Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Za šaku narkoeura su laž prihvatili kao istinu
MEDOJEVIĆ TVRDI DA SU PLJEVALJSKI MUSLIMANI GLAVNI KRIVCI ZA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU ZA ZLOČIN U BUKOVICI
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 05. January 2011. 12:01:51
Pljevaljski Muslimani su najveći krivci zbog oslobađajućih presuda optuženima za zločine u Bukovici, jer su za novac pristali da aboliraju nekadašnje progonitelje, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević. Specijalno vijeće Višeg suda u Bijelom zbog nedostatka dokaza oslobodilo je optužbi za zločine u Bukovici sedam bivših pripadnika Vojske Jugoslavije i policije.
Medojević smatra da se takva odluka mogla očekivati u zemlji u kojoj institucije ne funkcionišu, ali da krivica nije samo na njima.
„Za ovaj sramni sudski postupak, nisu krivi ni Milo Đukanović, ni Momir Bulatović, Filip Vuković ili Veselin Veljović, koji su bili saučesnici u progonu muslimana u pljevaljskom kraju početkom 90-tih godina. Isključivi i jedini krivci su pljevaljski muslimani koji su pristali da, za šaku narkoeura, prihvate laž kao istinu i sopstvene dželate prihvate kao spasitelje, heroje i moralne gromade“, kazao je Medojević “Vijestima”.

Komentarišući izjavu potpredsjednika Skupštine Crne Gore Rifata Rastodera da su optuženi oslobođeni odgovornosti za zločine za koji svi znaju da su desili, Medojević je upozorio da se za presudu ne može optuživati sudija, već oni koji su dopustili da se cio slučaj tako završi.
Podsjećajući da su protjerani Muslimani iz Bukovice i Pljevalja uoči svakih izbora organizovano dolazili u Crnu Goru i glasali za vladajuću koaliciju, Medojević je upozorio da nikada prije nije desilo da žrtve glasaju za sopstvene dželate.
„Ostaće u istoriji zapisan presedan, da su nekadašnji pljevaljski Muslimani, a sada Bošnjaci, koji su pred naletima paravojnih formacija i policije bježali glavom bez obzira iz Crne Gore, za novac narkobosa Darka Šarića, dolazili autobusima da glasaju za pripadnika paravojnih formacija koji su ih tukli, ubijali i palili im kuće. Svi u Pljevljima znaju da je tada predsjednik Vlade bio Đukanović, predsjednik države Momir Bulatović, šef policije Veljović a pripadnik paravojnih formacija majora Čeka Dačevića bio aktuelni gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković“, istakao je Medojević.

Blagoslov za takvo ponašanje, smatra Medojević, svojim sunarodnicima dali su reis ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, kao i vlasnik „Dnevnog avaza“ Fahrudin Radončić: “On je protjeranim Bošnjacima poručio da se ne ljute što su drugi od crnogorske vlasti bolje naplatili patnje”.
Medojević je pozvao novog premijera Igora Lukšića da pokrene proces lustracije, ističući da se država neće biti stabilna ako joj u temeljima leže neosuđeni zločini i zločinci.

Apanaže rastu kada treba optužiti heroje
Uz glasanje na izborima, za veću apanažu, potrebno je neke od istinskih heroja slobodne Crne Gore, kao što je Slobodan Pejović, javno obrukati i optužiti da je on, a ne režim, činio zločine, rekao je Medojević.
“E to su pravi Bošnjaci-Muslimani, koji se cijene kod ovog režima. Za glasanje dželata 100 narkoeura, plus put i ručak u Milet bašti, a za javno pljuvanje i monstruozne optužbe dobrotvora i heroja, cifra može da se podigne i na par destine hiljada, pa čak i do 100.000 narko eura. Narod koji ne kažnjava sopstvene zločince, neka se pripremi za nove zločine“, kazao je on. (Sa. K.)


  Dossier: Crnogorski zločin
» SRAMOTNA ODLUKA CRNOGORSKOG SUDSTVA
Bošnjaci.Net | 31.03.2011 08:35
» SRAMI SE, CRNA GORO!
Tim Bošnjaci.Net | 30.03.2011 09:11
» POSTUPALI PO NAREDBI PAVLA BULATOVIĆA
Vijesti.me | 29.03.2011 08:22
» BUKOVICA I CETINJSKI BADNJAK
Koča Pavlović | 07.01.2011 14:00
» DŽELATI OSLOBOĐENI - ŽRTVE BOŠNJACI PONIŽENI
Prof. dr. Šefket Krcić | 06.01.2011 10:03
» BIJELO POLJE: ZA BUKOVICU NEMA DOKAZA
Vijesti.me | 03.01.2011 21:25
» ABDICIRAO UMORNI KRALJ
Vijesti.me | 23.12.2010 13:45
» SLOBODANU PEJOVIĆU PRIJETE TUŽBOM
Vijesti.me | 22.10.2010 18:17
» HOĆE LI MOMIR PROGOVORITI?
Mina (CG) | 11.10.2010 23:13

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: