Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Disident i politički zatvorenik Ibrahim Čikić u povodu otvaranja spomenika nevino stradalim civilima 1991 - 2001. u Pobrežju (Podgorica) javno poručuje Igoru Lukšiću, premijeru Crne Gore:
ODUZIMAM VAM PRAVO DA NEVINIM ŽRTVAMA BOŠNJACIMA OTKRIVATE I PODIŽETE SPOMENIKE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. July 2011. 22:07:26
PREMIJERI CG: LUKŠIĆ I RATNI ZLOČINAC ĐUKANOVIĆ - Najbolji spomenik nevinim žrtvama jeste hapšenje nalogodavaca i počinitelja svih zločina na prostorima ex-Jugoslavije i njihovo pravno procesuiranje. Uprite prstom i prozovite punim imenom i prezimenom nalogodavce i izvršioce zločina.
SPOMENIK ŽRTVAMA JE HAPŠENJE ZLOČINACA: Kao civilna žrtva državnog terorizma Srbije i Crne Gore (SRJ), stradalnik policijske akcije „LIM“, za vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu tokom 1994. godine, najoštrije osuđujem moralnu i političku demagogiju državnih organa CG i njenog aktuelnog premijera Igora Lukšića.

Na dan obilježavanja srebreničkog genocida, kada je na zvjerski način pobijeno skoro 9000 nevinih Bošnjaka, u Pobrežju, (Podgorica) predsjednik Vlade Crne Gore otvara spomenik nevino stradalim civilima u balkanskim ratovima u vremenu 1991-2001.godine. Bezobrazluk i prvorazredni skandal interplanetarnih i kosmičkih razmjera! Strašno! Moralna i politička demagogija najprimitivnijeg oblika! Sramni pokušaj izjednačavanja zločinaca i stotina hiljada nevinih žrtava.

RATNA PROŠLOST BIVŠEG PREMIJERA ĐUKANOVIĆA: Dok ratni premijer Crne Gore Milo Đukanović u Tivtu bezbrižno proslavlja rođendan milijardera Rotšilda, njegov nasljednik poklušava otkrivanjem spomenika staviti tačku na ratnu prošlost bivšeg premijera i tako abolirati od odgovornosti nalogodavce i izvršioce genocida i ratnih zločina protiv čovječnosti počinjenih u pomenutom periodu na prostorima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova i Sandžaka.

LUKŠIĆU, PROZOVITE NALOGODAVCE I IZVRŠIOCE ZLOČINA: Kao civilna žrtva državnog terorizma Srbije i Crne Gore oduzimam Vam pravo, gospodine Igore Lukšiću, da meni i svim pobijenim nevinim Bošnjacima otkrivate i podižete bilo kakve spomenike. Najbolji spomenik nevinim žrtvama jeste
ČIKIĆ: Kao civilna žrtva državnog terorizma Srbije i Crne Gore oduzimam Vam pravo, gospodine Igore Lukšiću, da meni i svim pobijenim nevinim Bošnjacima otkrivate i podižete bilo kakve spomenike.
hapšenje nalogodavaca i počinitelja svih zločina na prostorima ex-Jugoslavije i njihovo pravno procesuiranje. Uprite prstom i prozovite punim imenom i prezimenom nalogodavce i izvršioce zločina. Omogućite nesmetan rad državnom tužilaštvu za ratne zločine, i tako ćete podići najplemenitiji moralni spomenik žrtvama i oprati obraz kolektivne odgovornosti države čiji ste premijer. Jedino tako možete i stičete moralno pravo govoriti u ime mene i svih žrtava koje na žalost više nikada neće imati prilike radovati se novom danu, a čiji jedini „grijeh“ leži u različitosti imena.

ŠTA SE DESILO NA POPISU SA BOŠNJACIMA U CG: Kao civilna žrtva rata tražim od Vas odgovor na zastrašujući procenat niskosti bošnjačke populacije u CG. Šta se desilo sa Bošnjacima Crnoj Gore, kako je nestala polovina jednog naroda čiji ste Vi premijer? Da li je popis stanovništva građana Crne Gore imao karakter genocida i najave nestanka bošnjačkog korpusa sa ovih prostora? Najnoviji statistički podaci popisa u Crnoj Gori i otkrivanje spomen obilježja u Podgorici, podsjećaju me na Srebrenicu i Potočare. Uvjerite me da nema sličnosti, stoji u izjavi za javnosti disidenta i političkog zatvorenika Ibrahima Čikića, autora knjige dokumenta „Gdje sunce ne grije“ i člana Međunarodnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanade IRGC.


  Dossier: Crnogorski zločin
» SRAMOTNA ODLUKA CRNOGORSKOG SUDSTVA
Bošnjaci.Net | 31.03.2011 08:35
» SRAMI SE, CRNA GORO!
Tim Bošnjaci.Net | 30.03.2011 09:11
» POSTUPALI PO NAREDBI PAVLA BULATOVIĆA
Vijesti.me | 29.03.2011 08:22
» BUKOVICA I CETINJSKI BADNJAK
Koča Pavlović | 07.01.2011 14:00
» DŽELATI OSLOBOĐENI - ŽRTVE BOŠNJACI PONIŽENI
Prof. dr. Šefket Krcić | 06.01.2011 10:03
» BIJELO POLJE: ZA BUKOVICU NEMA DOKAZA
Vijesti.me | 03.01.2011 21:25
» ABDICIRAO UMORNI KRALJ
Vijesti.me | 23.12.2010 13:45
» SLOBODANU PEJOVIĆU PRIJETE TUŽBOM
Vijesti.me | 22.10.2010 18:17
» HOĆE LI MOMIR PROGOVORITI?
Mina (CG) | 11.10.2010 23:13

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SJAJNIJI OD ZLATA
20. May 2020 15:38