Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
DOMOVINA TE ZOVE!
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

VRATITE PRAVDU BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: Elifa Kriještorac
Objavljeno: 06. November 2009. 10:11:32
Elifa KRIJEŠTORAC: Narode Bosanski!

Sudbina Bosne nije u Tihićevim rukama, niti u Dodikovim, a niti u rukama međunarodnih mešetara. Vaša sudbina i sudbina Bosne je u vašim rukama. Zato je samo vi možete spasiti i zato skupite svu svoju snagu, kao što ste 1992. godine imali snage proglasiti je nezavisnom. Vi ste kao narod najveća izvršna vlast u državi i zato nemojte dozvoliti da vam neprijatelji cijepaju državu.
Nemojte dozvoliti da vam šićardžije prodaju slobodu, jer vi imate sva moralna prava ovog svijeta. Vi imate žrtve genocida koje vas obavezuju, a i zakon je na vašoj strani.
Dignite glas protesta i budite uz svoju Islamsku zajednicu, jer Islamska zajednica u BiH je vaša lična karta s kojom svakome možete dokazati da imate svoju vjersku ali i nacionalnu instituciju, a samim tim i pravo na Bosnu i Hercegovinu sa svim narodima koji je doživljavaju kao svoju domovinu. Ne dozvolite da vas niko naziva teroristima, jer će fašistički imperatori poslije praviti zločine i pod vašom zastavom, kao što su to uradili u New Yorku pod zastavom Iraka, Avganistana i Pakistana.
Izgleda da se međunarodnim mešetarima, koji su nametnuti Bosni, žuri da u ime svojih kukavičkih vlada ovih dana u Butmiru konačno stave potpis ispod sopstvene kapitulacije, koja datira još iz 1992. To padanje na koljena najjače svjetske sile pred srpskim fašizmom bit će zapisano u svjetskoj povijesti kao tragikomično svjedočenje „kako je srpski fašizam slomio najmoćniju demokratiju svijeta”. Ta činjenica će ostati i kao vizit karta evropske i američke sutrašnjice i njene još ponižavajuće prošlosti.

Amerika je svoj prvi kukavičluk i slabost svoje diplomatije dokazala na samom početku raspada Jugoslavije, kada je tadašnji predsjednik Bush (stariji) na pismeni izvještaj CIA i drugih tajnih službi koje su obavještavale “da se srbijansko vođstvo sprema da započne rat unutar bivših jugoslovenskih država”, zauzeo neutralan stav, rekavši samo: “O tome ćemo pričati kada sve izgori, jer to nije naš rat”.
U septembru 1991. kada je rat već bjesnio u Hrvatskoj, Bush se odlučuje nametnuti vojni embargo zaraćenim stranama, što je Srbima donijelo veliku prednost, jer su u svojim rukama već imali prisvojenu vojsku i vojni kadar JNA i naoružanje tj. borbene avione, tenkove, pamove, topove, i dr., što je bilo dovoljno za najmanje pet godina ratovanja.

Da ironija bude još veća, odmah poslije priznavanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1992. od strane Amerike i Evrope, Bush se zalaže da se tek novorođenoj državi BiH također nametne embargo na oružje.

Kada je predsjednički kandidat Bill Clinton započeo sa kritikom takve politike, njegovi birači i pomoćnici izborne kampanje jasno su signalizirali svjetskoj javnosti da su njihove simpatije na strani Bošnjaka, odnosno bosanskih muslimana, koji su se branili od srpsko-crnogorskog fašizma. Odmah potom Clinton šalje svog budućeg potpredsjednika Al Gora, koji će se susresti sa bosanskim političarima, čime se stekao utisak da će Amerika zaista upotrijebiti svoju moć da na Balkanu uspostavi pravedni mir.

“Pravda” – to je bila odlučujuća riječ, jer je svima bilo jasno da se “Ÿ” bosanske teritorije nalazilo pod srpsko-crnogorskom okupacijom. Ali Evropa je učinila sve da se “Pravda” zamijeni drugom riječju koja se nazvala ”Mir”. Što znači da niko nije htio da se bavi stvarnim činjenicama, jer se smatralo da “Pravda” samo može da bude produžetak netrpeljivosti, dok je neizostavna težnja za mirom spremna na kompromis, koji ne mora da bude pravedan.

Da bi se u Bosni i Hercegovini postavili korektni i pravedni odnosi, trebalo je odmah na početku Bošnjacima vratiti zemlju i kućna ognjišta sa kojih su protjerani kako bi se time stalo na kraj veliko-srpskoj genocidnoj politici. Taj plan je od Billa Clintona s druge strane zahtijevao slanje nekoliko jakih vojnih jedinica koje bi garantovale nesmetan povratak protjeranih, ali kako je u tom slučaju Clinton prvo morao ubijediti američki narod da takva akcija spada u interEsnu sferu SAD, to je iziskivalo puno truda i političke dovitljivosti. On je u nedostatku hrabrosti odustao, potvrđujući tim potezom stav njegovog prethodnika Busha, koji je također tvrdio da to nije njihov rat.


Bošnjaci i Bosanci kojima je stalo do Bosne nisu smjeli tako dugo tolerisati svjetske tutore na svojoj teritoriji, jer je BiH nezavisna država još od 1992. kao i članica UN-a. Država, koja ima svoju legitimnu vojsku i policiju, država žrtva nad kojom je počinjen najveći genocid nakon Drugog svjetskog rata. Ali, Bosna je nažalost i zemlja korumpiranih političara, koji se briljantno snalaze u mutnim političkim vodama.
Prvi pokušaj da se umjesto sprovođenja pravde, po svaku cijenu iznudi bilo kakav mir, tek izabranom američkom rukovodstvu predstavljena je nova incijativa u vidu Wance–Owenovog plana. Taj komplikovani i fatalistički prijedlog da se BiH podijeli na deset etnički kontrolisanih kantona, od kojih bi tri pripala Srbima, dok bi Sarajevo ostalo zajednički glavnih grad, novoizabranom predsjedniku SAD Clintonu se nije nimalo svidio jer je smatrao da postoje bolja rješenja. S druge strane pak on taj plan ni jednog ternutka nije doveo u pitanje.

To su bili prvi dramatični znaci onoga što je što je James Grow obajvio u svojim briljantnim studijama “The Triumph of the Lack of Will” - (Trijumf manjkave volje) nazvan po tendenciji Clintove adminstracije, koja se spezijalizirala u iznalaženju taktike da obećanjima i najavama velikih akcija oduzme vjetar drugim političkim jedrima, da bi na kraju od američke pomoći zavisni Bošnjaci po hiljaditi put zaključili da su nasjeli na još jednu laž .

Tako je Bosna uvučena u igru bez granica, po principu “razvlačenja pameti muslimanima”, (i Hrvatima), da bi se nakon toliko godina ljubljenja skuta i povijanja vratova pred međunarodnim moćnicima od strane dobrog dijela bošnjačke političke vrhuške, došlo do zaključka, kako su Bošnjaci narod bez moralnih načela koji i ne zaslužuje pravdu. Da, upravo tako. Bošnjačka politička elita je srozala ponos čitavom jednom narodu, samo da bi se zabetonirala mogućnost bilo kakvih promjena kako bi u tom nesretnom vakuumu osigurala vladavinu.
To što su se srpski zločinci našli pred sudom u jednu ruku se može tumačiti kao pranje ruku međunarodne zajednice od saučesništva u genocidu nad Bošnjacima, što također s druge strane nije ništa drugo do nametanje prisilnog mira tim istim sredstvom, kako bi se Bošnjacima oduzela bila kakva pomisao da opet vojnim putem pokušaju vratiti pravdu koja im je ukradena.
Bošnjaci i Bosanci kojima je stalo do Bosne nisu smjeli tako dugo tolerisati svjetske tutore na svojoj teritoriji, jer je BiH nezavisna država još od 1992. kao i članica UN-a. Država, koja ima svoju legitimnu vojsku i policiju, država žrtva nad kojom je počinjen najveći genocid nakon Drugog svjetskog rata. Ali, Bosna je nažalost i zemlja korumpiranih političara, koji se briljantno snalaze u mutnim političkim vodama.
Istina je i to da su njemačko-cionistički islamofobi u kooperaciji sa najvećom cionističkom zajednicom koja se nalazi u Ukrajini, a koja nesmetano djeluje i u Rusiji i Srbiji, riješili da jakoj IZ u Bosni i Hercegovini sa dr. Mustafom-ef. Cerićem na čelu zadaju smrtonosan udarac dobro montiranom propagandom, kojom se IZ u BiH želi srozati na nivo navodne “produžene ruke islamskog terorizma”...
Taj podmukli pokušaj trebao je biti udarac u slabinu suverenoj BiH i Bošnjacima, jer se time željelo izmanipulisati javno mnjenje na Zapadu, kako bi se stekao dojam da je ipak bolje orijentisati se na Srbe i tzv. Republiku Srpsku, koja bi dobro istrenirana i tehnički potpomognuta mogla bosanske muslimane držati u šahu po principu kako to Izrael radi Palestini. S druge strane, uz korumpiranu vladu Srbije cionisti bi nesmetano razvili svoj monipol nad hrvatskim tržištem. Opšte je poznato da cionisti poslije muslimana najviše mrze katolike i u svoj ovoj igri oko Bosne mogu argumentovano potvrditi kako su mnogi interesi upravljeni ka paralelnom slabljenju muslimanske i katoličke zajednice. Zato mene nimalo nije začudila nagla reakcija Karla Bildta koji je pokušao da ucijeni bosanske vođe svojim odlaskom. Ali, znajući da je Karl Bildt na platnom spisku «Bildebergove Elite» bilo mi isto jasno da je to samo manevar, jer Karl Bildt je plaćen da usmrti Bosnu kao državu i on će, htio ili ne, taj posao morati završiti do kraja.
O tome najbolje govori i ova najnovija vrsta terorističkog napada na suverenitet IZ, koji je došao baš u trenutku kada su oči svijeta uprte u Bosnu, kojoj se silom želi uzeti njeno legitimno pravo.
Ako bošnjački političari budu pristali na bilo koji kompromis koji odstupa od suverenosti granica Bosne i Hecegovine, imat ćemo možda bijele šengenske vize, ali nećemo imati nimalo veća prava od nesretnih rotirajućih Roma, kojima je domovina tamo gdje on razapne čergu ili parkira kamp-kućicu. Do daljnjeg. To iskustvo su stekli Palestinci, koji pod čergama izbjegličkih kampova ispaštaju Arafatov pristanak na fildžan državicu Palestinu, koja poslije instaliranja cionističkog Izarela nikada nije ustala na noge. Naprotiv. Palestini danas kao nikada prije prijeti i totalno smaknuće. Cion-Fašizam je konačno obznanio svoje imperijalističke planove, koji za razliku od ranijih imperijalističkih pohoda želi s puta skloniti onu najveću prepreku. A to je Islam i Katoličanstvo, jer novonastali svjetski poredak je prije svega bezbožnički i u njegovim zakonima ne postoji ni Isus ni Muhammed. Njihov Bog je samo „novac“ a to su znači u Bibliji opisanog Antihrista čiji će dolazak označiti strašni ratovi, nepravda, glad i ropstvo.

