Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

Džihin kutak: Nakon dva spektakularna koncerta u zagrebačkoj Areni
HALID JE AMBASADOR SVJETLA
Autor: Osman Džiho
Objavljeno: 28. October 2009. 19:10:57
Više je učinio za pozitivnu promociju BiH proteklog vikenda u Zagrebu, nego što je sva politika, diplomatija i posebne veze i politike uradile u zadnjih dvadeset godina
Halid Bešlić, zvijezda bh muzike, odlikovan je u BiH posebnim ordenom kako bi mu se iskazala zahvalnost za promociju BiH. To priznanje uslijedilo je nedugo nakon uspješnih koncerata u Zagrebu kojim je oborio rekorde i vratio pozitivnu pažnju o BiH u udarnim terminima i medijima u Hrvatskoj. Istovremeno je imenovan posebnom časti, počasnim ambasadorom za BiH čiji će zadatak biti pozitivna promocija BiH.

Ovo što ste do sada pročitali, nažalost, još se nije desilo. Mi se više volimo promovirati crnim vijestima, mrtvim glavama koje padaju na utakmicama i skandalima i mržnjom.

Ono što je Halid Bešlić proteklog vikenda uradio u Zagrebu, prevazilazi razinu važnosti za jednog čovjeka i njegovu karijeru. To je bila briljantna akcija kojom je Bosna i Hercegovina prodrmala Hrvatsku i kojom je BiH
vraćena na pijedestal u Zagrebu.

Osim što je oborio rekord u Areni, okupio oko sebe i predsjednika i predsjedničke kandidate, usput je i pokazao koliko je poštovan među muzičkom elitom. HRT, RTL, Nova TV, svi printani i elektronski mediji, svi portali u Hrvatskoj posvetili su više pažnje Halidu proteklog vikende nego što je dobio i jedan umjetnik iz BiH.

Najveća je to i najbolja promocija koju je BiH imala u Hrvatskoj. Više je Halid učinio za pozitivnu promociju BiH proteklog vikenda u Zagrebu, nego što je sva politika, diplomatija i posebne veze i politike uradile u zadnjih dvadeset godina.
BiH bi trebala, ako u ovoj zemlji još uopće neko vodi računa o pozitivnoj promociji, iskoristiti i koristiti ovo iskustvo i kapacitet koji ima Halid Bešlić.

Jedna od najmoćnijih diplomatija svijeta, ona britanska, koristila je šezdesetih godina pop muziku kako bi ovladala psihologijom istočnog bloka. BiH bi morala naučiti za dobrobit svih koristiti svoje kapacitete u pozitivnoj promociji. Halid Bešlić im je pokazao kako se to radi. Treba samo malo pameti i volje da se napravi tim koji će biti poslanik pozitivne BiH.
Pozitivna BiH, uspješna BiH, to je ono što treba odašiljati. U BiH je puno onih koji svakodnevno kreiraju gomilu informacija kako bi se ova zemlja prikazala u što gorem svijetlu. Halid Bešlić je pokazao kako vrlo uspješno to može uraditi u što boljem svjetlu. Naravno, tromi državni činovnici teško da bi se sjetili pa Halida imenovali ambasadorom svijetla u BiH koji bi pronosio bolji glas o ovoj zemlji.

Mesić Sejdinu baklavu odnio kući
Halid je valjda prvi narodnjak, prva zvijezda iz BiH koju je predsjednik Hrvatske ugostio na Pantovčaku. Mediji su već objavili da je Mesiću Halidova žena Sejda "uručila" tepsiju baklave, no manje je poznato da je Mesić nije zadržao u abinbetu već je tepsiju ponio kući.

Bandić: Es-selam alejkum, Halide
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić može ući u istoriju: to je sigurno prvi zagrebački gradonačelnik a možda i prvi predsjednički kandidat koji je nazvao "Es-selamu alejkum". Bandić je sa selamom pozdravio Halida kad je došao u backstage. Nije krio oduševljenje: okupiti toliko broj ljudi, impresivno je Bandića, koji je u svemu možda potajno vidio i šansu za predsjedničku kampanju i slični spektakl.

- Halid je već u mom stožeru, ako se kandidiram - rekao je.Ostali prilozi:
» OSMAN DŽIHO: POZDRAV DIZANJEM RUKE NA SEBE I MIRSADA
Bošnjaci.Net | 14. September 2020 13:27
» ZEJD ŠOTO NA FANTASTIČNOM VIDEO SPOTU O AYA SOFIJI
Bošnjaci.Net | 23. July 2020 16:02
» BUDNICA ILIRSKOG RODA
B.net | 19. July 2020 15:10
» NISAM OPTEREĆEN NAGRADAMA
Eset Muračević | 06. July 2020 18:23
» ZANIN BERBIĆ O “KAPIJI BOSNE“
B.net | 07. May 2020 17:52
Ostali prilozi istog autora:
» KAKO TURISTIMA OPISATI BOSNU
15. November 2016 21:40
» HOROR AIRLINES
22. July 2012 11:56
» NJEMAČKA DIESEL JAJA
29. March 2011 12:54
» OSTAO SAM BEZ GLASA NAKON IZBORA
15. October 2010 01:45
» BOSANSKA MATEMATIKA
18. June 2010 16:59