Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Demantij i komentar koje je sinoć, u emisiji TVCG, iznio predsjednik Vlade CG M. Đukanović
NAS JE SRAMOTA DA NAM JE ĐUKANOVIĆ PREMIJER
Autor: Koča Pavlović
Objavljeno: 10. March 2010. 17:03:03
Koča PAVLOVIĆ: Niti nas iznenađuje niti nam smeta to što g. Đukanović govori neistine, nas je samo sramota to što je takva osoba i dalje crnogorski premijer. Milo Đukanović se pretvorio u sramotu svih nas i države Crne Gore, i zato on i njegova Vlada moraju odmah da odu!

Autor je poslanik PZP u Skupštini CG i član delegacije demokratske opozicije Crne Gore.
Jedan od preko 20 sastanaka koje je delegacija crnogorske demokratske opozicije imala tokom upravo završene posjete Vašingtonu bio je u prestižnom vašingtonskom Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS). Naša sagovornica je bila g-đa Ilona Teleki, zamjenica direktora programa “Nove evropske demokratije”, i g. Besian Bocka program koordinator u Evropskom programu CSIS-a. Nakon jednosatnog sastanka, koji je ocijenjen uspješnim, naši su sagovornici tražili dodatne informacije i pojašnjenja modela prelazne Vlade, sa kojim smo ih tokom sastanka upoznali, i mi smo im izašli u susret u naknadnoj komunikaciji.

Gospođa Teleki je zamjenica Januša Bugajskog (Janusz Bugajski), direktora programa CSIS-a “Nove evropske demokratije”, i osobe koju g. Đukanović pominje kao svog prijatelja. Izvjesno je da joj neće biti drago kada je obavijestimo da ju je g. Đukanović sa nipodaštavanjem nazvao sekretaricom.


VRIJEME MU JE!!!
Apelujemo na crnogorske medije koji su objavili ovu uvredljivu neistinu g. Đukanovića, da kopiju objavljenog priloga pošalju g-đi Teleki ([email protected]) i da joj se izvinu zbog toga što su bili dovedeni u ulogu pronosioca premijerovih neistina. Pošto premijer očito gubi kompas i počinje da prizemno reaguje, mi ćemo upozoriti sve ostale naše sagovornike u Senatu, Kongresu i Stejt Dipartmentu SAD da i oni sami mogu biti žrtva Đukanovićevih neistina, ukoliko njegova unutrašnja i međunarodna pozicija nastavi da se i dalje pogoršava.

Ovakvo neprimjereno Đukanovićevo ponašanje će možda iznenaditi nekoga u Vašingtonu, ali svakako ne nas, jer smo već navikli na njegove neistine. Niti nas iznenađuje niti nam smeta to što g. Đukanović govori neistine, nas je samo sramota to što je takva osoba i dalje crnogorski premijer. Milo Đukanović se pretvorio u sramotu svih nas i države Crne Gore, i zato on i njegova Vlada moraju odmah da odu!

Ovo vrijeđanje naših američkih sagovornika u političkom smislu je Đukanovićev autogol, i potrđuje da je slika crnogorskog premijera koju smo prenijeli našim sagovornicima u Vašingtonu - sušta istina. No i pored toga što ovakvo Đukanovićevo ponašanje ubrzava promjenu percepcije ovog režima u SAD, i što nama iz opozicije otvara vrata na mnogim adresama, ipak nam je žao, neprijatno, i sramota nas je što se ovako ponaša osoba koja nas predstavlja u Svijetu.

Na kraju, i sve ostalo što je g. Đukanović sinoć rekao na posijelu u TVCG-u, jednaka je neistina kao i tvrdnja da je g-đa Teleki, zamjenica Januša Bugajskog, samo obična sekretarica.

POKRET ZA PROMJENE ZBOG ĐUKANOVIĆEVE ZLOUPOTREBE IMENA U DNEVNO POLITIČKE SVRHE UPUTIO IZVINJENJE ZAMJENICI DIREKTORA PROGRAMA «CENTAR ZA STRATEŠKE MEĐUNARODNO STUDIJE»


Pokret za promjene je danas uputio izvinjenje Iloni Teleki, zamjenici direktora programa „Nove evropske demokratije“, projekta koji realizuje vašingtonski Centar za strateške i međunarodne studije (CSIS), a vodi ga Januš Bugajski (Janusz Bugajski). U saopštenju koje je potpisao portparol PZP Koča Pavlović, kaže se slijedeće:

„Uvažena gospođo Teleki,

ovom prilikom vas obavještavamo o neprijatnoj činjenici, i izražavamo žaljenje i izvinjenje što je vaše ime sinoć na državnoj televiziji i danas u Skupštini CG zloupotrijebljeno u dnevno političke svrhe.
Naime, predsjednik Vlade CG Milo Đukanović, je sinoć u direktnom TV programu i danas u toku Premijerskog sata, koji je takođe bio živo prenošen na čak tri kanala sa nacionalnom pokrivenošću, ustvrdio da je Ilona Teleki „beznačajna osoba i obična sekretarica u CSIS“. Vjerujem da vas, kao dobrog poznavaoca prilika u regionu, neće začuditi činjenica da je šef crnogorskog režima napravio čitavu malu TV-kozeriju sa vašim imenom, upotrebljavajući svo vrijeme naglašeno seksističi rječnik.
Cilj javnog iznošenja ove uvredljive neistine bio je da se crnogorskoj javnosti prikaže beznačajnim susret koji smo g.Medojević i ja imali sa vama, sa gospodinom Besian Bocka, i sa vašim saradnikom, u utorak, 02.marta, u vremenu između 10.00 i 11.00 sati.
Osjećam potrebu da vas podsjetim na ono što smo vam tom prilikom saopštili, a što se jako dobro ilustruje ovakvim neprimjerenim ponašanjem šefa crnogorskog režima, koji je vama nanio profesionalnu i ličnu štetu.
Kao što vidite, cijenjena g-đo Teleki, mi smo autokratsko društvo u kojemu vladaju autokratski modeli ponašanja, u kojemu vlast nije nikada promijenjena na izborima, i kojim vlada režim koji je srastao sa organizovanim kriminalom. Mi smo zemlja koja je u dugom periodu uživala značajnu političku i finansijsku podršku vlade i naroda SAD, i ta navodna podrška je jedan od posljednjih oslonaca ovog režima.
Sve su to razlozi zbog kojih je režimu i njegovom čelniku, koji je istovremeno i čelnik vladajuće kriminalne strukture, bilo životno važno da obezvrijedi našu posjetu Vašingtonu, kao nespornom centru svjetske politike. To su razlozi zbog kojih je čelnik režima zloupotrijebio vaše ime nebi li obmanuo domaću javnost i uvjerio je da je osoba sa kojom se opoziciona delegacija susreli u CSIS-u u stvari „obična sekretarica“, a nikako zamjenik direktora programa „Nove evropske demokratije“, kako smo to mi saopštavali.
Želim da vam još jednom izrazim naše žaljenje, da iskažem zadovoljstvo sastankom koji smo sa vama imali, i da saopštim našu želju da sastanak u CSIS-u bude dio agende naše naredne posjete Vašingtonu, koju crnogorska demokratska opozicija planira za drugu polovinu maja 2010.
Uz ponovljeno izvinjenje zbog neprijatnosti koje ste, bez ikakve krivice, otrpjeli, prijateljski vas pozdravljam", stoji u saopćenju koje je potpisao Koča Pavlović, član delegacije i poslanik u Skupštini PZPOstali prilozi:
» DOMOVINA BIH, HIDŽRA, REGISTRACIJA, IZBORI, SREBRENICA...
Prof. dr. Enes ef. Ljevaković, zamjenik reisu-l-uleme | 14. August 2020 15:25
» ZA ILUMINACIJU POMRAČENOG UMA ŽELJKA IVANKOVIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. August 2020 03:03
» SRBIJA JE BOLESNIK NA BALKANU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. August 2020 15:28
» MOJ OMAŽ BRATU SALKI BUKVAREVIĆU - BIO JE DRAG DRUG I POUZDAN PRIJATELJ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. July 2020 13:34
» PITANJA KOMŠIĆU, SALKIĆU I BOŠNJACIMA/BOSANCIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2020 15:14
» TIMUR NUMIĆ (1946-2020): BIO JE LICE I OBRAZ SARAJEVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. July 2020 15:41
» SVA BOL SVIJETA U DVIJE RIJEČI: HAVA TATAREVIĆ
Esad Krcić | 24. July 2020 03:10
» SRPSKO ORUŽJE U RUKAMA JERMENA
Božidar Proročić | 22. July 2020 15:09
» MOJ OMAŽ MENSURU BRDARU: BIO JE JEDAN MEĐU NAMA ZA SVE NAS
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. July 2020 14:13
» HADŽIFACE I KONSTRUKTOR GENOCIDNE TVOREVINE ĐOKANOVIĆ
Elmedina Muftić | 19. July 2020 23:51
» AZERBEJDŽAN U OČIMA SVJETSKE ZAJEDNICE
Fuad Huseynzad i Božidar Proročić | 18. July 2020 15:09
» O AJA SOFIJI - SAMO ZA LJUDE OTVORENOG DUHA, UMA I SRCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. July 2020 16:26
» MIRSAD RASTODER - BIHORAC KOSMOPOLITSKOG DUHA
Božidar Proročić | 15. July 2020 15:01
» NAPAD JERMENIJE NA AZERBEJDŽAN JEDNOSTRANI AKT PROVOKACIJE
Božidar Proročić | 13. July 2020 17:59
» MOJA BOSANSKA DUŠA PIŠE ZA ŠEHIDE – ŽRTVE GENOCIDA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. July 2020 18:07
Ostali prilozi istog autora:
» BUKOVICA I CETINJSKI BADNJAK
07. January 2011 14:00