Narode Bosanski!
Bosne nije u Tihićevim rukama, niti u Dodikovim, a niti u rukama međunarodnih mešetara. Vaša sudbina i sudbina Bosne je u vašim rukama. Zato je samo vi možete spasiti i zato skupite svu svoju snagu, kao što ste 1992. godine imali snage proglasiti je nezavisnom. Vi ste kao narod najveća izvršna vlast u državi i zato nemojte dozvoliti da vam neprijatelji cijepaju državu.
Nemojte dozvoliti da vam šićardžije prodaju slobodu, jer vi imate sva moralna prava ovog svijeta. Vi imate žrtve genocida koje vas obavezuju, a i zakon je na vašoj strani.
Dignite glas protesta i budite uz svoju Islamsku zajednicu, jer Islamska zajednica u BiH je vaša lična karta s kojom svakome možete dokazati da imate svoju vjersku ali i nacionalnu instituciju, a samim tim i pravo na Bosnu i Hercegovinu sa svim narodima koji je doživljavaju kao svoju domovinu. Ne dozvolite da vas niko naziva teroristima, jer će fašistički imperatori poslije praviti zločine i pod vašom zastavom, kao što su to uradili u New Yorku pod zastavom Iraka, Avganistana i Pakistana.
Ne budete sada u ovom trenutku pokazali dušmanima zube, uskoro vas neće biti. Ni vas ni države Bosne i Hercegovine. Zato, vratite pravdu Bosni i Hercegovini, ako želite opstati kao narod.Ostali prilozi:
» KRVAVI SAUDIJSKO-IZRAELSKI SAVEZ
David Hearst, Editor, Middle East Eye | 21. July 2014 21:16
» „DA MAKAR VID NISAM ISPLAKALA“
Muhamed Mahmutović | 21. July 2014 13:42
» OBARANJE LETA MH17 – PUTINOV UKRAJINSKI SALTO MORTALE
Nedžad Ahatović | 20. July 2014 15:35
» NEMA NEVINIH DOK POSTOJI PRIJEDOR I SREBRENICA
Elmedina Muftić | 18. July 2014 13:50
» PRESTANITE SA GOVOROM SMUTNJE!
Armin Čusto, dipl.iur. | 17. July 2014 14:03
» SRBIJA I HRVATSKA NISU JAMCI DAYTONSKOG SPORAZUMA
Dr. sc. Ibrahim Kajan | 16. July 2014 19:48
» BAKIR H. JE KANDIDAT IZ KARAĐORĐEVA
Mr. Fatmir Alispahić | 16. July 2014 13:37
» KAD ĆE JEVREJI PRESTATI BITI JEVREJI I POSTATI LJUDI?
Šemso Agović | 15. July 2014 13:24
» OKEAN DOBROTE BOŠNJAČKE
Ferid Ferko Šantić | 14. July 2014 21:19
» SREBRENICA KAO UVERTIRA ZA PALESTINSKI SCENARIJ
Nevres Bošnjak | 14. July 2014 19:48
» „REINTEGRACIJA“ I PLJAČKANJE SA NJEMAČKIM SERTIFIKATIMA
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 14. July 2014 00:40
» SINOVI BOSNE, PERSONE NON „GRANATLA“
Admir F. Beganović | 12. July 2014 16:25
» SJEĆANJA NA DJETINJSTVA SUZA, STRAHA I BOLI!
Adnan Bajrić | 08. July 2014 14:07
» KRMAK I OSTALE SVINJE
Aziz Hurem | 07. July 2014 20:30
» SULEJMAN KUPUSOVIĆ - "LOVI RIBU, AHMEDE ŠABO"
Elmedina Muftić | 06. July 2014 16:39
» SULE SE OPET OKLIZNUO!
Mersada Nuruddina Agović | 06. July 2014 16:08
» SREBRENICA - SUZA S BOSNINOG LICA
Dževad Ponjević | 05. July 2014 21:00
» BOŠNJAČKI MERHAMET ILI NAIVNOST?
Mr. Fatmir Alispahić | 04. July 2014 16:28
Ostali prilozi istog autora:
» CRVENI BARON OSMAN DESTANOVIĆ
29. September 2012 22:02
» BROJ NIJE JEDNAKO TEŽINA
02. May 2012 04:11
» ZAŠTO SI UBIO, ARIDE?
22. January 2012 17:58
» JE LI ŽIV MUHAMED ATTA?
11. December 2011 10:47
» KO JE BOLESNIJI BOLESNIK
08. November 2011 13:12
» PAD KLEPTOKRATIJE
01. February 2011 21:20
» POD ZASTOROM DEMOKRACIJE
05. December 2010 10:00
» IZRAELSKI DRŽAVNI TEROR
05. June 2010 01:40
» ISLAM I TROGLAVA AŽDAHA
28. May 2010 15:51