, a ja ću odmah po mom prvom dolasku u Sarajevo doći da te posjetim"-rekao je Ćatić Bešliću u telfenskom razgovoru.

U Krefeld su pristizali državljani BiH iz svih dijelova Njemačke, okićeni sa zastavama BiH i obučeni u majice sa bojama naše države.

Velike ovacije publike Ćatić je doživio kada se nakon završnog meča omotao u zastavu BiH.

"Bez podrške mojih vjernih navijača iz BiH svaka moja pobjeda bila bi teška. Njihova podrška mi mnogo znači, a svaka moja pobjeda njihova je velika zasluga i zato ih od srca pozdravljami i zahvaljujem se na podršci" - rekao nam je Ćatić.

Prije početka boks meča Ćatića je u njegovog svlačioni posjetio Mustafa efendija Hodžić iz džemata iz Kölna, to je inače matični džemata Adnana Ćatića i zajedno sa njim klanjao akšam jaciju.

Na VIP party Adnan Ćatić promovisao je i svoju prvu knjigu.Ostali prilozi:
» MIRALEM PJANIĆ U BARCELONI
AA | 25. June 2020 14:12
» NOVI BALKAN SOCCER CAMP ZAKAZAN U HARTFORDU, OD 4. - 7. JUNA
Namik Alimajstorović | 23. February 2020 12:38
» JEDANAEST ZLATNIH
Eset Muračević | 20. January 2020 16:24
Ostali prilozi istog autora:
» TOMAŠICA JE NAŠA OPOMENA
10. April 2014 18:38