Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Aktuelno

Počela trgovina glasova
U ROŽAJAMA SE NUDE BONOVI ZA TRGOVANJE U MAFIJAŠKIM PRODAVNICAMA
Autor: Koča Pavlović
Objavljeno: 04. May 2010. 16:05:39
Režim je počeo kupovinu glasova u gotovo svim gradovima u kojima će se 23.maja održati lokalni izbori. Po podacima koje dobijamo sa terena režimski aktivisti su najagresivnije krenuli u Rožajama, gdje sve tri režimske partije nastupaju sa posebnim izbornim listama.

U rožajskom Sudu za prekršaje se, onima koji su spremni da DPS-u prodaju glas, izdaju bonovi-kuponi u vrijednosti od 30 eura, sa kojima donosilac može da trguje u dva svima poznata super-marketa. Jedan od ta dva marketa u vlasništvu je heroinskog kriminalnog klana, čiji je jedan od kurira još u decembru 2006. uhapšen na kontrolnom punktu Tabalije (Srbija), kod Novog Pazara, i od koge je srpska policija tada oduzela 125 kilograma heroina vrijednog preko 6 miliona eura.

Druga prodavnica u kojoj se može trgovati za bonove, koje za račun DPS-a izdaje rožajski Sud za prekršaje, u vlasništvu je osobe koja je dugogodišnji finansijer DPS-a, i u porodičnoj je vezi sa aktuelnim gradonačelnikom Rožaja.

Prema informacijama koje svakodnevno dobijamo, aktivisti DPS-a su započeli ucjenjivati i one glasače koji nijesu platili račune za vodu, struju i komunalije, tako da je pritisak na rožajske birače opšti i masovan, što navodi na zaključak da je Đukanovićeva partija svjesna da joj prijeti poraz u Rožajama.

Istovremeno, strategija drugog člana režimske koalicije je nešto drugačija. Pošto potpuno gazduje sa najvrednijim rožajskim resursom, SDP tj. njegova Uprava za šume, je za poslije izbora odložila raspodjelu ovogodišnjih koncesija za sječu građe, iako je ta raspodjela trebala da već davno bude obavljena. Na taj način SDP pritiska sve zainteresovane drvo-prerađivače da prije dobijanja koncesija prethodno podrže njihovu kampanju, i traži od njih da utiču na svoje zaposlene da 23. maja glasaju za SDP-ovu opštinsku listu. Naravno da svi zainteresovani za dobijanje koncesija dobro znaju da će im nakon izbora Uprava šuma biti naklonjena u mjeri u kojoj oni i njihovi zaposleni izađu u susret SDP-ovim zahtjevima i očekivanjima u predstojećoj kampanji.

Treća režimska stranka za sada ne nudi novac za glasove. Bošnjačka stranka (BS) pokušava da privuče glasače kritikujući režim zbog stalnog varanja bošnjačkih birača, zbog njegovog destogodišnjeg sprdanja sa Petnjicom i Petnjičanima. Problem Husovićeve partije leži u tome što ne mogu nikako da odgovore na jednostavno pitanje bošnjačkih glasača : Ako je BS protiv režima - u čijoj je to Vladi onda Rafet ministar?

Pokret za promjene (PZP) obavještava građane Rožaja i cjelokupnu crnogorsku javnost da će sva saznanja i detaljne podatke o trgovinama glasovima, o pritiscima, ucjenama i prijetnjama, koje ovaj režim uobičajeno vrši prema biračima tokom svake predizborne kampanje, upućivati nadležnim državnim organima i o tome obavještavati zainteresovanu međunarodnu javnost. Za razliku od ovih medijskih saopštenja, prijave upućene državnim organima će sadržati imena lica, kompanija i državnih institucija, njihovih vlasnika i rukovodilaca, koji učestvuju u kriminalnim radnjama kojima se sprečavaju demokratski i fer izbori u Crnoj Gori. Zato želim da dodatno ohrabrim građane da nastave da nas izvještavaju o svim konkretnim primjerima već uobičajenih kriminalnih radnji koje ovaj režim, suprotno zakonu i Ustavu, čini protiv građana I protiv demokratskog poretka naše države Crne Gore.Ostali prilozi:
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
» “U VOZUĆI SE BRANI MOSKVA”
Said Šteta | 24. September 2019 13:10
» PLAVLJANI I GUSINJANI NIKADA SE NISU DIJELILI
Bošnjaci.Net | 01. December 2018 20:11
» SREBRNI ČIBUK - BERANSKOG MUFTIJE ADEM EF. SOFTIĆA
Adem Ado Softić | 23. September 2018 16:29
» BORCI SE NISU BORILI ZA OVAKAV GRAD MOSTAR
Vijesti.ba | 30. June 2018 15:05
» EMINI BAJRAMOVIĆ POTREBNA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 14. May 2018 16:52
Ostali prilozi istog autora:
» BUKOVICA I CETINJSKI BADNJAK
07. January 2011 14:00