Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
ĐAKON BOJAN JOVANOVIĆ: KAČAVENDA JE SEKSUALNI MANIJAK, PEDOFIL I PERVERZNJAK
Procitaj komentar

Autor: Bosniaks.Net
Objavljeno: 04. July 2011. 13:07:05
„Ideš kao Bojan, ne kao Serafion. (...) To ćemo naći, neki put i način. (...) Eto, obećavam ti to. (...) Ići ćemo zajedno...“

Tako na snimku, koji je danas objavio portal Radio Sarajevo, govori vladika Vasilije Kačavenda svom bivšem đakonu Bojanu Jovanoviću, koji ga javno optužuje za razvrat, pedofiliju i umiješanost u ubistvo jednog bogoslova.

Episkop zvorničko-tuzlanski 2004. godine, kada je napravljen snimak, Jovanoviću nudi put u Rusiju kako bi šutio o svemu onome o čemu je progovorio u ispovijesti prije dvije sedmice.

Jovanović ovaj snimak objavljuje tek kao dokaz da posjeduje snimke. Druge snimke, sa delikatnim temama i ponudama, Jovanović, iz razumljivih privatnih razloga, ne objavljuje, barem za sada. Pored ovog, objavljena su još dva snimka, čisto da se čitatelji uvjere u autentičnost snimljenog razgovora, koji je obavljen u Patrijaršiji u Beogradu. Na prvom snimku snimljen je ulazak Jovanovića u patrijaršiju i njegov razgovor sa portirom, a na drugom neobavezni razgovor Jovanovića i Kačavende.

U razgovoru za pomenuti portal, Jovanović kaže da je ovo samo jedan dio snimaka koje posjeduje i koje je napravio u saradnji sa srbijanskom obavještajnom službom, što potvrđuje njegove tvrdnje da je nudio saradnju svim pravosudnim i policijskim institucijama u Srbiji i BiH.

U saopštenju odaslanom uz audio-snimke koji potkrjepljuju njegove tvrdnje i teške optužbe, Jovanović kaže da Crkva „kleči obremenjena nedelima crkvenih nedostojnika koja svakim danom izlaze na videlo“.

„Ne plašim se njegovog ništavnog saopštenja za javnost niti njegovog odlaska kod gospodina Dodika.

"Svojim nedjelima Kačavenda je presudio samom sebi a sud će samo to da potvrdi. Ja ne iznosim optužbe nego činjenice i sada očekujem reakciju tužioca, da jednom zasvagda se stavi tačka na vladavinu jednog seksualnog manijaka, pedofila i perverznjaka“, poručio je Jovanović.

On dodaje da je iza njega stala domaća javnost i da mu se mnogi ljudi javljaju nudeći pomoć i podršku, te da se u cijeli slučaj polako uključuje i međunarodna javnost.

„Žao mi je što moram da pribegnem ovom koraku koji će dodatno zadati udarac Srpskoj crkvi, ali gospodin Kačavenda je za to kriv. Dajem javnosti dio snimka koji je napravljen u Patrijaršiji, a koji će da raskrinka gospodina Kačavendu“, poručuje Jovanović.

Podsjetimo, Jovanović je Kačavendu optužio u ispovijesti za naš portal za pedofiliju, razvrat i umiješanost u ubistvo. Također, optužena je i Crkva u cjelini jer šuti, kao i politički vrh Srbije i obavještajne i policijske agencije.

Kačavenda se tekoglasio saopštenjem u kojem niti negira niti demantuje Jovanovićeve optužbe, nego se tek poziva na sud. Znakovito je da je par dana nakon objavljivanja ispovijesti Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, primio Vasilija Kačavendu, ali su teme razgovora, sudeći po saopštenju, bile tek protokolarne.

Dječija ambasada Međaši najavila je da će zatražiti istragu i obratiti se Okružnom tužilaštvu Bijeljina, Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, javlja Dnevni avaz.

VRHOstali prilozi:
» ŽUBOR ISTINE ŠTO U VALOVIMA ZAPLJUSKUJE NAS
Ferhat Korajac | 21. July 2024 16:01
Ostali prilozi istog autora:
» NOVI POTRES U JAPANU
30. June 2011 08:14
» CHAVEZ IMA RAK PROSTATE?
27. June 2011 08:24
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif